Ciao Italy

Jag var lite lack igår, förlåt, men jag var tvungen att skriva av mig. Tack för alla fina och uppmuntrande kommentarer, det värmer ska ni veta … även om jag inte alls var ute med håven.

Igår hämtade jag upp Säpo-frun på Bromma Flygplats och några timmar senare checkade vi in våra väskor….
…. och satte oss på ett plan till Italien.

Jag har världens skönaste nackkudde från Tempur men glömde den hemma och fick köpa nån 100-krs-skit på flygplatsen. Lite senare upptäckte jag att jag glömt det mesta eftersom vi bestämde den här resan bara för några dagar sen. 

Planet landade försenat i Pisa och väl där hade maken förberett en hyrbil för oss.
 Vi irrade omkring som två höns innan vi råkade på en svensk kille som skulle till samma hyrbilsfirma som oss. Alla andra på planet klev av bussen vid ett ställe där samtliga hyrbilar fanns…utom vårt. Hyrbilsbolaget hade ringt Tobias, mannen vi tvingade oss på, och frågat var han var eftersom de nu skulle stänga. Han fick dom att vänta, gudskelov. Hade bara fattats att vi blivit strandsatta på flygplatsen. Det låg så klart längst bort och vi kom fram vid 21-tiden. 

Tobias fick sin bil men vi bad honom att stanna kvar tills vår bil var klar. Eller ja, det var snarare; ”alltså, du går ingenstans förrän vi har vår bil. Strular det för oss så har du två brudar som tar häng på dig!” Well, den risken ville han ju inte ta så givetvis var han en gentleman.

Efter 20 år vågar jag påstå att min man känner mig pretty well. T ex det faktum att jag inte sätter mig i en bil med manuell växellåda. Det är 20 år sedan jag körde det. Have one guess vad han hade bokat?!  Jag fick råpanik men det var bara att suga i sig eftersom de inte hade några några automatbilar.

Den mycket trevliga Diana hjälpt oss med att knappa in adressen till hotellet. Den stackarn fick jobba övertid på grund av oss och jag tyckte så synd om henne. Hon tipsade även om ett outletställe här där de har grym rea på alla stora märkesvaror. Jag bad om adressen eftersom jag besrämde mig för att makens bokning av en manuell låda kommer att kosta honom en ny handväska. 


Vi tryckte in oss i världens minsta bil, en Panda, och for iväg. 
Att köra bil i Italien mitt i natten i en bil med manuell växellåda var ungefär det värsta jag upplevt på många år. (Säpofrun kunde dessvärre inte köra.) Jag körde större delen av färden på 2:an och 3:ans växel och varenda bil tutade på oss.

N u fattar jag varför alla kärringar ser ut så här bakom ratten. Herregud, jag var spänd som en fiolsträng med axlarna uppe vid öronen. Helvitti så jobbigt det var. Satt med foten nedtryckt på pedalen man trycker på för att byta växel hela tiden. Minns inte vad den heter. Säger till Säpo-frun att ”Well, det kunde varit värre för det absolut jävligaste jag vet är att köra mitt i natten i ösregn. 

Vad tror ni sker exakt 2 minuter senare!

Det är ju tur att man har humor för fifan som vi skrattade!


01.30 var vi äntligen framme vid hotellet!

…och en halvtimme senare sov vi som grisar. 

Hej Toscana, vi är här nu!

 1. Säg inte förlåt för du var lack igår, man SKA reagera när nån beter sig som en idiot ! Det är dom godas tystnad som gör att dom onda tror det är o.k att bete sig. Så fortsätt att bli lack när det behövs , som tur är , är ju dom allra flesta av dina följare sunda goda människor med hjärtat på rätta stället. Njut av din semester

 2. Välkommen till ett hett Italien!
  Tack för dagens första skratt,det behövde jag…
  Är nu nyfiken på var ni är i Toscana och vad ni kommer hitta på..

 3. Kopplingen. Pedalen, alltså. Själv kör jag inte bil med automatlåda. Maken hyrde en bil med automatlåda i julas. Gissa om han fick köra själv efter att jag provat några mil… Har enbart kört manuellt växlade bilar i 34 år, förutom några mil i julas.
  Ha det så kul!

 4. Koppling heter ”den där pedalen”. 😉 Får jag rekommendera att tant skjuter bak förarsätet sisådär en halvmeter? Då är det lättare att få överblick över vad som händer och mindre risk för nackspärr. Det här kan bli hur kul som helst. 😀
  Charlotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..