Loppisar till förbannelse

Jag ÄLSKAR loppisar. Jag älskar INTE loppisar i Stockholm. De är ett skämt … när det kommer till priser.

IMG_4344

Här i Tällberg finns det shitloads. Igår åkte jag och Malin runt och hittade massor. 

IMG_4347
IMG_4341

Malin försöker swisha utan glasögon. Det gick så där så jag fick rycka in. 

IMG_4343
IMG_4342
Hon hittade grejer lite överallt. 
IMG_4346
Själv hittade jag en stol och ett gammal fönster för en hundring. Fråga mig inte var jag ska ha dom för det vet jag inte men jag kände att de var mina. 
IMG_4350
Vi åt lunch på ett jättetrevligt hak i Rättvik. 
IMG_4351
Rakt över gatan hittade jag en inredningsaffär med Stockholmspriser. … och keramik från min kompis Maria, som driver Reunion Home. Ni vet, handduks-bönan. Hon har slutat med keramik så dessa finns ej att få tag i längre.
IMG_4355
Vi hittade en jätterolig kaffevagn. 
IMG_4356
IMG_4375
Kaffemoppen kom hela vägen från Enskede hemma i Stockholm!
IMG_4377
Malin är en extrem djurvän så när hon såg en flicka gå förbi med en yttepytteliten valp, dog hon på fläcken.

 

Just precis nu är vi ute och letar flera loppisar. Ångrar att jag inte tog jeepen för jösses vad det finns grejer här!

 1. Kolla in Ore Handel utanför Furudal. Öppet till kl 16 idag.
  Östanvik Landsvägen 52, Furudal är adressen du ska knappa in i gpsen.

 2. Loppis ska vara billigt.
  Typ 5, 10, 15, 20 kr. Max en hundring.
  Jag tycker det är kul med loppisar men själv hittar jag aldrig nåt. Har inte riktigt öga för sånt tror jag.
  Men gillar idèn att det kommer till användning hos någon annan för en billig peng.

 3. Nämen nu är du på rätt ställe 🙂 i Rätt vik! Finns ett gäng med loppisar här i Vikarbyn, 6-7 km från Rättvik, mot Mora-hållet !

 4. Jag ÄLSKAR loppisar och här kring Ödeshög duggar de tätt. Men jag är också lite kräsen med priset, men det jag tycker är för dyrt tycker mina kompisar från storstan är jättebilligt. Har faktiskt funderat på om vi ska åka på nån bakluckeloppis i Stockholmsområdet nån gång. Jag bor ju på en gammal gård och har mängder av gamla saker. Hade en loppis under några dagar härom året. Då försökte jag sälja gamla mjölkspannar för 200 kr/st, men det var för dyrt här på landet. Detta trots att allt vi fick in gick till välgörande ändamål (Bondens barnhem i Indien).
  Men som sagt, eftersom jag är en sann loppis-entusiast så är det välbehövligt att fensa i skåpen ibland. Får väl ta mig en tur norröver och se om det går att tjäna lite pengar….

 5. Jajjemän, nu börjar det ordna till sig! Du är på väg åt rätt håll – Mora-hållet! Nu kanske man t.o.m kan få en glimt av kära Universumskan efter så många år av slaviskt bloggläsande 😉

 6. Älskar ditt minne 🙂
  För inte så länge sen så skrev du om en lampa som du var sjukt sugen på, har för mig att det var när du jagade laddningskablar till dottern och maken. Men då skrev du att du satt handlingsförbud INNAN du hittat vart du skulle ställa grejerna. Nu några dagar senare så handlar du en stol och en ram INNAN du vet vart du ska ha dom. I LOVE YOU och yeps jag är en läsare som har ett äckligt bra minne, he he ;-D
  Sjukt bra att jag kan påminna dig, eller hur? ;-D

  1. Harkel … asså, jag tänker så här: lampan kan jag beställa när som helst, men det är svårt att hitta samma grej två gånger på loppis! Fiffigt tänkt va?!

   1. Fasiken vad jag älskar ditt tänk. Du har inte bara svart bälte i att packa bilen, vilket imponerar mig djupt, förstår inte hur du lyckas. Men du har även svart bälte i att övertala hur bra det är att handla saker, du har ju helt rätt, lampan är ju massproducerad medans rariteter på loppis är svårt att få tag på 🙂
    Mycket fiffigt där Universum 🙂

 7. Hejhej!!
  Vilken tur du har som hitta ett sånt gammalt fönster. Är på jakt efter såna själv 🙂
  Min mamma gjorde speglar av sådana fönster och det blir jätte fint! 🙂
  Ha det bra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..