När man är en jobbig kund/bloggare

Jag har en bloggläsare som heter Eva och som är grym på betong. En hobbysyssla som blivit lite större än vad hon kanske trodde den skulle bli.

FullSizeRender (1)

Hon var med på en bloggträff för länge sedan och av en händelse råkade jag få reda på att hon pysslar med det här. Det resulterade i att jag beställde två soffbord av henne. Jag är så sjukt jäkla nöjd och 8 av 10 säger: ”åh, dom är ju JÄTTEsnygga i verkligheten!” (hmm ..harkel, vadå ”i verkligheten”?!) när de kommer hem hit.

Jag är mindre nöjd med vårt altanbord. Som den asfaltsunge från förorten jag är, hade jag aldrig bott i annat än lägenhet innan jag flyttade till finhooden för snart 15 år sedan. På den tiden skulle man ha träbord med fällbara stolar i trädgården. En speciell modell. Helst från samma ställe. Givetvis ville jag vara som alla andra och det lades ner en jädra förmögenhet på en uppsättning. För självklart gick det inte att köpa de mindre dyra kopiorna. Men, som med allt annat i livet så biter saker och ting en i röven till slut. Fifan som jag avskyr dom.

 

Tyvärr lever jag med en make som inte förstår det där med utveckling och förnyelse. ”Vadå, det är ju inget fel på det där … och dom var ju fan svindyra!”

 

Men, som ni kära bloggläsare vet så är det ”The Year of The Wife i år”. Efter att i 15 sugår gått med på hans val av inredning har jag nu fått nog. Började med att måla om ett kräkfult skåp. Hittade ingen före-bild så skåpet var uppenbarligen för fult för att jag ens skulle öda tid att fota det.

 

Hur som. Maken fick en smärre hjärtinfarkt. ”Va, skaru måla om det där fina skåpet?!” 

IMG_2486 (1)

”Eh, ja det ska jag.” sa jag … och målade det svart. Märkligt nog tyckte han att det blev mycket bättre. Den där genen om att kunna visualisera saker passerade tyvärr honom.

 

Hur som. Altanbordet. Kräks varje sommar jag måste släpa fram skiten. Och nä, orkar inte måla. Gillar inte trä utomhus över huvud taget. Vill ha underhållsfritt. Härom dagen kom jag att tänka på Eva igen. Min jultomte.

mavbild 2016-07-10 kl. 20.28.49

Stackars henne, jag är så sjukt jefla envis när jag har bestämt mig för något och nästa sommar kommer det att stå ett jättefint betongbord här.

 

Eva ska bara komma på hur hon ska göra det utan att det väger 2 ton.

 1. Det är nästan i storleksklass av fillegranbjälklagsplattor som man använder när man bygger flerbostadshus. De är ungefär 5cm tjocka (för att de överhuvudtaget ska hålla ihop) och man lägger dem på plats med en kran. Du kan inte tänka dig flera småbord som man kan ställa ihop till ett långbord istället? Så slipper ni betala för en mobilkran á 10′ bara för att få bordsskivan på plats

 2. Men då tycker jag du kan klura på hur du kan göra den där fantastiskt fina ljus-väggen i plåt du visade i bloggen för några år sen lite lättare. Drömmer fortfarande om den! 😛

   1. Men åååh, sist jag frågade sa du att den inte skulle tillverkas eftersom den var för tung så jag slutade leta. Får kolla hemsidan ikväll! 🙂

    1. Den ÄR för tung. Så in i helvete. Har för mig att den ligger på 30 kg. Min står i källaren och har inte kommit upp på väggen ännu … men snart så!

 3. Genom att ersätta hälften av betongen i mitten med en frigolitskiva får man ner vikten. Men kolla först hur det blir med hållfastheten. Tror att killarna i Room service gjorde något sådant någon gång.

 4. Jag beställde ett betongbord av mannen när jag hittade ett i Danmark. Vi har plats för 4 personer på varje sida, mannen som är plåtslagare gjorde stativet själv och vi fick göra 3 betongskivor för att kunna hantera det, det är aptungt. Jag kan fotografera det om maila dig det om du vill ha lite tips 🙂
  Tack för din härliga blogg
  Kram A-L

