Sorry för igår

Foto: Jamie Hellqvist under solen i Nicaragua 2016

Nicaragua in the sun

 

Ledsen att det blev lite för mycket av mitt privata jag i inlägget igår. Skrev det mitt i natten efter en lång bilresa hem från GeKås … och var därmed sjukt trött. Missade att koppla på filtret. Jag är personlig i min blogg, har alltid varit, men en stor del av mitt privata jag har jag  valt att aldrig exponera. 

 

Det blev därför aningen för mycket och jag ber om ursäkt för det. Samtidigt vill jag tacka för alla era fina kommentarer. Jag ska på intet sätt ”hyllas” för mitt moderskap. Det är 25-åringen som ska ha all cred. För allt. Jag såg inget och det kommer jag få leva med tills jag äntrar Pärleporten.

 

Eller den andra dörren.

 

Hur som. Ni är viktiga i mitt liv, väldigt viktiga och det har ni som läst mig länge fattat. Det är därför jag alltid tjatar om att jag vill att ni kommer fram och säger hej när ni ser mig. Att få träffa er läsare och kunna tacka personligen för att ni hänger här inne, är extremt betydelsefullt för mig. 

Nicaragua with the sun

Nu ska jag gå och slå något hårt i skallen på min man när han vaknar. Han har inte skött min fina trädgård under den vecka jag varit borta vilket lett till att jag har en del kyrkogårdsarbete att göra med mina blommor idag. MORR!

 1. Finasre Mona ! Din blogg har alltid varit personlig , o det är ju det vi uppskattar med dig ! Stämningen här innev är bra ( kanske gör att det är just du Mona ) så ärligt o sorgligt inlägg i går ! Det gör att både du o Johanna hår starkare ur situationen ! Inlägget berörde mig verkligen satt med tårar ! Må så gott / S

 2. Säg inte sorry det var länge sen ett inlägg berörde mig så starkt jag är glad att du delade detta. Vet du vad som berör mig det är ordet förlåt trots att det du ”gjort” d.v.s inte sett. Aldrig varit av elakhet utan berott på att detta inte är så lätt att se , när det döljs väl och det är ju det sista man kan tro att man ska upptäcka. Jag har själv levt nära en person allt för länge ( tror att den praktiska lösningen kommer snart , så det äntligen är över ) som gjort en hel del riktigt elaka saker . Han har aldrig , aldrig sagt ordet förlåt , för mig skulle det betyda oerhört mycket, då det innebär att han åtminstone skulle visa att han tyckte att han gjort fel. Det är stort och viktigt att våga säga förlåt när man känner att man gjort feL Tyvärr är det oftast inte dom som verkligen borde be om förlåtelse som gör det. Detta att du ber om förlåtelse från hjärtat som du gör trots att , du inte borde känna skuld då det inte är lätt att se eller ens ana detta. Det gör att du i mina ögon växer ännu mer som person ♥️ Det är stort och jag hoppas du kan förlåta dig själv och se vilken bra mamma du är. Som det stod i en annan kommentar alla orkar inte berätta , dom har ingen att berätta för och skulle inte ens bli trodda. Johanna har fullt stöd från dig/er fokusera på det och den framtid Johanna kommer att få i takt med läkningen med hjälp av sin mamma och familj. ♥️♥️♥️

 3. Den kärlek, äkthet, ärlighet m.m. som förra inlägget utstrålade – är väl inget att be om ursäkt för? Du är ju inte ensam om att ha missat det som hände din dotter. Det är ju uppenbarligen vanligare än man tror, tyvärr. Jag är säker på att din dotter vet att du HADE gjort något om du misstänkt minsta lilla om att något inte stod rätt till. Det som har hänt har hänt, det kan ingen göra något åt – hur hemskt det än är. Man måste försöka ”acceptera” det förflutna och gå vidare, och det får ta den tid det tar.

  Huvudsaken är väl att ni i familjen vet vad Johanna råkat ut för, att hon nu får den hjälp hon behöver och vågar prata om det. Men hon verkar vara en stark tjej, så jag är övertygad om att hon kommer att gå med huvudet högt ur det här.

 4. Be inte om ursäkt för inlägget i går, blev verkligen berörd!
  Men vilken kanonbild! Solen är ju Chi – energin som du ”kan ta ned och spara i dig” och som ger dig nya krafter! (Thai chi, bra träning för stress och ångest)

 5. Din ärlighet förgyller för oss läsare.
  Det sista du ska göra är att be om ursäkt.

  Nu lever jag inte i Sverige längre, men om jag hade sett dig IRL så hade nog ingenting kunnat bromsa mig från att ge dig en ”Bamsekram”!

