Med Limhamn i Stockholm

Säpo-frun med familj är i Stockholm. Det händer inte alltför ofta varför vi har häcken full och därav lugnet här inne.

 

Deras besök började ett par dagar före med att jag fick ett psykbryt över att vår tvättmaskin lade ner verksamheten. Vi renoverar ju vårt badrum på sov-planet och där har vi vår vanliga tvättmaskin. Huset har givetvis en tvättstuga med full uppsättning; tvättmaskin, torkskåp, dusch och bastu men det är så icke renoverat där nere varför jag helst förtränger att tvättstugan finns. Dock har jag varit tvungen att använda mig av den nu när badrummet renoveras.

 

Härom dagen fick jag för mig att jag skulle tvätta en sån där jätteliten rund matta från IKEA, ni vet. Det har jag gjort förr utan problem. Förvisso var det många år sedan men det var fintvätt typ 30 grader och gick jättebra.

 

Det gjorde det inte nu. Öppnar luckan och mattan är nu i mikroskopiska delar. Det tar en kvart att få bort alla mattrester och jag är skitirriterad. Kör maskinen i 90 grader tom för att vara säker på att eventuell färg från den röda mattan är borta. Det går några dagar. Säpo-frun med familj är på väg upp till Stockholm. Dagen före slänger jag i en tvätt i maskinen. Två timmar senare är den fortfarande inte klar, men har stannat. Kan inte öppna luckan. Ser att det är lite fööör blött så jag drar fram programmet till centrifug. Den drar igång. Kollar nån timme senare, men samma sak. Jag tittar på maskinen och ber den fara åt helvete. Det hjälper ju verkligen. Beklagar mig för maken och han säger att vi ska åka och köpa en ny. Att Elon har bra priser.

 

”Aldrig i livet, då handtvättar jag skiten hellre!” Jag hatar nämligen Elon. Av en enda anledning; de har Sveriges i särklass sämsta tv-reklam och jag har lovat mig själv att never, e v e r, köpa något där.

 

Det är helg och jag säger att vi kanske borde ringa en servicetekniker så fort det blir vardag.

 

Säpo-frun med familj anländer. Vid något tillfälle beklagar jag mig om tvättmaskinen. Säger att ”det är en jefla tur att jag har mina 150 par Ullareds-trosor så det gör ju inget om jag måste vänta till badrummet är färdigrenoverat innan vår vanliga maskin är installerad igen!” 

 

Hon tycker att vi ska ta en titt. ”Har du tömt den lilla luckan?”

IMG_4465
”Ähum, vilken lilla lucka?” Hon böjer sig ned, öppnar, skruvar loss nåt och DAMN vad det forsar ut skit! No wonder att maskinen pajat. Hela golvet fylldes av en äcklig sörja och som bekant pysslar inte jag med den sortens sörjor … eller tvättar toaletten. Jag var tvungen att gå in på toan vägg i vägg och spy, medan Säpo-frun städade och fixade till allt. 
IMG_4464
IMG_4467
Det här kortet tog jag utan att titta. Jag sträckte fram mobilen runt hörnet och knäppte av. Hade jag sett det där hade jag kaskadspytt. Fifan så äckligt.
IMG_4468
IMG_4466
Plötsligt hör jag henne gapskratta. ”Meuna (bred skånska), haour du sett den här lappän?!” Jag tittar, en lapp som suttit där sedan förra ägarens tid i huset. Vi har bott här i 15 år och installerade då vår andra tvättmaskin ganska  omgående där uppe. Inte fan har jag sett nån jefla lapp de få gånger jag varit nere i tvättstugan. Den har ju som sagt bara varit vår ”utifallattmaskin” och därmed inte använd så ofta.

 

Det är ju märkligt att man inte har en karl i huset som kanske kunde ha fixat det där. Säpo-frun städade upp och gjorde fint. 

IMG_4474

… och jag vet numer var rensningsluckan sitter. Eller ja, jag kommer berätta för maken. 

IMG_4475
Gårdagen började för övrigt med att jag fick ett paket från Marie som äger MimDesign. För ett par veckor sedan beställde jag en texttavla av henne: 
IMG_4477

Älskar den!

IMG_4476
… och som vanligt ligger det en himla massa annat i paketen från henne. Tack Marie!

 

Det var för övrigt Säpo-chefens födelsedag igår. Maken var tvungen att jobba så vi andra satte oss i bilen och åkte in till stan. Dumpade barnen på Gröna Lund för en heldag. Säpo-chefen, som inte längre är en Säpo-chef utan en Malmö Stad-chef, är en ciggarsnobb. Siktet var med andra ord en exklusiv cigarrbutik. Det siktet hade inte jag och Säpo-frun. 

IMG_4495

Vi tyckte att det var mer intressant att besöka Mood-gallerian.

