När man ser sin exman i en så kallad kändisblogg

Har sällan tid att läsa bloggar men då och då går jag in på en del och kollar. Bland annat en blogg skriven av en sångerska som jag tycker är jefligt duktig när det kommer till business. Älskar kreativa kvinnor.

 

Hennes ena bror gifte sig i helgen. Jag scrollar och borde ha varit beredd eftersom jag själv en gång i tiden umgicks med denne broder … i och med att min exman och han är kompisar.

Skärmavbild 2016-07-20 kl. 18.48.52

Får ändå en chock när jag ser exmaken till höger i bild. Om inte annat för att han har åldrats 20 år på de två år sedan skiten exploderade. Han har blivit en gubbe. Han som en gång var svinsnygg.

 

Tänk om brudgummen visste vad han har för vänner.

 1. Detta bröllop ägde rum i min lilla kommun så visste vilka du menade och nu fick jag ett ansikte på ex-maken oxå…usch…

 2. Men fy!
  Jag älskar Pernilla Wahlgren blogg lika mycket som din. Hon är också galet underhållande.
  Nu blev jag genast sugen att kräkas…
  Jag mår illa över tanken på alla små barn som fanns med på bröllop samtidigt som din ex-man.
  Det går inte att förstå hur illa du måste tycka om honom när jag känner för att kräkas när jag ser honom som inte ens känner honom.
  Du borde maila Pernilla.
  Kanske hårda ord men det känns som din ex-man har förbrukat sin chans till ett lyckligt liv..

 3. Det låter säkert så oerhört fånigt, men han såg inte alls ut som jag föreställt mig.

  Får jag vara nyfiken och fråga hur denne broder är? Han är ju den ”okände” från den klanen ….

  1. Han är ju dessvärre inte dömd (eftersom ord står mot ord) så jag kan inte göra det. Dock vet han exakt vad han har gjort och jag kan säga att hela hans väsen talar om att han är skyldig. Man åldras inte så mycket på två år om det inte hade varit sant. Kan ju bara hoppas att hans korkade fru kräver att han ger henne en kopia av förhörsprotokollet. Tror hon kommer ha en del synpunkter.

 4. Ja, nyfiken som jag är så fick jag ju kolla in en icke blurrad bild. Uääääk! Fast jag hade ju sett en bild på honom innan. Och nog är det som du säger, han vet vad han gjort…. Kram!

 5. Kan bara hoppad att Pernilla elle r hennes fina bror löser din suveräna blogg ,så de nu vet vem de hade till bords…

 6. Men fy för fan! Läste detta blogginlägget precis när hon lagt ut det och såg den bilden. Tyckte mannen DU nu blurrat liknade en snuskig man som blivit omskriven i tidningarna p g a hans sadistiska sätt och att han smiskar kvinnor med björkris. Jag fick genast en otrevlig magkänsla 🙁
  Sen läser jag detta idag, fy fan vad det vänder sig i min mage, jag spyr i min mun :-/
  Mona , lägg inte ut denna kommentar om den gör någon illa.
  Men känslan jag känner blev sjukt otäck :-/

 7. Tog två sekunder att hitta bilden på äcklet! Om de inte visste förut så hoppas jag att alla närvarande bröllopsgäster vet nu. Och har han ingen skam i kroppen att visa sig på en kändistillställning som blir uppmärksammad i media. Som någon skrev tidigare, man vill kräkas. Beundrar dig Mona för ditt civilkurage. Därför älskar jag din blogg som jag hittade för ett tag sedan men som jag kommer att följa varje dag. Och tack för tipset om Wilmer kaffebar!

 8. Visste att jag sett bilden tidigare och att nu se samma bild igen med andra ögon gör mig illamående och arg. Att du inte eldat upp honom är ett under!
  Synd att andra inte vet, förstår eller vill se er historia…
  Varma kramar till er!

 9. Vilken mardröm. Han kommer att bli dömd, även om det inte blir juridiskt. Karma kommer i kapp. Trots den övertygelsen, åhhhh, vad det skulle vara härligt med en kortsiktlig mindre genomtänkt lösning – SAXEN.

