När man ska hängas ut för att vara en värdelös mamma

vbild 2016-07-22 kl. 14.08.10
Jag har bloggat i 10,5 år och kan med största säkerhet påstå att de antal taskiga kommentarer jag fått ryms på tio fingrar. Jag är lyckligt lottad i denna bloggvärld med andra ord.

 

Jag kan kanske förstå om någon är bitter och avundsjuk och då skriver en plump kommentar, det kan jag ta, även om jag inte förstår v a r f ö r man sitter bakom ett tangentbord och gömmer sig. Ring mig istället, ta det face to face.

 

Men, när jag delar med mig av det absolut värsta jag någonsin upplevt, och kommer att uppleva, det värsta man kan råka ut för som mamma, då tycker inte jag att man gör sig förtjänt av en grisig kommentar. Man gör sig förvisso aldrig förtjänt av det så länge man inte trampar någon på tårna. Visst, jag har ett jefla humör och ibland brinner det i peruken på mig men jag försöker tänka två gånger innan jag lägger ut ett inlägg när jag är på det humöret. Har blivit mycket bättre med åren även om det ibland ramlar igenom saker som inte borde läggas upp. Å andra sidan är jag inte sen med att be om ursäkt.

 

Att jag gick ut och berättade om min exman och hans våldtäkter på min dotter gjorde jag BARA för att lyfta problemet. …och för att ge er gamla trogna läsare en förklaring till varför jag mått skit de senaste två åren. Men, huvudanledningen var det faktum att 1 av 5 i varje skolklass på något sätt var/är drabbade av övergrepp. EN AV FEM!

 

Min dotter är mycket klok. Hon kommer ta sig ur det här och göra något bra av det och under alla år som hon hållit detta inom sig så har hon läst på i ämnet Hon kan allt som har med pedofiler att göra. Hon lär mig mycket. Jag lyssnar noga på vad hon säger och framför allt respekterar jag henne. Att jag inte såg vad som hände kommer förfölja mig livet ut och jag kommer givetvis aldrig att kunna förlåta mig själv för det. Möjligen acceptera det, men aldrig förlåta. Jag har gått i terapi för att över huvud taget kunna hantera det i hjärnan utan att vilja hoppa från Essingeleden en gång i veckan.

 

Jag har ätit antidepressiva i två år. Nu mår jag mycket bättre och det har jag min dotter, min man och mina nära vänner att tacka för. Och alla er där ute. Ni som hängt här i vått och torrt. Ni som inte alltid hållit med mig, men som ändå har respekterat mig. Ni är en stor del i min läkningsprocess. ”Men det här handlar inte om dig, du har gjort det till d i n grej!” sa en numer avpolletterad gammal kompis som ofta figurerat här inne. Jo, i min blogg så handlar det b a r a om mig. Hur jag hanterar det här utanför den är en annan sak, men här inne handlar det mesta om mig. Att jag skrev inlägget som jag gjorde var BARA för att beröra och få folk att fatta hur jefla vanligt det här är. Min dotter läste igenom inlägget och gav mig sin tillåtelse, annars hade jag givetjeflavis aldrig gjort det. Och med tanke på alla de hundratals mail jag har fått, så var det ”värt” det. SÅ många som är/har varit i samma situation, SÅ många som varit/är drabbade, SÅ många som nu tänker ta itu med sina känslor/sitt liv. Nästa mål är att hon och jag ska föreläsa i skolor. Som någon vettig läsare där ute skrev: det borde ingå i läroplanen. Om vad man gör i situationer som min dotter befann sig i.  Idag vet INGET barn vad de ska göra eller vem de kan prata med.

