Att jobba i Italien

Jag är extremt beroende av wifi var jag än är i världen så jag bokar alltid hotell med bra wi-fi. Kan säga att vad som är bra i Italien är uppenbarligen inte bra i resten av världen. Sjukt svårt att få upp inläggen. Lite svårt att jobba eller få upp blogginlägg via djungeltrummor…

Jag och Säpo-frun är här på en jobb/pleasure-tripp och igår var det work, work work som gällde. I 38 graders värme. 

Sa jag att vi är två tanter på femtio-plus? Hög ålder och hög värme är ingen jättebra kombo.

Hur som. Gårdagen började med en frukost from … jag vet inte varifrån men sweet lord så äcklig. Vi provade allt men ingenting var gott. Kan tyckas vara bortskämda men vi bor på ett 4+hotell och då f å r man vara en gnällkärring.

Jag är här för att träffa en leverantör och det tog hela dagen. Sorry att jag inte är utförligare men jag håller på att fixa med en grej och allt är inte klart ännu.  

Vi befann oss i en stad väry långt från turister och när vi skulle äta lunch satte vi oss i bilen och började leta. De fanns restauranger överallt men alla hade tydligen siesta. 


Till slut hittade vi en lite lokal sylta och klev in. Dödshungriga och fullständigt uttorkade satte vi oss till bords. Tänkte att vi äter vad skit som helst, bara vi får vatten. 


Ehh, kan säga att det blev åka av! My gaaadd vilken god mat!


Den här mannen och hans syster-fru eller mamma (svårt att avgöra åldern på kvinnan vid kastrullerna) serverade den gooodaste lasagnen vi ever har ätit!

Och något annat de är grymma på här i Italien är naturligtvis glass! 

Så.Himla.Gott.


Men.Så.Mycket.Socker.

Nu ska vi jobba i några timmar sen är det pleasure. Idag har vi tur, det ska bara bli 36 grader.

Häpp!

  1. När vi var i Rom på bröllopsresa sa mannen att riktig lasagne ville han iaf ha – han gifte sig tyvärr med världens kräsnaste kvinna, så några romantiska utemiddagar för oss, händer inte. Skulle vara pizza då.. Hur som haver, så hittade vi ett ställe, beställde hans lasagne o det började ”rinna till” i mungiporna på honom. Efter några minuter kommer de ut med hans tallrik med… en sån där microlasagne som man kan köpa typ på Willys.. De hade inte ens tagit ur den av formen! Men dyr var den o besvikelsen stor. Jag, jag åt ett litet rör pringelschips

  2. Glassen ni hittar i Italien är inte ”vanlig” glass utan Gelato (vilket betyder glass på italienska). Den innehåller mycket mer socker än ”vanlig” glass men är inte lika fet. Gelato innehåller mindre mängd luft (än ”vanlig” glass) då den omrörs mycket långsammare under infrysningsprocessen, vilket ger en mer kompakt konsistens.
    Gelato är i mitt tycke mycket godare =) Tack för en superbra blogg…är en relativt ny läsare men är redan ”hooked”…ha en bra sommar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..