 10. Oj vad jag fick ont i magen. Elakheten fick ett ansikte. Tack för att jag fick ett ansikte på elakheten och att vi alla blir uppmärksammade på att dessa elakheter fortsätter leva sitt liv bland ”oss vanliga”. Trots allt skit han gjort klirrar han med glasen på kändisbröllop där massor av barn cirkulerar.
  Klart alla där vet vem han är och vad han gjort. Landet är inte större än så. Jag har ingen aning om hur brudgummen tänkte när han bjöd in en pedofil till ditt bröllop men skulle bra gärna vilja veta det. Likaså hur man som fru stannar hos sin make när man fått vetskapen.

  Massor med kramar till er finisar och återigen tack för att ni delar med er.

 11. Klart han åldrats! Även om han förnekar att det hänt så vet folk om detta. De som känner honom måste också få veta, förr eller senare. Det måste gnaga av oro. Hur många av vänner och kollegor har redan tagit avstånd? Det vet vi inte. Även om han inte dömts i domstol är han en dömd man i mångas ögon.

  Han skulle förtjäna den behandling Lisbeth Salander ger sin advokat, i boken ”Män som hatar kvinnor”, efter att han våldtagit henne. Fast denna gång i pannan!

  1. Var någonstans ser du vilka de är? Har jag skrivit namn? Att folk väljer att spåra bilden i andra medier är inte mitt problem. Jag var, som du ser, mycket noga med att blurra allas ansikten. För min del är det mer osmakligt att se min exman bland folk.

   … men det är klart, du är ursäktad, det är inte alla som har varit gifta med en pedofil som våldtagit ens barn. Det är lätt att stå på utsidan och tycka en massa skit då.=)

   1. Hänga ut? Det är ju inte brudparet som inlägget gäller. Och dessa bilder förekommer som sagt på en annan väldigt stor blogg…

   2. Jag har inte varit i din sits så jag vet inte hur jag hade agerat själv. Jag kanske hade suttit inne idag. Sannolikt. En spontan tanke kom. Kanske mår han bra av att visa upp att han hänger på kändisbröllop och visa att han är socialt accepterad. Höra att han varit svinsnygg etc. Bra pappa. Behöver inte vara så att de inte vet vad du berättat. Några tänker nog ”han är inte dömd” och eftersom vi inte vet så dömer vi inte och fortsätter att umgås med honom. Kanske måste man finna sig i att verkligheten ser ut så…mitt i denna mardröm. Som jag sa vet jag inte hur jag själv hade agerat. Vågar inte tänka på det.

    Hur känns det för dig så här en stund efter att ha berättat om detta? Blev det som du tänkt? Många med liknande uppkevelser som hört av sig kan jag tänka?

    1. Bra reflektion.=)

     Det blev bättre, fast på sätt och vis sämre: har fått flera hundra mail, utan överdrift, från mammor i samma situation och från unga tjejer som inte vågat berätta, eller har berättat men där inte mamman trott på dom, och från väääldigt många kvinnor som blev utsatta när de själva var små. Jag blir ledsen i hjärtat när jag läsare allas berättelser. Att det är så vanligt. Att så ofattbart många är drabbade. Dock glad över att jag har hjälpt en del på traven. Min dotter är stark och kommer klara sig. Hon har inget behov av att jag lyfter fram henne i bloggen med det här. Att jag skriver om det har bara att göra med mitt eget behov av att prata om det.

     1. Jag tycker att det borde vara ett obligatoriskt inslag i läroplanen. Varje termin. Sedan förskola. Anpassat efter ålder. Börja med att förmedla ”rätten att bestämma över sin egen kropp” ”ingen får röra din kropp” ”den vuxna bär ansvaret” ”vem man kan prata med om man mår dåligt” etc etc etc. Inte minst för att vuxna också ska veta att detta kommer barnet få höra och lära sig i skolan. Så att det liksom får dubbel effekt.

   3. Men va faan! Det är väl inte tt dugg konstigt att du skriver om det här på din blogg!
    Har ju inte med deras bröllop att göra på det sättet!
    Nu har iaf jag dragit igång en grej om det på Pernillas blogg.
    Nu får det faan vara nog!
    Vem försvararar en Pedofil??? Är ni galna???

