Emporia by Universumskan

Säpo-frun bor i Limhamn. Hon bor dessutom en spottloska från Emporia. Gallerian som var Europas största tills vi i Stockholm seglade förbi dom med råge när vi fick Mall of Scandinavia, hehe.

 

Men, jag gillar Emporia.

IMG_3736
Första morgonen här laddade vi med en god frukost innan det bar i väg till Emporia.
IMG_3788

Älskar den här skulpturen. 

IMG_3749

Första anhalten var Myrornas. Fram till förra sommaren hade jag aldrig varit inne i en sån butik men Säpo-frun släpade in mig and I loved it! 

IMG_3748 (1)

Hittade en tallrik till min omaka samling där hemma. 

IMG_3913

Förra sommaren köpte jag 14 stycken assietter och dessa fick nu sällskap av ett stort fat. När jag ser sånt här undrar jag alltid vad det har för historia.

 

Varenda år när jag är hemma hos Säpo-frun så ”lurar” hon på mig nya grejer i form av dofter. Hon har alltid en massa gottigottgott när det kommer till duscholjor, krämer, schampo och annat. Första morgonen: ”åh, du m å s t e prova den här saltoljescrubben, den doftar helt underbart och huden blir superlen!”

 

Och v a r j e gång slutar det med att jag står i en butik dagen efter och köper likadana grejer. 

IMG_3781

Denna gång var det dags för mitt första besök i en Rituals-butik. 

IMG_3769

Ujuj vad grejer det fanns. Ujuj vilka fantastiska dofter. Ujuj vad det var svårt att inte bara köpa e n sak.

IMG_3770
Av någon väldigt märklig anledning har jag trott att Rituals har varit nåt ”Ullareds”-märke. Japp, kärringen är full av fördomar och är dessutom trångsynt som få. Jobbar på det men det tar lite tid …
IMG_3759

Sen åt vi god lunch. Eftersom vi båda är Gastric By Pass-opererade passar barnmenyn/storlekarna oss perfekt. 

IMG_3768

När man ätit mat får man glass. Säpo-frun tog med mig till nån amerikansk glasshistoria och det var skitgott. Klarade dock inte mer än några tuggor sen fick talibanen ärva den. Kan säga att hon inte protesterade särskilt mycket.

IMG_3775
Och när man har ätit efterrätt får man kaffe. Malin, hon som äger Kaffebar Wilmer, där jag hänger nu förtiden, serverar världens godaste cappuccino. När hon och jag var i Bromma Blocks-gallerian härom veckan, på Espresso House where else! och jag precis skulle beställa en sån, säger hon: ”om du beställer en cappuccino på alla dom här kaffekedjorna så får man en latte. På Espresso House måste man be om en ”cortardo på en enkel espresso”, d å får du en riktig cappuccino!”

 

Så det är exakt vad jag gör när jag inte är hos henne! Säpo-frun höll med om att den var asgod. 

IMG_3772

Vi knallade vidare och jag hittade en butikskedja som vi inte har i Stockholm; ”Vacker”. En kombinerad frisörsalong och butik. Bara hårprodukter. 

IMG_3773

Jag behövde nytt schampo och balsam och en sjukt trevlig tjej hjälpte mig, Cassandra. Jag slutade med detta: 

IMG_3914

Har inte testat det märket förut, har ni? Sen undrar jag varför vi inte har någon Vacker-butik i Stockholm? Superbra koncept!

IMG_3789
Säpo-frun är lååångt ifrån blingig så när jag upptäckte att hon köpt sig ett par riktiga Rolls Roys-flippisar förra sommaren blev väry förvånad. Det visar bara att man kan lära gamla hundar att sitta, hehe!

 

Vi åkte tillbaka hem och åt en kalasgod middag. Under eftermiddagen hade deras mäklare lagt upp huset för försäljning på deras hemsida. Om inte annat förstod vi det när det började åka förbi bilar, som stannade, eller körde förbi supersakta under hela kvällen. Lite senare på messade mäklaren och talade om att det är shitloads med folk som anmält sitt intresse. Så många att han bestämt att ytterligare en mäklare ska vara med på söndagens visning. Det är tydligen få hus som är till salu i Limhamn plus att det här är superfint vilket gör att det mest troligt blir huggsexa. Kul, jag håller tummarna hårt eftersom det i så fall blir pengar över till ett sommarhus på Österlen om det går bra!

