När det regnar i Skåne

SOM det regnar här. Det enda man kan göra då är att shoppa och hälsa på kompisar.

IMG_3421

Fick tips av er om en butik som heter Enkla Ting så vi åkte givetvis dit.

IMG_3422
IMG_3413
IMG_3414
IMG_3418
De hade massor av fina saker men jag är lite ”branschförstörd” då jag vet vad allt kostar i inköp eftersom jag ser sakerna på Formexmässan två gånger om året, (inköpsmässa för butiksägare). Därför har jag svårt att köpa saker i butik om det inte är en extrem rea, vilket det inte var här. 
IMG_3412
Måste erkänna att jag var mer imponerad av själva butiksinredningen. Den som har tillverkat alla hyllor, detaljer och annat, har ett oerhört sinne för design och detaljer! 
IMG_3417
… och så den här fetischen jag har för dörrar …
IMG_3420
Vi satte oss i bilen och åkte till ett ställe jag däremot alltid hittar saker: Hönan Agda i Trelleborg.
IMG_3431
Älskar att botanisera där.
IMG_3424
IMG_3423
IMG_3427
IMG_3428
Hade jag vetat var jag skulle ha den här dekorationsresväskan någonstans hade jag köpt den, men till och med jag har mina begränsningar.
IMG_3429
IMG_3430
Köpte en massa smått och gott men eftersom maken läser bloggen tänker jag inte visa det här. Lugnast så.
IMG_3444
IMG_3446
Efter shoppingen åkte vi till Falsterbo. Där bor min kompis Marie. Hon är grossist inom smycken; Odahl Design, men ska byta inriktning. Vi pratar alltid business när vi ses. Hennes man Lasse var hemma och var jättesur. 
IMG_3447
Inte på mig men på sin hustru. De har en hund, Oskar, som är en Jack Russel. Han och Nisse har alltid skitkul ihop. Marie, som är världens snällaste, har sagt ja till att passa en kompis hund i 10 dagar. En jättestor. Som vaknar 03.30 varje morgon då hon vill bajsa. Marie sover som en gris så Lasse får gå upp. ”Nästa gång frågar du mig innan du tackar jag till att passa andras hundar!” S o m jag skrattade.

IMG_3440
Fick ett superfint armband av Marie. Hade för övrigt inte tackat nej till hennes matsalsstolar om hon frågat mig. Letar efter nya och dom här är exakt vad jag vill ha.
IMG_3439
Tyvärr säljs de inte längre och hon fick köpa dom svinbilligt från leverantören. Jag har aldrig sån tur. Hade jag haft jeepen med mig hade jag snott dom och dragit.
IMG_3451

Marie och Lasse bor som sagt i Falsterbo. En spottloska från Falsterbo Horse Show som startade igår. Jag lät bilen stå sen gick jag och talibanen över dit. 

IMG_3450
Älskar företagsamma barn.
IMG_3454
Det fanns sju tusen utställare som sålde allt möjligt. 
IMG_3455

Tyckte kanske att tvättmaskiner var lite långsökt. 

IMG_3456
Vi gick och gick och till slut hittade jag vad jag sökte. 
IMG_3458
Jack-Jane! Hon är en av mina absolut bästa kompisar och hon står där och säljer kvalitetsgrejer under hela veckan. 
IMG_3461

Tillsammans med den här bönan. Hennes übersnygga modelldotter Linn. Nackdelen med att vara en smart kvinna med rapp käft är att sannolikheten för att man får en kopia till dotter är typ 100%! Linn är precis lika snabb och smart som sin mor. Till Janes förtret, haha! Jag älskar henne på riktigt.

IMG_3468
Jag hittade en korg med vad jag trodde var sminkväskor. Tog den i leopard och öppnade. Ähum. Är man på Falsterbo Horse Show så borde man fatta att det bara säljs hästprylar där. Eller nja, inte överallt, men det säljs åtminstone inga sminkväskor. Det visade sig vara svensktillverkade påsar för stigbyglar, skitsmart. Synd att jag inte rider bara.