 12. Jag har inte valt att spåra bilden, jag var med på bröllopet (men känner ej din exman) och det var extremt uppenbart vilket bröllop du menar. Följer man någon av de som var med på bröllopet (vilka många gör) är det också uppenbart. De har inte förtjänst att få sitt bröllop draget i smutsen så här. Detta handlar inte om ditt ex utan om ett fint brudpar som borde ha sin dag i fred, ingen av dem är offentliga personer dessutom

  1. Katarina, jag har full förståelse för att du tar illa vid dig men sorry, min sorg över vad han har gjort med min dotter och de konsekvenser det har fått, överväger eventuella sympatier om andras bröllop. Nu publicerade jag inlägget flera dagar efter bröllopet och jag har svårt att tro att det skulle ha förstört deras dag. Sorry, men min dotter står mig aningen närmare än andra utanför min familj och mig veterligen har vi fortfarande yttrandefrihet. Min exman är en extremt trevlig man och oerhört social, det fanns ju liksom en anledning till att jag gifte mig med honom. Och även om jag aldrig i livet skulle kunna tro att han är en pedofil så fanns det ingen som helst tvekan när min dotter berättade. Tycker att du kan lyssna på det här:http://podtail.com/podcast/angestpodden/55-vi-maste-prata-om-sex-del-1-sexuella-overg/ De som hyser minsta tvekan lär inte göra det efter att ha lyssnat på det här. Nu har jag inte själv gjort det eftersom det gör för ont, men a l l a som har gjort det säger samma sak. Det råder inget tvivel. Det gjorde det inte heller för polisen. Ingen som helst tvekan what so ever. Den senare delen av mitt svar här är inte ämnat för dig, mer till de som tydligen haft kommentarer på andra ställen om det hela. Bröllopsparet lär mest troligt leva happily ever after oavsett min exmakes existens. Jag kommer ALDRIG att komma över vad han har gjort och kommer ALDRIG att sluta att känna, tycka och skriva om det. Har man inte varit med om samma situation så är det kanske svårt att föreställa sig det behov jag har av att låta omvärlden veta. Jag känner inget hat mot honom, inte alls, däremot en enorm besvikelse och sorg. Han var nämligen en mycket bra pappa. Det hade varit lättare att hata om han varit ett as.

  2. Så rätt du skriver, att ifrågasätta Mona. Denna kvinna verkar ha tappat det helt, vad gäller att sälja sig. Hon missar ALDRIG ett tillfälle att locka läsare till sin blogg. Hon är så jäkla osmaklig, på alla sätt och vis. Systrarna Graaf genomskådade detta beteende av Mona ganska fort… och nu har de ingen kontakt längre.

   1. Hej ”Pernilla”, vilken himla tur att du har sådan koll på mig! Och vilken himla tur att du har jättekoll på mig och Magdalena! Not. Pratade med henne senast i förra veckan. Inte så mycket koll på den andra systern heller! Kanske vore det en idé att ha på fötterna när du ska skriva kommentarer hos bloggare. Och just det, sa jag att jag har världens bästa IP-kontroll? Här inne har vi bara en trevlig ton och känner du att du inte kan ha det så får du gärna hålla till på andra bloggar.

 13. Men fy faan att bjuda honom på bröllop, han som förgripit sig på sin dotter. Nä nu vart plötsligt wahlgrenarna lägre stående människor om det nu inte är så att dom verkligen inte hade en aning. Rysningar i hela kroppen. Stora kramar till er Mona❤

  1. Ingen skugga ska falla på dom Jeanette, eftersom de mest troligt inte vet något. Sen är det också så att min exman är en jävel på att manipulera så han kan få vem som helst att tro att det här bara är en lögnhistoria. Likaså hans fru som valt att ta hans parti…officiellt … Människan är skapad så att man har svårt att ta in något sånt här ohyggligt om någon man känner varför man väljer att tro något annat. Det är som sagt väldigt, väldigt svårt att tro det här om honom om man känner honom. Därför ska Wahlgrens inte ha någon skit alls. Jag förstår dom och skulle mest troligt handla likadant.

   1. Men Mona förstår du verkligen inte att folk som läst det här tycker illa om ”PW och hennes familj” nu?
    Jag har läst allt du skrivit om din dotter och din ex-man och tro mig jag tycker det är fruktansvärt!
    Men att lägga ut bilden från bröllopet, känns så smutsigt för brudparet och för familjen.
    Alla som läser PW blogg förstod ju så klart direkt vilket bröllop det var, och det är jag säker på att du också var medveten om, då går vi ju in på hennes blogg och kan se honom ”oblurrad” ….
    Naturligtvis förstörde det inte deras dag, eftersom det var efteråt du la ut bilden. Men det är ändå deras bröllopsbild.
    Hur du än mår, och utan att på något vis förringa situationen, så måste man ta hänsyn till andra människor.
    Förstår att du vill hänga ut honom, men du hänger ut andra samtidigt. Inte ok i mina ögon.