 

Och varje gång jag är här hos dom blir jag apsugen på att blåsa ut hela vårt hus och göra om.

 

Å andra sidan har jag ju bestämt att 2016 är the Year of the Wife. Maken trodde jag skojade när jag upplyste honom om det på nyårsafton.

 

Kan säga att han har fattat det nu.

 

 1. Haha va olika det kan vara. Jag har heller aldrig vart in i en Rituals butik men för att jag trott att det är svindyrt märkesgrejs

 2. Inte Europas största (har ingen av dem varit, inte ens i närheten) men kanske norra Europas största eller kanske Nordens största 🙂

 3. Men huuuuur är det möjligt att du har missat Rituals?! Det är mitt livs elexir :-). Doftpinnarna är en av mååånga favoriter. Har tom en parfym därifrån som är U N D E R B A R. Att handla en parfym utan att det stod nåt fint namn på var för mig otänkbart innan men denna står först på favvis-listan numera. Bredvid Calvin Klein….

  1. Alltså, ska jag vara helt ärligt så har jag, av någon outgrundlig anledning, trott att Rituals är H&M-ägt. Dont ask me why. Handlar sällan där, vet dock ej varför eftersom de har bra grejer. På H&M alltså..

 4. Använder Maria Nila HEAL shampo och balsam. Superbra och doftar underbart! Gillar att det är fritt från sulfater och parabener och att det är tillverkat i Sverige.

 5. Vi har Lyko och Headspot kedjorna i Sthlm bland andra, de har alltid lägst priser på produkter samt frisörsalong i butiken. Maria Nila är bra grejer, men nästa gång kan du även testa Kerastase som är hårprodukternas Rolls Royce! Dem byter man aldrig bort kan jag säga 🙂

 6. Jag har använt just det shampoot och balsamet länge. Eftersom det inte är sulfater och massa annat skit i så skummar det inte så mycket och håret får inte riktigt den där rena känsla. Tvätta håret två gånger med lite shampoo per gång. Första gången blir du av med eventuella produkter och andra tvätten gör håret rent.

   1. Fast det som gör att det skummar kan torka ut hårbotten som då svarar med att producera mer fett… Vilket får dig att tvätta håret ofta för du har ju fett hår, när det egentligen var hårbotten som var torr och bara blir mer irriterad för varje tvätt.

    Dock sköljer sulfatfria shampon inte bort silikoner särskilt bra, så har man mycket sånt i håret från inpackningar/mouse så blir det svårt att få en ren känsla.

 7. Det finns en Vacker butik i Älvsjö. Osäker på adressen men den ligger i ett av de nya bostadshusen i centrum bredvid Coop.

 8. Jag trodde att jag kommenterat eller mailat någon gång att just Rituals produkter är fantaktiska och att dom just nu under sommaren har en grym doft som skulle passa dig perfekt pga att den nämligen heter KARMA

 9. Rituals är ju det bästa som finns! Relativt billigt och bra produkter som känns lyxiga! Har typ hela sortimentet hemma. Älskar doften man kan ha i bilen, lite lagom doftande och lyxigt.

 10. Maria Nila har jag fått med i Glossyboxen, trodde alla fått? Och ja! Rituals är en favvo!! Brukar besöka butiken på Allum (Göteborg) och de är så galet proffsiga och trevliga i butiken, och jag kommer alltid därifrån med en kasse. Har du inte provat på deras löddriga duschkräm så gör´t! Måste alltid ha ett lager! Trodde först att det var ett dyrt märke, men de är sååå prisvärda och inte alls dyra jue! Du och säpofrun skulle btw kunna vara systrar, shit vad lika ni är! <3

  1. Du glömmer att jag har en ärketjuv här hemma…Tack för tipset om löddriga duschkrämen. Nu köpte jag bara ett par stycken som var oljiga… Kul att du tycker att vi är lika!

 11. Rituals är ljuvligt! De har dessutom klubbkvällar lite då och då med 20% rabatt. Tror jag har allt i skåpen! Handtvålen doftar ljuvligt och jag vet flera som har de små doftpinnarna på gästtoaletten. Passa på att få en handskrubb och kräm när du ändå är inne.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..