Hallå Skåne, jag är här nu … med världens bästa kamera dessutom!

Reklam … I guess …

 

Gårdagen började med att jag var tvungen att sladda in till Syster Lycklig på förmiddagen innan de öppnade. Varken Anna eller Tina var på plats, men det gjorde inte så mycket, jag visste vad jag ville ha. Kom nämligen på att jag behövde en badrumsmatta till. 

IMG_3320
Har så pass stort att det ser snyggast ut med två stycken. Den andra ligger redan på golvet där hemma.
IMG_3261
Åkte raka vägen till Malin på Wilmer Kaffebar. Hänger hos henne där flera dagar i veckan och nu skulle jag och talibanen äta god frukost … Sveriges i särklass godaste avokadomacka … innan vi for vidare.
IMG_3325
På plats var även Malins bästa kompis Jessika, i svart. Henne har inte jag träffat på 20 år så det var jättekul eftersom hon verkligen är übertrevlig.
IMG_3329
Efter den supergoda frukosten åkte jag till Panasonics huvudkontor. Där träffade jag först Lotta. Hon jobbar på finansavdelningen och berättade att hon minsann följt mig i 10 år! ”Sen PappRika-tiden!” (Ett scrapbookingställe som jag hängde på länge … för er som hajar.) Jag blev så SJUKT jefla glad, uppskattar verkligen er trotjänare här inne!
IMG_3332

Sen sprang jag på Mr Panasonic. Eller Snygg-Jonas som jag också kallar honom.

 

Han är gift med Helena. Helena läser min blogg. En gång släpade hon med sig Jonas, som inte är så imponerad av bloggare, till mig när jag hade en pop up-butik i Bromma Blocks. Jag hade inte träffat någon av dom innan och när jag fick höra att Jonas jobbade på Panasonic kom vi av någon anledning in på att jag minsann hade haft en eltandborste av märket Panasonic, som jag tyckte sög … men att jag föredrar .. hmm… ett annat märke. Det där har blivit ett stående skämt och efter det har Helena alltid kommenterat i bloggen under namnet ”Fru Panasonic”.

 

Jag träffade som sagt Jonas och bad honom ”se snygg” ut eftersom jag skulle ta ett kort till bloggen. Han gjorde sitt allra bästa …

IMG_3334
(Man kan ju undra vad som fanns i de där glaset.) Sen berättade han för mig att han skulle överraska sin fru med att köpa hem fredagsblommor.

 

…. eller när jag tänker efter så kanske det .. host host … var så att j a g sa åt honom att köpa med sig blommor hem till frun. Några timmar senare fick jag ett mail från Helena angående något annat. Jag frågade om hon fått blommor men det hade hon inte. Jonas din skit, lyssna nu på en gammal tacka: man ska uppvakta sin fru när hon som minst väntar sig det! 

 

Herregud, hur svårt kan det vara!

 

Ni vet ju att jag jämt klagar på mina foton här i bloggen. Köpte en gång en värstingkamera men gjorde misstaget att köpa ett sånt där stooort chabrak med flera objektiv. Orka släpa med sig. För två år sen köpte jag en liten kamera men har aldrig lyckats bli kompis med den. Jag klagade lite extra i bloggen och ni var många som gav mig tips på vad jag skulle köpa. Flera påpekade att Panasonics Lumix-kameror är svinbra och jag föll speciellt för en av era kommentarer: 

avbild 2016-07-01 kl. 21.58.07

När jag frågar er om råd så lyssnar jag a l l t i d på vad ni rekommenderar, vilket ni vet vid det här laget, och det var den kommentaren som till slut övertygade mig.

 

Mr Panasonic aka Snygg-Jonas ordnade indirekt så att jag numer kan titulera mig Mrs Ambassadeur of Panasonic och igår var jag alltså där för träffa Jenny och Niklas. 

IMG_3335
Niklas är Panasonics kameraproffs och Jenny är sociala medier-chäääf. De har just nu röven full av förberedelser inför kommande OS då Panasonic är stora sponsorer där, men tog sig tid för mig en stund. Niklas gav mig en grundkurs i hur min nya kamera fungerar.
IMG_3341
IMG_3339
IMG_3342
Och jag säger så här: ni kommer ruttna på mig och mitt tjat om den här kameran men HALLELUJA så bra den är! Bara det att bilderna flyger över till mobilen/iPaden/datorn utan att jag behöver ha en kabel gör att det här måste vara den bästa uppfinningen sedan Pampers blöjor kom ut på marknaden. Just saying. 
IMG_3337

Är så vansinnigt trött på att precis ALLT ska vara så förbenat meckigt.