 

Jag har den senaste tiden fått flera liknande kommentarer som nedan. Tyvärr. Och jag undrar varje gång vad det är som driver en människa att skriva så. Har man fått för lite kärlek? Är man övergiven och bitter? Är man bara en genuint elak och avundsjuk människa? Well, jag vet inte och i normala fall bryr jag mig inte men den här raringen skrev det här i fel ögonblick. Jag har för det mesta bra dagar och även när jag inte har det så skriver jag aldrig om det i bloggen, utan försöker vara go, glad och kexchoklad här inne. För jag vill inte älta i skuldkänslor och annat skit. Jag är inte förlåten av min dotter för hon anser att det inte finns något att förlåta. Det är stort av henne. I synnerhet när jag själv inte äger förmågan att förlåta min egen mamma för en del saker i min barndom.

 

Håna mig för att jag gillar att shoppa, gör narr av att jag gör korkade saker, gör det om du känner att du måste få utlopp för dina andra problem, men, när det handlar om övergrepp så tack men nej tack, då kan du fan hålla käften.

 

Tycker man inte om mig, min ytlighet, mitt sätt att skriva så please, ge fan i att läs mig. Herregud, v a r f ö r slösa bort din tid på någon som du ändå inte gillar. Höjden av idioti om du frågar mig. Då har man inte särskilt höga studieskulder. Typ inga alls. Då är man en väldigt liten människa. I min värld.Jag är inte ett dugg intresserad av din negativa åsikt. Faktiskt inte så bespar dig. Och om man nu ändå känner att man absolut måste skriva något negativt, var för helvete ärlig och använd en riktig mailadress när du reggar din kommentar. Jag publicerar alla kommentarer här inne utom vid två undantag: kommentarer som innehåller personliga påhopp och kommentarer där avsändaren använder en fejkad emailadress. That’s my privelige.

 

I alla fall. Jag ser fram emot att få reda på identiteten på dig som skrev det här. Kan du inte ringa mig på 070-444 42 42 så kan vi träffas? Då kan du få prata med mig öga mot öga och verkligen få möjlighet att tala om vilket jävla as till mamma jag är. Och om du är snäll så kan jag övertala dottern att följa med också. Hon kan berätta exakt hur jag var/är som mamma.

 

I dare you.

 

Sprid gärna det här inlägget, med lite tur så kanske människor som har för vana att skriva vidriga och elaka kommentarer till bloggare, får sig en tankeställare. 

 1. H E R R E G U D det var nog den vidrigaste kommentar jag läst i hela mitt 39 åriga liv!
  Hur kan man bara trycka på ‘skicka kommentar ‘ efter att ha skrivit något sådant. Å då fick vi inte ens läsa hela…
  Ja du Mona. Vad säger man. Tur du vet att vi är sååå många här inne som tycker helt tvärtom <3 glöm aldrig det! Kram

 2. Men vem är du som anser att du har rätt att döma en annan person på det vidriga sätt som du gjorde?!!! Fy för den lede! Känner du Mona eller hennes dotter?! Och att gömma sig bakom ett tangentbord och skriva sådan dynga är ju riktigt modigt! Ta det med Mona öga mot öga men det vågar du garanterat inte! Fy för sådana som dig! Skäms!
  Mona, vi som hängt här länge vet hur du är och vi vet vem du är och det är därför vi hänger här. ❤❤❤

 3. Oj! Jag undrar också varför man lägger ner den tiden på att posta sitt svar om man tycker så illa om denna blogg och personen bakom. Ser fram emot fortsättningen…

 4. Hahaha tillåt mig att skratta.
  Kanske är någon som sympatiserar med din exmake. Någon i hans division till och med.
  Det är höjden av feghet att göra så. Alltså är det en liten lort som har skrivit så.

  Kram på dig!

 5. Sitter helt stum och kan inte riktigt ta in ondskan som finns i denna kommentar för det är ren ondska, och att personen är så feg att hon skriver annonymt, och dessutom hånfullt talar om att du inte kan spåra, säger allt om vilken ryggradslös feg person deta är.Tänk på alla oss som finns här för dig och som är oerhört imponerade av hur Johanna och du fixar detta. Ni har hjälpt många redan och kommer att hjälpa många fler. ♥️♥️♥️

 6. Otroligt grisig kommentar. Dessutom orimlig. Typ om du hade gått i terapi när du var liten hade du sett att det tydligt och klart stod psykopat och våldtäktsman i pannan på honom.
  Du märkte ju också att något var fel men trodde det berodde på en älskad persons sjukdom och bortgång.
  Skulden ska ligga hos förövaren.

