Down is Up och kafépersonal sökes

IMG_4444

Nu är jag hemma från Dalarna och det första jag gjorde igår var att åka in till Malin på Wilmer Kaffebar. Hennes dotter och dotterdotter var där och jag ville så gärna träffa dom. Jag har känt Paulina sedan hon var 3 år och idag är hon mamma till Milou. Hon föddes två månader för tidigt, med Downs Syndrom och ett stort hjärtfel. Jag har skrivit om det tidigare här i bloggen. (Ni kan följa henne på instagram, sök: PaulinaEliasson.) I förra veckan skrevs dom ut från Astrid Lindgren, som de har bott på sedan Milou föddes för 10 månader sedan … bortsett från ett par veckor.

IMG_4438

Paulina är jätteintresserad av barnkläder och favoritmärket för Milou är MiniRodini. Jag har ingen koll på det märket men jag sa genast att, med så många följare hon har på Instagram, och så klädintresserad hon är, så borde hon kontakta dom för ett samarbete. Men, Paulina är inte typen som ens skulle komma på tanken att kontakta dom. Det är jag, men jag känner ju ingen där. Har ni några känningar hos dom? Det är många barn i Sverige som är födda med Down Syndrom, eller Down is Up, som Paulina hashtaggar alla inlägg med, och jag tänker att MiniRodini, som verkar vara ett företag med koll, skulle tycka att det vore kul att klä en liten Down-böna i deras fina kläder. Mig veterligen har de ingen Down-modell. Hör av er om ni vet vem jag ska maila en förfrågan. 

IMG_2970
IMG_2972
IMG_2971
Paulina och Milou gick hem …
IMG_4462
Milou gillar inte när det är för ljust så hon har coola brillor på sig. 
IMG_4453
IMG_4456
Vi åt en goood frukost/lunch, 11 koppar cappuccino medan jag och Malin planerade en tripp till Öregrund. Där ska det finnas roliga loppisar.
IMG_4460

Förresten, Malin behöver personal i höst.

IMG_4463
Bra personal. Eller ja, vem söker dålig … Är du sugen, eller känner du någon så kan jag redan nu tala om att detta krävs och hon viker inte en tum från det;

 

 1. Serviceminded och GLAD. Det betyder att du har ett leende från det att du kommer tills det att du går, möjligen inte när du är på toabesök, men ja, ni fattar. Det ska kännas varmt och välkomnande när man kliver in som gäst på Wilmer Kaffebar.
 2. Du ska vara prestigelös, det vill säga: att plocka disk, städa, torka bord ska vara lika självklara arbetsuppgifter som att göra kaffe och ta betalt. 
 3. Du ska ha service och d e t i blodet: alltså, på väg ut med beställningar till gästerna ska du notera att, på tillbakavägen till köket så rättar du till kudden i soffan, plockar bort disk från bordet och noterar att blomman i ena fönstret behöver vatten. Det ska sitta i ryggraden. 
 4. Lojal och ha arbetsmoral. Det här med Facebook/Instagram sköter man på raster eller efter arbetstid. 
 5. Kunna ha fem bollar i luften när det är stressigt, vilket det är under luncherna, men ändå kunna vara glad under tiden. 
 6. Kunden ska obönhörligen vara i fokus 100% så länge denne är där. 

Det spelar ingen roll om du är 22 är 46, det viktiga är att DU är rätt person och känner att det här är en miljö du verkligen trivs i. Du måste vara h e l t prestigelös! Och som sagt, mycket ska sitta i ryggraden. Malin får krupp på riktigt av oreda och om det slarvas med vad det än må vara som tillhör arbetsuppgifterna.

 

Slut på meddelande.

 

 1. Jaaa kom till öregrund. Bakluckeloppis på lördagen som man åker förbi på vägen till Öregrund. Den ligger i Norrskedika. Sen finns det några fina butiker i Öregrund som säljer loppis saker. Men eftersom det är en turistort så är det Stockholmspriser men man kan fynda. Sen är det en galet vacker stad vid havet.

  1. Ja, precis. Många ställen är dyra. Vill hinna till bakluckeloppisen men jag har jobbat varenda lördag hela sommaren och är inte sugeb på attgå upp ännu tidigare föd att hinna. Hatar mornar 😛 Men du, vet du hur länge den håller på?

 2. Åh fina Milou. Tack för att du förgyllde även denna morgon med söta bilder på denna lilla prinsessa. Nästan så jag måste skaffa instagram så man kan se mer av henne. Ja skulle jag va ägare av dessa kläder skulle hon självklart få va mitt ansikte för dessa barnkläder. Ha en fin dag bästa bloggens ägare . Kram Sara

 3. Ja, Bakluckan är ett måste! Och Östhammar med för den delen Här finns många loppisar. Hoppas jag får stöta på dig då, när du är här i krokarna

 4. Jag har vänner som har en son med downs. När han var strax över ett (eller något äldre, dåligt minne) hade de jättesvårt att hitta bra bodys som inte gick sönder jättefort. De passade och var inget konstigt så. Efter ett tag insåg de att det handlade om att kläderna för barn i de åldrarna inte är gjorda för att krypa i lika mycket som han fortfarande gjorde. Därför slets de ut mycket tidigare på oväntade sätt. Därför det tog ett tag för dem att inse det. Det var liksom inte tyget som gick sönder utan sömmar och knappar som inte höll för påfrestningarna i kryprörelserna.

  1. Ett tips på slittåliga (speciellt byxor) är polarn och pyret! Många av deras byxor har förstärkta knän!
   Jag har en tanke om att lappa knän på favviskläderna när Milou bestämmer sig för att börja krypa.
   Knappar och andra detaljer som sömmar och dragkedjor är oftast klena, därför gillar jag mini rodini, de är superbra kvalitet just i sånna detaljer 🙂

   1. Läste om en tjej på nätet som hade sockiplast och dessa klippte hon upp vid tårna, sedan trädde hon dom så dom satt över knäna på bebben. Sedan kunde bebben krypa runt utan att kläderna nöttes sönder och dessutom tycka att det var superkul att ta sig fram i rekordfart 🙂

 5. Meeeen hallåååå!
  Skaru till Öregrund Mona! Jag råkar ju bo hära va! Hojta till näru är på gång! om du har ngn jeansblå poncho liggandes så skulle jag tuppa av av lycka om du vill leverera!
  Och i själva Öregrund har du en massa härliga små krypin att botanisera i!
  Och ni bara måste stanna till på kafé Wilma, så mys att fika/äta på! Räkmackan och ristentalliken är to die får!
  Vill ni ha guide så hojta till
  Välkomna till vår lilla stad!

 6. I Östhammar finns loppis nere vid hamnen med bra priser. Hon har öppet ons-sön. Minns inte tiderna dock. Jag bor 150 meter därifrån.

 7. Sjukhus är nog bra, men skönt att få komma hem. Nu ser hon ju ut att må bra, och vad gulligt klädd hon är.

 8. Ang. Mini Rodini: Hmm. Det brukade vara Style-By-Mats som var marknadschef tror jag, han var/är kompis med A Schulman och gift med Anna Blomberg (för några år sedan mama- och Lovely Life-bloggaren ‘Anna Bomb’). Har dock inte sett ngn av den på sociala medier på jättelänge och vet ej om Mats är kvar på Mini Rodini. Någon annan vet säkert, det är en skitbra idé!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..