Dalarna …. here I am!

IMG_4252
IMG_4256
Härom morgonen packade jag och talibanen in oss i bilen och drog till Dalarna.
IMG_4268

Förr, i mitt andra liv med min exman, åkte vi upp till Sälen var och vartannat år, men det är över 20 år sedan och jag har uppenbarligen glömt hur vägen norröver är. Jag är van vid att åka till Skåne varje år och då ligga på E4:an i 130 blås, typ. Nu åkte jag väg 70, eller vad den heter och det var 70 …. 90….enfiligt…100 … tvåfiligt … 70 …50 …. I tre timmar. Jag fick spunk.

IMG_4272

Målet var Tällberg. Vi är och hälsar på Malin och Håkan. Malin äger Kindahls Dansskola där talibanen tävlingsdansar och de har hus här uppe sedan många år. Jag har aldrig varit i Tällberg och måste säga att det är heeelt fantastiskt vackert. 

IMG_4315
De bor precis vid vattnet och omgivningen är sagolikt pittoreskt. 
IMG_4331
IMG_4333
IMG_4276
IMG_4275
IMG_4273
IMG_4380
IMG_4381
IMG_4378
IMG_4324

IMG_4291
Vi besökte Klockargården, som köper mycket smidesprodukter av oss. Blir alltid så glad när jag ser våra egendesignade produkter i butiker. 
IMG_4289
IMG_4288
IMG_4293
Nya ägaren som var supertrevlig. Jag brukar inte glömma namn, men råkade göra det. Tror hon heter Desireé. 
IMG_4284
Hittade två jättefina blingade dalahästar, men de fick stå kvar. 600 pickadoller för en liten häst kändes sådär. 
IMG_4297
IMG_4278
IMG_4280
IMG_4312
IMG_4281
IMG_4311
IMG_4308
IMG_4298
IMG_4299
IMG_4300
IMG_4301
IMG_4319
IMG_4321
Håkan, Malins man, är kökschef. Malin kan nämligen inte stava till spis och kastrull. 
IMG_4328
FullSizeRender-2
FullSizeRender-4

Älska att man har vänner över hela Sverige som man kan hälsa på!

IMG_4687

 1. Välkommen till natursköna Dalarna Tällberg är fantastiskt vackert. Varför inte lägga en bloggträff där så fler får njuta av det vackra
  Har du varit till den lilla butiken Leva & Bo?
  Ha en skön vistelse här!

 2. Åh Dalarna är mitt hem i hjärtat!!❤ Jag får alltid ett lugn i sinnet, pulsen sjunker, massa positiv energi kommer och jag tankar kärlek från alla nära och kära. #kullaiexil

 3. Dalarna är vansinnigt vackert särskilt runt Siljan typ Tällberg, Leksand, Siljansnäs. Ni får åka in och dansa till Sten och Stanley ikväll på Putte i Parken eller gå på Axel Munthes Hildasholm och titta på de fina trädgårdarna. Antar att Käck och Hedbys Smedja inte är öppen men där har den stora tuppljusstaken vid brofästet tillverkats och de gör fina smidesprodukter. Jobs handtryck i Västanvik gör fantastiska tyger och vill man fika så gör man det på Siljanskonditori i Leksand som är ett gammaldags konditori där kakorna görs i huset. Vad gäller Dalahästarna så kostar de 600:- för att de görs i Dalarna från sågning till målning och distribution. Åk till Nusnäs och titta, du kan prova och tälja och måla själv och passa på att besöka Ylva Skarp och Mikaela Willner. Hoppas ni får fina dagar i Dalom. Själv har jag och kidsen checkat in på hotell Mamma i Leksand innan vi åker tillbaka till Borlänge i morgon

 4. Välkommen hit till Dalarna!
  Visst är det fint vid vattnet i Tällberg, MEN du måste ta dig upp till Toppen i Tällberg!
  Takbalkongen på Hotell Långbers!
  För många hundra år sedan när jag jobbade där fick jag den hisnande och vackra utsikten som en ovärderlig arbetsförmån. Varje dag! Att kunna se ända hem till Mora. Tryggt för en Moring som förirrat sig till Leksands kommun.

 5. Känner du för att återvända till Sälen nån gång så måste du hälsa på mig! Är där så ofta jag hinner.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..