 7. Det är inte konstigt att det är krig i världen när folk kan utrycka sig på så sätt. När man befinner sig i er situation så är det klent av mig att säga ”bry dig inte om dom, dom är inte värd din energi”..

 8. Tur att du har skinn på näsan! Varför skickar man en sådan kommentar? Tror någon är avundsjuk eller dejtar en felvaggad gubbe i Bromma.

 9. Men jisses, urtypen av en kommentar från en som tycker om att såra andra. Något annat är det inte. En människa som inte lärt sig att har man inget snällt att säga så är man tyst. Att inte ens skriva ut sin egna mailadress visar vilken fegis det är.

 10. Det finns bara en person i detta som gjort fel, jävligt mycket fel och det är mannen som förgripit sig på din dotter! Man kan inte lägga skulden på de runt omkring eftersom det är hans ansvar/val! Tänker mycket på debatten runt våld mot kvinnor och de som tycker att kvinnorna skall tänka sig för eller tex gå och bada på andra tider… Det är männen som står för kränkningarna och det skall kvinnorna ALDRIG lastas för! Så kvinnor som lastar kvinnor för något en man gjort, tänk om och tänk rätt!
  ❤️ Till dig Mona

 11. Usch, vilka hemska människor det finns.
  Du vet att vi är många, väldigt många som läser och kommenterar här hos dig för att vi verkligen gillar din blogg.
  Tråkigt att det har kommit in en del såna här på sistone, fanns inte tidigare, men hoppas du kan bortse från dom.
  Jag känner dig inte personligen men är helt övertygad om att vi hade kunnat ha kul ihop och hoppas nån gång
  få äran att träffa dig på riktigt.
  Tills dess går jag in här ett par gånger om dan och kollar läget och trivs JÄKLIGT bra.
  Hälsningar Skåne.

 12. Fy fan så vidrig kommentar, tror kommentaren har med bilden på bröllopet du la ut att göra. Tycker att du trollet som skrivit detta ska ringa Mona nu när hon tillåme ger dig hennes telefon nummer eller du kanske bara en liten feg och elak människa.

 13. Jag är en sånhär ”tyst” läsare som går in här varje dag, (ibland flera gånger) men som aldrig kommenterar. Nu kan jag inte hålla mig. Mona, du är bäst på att vara du, du är bäst på att vara din makes hustru och du är definitivt bäst på att vara mamma till dina döttrar. Så e re med den saken. Stor kram till dig och de dina.

 14. Slutar aldrig förvånas över att människor som mår så jäkla dåligt måste ta ut det över andra, för dem helt okända , människor. Övergår mitt förstånd fullständigt. Tur vi är olika.
  Själv tyckte jag det var otroligt starkt av din dotter att våga ta det steget att berätta och jag hoppas verkligen hon går stärkt ur detta.

 15. Fy fan alltså vilka människor det finns!
  Du har inte gjort nåt fel, den som begår brottet eller kränkningen bär hela ansvaret.
  Personen dom skrivit detta är en sån som aldrig ser sin egen skuld i nånting, utan skyller allt på alla andra. En bitter person utan självinsikt, och då kan man heller inte se klart i andras situationer. Och uppenbarligen känner hen inte dig Mona (känns ju som man gör det när man läser bloggen varje dag❤️). Klart du inte är självisk och gjort detta till din grej!! Det är ju en blogg om dig för fan. Tänk att människor är så tröga
  Kramar och kärlek till dig och din dotter❤️

