När man inte är gift med Martin Timell … eller någon annan händymän

Håhåjaja.

 

Ni är ju några stycken som har hängt här inne i många år och ni vet ju att min man har många bra skills … när det kommer till allt annat som inte har med hantverk att göra. Han är the love of my life, det vet ni också. Men inte ni som är nya. För er är det bra om ni har det i minnet när ni läser vidare.

 

Maken är som sagt ingen höjdare när det kommer till hemmafix. Han är en vandrande katastrof. SOM vi har bråkat över hans ”skitbraiga” lösningar. SOM jag har hängt ut honom här i bloggen.

 

Vi bor i ett stort hus. Jättestort. I källaren har vi bastu, dusch och tvättstuga. Från Dackefejden. Det är skitäckligt där. Renoveringsbehov. När vi flyttade in bestämde vi oss för att börja uppifrån och gå nedåt med renovering. Kan säga att vi har en bit kvar tills vi kommer dit. Jag märkte tidigt för att det var alldeles för långt att gå från ”sovplanet” ända ned till tvättstugan när man är en lat jefel. Alltså köpte jag en tvättmaskin till och lät få den installerad i badrummet på sovplanet. Jättebra. Åren har gått och jag går inte gärna ned i tvättstugan om jag inte absolut måste.

 

Just nu renoverar vi vårt badrum på vårt sovplan. Eller nja, inte vi, ett företag. Vi har fått en läcka där varför hela badrummet har rivits. Alltså har jag ingen annanstans att tvätta kläderna om jag inte går ned i min äckliga tvättstuga.

IMG_4095
Härom dagen upptäckte jag att tvätt-hon har slaggat igen. Rejält. Slangen från tvättmaskinen hänger över dess kant och det måste ha kommit ut en massa skit som täppt igen rören. Det finns två saker jag inte gör: tvättar toaletter och igenslaggade tvätthoar. Finns inte på kartan. Jag skulle kräkas. Alltså ber jag maken fixa. Han går ned. Tittar. Suckar. Säger att han inte har tid eftersom han ska till jobbet. Jag blir skitsur eftersom jag är i akut behov av tvättmaskinen. Maken tycker sig då komma på en briljant idé.
IMG_4096
Han vrider på tvättmaskinen och skjuter den åt sidan så mycket det går.
IMG_4093
Drar sedan slangen in på vår toalett vägg-i-vägg,  som Gud glömt. Jag blir genast tveksam.

 

”Den kommer ramla av och ner på golvet av trycket när maskinen spolar ut vattnet.”

IMG_4094

”Du är a l l t i d så negativ Mona! Kolla här, det är ju bara att binda fast den i toalettringen. Då sitter den som berget!” 

 

Presentpapperssnöre. Just saying. Men, jag säger ingenting.

 

Jag sätter igång en maskin och går därifrån väl medveten om att det här kommer vara en permanent lösning ett bra tag framöver. Nedan bild är tagen flera dagar efteråt. Mattan låg nämligen där mattan brukade ligga.

IMG_4092
Ett par timmar passerar och jag går ned för att hänga tvätt. Direkt när jag sätter foten på källargolvet inser jag att något är fel. Tar två steg till och fötterna landar på vår i vanliga fall väldigt mjuka och långa matta. Den var fortfarande lång men nu jefligt blöt. (Bilden tagen 5 dygn senare.)

 

Översvämning. Så bra. Torkar upp allt medan jag biter ihop.

 

För jag är ju ”alltid så negativ”.

 1. Guvabra, nu får ni en vattenskadad källare så att den o c k s å blir renoverad före nästa millennieskifte! 😀

 2. Böjen på slangen måste vara ovanför tvättmaskinen, Vattnet ska pumpas ut inte rinna ut.
  Sätt slangen i handfatet istället.
  Varför inte be de som renoverar badrummet titta på vasken i källaren.

 3. Eh….ja….såklart. Toalettstolen blir ju full. Det rinner ju liksom inte ner i avloppet…..Handfatet hade varit bättre…eller kanske golvbrunnen ni har där….?

 4. Vi har vår slang ner i toaletten. Funkar hur bra som helst. Enda sättet att lösa lägenhet + 5 personer + alla vill ha badkar +måste få plats med en tvättmaskin = 45 cm bred tvättmaskin på ”lilla” toaletten och slangen ner i toan.

 5. Fattar inte varför du överhuvudtaget ber maken om hjälp när du vet att det bara blir xtraarbete. Jag skulle ringt grannen eller han som lagar din bil.

 6. Hahahaha har aldrig skrattat at ett inlagg som nu. Oversatte det till min partner som bara skakade pa huvudet. (Han ar valdigt handig) Kul att du nu far det renoverat i alla fall 🙂

 7. Gubben din visar ju iallafall tydliga tecken på uppfinningsrikedom…….tack för ett långt och gott skratt 🙂

 8. Så jag beställde en jeansblå poncho bara häromdagen. Och den kom redan idag 🙂 Och JÄKLAR så snygg den är! Thank you dear!

 9. Förlåt att jag skrattar men det där var roligt, att läsa om i alla fall. Han tyckte tydligen inte att det räckte med en vattenskada i huset?
  Din k. make borde kanske inse att hans skills ligger på andra saker än just sånt som har med hantverkaraktiga saker att göra. Det skulle ju bespara dig ”som är så negativ” en himlans massa extra arbete.

   1. Vad kul! Ska själv få ena badrummet renoverat i september och andra efter årsskiftet. Du lägger väl upp bilder sen, så att man får lite inspiration? Vårt ena badrum är apstort, så det lär kosta fläsk. Är inte ert också stort? Får man lov att fråga hur stort det är och vad det kostar? Hade varit kul att jämföra med våra, 5 kvm 140 tusen och då är det billig inredning och 11 kvm 250 tusen minst.

    1. Tillägg… Comfort gör jobbet hos oss och då gör de allt, vi lyfter inte ett finger. Passar oss perfekt just nu.

 10. Älskar kommentaren från din make att det sitter som berget med presentsnöre. Förvisso sitter det ju som berget om det sitter på en present, för då lossnar det ju omöjligen. Men där var det nog inte bästa lösningen 😀
  Synd att min make somnat i soffan igen, annars hade jag visat honom inlägget. Han är en handyman på riktigt och hade nog gett dig det goda rådet att fortsätta vara ”alltid så negativ”, så du slipper onödigt extra arbete. ;-D

  1. Maken vaknade nyss och jag visade inlägget här, plus inlägget där du sjunger. Han utbrast genast att det var härligt att det fanns fler än vi som hade sådan humor <3

 11. Darling, när du är hemma igen då kommer jag och tvättar & rensar din ho❤️❤️
  Nu ska jag njuta av Oslos nattliv

  ❤️

 12. Negativ eller pessimist har och kommer alltid att vara = REALIST! 😉 You go girl!
  Hoppas ni löst det på något mer långsiktigt plan nu.
  PS. Snygg toa där nere… ähum… 😉
  Hatar för övrigt källare, för där finns det garanterat alltid 8-benta jävlar = Det värsta som finns! (i världen tänkte jag skriva, men hejdade mig, då det ju finns terrorister. :'( ) DS.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..