 5. Skulle göra 8 st 60×60 plattor i cement. (Finns att köpa färdiga hos markstensfirmor). Lägga dom på cementfärgsmålad skiva i trämaterial, tex plyfa, i mått 2,40×1,20. Sen fritt val på kant runt om. Själv skulle jag välja metall i samma höjd som cementplattorna+träskivan för att dölja den. Fäst med snygga metallnitar. Finns även klister som funkar. Fritt val att använda vax för att polera skiva och dölja skarvarna eller välja att markera dom med tex stående metallband i samma höjd som cementplattorna. Fördel där att cementplattorna inte sitter fast och man kan lyfta upp dom, mao flytta bordet utan lyftkran : ) Underrede/ stomme. Fritt val. Jag skulle välja bygga ram att lägga skivan på av reglar 2,40*1,20, med tvärslå varje c/c 60. Se till att inga bordsben hamnar precis där man ska sitta. Med måttet 2,40 så är det väl ganska bra att ge varje sittplats 60 cm fördelat. Mao 2 ben i ytterkant varje långsida och 2 centrerade mellan dessa, precis som underredet. Måla med cementgrå lasyr, flagar inte, inget underhåll mao Mooona. Kan det va nåt?
  Kram

 6. Mina alternativ är att dela upp bordet i flera småbord.
  På det sättet kan ni lätt möblera om när ni behöver.
  Mitt andra alternativ är att göra som vi bror gjorde med sitt betongbord. Väldens bästa idé liksom och snyggt dessutom.
  Gjut en stor skiva men gör en lång ”ränna”/hål som löper i mätten av borden.
  Under hålet fixar ni en plåtlåda som ni fäster på undersidan av bordsskivan. Bocka upp lådan på skivan.
  Lådan kan sedan fyllas med is och dricka som skall hållas kall – toppen på sommaren!
  Se till att det finns avrinningshål i lådan då isen smälter i värmen.
  På vintern så kan lådan användas att hälla briketter i som man eldar med – sprider en ljuvlig värme när man sitter runt bordet.
  Avrinningshållen kan sedan användas för att spola bort ev kolrester.
  Man kan också placera massor med ljus i lådan (det argumentet borde få fru Universum att gå igång)
  Hittade en bild på ett likande bord (bortse från att benen är hjul och att lådan är lite ynklig)
  http://blogg.skonahem.com/hemmafix/tag/betong/

  Lycka till!
  http://blogg.skonahem.com/hemmafix/tag/betong/

 7. Jag har en fråga till dig som inte har med inlägget att göra. Jag funderar starkt på att ta bort min argrynka. Men vet din fina tjej vart man ska vända sig till i Jönköping för att känna sig säker. Har gjort med Restylane på en hudsalong. Men dom får aldrig röra mig igen. Helvete så svullen jag var och hade ont i huvudet. Svara om du vet! Tack för din fina blogg. Läser varje dag! Kram Mona du är en fin människa!

  1. Tack Inger, verkligen. Är lite nere just nu så det var välbehövliga ord. Hmm, Jönköping. Well, jag kan höra med henne. Eller vet du vad, jag ska fixa fram en emailadress till en person som du kan vända dig till och fråga. I will let you know om en stund.

 8. Angående dina trädgårdsmöbler så är de antingen avskrivna efter 7 år eller ska in för en totalrenovering och hålla 7 år till !

  Att du inte har gröna fingrar ser jag eller rättare sagt du är fan lat! 😉
  Men man får ta lite hjälp ibland såsom en liten dusch med ättika där man inte kommer åt med sekatören det ska vara biologiskt nedbrytbart.
  Jag har haft ett längre samtal med ett större företag ang. deras produkter och helt vanlig urin då med anledning av hur man gödslade och bekämpade ogräs för 100 år sedan och tro mig Nisse gör större nytta än du tror 🙂

 9. Hahahha, kan inte annat än att skratta å skratta igen, ååh, får snart skrattkramp ju! HUR gör du exakt för att få maken att gå med på dina ideer? Är han så ”snäll” att han till slut ger med sig?

  1. Alltså, han är inte snäll nånstans när det kommer till inredning men nu är han tvungen. Han har fått bestämma allt under de 15 år vi bott i det här huset. Alltså i möbelväg. Nu är det min tur!

 10. Helloo! Jag har sjukt kasst internet så har gett upp att googla upp inlägget åt dig. Men attvaranagonsfru (blogg) gjorde en köksbänk som ser ut som betong med hjälp av en speciell färg. Borde hålla för slitage 🙂 kolla hennes blogg, hon verkade sjukt nöjd!

 11. Det roligaste är att du är ju en bright kvinna med huvudet på skaft och sen kan du totalt tappa det i andra sammanhang. Allt i betong är tungt oavsett storlek. Så ett bord i den storleken är inte bara tungt det är skittungt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..