 16. Tråkigt att du behöver läsa sånt skräp Mona, jag vet att du vet att det som Lisa skriver inte har någonting överhuvudtaget att göra med hur du är som person eller Mamma, men jag förstår också att just eftersom du straffar dig själv för det som hänt så sårar såna ord ändå djupare än de borde. Kram till dig Mona, kommentaren handlar nog egentligen inte om dig utan om någon som skadat Lisa. Den känsla jag får när jag läser den är att Lisa projicerar och tömmer ut all sin besvikelse, sitt hat och sin ilska på dig istället för den person som svikit henne. Det behöver inte vara precis samma scenario, men jag tror att Lisa känner sig väldigt sårad, liten, ensam och trampad på och önskar att hon vågade tala om för personen som gjort detta mot henne det som hon istället skrev till dig. Anonymiteten är förmodligen viktig, inte så mycket för att gömma sig från dig, men för att gömma sig från världen, så att ingen ska kunna ana hur hon lider, hur illa hon har farit och hur djupt någon skadat henne, eftersom att erkänna det skulle rasera hela hennes självbild och hela hennes värld. Detta var förmodligen hennes ventil och möjlighet att pysa ut lite ångest innan den åt upp henne. Hur dåligt man än mår så är det aldrig okej att ta ut sitt elände på någon annan, så jag ursäktar henne absolut inte. Men för den som hamnar i skottgluggen kan det hjälpa att inse att avsändaren med stor sannolikhet mår sju gånger värre än vad man själv gör, och kanske befinner sig på den allra yttersta gränsen av vad man klarar av.
  Charlotta

 17. Jag vet att PW har haft en del rötägg som kommenterar hos henne,kan de ha kommit därifrån ?
  Om din fd vän sa så till dig så förstår jag varför hon är en fd.
  Usch !!
  Jag tycker du är fantastisk som orkat dela med dig av det här.
  Får det en enda människa att bli medveten så är allt vunnet .
  Sen , lyssna på din otroligt kloka dotter.
  Det finns inget att förlåta.
  Det finna bara en förövare här , och det är pappan.
  Du är mamman som villkorslöst trodde på din dotter vilket tyvärr inte alla mammor gör.
  Kärlek ❤️

 18. Man upphör aldrig att förvånas hur vissa människor beter sig eller uttrycker sig. Jag har haft förmånen att träffa dig och är det något jag kände att du inte är så är det självupptagen och oempatisk, första gången jag träffade dig så sa jag till min man efteråt att du är en kvinna jag önskat jag hade som vän!!! Låt ALDRIG någon trampa på dig eller din familj!!! Ta hand om dig och de dina, största kramen till dig Mona och din oerhört starka dotter!!! KRAM

 19. Hej Mona

  Finns egentligen inget att tillägga till alla kloka som du redan har fått. Ville bara säja tack för att du har ork och kraft att skriva om detta stora problem, det behöver verkligen lyftas fram i ljuset. Kram på dej

 20. Följer ett par bloggar (Mona du, Maggan och Pernilla W är favoriterna) troget varje dag och har gjort det i många år.
  Men jag blir ofta chockad över hur vissa människor i kommentarerna kan uttrycka sig och ha krav på vad bloggaren bör skriva eller inte?! Mona jag tror och hoppas inte du tar åt dig av vad den hemska människan skrev. Det är så fruktansvärt lågt att ge sig på dig på detta sättet efter det som hänt och jag blir rent ut sagt förbannad! Jag har valt att läsa din blogg varje dag för att jag verkligen gillar dig, din underbara humor och ditt sätt att skriva. Om jag läser en bok så läser jag i första hand en ”självbiografi” eftersom jag tycker det är intressant att läsa om olika livsöden och man kan alltid lära sig ngt av det. När jag läser en blogg så är det som att läsa en bok för mig. En bok som handlar om verkliga livet, ibland är livet bra och tyvärr ibland mindre bra. Som läsare är jag tacksam för att du Mona låter oss ta del av en del av ditt liv. Till er läsare som skriver direkta påhopp eller tror sig veta det ena eller det andra och säger åt bloggaren att så kan du inte göra/skriva etc. Lägg ner det och lägg den tiden på att rannsaka dig själv istället! Det enklaste rådet till er är sluta läs bloggen om den inte tilltalar dig!! Mona tack ännu en gång för att du förgyller min dag varje dag med din blogg. Jag hoppas du framöver slipper läsa en så vidrig kommentar igen. Många kramar från Pernilla H

