… och tiden bara springer iväg

Dagarna går fort när man har roligt. Säpo-familjen är fortfarande kvar och vi har fullt upp. Säpo-chefen, som numer är en Malmö Stad-chef (håller bl a på med säkerhetsfrågor, terror etc) vet hur värdo maken är på sysslor här hemma så han har fixat i trädgården och gjort superfint på vår uppfart.

IMG_4552

…medan jag släpade med mig Säpo-frun till Wilmer Kaffebar. Jag har tjatat hål i huvudet på henne om hur goda Malins avokadomackor är så jag var tvungen att ta med henne dit. Hon känner Malin via mig men de har inte träffats på 15-20 år, så det var superkul.

IMG_4561
Kan ju helt ärligt meddela att hon inte blev besviken; ”Gud så god den är!” Vi satt kvar i ett par timmar och åt Malin ur huset innan vi drog vidare till Mall of Scandinavia, där hon aldrig varit. 
IMG_4576
Givetvis har dom Rituals där, min nya drog!
IMG_4580
IMG_4578
Dagens inköp. 
IMG_4577

Våra barn tyckte det var mindre kul, men desto roligare att jaga Pokemon. Herregud som det har tagit över allt och alla!

IMG_4571 (1)
Vi gick in på Synoptik eftersom jag behövde boka tid för nya glasögon till talibanen.
IMG_4573
Passade på att prova lite bågar. Sen jag införskaffade nya glasögon i våras, med hjälp av butikschefen Åsa där så kommer jag aldrig skaffa nya utan hennes hjälp. Fifasen så bra på att se vad man passar i! 
IMG_4575
Dessa solglasögon som jag har här stod jag i valet och kvalet med förra gången, men valet föll på några andra. Kan dock inte släppa hur snygga dom här är. 
IMG_4581
Barnen ville prova Virtual Reality vilket de sett på tv-reklam. Jag frågade Säpo-frun om vi också skulle göra det. ”Aldrig!” sa hon. ”Kom igen nu, nu gör vi nåt vi aldrig skulle göra annars!” sa jag. 
IMG_4590
2 minuter senare satt vi i varsitt ”ägg”. Man kan välja vad man vill se/uppleva och någon måste ha slagit en klubba i skallen på mig för jag hör mig säga att vi ville åka berg- och dalbana. Föga intelligent med tanke på att jag spyr som en babian när jag åker sånt här på Gröna Lund. Slutade därför med det för flera år sen.

 

Kan ju säga att det inte var veckans bästa val. Fifaaaaan så illa jag mådde efteråt. Satt och blundade större delen av de 5 minutrarna vi ”åkte”. För de som gillar sånt här kan jag dock varmt rekommendera det.


Kvällen spenderades hemma med middag för ett tiotal gäster. Hur kul som helst när människor som inte träffats på många år bara faller in i gamla ramar och har skitkul!

 1. Åh de är så snygga de där Mateus och om möjligt att vara jättesen så är jag ännu mer efter än dig! Men hur har kvalitén varit på dina, är det någon som blivit dålig efter vardagsbruk, mikro och diskmaskin?

   1. Nää! Jag som har motorik som en 11-åring. Just därför jag söker ny servis nu för alla mina tallrikar är kantstötta 🙁 Tack för svar Mona!

 2. Nu du Mona har jag varit i Moodgallerian! Mysigt! Nackdelen var att min otroligt klåfingriga sjuåriga dotter var med… Hon ville pilla på allt! Jag var livrädd då det inte var så billiga saker vi tittade på… Typ en Pernilla wahlgrenklänning för ca 2000kr! Hua!
  Sen är nog jag helt körd i huvudet, jag/vi kunde inte låsa toaletten därinne… Så hon fick stå och hålla i dörren när jag kissade…. Men annars var det bra Älskar Stockholm! Å min dotter konstaterade att Stockholm verkar vara ett populärt ställe

 3. Nu var jag på Wilmer kaffebar. 2 fel, du var inte där och avokadomackan du suktat med finns inte för oss vanliga dödliga 🙁 Annars var det super och jättegott på alla sätt och vis 🙂

  1. Nämen, klart den finns men jag tror att den inte går att få under lunchtid. Kommer inte ihåg varför men ska be Malin svara här. Hon är på väg hit nu för att äta middag…

    1. Malin sa att personalen ibland slarvar med att inte ha skylten uppe. Nästa gång ber du om den, även om den inte finns med på tavlan!

     1. Ahaaa, ja men då så 🙂 Nästa gång! Tack för info! Ligger precis runt hörnan från jobbet så där kommer jag tjacka lunch och annat flera gånger framöver!

 4. Men…hade du inte en annan ”hovleverantör” på glasögon som du ansåg var världens bästa o visste precis vilka glasögon som passade dej….det kan naturligtvis ändra sig däruppe i världsbästa-toppen men det verkar lite falskt när du inte håller fast vid vad du säger, eller åtminstone delar med dig om anledningen till att du ändrar din uppfattning.

  1. Åh hjärtat, du känner uppenbarligen inte mig. Nettan, min barndomskompis och som är den du pratar om, är världens bästa på alla sätt. Varje dag i veckan. Saken är den att hon är inte knuten till Optiker Utan Gränser, som jag är ambassadör för. OUG är ju något som Synoptik startat och eftersom jag som sagt jobbar ihop med dom så är det ju givetvis naturligt att jag går dit … så länge jag har ett uppdrag. Jag har alltid varit bortskämd med att Nettan är outstanding med att se vad för bågar som passar mig (och andra kunder) och blev därför väldigt glad när jag, av en ren händelse, råkade på Åsa i Mall of Scandinavia. Att jag ens var där på synundersökning beror på att Lena, optikern, och jag var tillsammans på min första OUG-resa till Guatemala, jobbar där. Så ja, Optiker-Nettan är fortfarande min favorit. Vill du testa henne så boka tid på komfarni.se Ligger i en av Hötorgsskraporna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..