Älskar när ni inte är överens

Det här inlägget jag lade upp igår om Dynamic Healthcare mottogs med blandade reaktioner. Jag bad dom återkomma med en kommentar och fick det här, som är spot on!

 

Hej, kommentarerna är mycket kring ett glutentest vilket vi ännu inte har. Självklart kan man vända sig till Vårdcentralen för att testa sig men med våra säkra test kan man göra det själv och då vi samarbetar med vården så kan man testa själv och få vidare rådgivning via videomöten med läkare. Vi är ett komplement till vården.

Det vi vill lyfta fram nu är 1. Könssjukdomar där man testar hemma och får hjälp med e-recept vid behov – allt på några dagar vilket är snabbare än vården. Där testar man bara för klamydia och inte mykoplasma trots att de har samma symptom men ska behandlas olika.

Vad gäller laktostestet då testar man inte för detta i vården – man kör uteslutningsmetoden vilket tar flera månader och är jobbigt för patienten. Vårt test ger svar på 6 dagar.

Vårt test för blodpropp vid intag av östrogen borde alla som ska börja med p-piller ta. Det är inte en stor del av befolkningen som har ökad risk för blodpropp men de som har det ska inte äte p-piller då de löper stor risk (har inte dessa siffror med mig) att få en blodpropp. Detsamma gäller när man är äldre och ska äta östrogen.

Vi är ett modernt komplement till vården. Det passar kanske inte alla.

 1. Konstigt med ett företag som måste ljuga för att marknadsföra sig. I vården testar man för både klamydia och mykoplasma, även gonorre eftersom det blivit vanligare. Laktostest genotypning utförs också.

  1. Do agree, om det nu är så. Dock är det här ett sätt jag föredrar eftersom jag inte har tid att åka till VC. Och om de sen har ett samarbete med den vanliga vården så passar det mig alldeles utmärkt. Fick ett par mail från läsare som bor ute på landsbygden och som tyckte det här var ett superbra tips. Som sagt, passar inte alla!=)

 2. Det här var tydligen ett känsligt ämne, så jag ska försöka framföra min åsikt VÄLDIGT försiktigt.
  Tänk så bra att ett sådant Klamydia-test finns för någon som blivit våldtagen, men inte vågar anmäla.
  Eller som i ett fall, att det obligatoriska klamydiatestet görs i samband med hela våldtäktsundersökningen och ett samtal inkommer 1vecka senare.Testet misslyckades, kom och gör ett nytt. Då hade det nog känts bättre att göra det hemma.
  Det här var MYCKET bra reklam av dig Mona<3

 3. Laktosintolerans tar bara några veckor med ”utslutningsmetoden” som dessutom är i princip säkrare än test på vårdcentral. Dessutom så är inte glutentest ett helt säkert test. Lite kasta pengar i sjön med dessa tester. Imo.

 4. Skillnaden med ett gluten test är om det är negativt och man ändå misstänker glutenintolerans, så kan läkaren remittera till biopsi av tarmen. Det är ju svårt att göra hemmifrån

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..