 21. Jisses, jag undrar vem som hade en dålig uppväxt. Visst att vi alla människor är olika och vissa mer ruttna än andra, men att ta för sig och uttrycka sig sådär det förvånar mig oerhört. Jag har ett jobb där jag möter barn och föräldrar i tuffa situationer och får ständigt höra ”vi har inte kunnat ana att detta har pågått” ”hur kan vi inte ha förstått?” ”Varför har h*n inte sagt något”. Man kan aldrig någonsin förstå eller veta allt om sina barn, barn är precis som vi vuxna, de håller saker inom sig och är väldigt duktiga på det. Vi är alla människor och gör ”hoppas jag” vad vi tror är bäst för våra barn, om det sen visar sig inte vara det rätta så har vi iallafall försökt, det är huvudsaken. Jag tycker du är en fantastisk människa, utan att ha träffat dig. Min man får rätt ofta höra, ”jag läste om detta i en blogg och ville testa”, typ Tancan, pons och allt annat som du tipsar om . Fortsätt på ert sätt, det ni tycker passar bäst för er, det är just er bästa lösning. Mega kramar till dig Mona!!!

 22. Personen bakom den kommentaren saknar all förståelse för andr amänniskor och situationer och med all säkerhet feltolkar hen den kunskap hen säger sig ha hämtat från radioprogram om psykologi. Men så funkar vi människor, vi är inte alla kloka, vi är för det mesta rent ut sagt dumma.
  Det är omöjligt att låta bli att ta åt sig av dumma kommentarer, jag vet, men försök att vända på det. Tänk på hur synd det är om människor som sitter och gör bort sig på internet så som den här kommentatorn gjort.

  Massor av kramar till dig. Du är en BRA mamma oavsett vad ditt dåliga samvete säger.

  (Min mamma såg inte heller, hon är ändå den bästa mamman jag kunnat önska mig <3 )

 23. Tråkigt men en del av verkligheten som man möter när man bloggar. Till och med jag som har en mycket mycket mycket mindre blogg än dig blir utsatt. Hoppas att du orkar gå vidare och skriva för jag älskar att läsa det du skriver. För min del är min blogg avslutad. Fick otrevliga inlägg som innehöll förtäckta dödshot. Polisanmälde men tyvärr gick personen ej att hitta. Tydligen kan man gå genom olika servrar där man ej hittas. Håller på dig

 24. Hej!
  Jag kan låtsas vara henne, vi bestämmer en mötesplats, du får skälla som fan på mig, vi går hem, du mår kanske lite lite bättre, jag låtsas att jag bara hade en vanlig dag på jobbet, vi glömmer det som hänt under dagen. Häpp!
  Puss.

 25. Fy så trist! Tänk att det alltid ska finnas en sådan människa i varje forum. Denne skulle gå en mil i dina skor innan kommentaren lades. Skulle vara kul att veta varför man måste trycka ner en annan människa. Oftast vill de väl bara skapa lite kaos och röra om. Mindre viktigt att man gör illa en annan människa.
  Aja karman tar hand om den lilla rötäggsmupoen.
  Letar runt lite och ser om jag har ngn klyftig hackare i mina gömmor.
  Kram på dig Mona, du är modigare och en bättre mamma/människa än de flesta❤️❤️❤️

 26. Hej,
  Jag kan inte släppa känslan av att det inte är en kvinna som skriver. Utan att det är en man och då rent av exmaken. Då får orden en helt annan innebörd.
  Men vilket som, troll som skriver så har inget existensberättigande här.
  Fortsätt vara den underbara, ytliga, djupa, varma, fantastiska, roliga, allvarliga Mona som vi lärt känna. Annars är det ju inte du.
  Kram
  Falken

  1. Well, jag skulle inte bli förvånad om det är hans äkta hälft men hon är för intelligent för att göra nåt så jävla korkat. Hoppas jag. Karma.