 6. Även om jag inte kommenterade igår så tyckte jag ditt inlägg var personligt och rörande på ett fint sätt!! Tycker inte det finns något som du behöver be om ursäkt för alls. Livets resa handlar väl om att vi blir bättre med åren och ingen är eller kommer att bli perfekt. Däremot kan vi ju ha en strävan efter att bli vårt bästa jag men de tar ju sin lilla tid oc du har ju kommit en bra bit på väg känns det som 🙂

 7. Be inte om ursäkt fina Mona! Att du är personlig och säger vad du känner, tycker och tänker, det är det som fått mig att hänga här i rätt många år nu! Du vågar prata om sådant som ingen annan vågar! Det gillar jag med dig! ❤❤❤

 8. Har inte hängt med på din sida mer än kanske nåt år ell 2 men detta är ju varför man återvänder för att du är just du Mona. Älskar att det är högt och lågt glatt och ledsamt i en salig blandning men framför allt så känns det verkligen som att vi är din utökade familj
  Fortsätt vara du Mona för vi gillar dig hur du än är❤❤❤❤Stor kram Jeanette ❤❤❤❤

 9. Mona,
  Be aldrig om ursäkt för att du är äkta och har känsor.
  Var stolt i stället för det.
  Det är en styrka att känna sina svagheter. Och en svaghet at känna sin styrka.
  Ska man skratta med någon ska man även kunna gråta med dem.
  Vi finns här för att du är du.
  Så enkelt är det.
  Kram Falken

 10. Du ska inte be om ursäkt för ditt inlägg i går. Det gick rakt in i hjärtat. Kanske kan det bidra till din egna läkning att få släppa ut. Styrkekramar till dig och din underbara Johanna!

 11. Men stölla! Inte ska du be om ursäkt för inlägget! Det var ett fint inlägg med mycket känslor. Äkta! Inte för att dina andra inlägg är oäkta…

 12. Kära Mona, du behöver INTE be om ursäkt över inlägget, jag blev tårögd, ont i magen över hur ni haft det. Skönt att du och dotter f.f har varandra.
  Din blogg, dina ord och tankar inspirerar mig till att ta tag i min egen situation, lever också under ”pressat” förhållande och med minderåriga barn, ingen pedofili inblandat, men våld och hot, kränkningar, ist.
  Nog pratat om min ”skit”.
  Önskar dig och familjen en trevlig söndag, ha det gott!

 13. Fina du. Be aldrig om ursäkt för att du är du. Tack vare dig håller jag på att bearbetar min barndom. Önskar att min mamma sagt 10% av det du skrev till Johanna. Stor kram och kärlek till dig. Ser jag dig i Bromma eller Sundbyberg så kommer jag ge dig en bamsekram.

 14. Inte ska du be om ursäkt för det fina inlägget ❤
  Jag hittade hit i samband med att du skrev om vad din dotter utsatts för och jag är så glad att jag hittat hit. Du är otroligt varmhjärtad, rolig, härlig och ärlig i dina inlägg och det var allt det som fick mig att stanna kvar och fortsätta läsa det du skriver. Du får mig att både le och få en bra start på dagen och får tårarna att rinna när du skrivit något som griper tag och är jätteviktigt att skriva om.
  Som fler skriver, det ÄR inte lätt att se och de som är utsatta döljer väldigt bra. Johanna har dig NU och det räknas också. Du kan inte göra något ogjort tyvärr men vad som sker nu och i framtiden kan du vara med och styra om man kan säga så.
  Kram på dig ❤

 15. Hej underbaraste ärligaste bloggare☺!
  Be aldrig om ursäkt för dina känslor! Det du känner är sanningen!
  Du är ärlig och är en förebild för många. Tänk så många du hjälper utan att ev veta om det!
  Vill tacka än en gång för den bästa bloggen som finns! Fortsätt underhålla, skrattar som aldrig för ibland, prata om viktiga ämnen och beröra!
  Styrkekramar från Sanna

 16. Mer hjärta åt folket. Det jag saknar mest i samhället runt oss är att våga visa känslor och stå för dem. Du är en fantastisk förebild för oss alla Kram till dig

 17. Hoppas du låter inlägget stå kvar, det var så otroligt vackert skrivet. Gillar verkligen att det både är högt och lågt i bloggen!

  1. Ska erkänna att jag har velat fram och tillbaka men bestämt mig för att låta det vara. Tack snälla du. Mår skit idag så fina ord värmer.

 18. Varför be om ursäkt för en så fantastisk kärlekshyllning till din dotter? Har svårt att se att någon lyckades läsa inlägget utan att gråta, jag grät i a f så jag hulkade, så oerhört ärligt och vackert <3
  Din blogg är ju i mina ögon som en påse Gott & Blandat, du vet aldrig vad du får när du sticker ner handen i påsen. När man går in på din blogg kan det vara allt från shopping till högst personliga inlägg, vilket gör din blogg så ärlig. Du sitter inte bakom någon fasad och hittar på roliga inlägg för att få läsare, du ger en käftsmäll av hur verkligheten ser ut och får folk att öppna ögonen för något många kanske inte har en aning om eller väljer att blunda för.
  Har du dessutom tänkt på att din dotter kanske klarat sig igenom detta hemska som hon utsatts för, p g a att hon haft en stark förebild i DIG, sin Mamma? Man behöver bara läsa din blogg för att förstå att du har ett hjärta av guld <3
  Jag beundrar din dotter djupt, för att hon är så stark som låter dig lyfta fram detta fruktansvärda i din blogg <3

 19. Be inte om ursäkt. Ärligheten, kärleken och äktheten gick rakt in i hjärtat. Precis som i Den Där Posten. Anledningen att man stannar kvar här och följer dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..