 

De som syr dom är ett par från Stockholm. De syr även sadelöverdrag och hundtäcken. Nisse har frusit som en babian sedan vi lämnade finhooden hemma så det var bara att ta upp plånkan och köpa ett. 

IMG_3462

465 pickadoller men då är den som sagt svensktillverkat och fodrad med fleece. Han slutade genast att skaka så det var väl investerade pengar. 

IMG_3472

Vi pussade Jane och Linn hejdå och gick tillbaka för att hämta bilen.

IMG_3475
På vägen stötte vi på en häst. Nisse tittade med stora ögon innan han kom på att han skulle skälla lite.
IMG_3479
Vi knatade vidare och gick förbi ytterligare en. Då tog han mod till sig och gick fram för att snacka lite. 
IMG_3481

Det blev dock ingen längre konversation.

 

Jag älskar Skåne och skulle önska att maken kunde säga att vi skulle sälja allt där hemma och flytta hit.

IMG_3380
Till och med talibanen älskar det. ”Det finns ju internet så vi klarar oss.”

 

You bet baby. 

IMG_3246

Men, det skulle ju inte skada om det slutade regna.

IMG_3494
Tillbaka på slottet bestämde talibanen sig för att bada. Trots att det började spöregna samtidigt som hon hoppade i. ”Vi kan ju inte ha varit här utan att ha badat i poolen mamma!”

 

Ehh, jo, det kan du ge dig fan på att vi kan!

 

Om några timmar åker vi härifrån. Vidare till Simrishamn. Har vi lite tur skiner solen där. Å andra sidan ska jag umgås med två solstrålar så jag klarar mig!

 1. Haha, tvättmaskiner är inte alls långsökt. Man behöver bra maskiner för att tvätta skitiga hästtäcken!

   1. Inte bara hästtäcken – en arbetskamrat med fru som rider har varit tvungen att byta tvättmaskin tre gånger på fem år pga att hon inte rensar kläderna från hö och boss. Snart får frun inte tvätta längre. Hans fru är min hjälte.
    Undrar om det räcker att jag går upp till stallet bredvid och tar en tur på höloftet några gånger innan maken tar över tvättandet?

  1. Det är mobilen. Använder kameran också men har inte klurat ut hur jag ska få över bilderna. Taskig wifi här så jag måste vänta tills jag kommer hem!

 2. Ok då betalar vi vanliga dödliga ganska mycket för mycket menar du;-)))
  Och den stackarn som har tillverkat prylarna får nästan ingenting.
  Ja det är inte lätt det där.

  1. Han som gör alla smarta snygga prylar på enkla ting är ägarinnans man så i detta fallet tror jag det löser sig… Superfina grejor gör han, de designar ihop tror jag..

 3. Jag hade tänkt skriva ett svar ang det där med tvättmaskiner men pudeltanten hade redan svarat. 😉 får väl passa på att önska dig en trevlig söndag istället!

 4. Haha, fick en idé, mycket fjantig sådan men ändå…
  Släpp in Nisse i en kohage, vad tror du korna tänker/säger när han börjat skälla
  (han ser ju ut som en miniko)

  1. Tror dom jagar ut han ur hagen illa kvickt:-))
   Så funkar det här hos oss o då springer hunden ut ur hagen med svansen mellan benen, haha

 5. Nja, hästtäcken får man inte direkt in i den vanliga tvättmaskinen. Köper man påsar för stigbyglar så har man nog ett shoppingberoende.

  1. Japp,jag har ett shoppingberoende,men pasarna till stigbyglarna ar en toppen grej nar man inte vill smutsa ner din uber dyra sadel med lortiga stigbyglar!

  2. Det där var inte ”vanliga” tvättmaskiner. Det var stora Wascatormaskiner, såna som brukar finnas i tvättstugor i flerfamiljshus.

 6. Nisse som gullig miniko är ju bara så man smälter. Som inföding känner jag mig lite ansvarig för det dåliga vädret, jag ska se vad jag kan göra för att ändra på det idag, om inte annat så i alla fall lokalt solsken över er. 🙂
  Charlotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..