  2. Exakt min tanke. Den där kommentaren är inte av ngt okänt troll! Kan inte lägga ord på det men det är en stark känsla jag har.

   Utöver det, kommenterar sällan på bloggen Mona. Men läser den varje dag, har gjort det i flere år. Och ställer mig vilken dag som helst på din sida ❤️ . Kram

  3. Min första tanke var också att det kanske är exmannen…med tanke på avslöjandet om bröllopsbilderna…snaran börja dras åt och det skapar säkert panik!! Dock finns exmannen fortfarande kvar och ganska tydligt på en bröllopsbild på instagram…
   Bara fortsätt och stå upp för det som du tror är rätt! Ge inte vika! Blåser det för mycket på dig så är vi många härinne som står bakom dig så att du inte faller omkull!
   Kram på dig underbara Mona och även till din fina dotter!

 27. Fyfasiken vilka idioter det finns..störda människa som skriver och skickar sånt bullshit till dej Mona.
  Det är en ynnest att läsa någons blogg, att följa någons liv. Man har inte rätt som människa kläcka ur sej skit på det här sättet.
  Jag läser en del bloggar och jag följer dessa människor för att det är kul, intressant.
  Jag är inte ens i närheten av att vara lik dej Mona eller någon annan jag följer. Men det är ju det som är härligt med människor.
  Jag har lärt mej massor av andra människor som jag annars inte ens hade träffat i verkliga livet. Jag är aldrig dömande mot andra, en viktig lärdom. Vi är olika och var och gör som en själv vill.
  I vår lilla by är folk ganska dömande. Alla måste passa in i samma mall och nåde den som inte följer normen.
  Men det stuntar jag i…jantelagen kan Fuck Off.
  Den människan som skrev det där är bara avundsjuk för att du är så jävla duktig! ♥

 28. Alla har redan skrivit bra saker så jag vill bara lägga till min observation, och det är hur du växer, du sätter gränser och har distans till kommentarer/kritik på ett skönt sätt. Åtminstone i det jag läser, sen hur det är i verkligheten, det vet bara du 🙂 Förut skrev du om hu du blev ”ledsen” när t ex någon läsare lämnade dig, men nu känns det som du skiljer på dig och på bloggen och det inte blir ”personligt” när någon växer åt ett annat håll. Dvs ingen känsla att DU skulle vara mindre värd för att någon lämnar.
  J har sin resa och du har din, med ert liv tillsammans och vad ex-maken gjort, ingen kan säga att du inte har rätt att reagera/agera/känna för din resa är 100% din.

 29. Det är sjukt att vissa individer tror att det är fritt fram att spy ur sig all sin ” skit ” till andra.
  Detta är inget nytt, men med internet har det fått en annan spridning. Allt som oftast kommer hatet från någon man känner, så var det för mig iallafall
  Tänker på er ofta❤️❤️

  Jag ska prova lite retailtherapy idag, känner mig låg. Drar till MOS.

  Kram❤️

 30. Så jävla typiskt i dagens samhälle att försöka skylla allt vidrigt som pappor gör mot barnen på – MAMMORNA! Nästan som om man tycker att mammor skall vara mammor åt barnens pappor också ? Ta ansvar, inte bara för vad barnen gör, utan också för vad deras vuxna pappor gör när ingen ser? Det finns bara en gärningsman här, EN person som har våldtagit sin dotter och det är den så kallade pappan. Hans vidriga handlingar, i egenskap av förälder, får han själv bära ansvaret för och ta konsekvenserna av.

 31. Låter seriöst som någon i exmakens krets. Varför skulle någon annars känna ett behov av att smutskasta dig? Bara tänker högt!

