Makens nya KavliOst-favorit

Nu blir det reklam igen. Jag håller ju på att gå igenom Kavlis utbud och tvingar maken, som annars bara äter Kavli MildOst och RäkOst att prova andra smaker. Problemet med min man är att han är rätt fyrkantig. Har han bestämt sig för något så går det inte att få honom att ändra sig. T ex h a t a r han paprika. Det värsta han vet. Saken är den att jag har ett antal gånger genom åren gjort olika såser baserade på paprika och det slår aldrig fel, han tycker det är jättegott. Tills jag talar om vad det är.

 

Härom dagen gjorde jag ett par smörgåsar åt honom. Den ena med NaturellOst, som är laktosfri, och den andra med PaprikaOst.

IMG_0456

”Åh, det här röda var gott, vad är det för nåt?”

 

”Ähum, minns inte vilken sort, men visst är den god?!”

 

”Mm, skitgott.”

 

Så.jefla.lättlurad.

 1. Jo paprikan är god men det kommer ju ut ”äcklig olja” när man trycker ut osten. Allafall på vår tub. Mina barn tyckte om smaken men hulkar över övrig sörja som kommer ut.

 2. Haha!
  När vi är hos svärföräldrarna blir det ju att vi åker runt o träffar andra, så oftast kommer vi hem till dukat bord. Jag är extreeeeemt kräsen, när det kommer till mat, men en av hennes sås är SÅ god! Tills vi en gång kom hem innan maten var klar o jag såg att hon hackade i ansjovis.. A N S J O V I S VAD jag fick tvinga mig att äta den middagen o faktiskt var den fortfarande god

 3. Min svärfar HATAR spenat och jag hade hittat ett recept på fiskgratäng som jag ville bjuda på. Han kikade på det gröna när han tog för sig och undrade vad det var, jag sa att det var en utländsk grönsak. Tycker inte att jag ljög, då spenat borde finnas i andra länder också, he he.
  Han åt med god aptit och tyckte ALLT var supergott ;-D
  Kan bjuda på receptet, men gör om det personligt till dig Mona, så du överlever om du skulle testa eftersom du hatar grönsaker ;-D
  Steg1: Lägg livsfarlig spenat i bottten på en gratängform och lägg torskfileèr över.
  Steg2: Vispa ihop en ask Kavli kräftost med 2dl crème fraîche och dödlig hackad dill och bred det över fisken, sedan skjuts in i ugnen,
  200g ca 30-40min.
  Steg 3:Servera med delikata pressade potatisar och mördande kokta ärtor
  Smaklig spis 🙂

 4. Ett företag som rådbråkar svenska språket på det sättet bör man inte marknadsföra överhuvudtaget 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..