IMG_4497
Jag älskar miljön här inne. 
IMG_4502
IMG_4501
Hittade en butik som heter Provrummet. Verkar bara sälja Pernilla Wahlgrens kläder. Dom funkar inte på tanter som mig. Vi som behöver klänningar/kjolar som åtminstone passerar halva knät. 
IMG_4498
IMG_4500
IMG_4499
Jag blev desto mer intresserad av deras inredning. ÅH som jag vill ha dessa klädställningar! Någon som vet var man kan köpa dom?
IMG_4510
Hittade mina kompisar där också! Tina och Anna har öppnat en liten, liten butik här, en filial till den de har på Tegnérgatan. Ingen av systrarna var där, tyvärr.
IMG_4506
IMG_4505
Om ni är i Stockholm så gå dit, eller ännu hellre: gå bort till Tegnérgatan. HERREGU’ som ni kommer hitta grejer. För både små och stora plånböcker. De har en hemsida också och jag vet att flera av er ofta handlar genom den och att ni tycker deras kundservice är outstanding. HÄR!
IMG_4496
Givetvis hittade vi en Ritauals-butik. 
IMG_4513
Vi tog en fika på Espresso House och för första gången på väldigt länge blev jag lite besviken på det vi beställde. 
IMG_4511
Bad om en Cortardo gjord på en enkel espresso, men ut kom … någon halvmesyr som dessutom var ljummen. Säpo-frun gick in och bad om nytt, men då hällde de upp samma kaffe i lite större koppar. 
IMG_4488
Några meter från det Espresso House ligger en av våra bästa och trevligaste återförsäljare; Svensk Hemslöjd.
IMG_4487
Älskar när jag ser våra produkter ”live” så som den här ljuskronan.
IMG_4484
Jag blev tokkär i dom här skitfula konstverken. Någon som haft lite tråkigt och satt ihop helt tokiga saker. 
IMG_4485
Problemet är att, om jag hade kommit hem med en sån här för 3000 papp så hade jag fått flytta ut till skräpboden permanent. Men oj vad jag tyckte om dom!
IMG_4491
Fastnade även för dessa handgjorda träburkar. Dessvärre också dyra, mellan 2-5000 kr men jösses så fina!
IMG_4493
IMG_4489
IMG_4490
Vi åkte hem och födelsedagsbarnet tillbringade eftermiddagen med att röja lite på vår uppfart.
IMG_4515
IMG_4518
Typ mycket.
IMG_4512
Under tiden hade jag och Säpo-frun en pysselstund. Jag köpte en jättefin liten hylla när jag var hos henne i Skåne och hon föreslog att jag skulle spreja den i guld. Vi snörde in det som inte skulle målas i silkespapper. 
IMG_4516
Sen sprejade jag. Den här ska stå i mitt walk-in-closet-rum. Talibanens före detta sovrum, som jag snart måste ta tag i då det ska målas om där inne. Inte så flashigt med rosa och lila tapeter…
IMG_4536
Kvällens middag intogs på Koh Phanang, en restaurang jag varmt kan rekommendera. Finns på Östermalm och på Söder. Boka bord, just a tips.
IMG_4529

Jag älskar för övrigt när man har vänner som man inte behöver bry sig om i den mening att, om jag är trött så kan jag bara gå och lägga mig. Både jag och maken hoppade i säng före både gäster och barn, hehe..

 

Idag tisdag. Vi ska till Wilmer Kaffebar för frukost/fika sen till Mall of Scandinavia där våra barn ska gå på bio medan vi andra äter lunch och kollar i affärer. I kväll har vi middag för flera gäster.

 

Men allra först måste jag iväg till jobbet i ett par timmar.

 

Häpp!

 1. Men vad tusan, jag tyckte att det var dig jag såg på EH igår, men jag hade så bråttom efter snabblunch att jag inte hann kolla ordentligt innan jag fick vagga vidare (ingen berättade att man var tvungen att gå som en anka som gravid…) Hade jag hunnit se dig hade jag sagt hej, lovar!

 2. Åh, shit!
  Nu skall här pysslas med kvistar, fula små porslinsfigurer, arvegodset från mormor/faster/moster/farmor, tråd, snöre och en limpistol.
  Fixar du så jag kan sälja mina ”konstverk” för 3000 riksdaler?
  😀
  Konst är ju som sagt subjektivt, men jag betalar hellre en slant för en get med ett bildäck runt halsen än träskräpsfigurerna.

 3. Har gjort exakt samma sak med den sabla Ikeamattan! Sambon fick ett psykbryt, fick plocka ner maskinen i molekyler för att få bort allt ludd, vilket tog ganska så väldigt lång tid ..å fy för satan vad det luktade babianas .. Det hade ju för tusan gått att tvätta matteländet tidigare!
  Mvh DuTvättarAldrigEnMattaIDenMaskinenIgen

 4. Å jag å min dotter 7 år lämnar alla grabbar hemma imorgon och drar till Sthlm för ett dygn. Nu bestämde jag att vi ska besöka Moodgallerian! Verkar ju jättemysigt! Tänker du hänga något där på onsdag eller torsdag? Ifall jag tror att jag ser dig…

 5. Mona, känner du till butiken Stilrummet på Östermalm?
  Ligger på Brahegatan 19 i stan. Hon har jättemycket fina grejer må du tro.
  Åk och kolla vet ja.

 6. Pernilla wahlgren klänningar har du nog inte testat isåfall…
  Jag vill också ha minst knälånga klänningar och de flesta från henne passar på mig… Bara en modell som varit för kort av alla som jag testat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..