 32. ”Spridit” på FB, nån kommentar kan jag inte lämna utan att själv bli en bitch mot de idiotiska orden du fick från ”Lisa”.

 33. ”Hade inte förtroende för dig ens när hon var liten” Det har ju inget med förtroende att göra! Med tanke på vilken skuld de drabbade barnen ofta känner, är det inte konstigt att de väljer att hålla det inom sig, istället för, vad man önskar, talar om det för någon. Min dotter valde att tala om vad hon varit utsatt för, för sin kusin i, vad jag tror mig veta, vetskap om att kusinen skulle säga det till min syster, som i min tur kontaktade mig. Som i allt annat, måste inte vägen alltid vara spikrak.

  Du vet redan att jag tycker att du är bäst! ❤️

 34. Hej Mona,
  Det gör mig ledsen för din skull att du får kommentarer som slår direkt under bältet. Kommentarer som är fulla av ignorans och empati till den situation du befinner dig i.
  Men … jag ville skriva till dig mer i form av detta med hur just du mår med din depression och din ångest. För … att stå där som mamma med en ångest så stor att den överbygger allt annat är inget jag kan förstå vidden av. Jag kan dock förstå själva konceptet ”ångest så stor att den överbygger allt annat” från min synvinkel (är inte mamma) och den är … en känsla som äter upp en inifrån. Framförallt om det är ångest baserad på skam. Då vill man gärna göra vad som helst för att få slut på den känslan. Precis vad – som – helst. Det spelar ingen roll om det är att bokstavligt talat vilja slita av sig huden eller att döva all känsla med tabletter, alkohol eller annat.
  Jag kan inte fullt ut påstå att jag förstår dina ord om att du kanske kommer att kunna acceptera att du inte såg men, aldrig förlåta. Jag vill gärna göra det – men åter igen. Jag är inte mamma så jag kan inte kliva in och liksom påstå att min känsla ligger på samma ”kraftskala” som din. Hurusom så är jag i alla fall där – i just den känslan att jag kan komma att acceptera men, aldrig någonsin förlåta mig själv.
  Och – det gör ont i en när man slår ned på sig själv så hårt. Men att påvisa sig själv någon som helst förståelse eller förmildrande tankar går inte. Utan skammen, maktlösheten, självhatet är det som har företräde och … det sväljer en, dränker en.
  Så … till viss del kan jag förstå din situation och därför skulle jag vilja bara ge dig en liten, liten hjälp på vägen så att du inte totalt försvinner i alla din ångest och det är vad man kallar compassionfokuserad-terapi. Googla gärna på det och prata med din psykolog om det. Finns en del bra böcker också (bland annat denna: http://www.bokus.com/bok/9789127134478/compassionfokuserad-terapi/ ) med övningar. Detta blev aktuellt för mig när jag gick hos min psykolog … det var svårt. Så som det alltid är när just känsla av skam finns med i ens ångest. Men – det hjälpte mig.
  Så … ja, jag ska inte skriva så mycket mer än att jag tror på din styrka, din dotters styrka, din familjs styrka. Och jag förstår din reaktion om att vilja hänga ut din ex-man men, jag förstår också att du begränsar dig oerhört mycket. Att du hindrar många impulser av respekt för din dotter.
  Sköt om dig!

 35. Jag blir så fruktansvärt, fruktansvärt ledsen av att läsa detta. Beklagar verkligen att du får ta emot såna här horribla kommentarer. Stor kram till dig!

 36. Efter att ha följt dig i många år så vet jag att du inte kommer att ändra på dig eller göra något annorlunda pga idioter som den som skrev det där. Och det är det viktiga. För vad man än tycker om att ”hänga ut” honom (såg förresten att original bilden där han var med har blivit redigerad så han inte är med längre, plus att alla kommentarer är borta ang vad han gjort), så är det han som har gjort fel. Man kan inte kasta minsta skuld på någon annan, för det är helt och hållet hans eget fel. Och ibland kommer skit man gjort ikapp en, och med rätta.
  Däremot tror jag att du kommer att få ännu mer skit ju mer detta sprids, för förmodligen är det någon i hans närhet som skrivit detta. Men, eftersom din dotter är med på att lyfta fram detta och synliggöra problemet, så hoppas jag att du istället kan fokusera på det positiva i detta. Tänk på alla ni kan hjälpa, och som känner att de vågar berätta tack vare er.