    1. Fast vet du, jag bryr mig ärligt talat inte om det. Och, som jag skrev tidigare, de kommer mest troligt att leva lyckliga i alla sina dagar oavsett mitt inlägg. I den här bloggen så är jag ensam ansvarig utgivare och vilket också betyder att om man inte tycker om det jag skriver så står det var och en fritt att sluta att läsa. Jag är öppen för all sorts kritik dock inte när det kommer till vad min ex-man har gjort mot min dotter. Sorry.

    2. P – Varför skulle folk tycka illa om Wahlgren’arna pga detta inlägg? Vad HAN har gjort, har ju inte med dem att göra..

    3. Nu är ju vi som följer Mona tillräckligt intelligenta för att kunna göra skillnad mellan Wahlgrens och kraken. Så det är inte ett problem alls och du kan andas ut

 14. Alltså, jag undrar hur ni alla förstår vilken gubbe av de som finns på PW’s bilder från bröllopet som är svinet? Det är ju några stycken.., om det är han på bilden Mona lagt ut i inlägget så förstår jag (varför lägga ut en bild som han inte finns med på liksom). Men, i kommentarerna kan man ju läsa att P tagit bort bilden i sitt inlägg… Men den som Mona har i sitt finns ju också kvar i P’s inlägg. Alltså är det en annan snubbe än den som finns på Monas bild??

 15. En oöverträffad karma. Perfekt upplagd. Det behövs ingen rättegång, det kom ifatt honom ändå. Det finns i slutändan inget som är starkare än en mamma som försvarar sitt barn. För mig är det oerhört fint att det är så.

 16. Bra att få ett ansikte på honom. Det förstör på inget vis brudparet, att bilden beskådats. Det är inte deras fel att han var där.

 17. Jag förstår inte varför du inte kan lägga ut en bild på honom för att han inte är dömd? Du kan väl skriva att det är han som din dotter anklagar för våldtäkt ? Det är ju korrekt men du behöver ju inte skriva skyldig. Känns som att du skyddar hans bild och i så fall varför?

  1. Vill inte göra det av hänsyn till min dotter. Hon skulle inte må så bra av det och det måste jag respektera. Det räcker redan med att jag skriver om det över huvudtaget.

   1. Men genom att lägga ut bilden, om än blurrad, så har du ju avslöjat vem det är ändå (eftersom bilden är hämtad från en väldigt känd persons blogg.,, och det krävdes noll detektivarbete för att förstå vems bröllop det var och därmed var bilden hämtats). Så avslöjad bland alla oss som hade noll aning om vem han var har han ju ändå blivit.

 18. Jag har inga moraliska invändningar mot att du publicerar bilden och jag förstår din reaktion fullt ut, jag skulle själv säkert velat göra likadant i din situation. Men juristen i mig vill ändå påpeka att om det är så att man inte fått tillstånd av fotografen att publicera och manipulera bilden så är det brott mot upphovsrätten. Vet inte om du Mona fått tillstånd, men jag vill ändå lyfta frågan så att du (eller andra som läser detta och kanske sprider bilden själva i ”varningssyfte”) inte råkar illa ut. Du får vara rädd om dig!

  1. Å andra sidan. Om PW väljer att anmäla Mona för brott mot upphovsrättslagen så kommer det att uppfattas som att hon gör det, i syfte att skydda pappan som våldtagit sin egen dotter. Då begår PW socialt och offentligt självmord.

 19. Du gör helt rätt Mona, det är så vidrigt det han gjort. Går inte att sätta ord på det, mår så illa när man tänker på hur SJUKA individer det finns

 20. Rätt bara häng ut äcklet! Han ser dessutom ut som ett äckel (en bild på honom finns kvar, kolla på skorna så hittar ni honom)

 21. Ni som inte lyssnat på dotterns berättelse i ångestpodden. Gör det. Inte på grund av detta, utan för att det är ett otroligt viktigt ämne som tas upp på ett väldigt fint och klokt sätt. Programledarna tyckte själva att det var det starkaste program de gjort. All heder Mona, oavsett hur dåligt du mår över er historia så har din dotter blivit någonting alldeles utöver det vanliga.❤️

 22. Underbart courage Mona!
  Noterade också att ex-äcklet skaffat sig sk ”peddo”-skägg vilket får mig att undra om han får kickar av att manipulera sin omgivning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..