 37. Nättrollen kommer fram så fort man blir lite, lite känd. Intressant fenomen det här med nättroll förresten. Vad gjorde dom innan internet blev tillgängligt för oss alla….. Hur som helst det är människor som inte mår bra, som är kvar i fega tonårsfasoner, som måste projicera sitt eget skit på någon annan. Slöseri med energi att ens ägna dessa ljusskygga personer en enda tanke de vill inte vara sansade vuxna och bete sig därefter

 38. Känns nästan som om det är ditt ex som har ett finger med i spelet här för att smutskasta dig. Men vet du Mona vi andra tycker att du är världsbäst o störtskön. Stor kram från ett stort fan av Mona

 39. Har ofta fått frågan om varför jag inte bloggar om min resa och precis där har du anledningen. Fick ändra mina inställningar på FB för jag drunknade i skiten som vällde in där.
  Sedan är det jävligt tydligt vart ”Lisa” kommer ifrån så att säga. Kan ju vara värt att påminna ”Lisa” om att det går att spåra även fejk e mail adresser. Trakasserier är olagligt.

 40. Jag sitter och gapar som en fågelholk och har väldigt svårt för att ta in hur elaka människor det finns egentligen. Den där kommentaren chockar mig fruktansvärt, man kan riktigt känna ondskan som väller ur den. Snacka om att sparka på en som redan ligger.
  Jag själv har t o m svårt att tänka ont om någon, då jag tror att något ont då ska drabba mig. Vill ju den dagen jag träffar Sankte Per, kunna äntra pärleporten med gott samvete och det det kommer jag än så länge kunna göra i mitt snart 40-åriga liv.
  Nä fy för fan, den där kommentaren var ett slag under bältet utan dess like.
  Jag mår riktigt dåligt för din skull Mona, att du var tvungen att läsa något så vidrigt.
  Sänder massor med varma kramar till Dig <3

 41. Men, Herregud! vem skriver så här???
  Inte en mentalt frisk männika i allafall….. Det kommer förhoppningsvis att straffa sig så småning om…..
  Jag har läst din blogg sedan du skrev hos Hannah och hennes man……..
  Jag tycker om din blogg.

 42. Polisanmäl människan som skrev den där kommentaren. Näthat och nätmobbing är ett brott sen nyårsafton om jag inte är helt ute och åker båt.

 43. Skulle vara kul om detta nättroll har tillräcklig ryggrad för att höra av sig. Troligen inte. När troll kommer fram i solljuset så spricker de!

 44. Hej Mona.
  Jag minns att du har skrivit att du har mått dåligt p.g.a något som har hänt men att det skulle vara så illa hade jag inte kunnat tro. Jag är så otroligt ledsen för din och din dotters skull. Det är så fruktansvärt !! Jag har läst så många böcker där vuxna kvinnor berättar hur dom har blivit våldtagna av sina pappor som barn och tonåring. Det är verkligen skrämmande att det är så vanligt. Det är så synd att barnen inte vågar berätta för någon vuxen . Jag hatar verkligen pedofiler. Jag hänger ut dömda pedofiler på Facebook vilket jag har fått skit för. Varför skulle jag låta bli att visa deras trynen för folk ?! Skulle jag låta bli så skulle det kännas som att jag skyddade dom och det vill jag verkligen inte göra. Jag förstår ditt hat mot din dotters pappa. Konstigt att hans fru inte lämnar honom. Hon lever väl i förnekelse. Jag tror att pedofiler som våldtar barn är psykopater. Hur kan man göra så mot sitt eget barn ?!
  KRAM !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..