 

Sen kan jag ställa kameran någonstans, gå runt hörnet … typ, och knäppa bilder med hjälp av mobilen.

IMG_3338

Älska!

 

I kameran kan jag sen använda olika filter och göra MASSOR av roliga saker!

 

Talibanen tävlingsdansar ju som ni vet och varje gång jag ska fota henne på tävlingar så missar jag ALLTID när hon ska göra snygga splithopp, eller andra roliga grejer. Jag lyckas knäppa bilderna precis före, eller efter. Blir lika lack varje gång. Med den här så är det fullkomligt omöjligt att missa. O m ö j l i g t. Den har finesser som ingen annan kamera har och jag kommer som sagt tjata hål i huvudet på er om den. Ja, den är dyr, men är en investering som räcker länge.

 

Jag sa tack och hej och trippade ut på hörntänderna därifrån. Överlycklig. Äntligen bra bilder men det som gjorde mig fullständigt salig var det Niklas sa innan jag gick: ”den här kameran har finesser som inga andra kompakta systemkameror har MEN som INTE kräver att man måste vara fotograf för att kunna använda. Den är till för både den som är tekniskt intresserad av avancerat foto och för den som inte kan ett enda dugg, men som vill ha bra bilder!”

 

Alltså en kamera även för en teknikidiot som jag. Ge mig en slagborr, och jag borrar, men när det kommer till tekniska saker är det inte många celler hemma. Jag har en lång inkörningsperiod, men sen sitter det där.

IMG_3374

Gillar också att den ser ”ren” ut.

 

iPhones kamera kan hoppa och skita, här ska det tas bra bilder!

 

Satte mig i bilen och drog till Skåne. Eller ja, det där lät ju som om det gick fort. För alla som bor i Stockholm så har det inte undgått någon att en bro strax utanför är avstängd hela sommaren, varför alla uppmanas att ta andra vägar söderut. Inte jag. Jag åker samma väg varje sommar och tänkte att en trasig bro minsann inte skulle hindra mig. På midsommarafton hade folk blivit sittande i kö där i 5 (!) timmar, men jag chansade.

IMG_3346
I 20 minuter fick jag köra sakta på den väg vägverket dirigerat om trafiken på, och det kunde man ju stå ut med. 
IMG_3343
Talibanen hade fullt upp med att kolla in min nya kamera … som har en pekskärm … som man kan fälla ut, hehe.
IMG_3349
Förlåt mig ni som bor där omkring, men vägen mellan Jönköping-Värnamo-Markaryd … ähum … sjukt jäkla tråkig.

 

Ska jag vara helt ärlig så gick det lite fort. Jag är förvisso noga med att hålla avstånd till andra bilar då jag är superrädd för att krocka, men var igår väldigt tacksam över att alla trafikpoliser hade fredagsfika på polisstationerna eftersom det blåste i seglen so to speak. Tankade efter en timme sen var det järnet ned till Glumslöv. 

IMG_3350
Nisse sov hela vägen men i Örkelljunga vaknade han och kunde inte hålla sig. Ut och kissa, trycka i oss varsin korv, sen in i bilen. Exakt då öppnade sig den skånska himlen. Sa*an i gatan som det regnade. 
IMG_3323
Eftersom jag är skiträdd för vattenplaning var det bara att dra i handbromsen sista 30 minutrarna innan vi var framme. 
IMG_3365
Älska skylten med ”Livsmedel”. Då vet man att man är på landet!

 

En sak bara. Jag fattar inte hur jag bär mig åt när jag ska någonstans;

IMG_3367
Det slår ju ALDRIG fel, trots gps så kör jag fel. Alltid. Jämt. Always. Hade exakt gatuadress men likförbannat tog vägen slut rätt var det var. Bara så där. Irrade runt lite grand men till slut kom jag rätt!
IMG_3368
Tillbringade kvällen med att pilla med kameran. Jag insåg att jag borde ha spelat in allt Niklas förklarade för mig för hjärnan var tom när jag skulle försöka få över bilderna till datorn.
IMG_3372
IMG_3371
Vad fan är ”enhetsinställningar”? Måste tillbaka till honom och be om en långsam kurs.
IMG_3370
 Jag ä r verkligen korkad när det kommer till sånt här men när jag väl kan det, då sitter det där.

mavbild 2016-07-01 kl. 21.25.37

Maken är kvar hemma i Stockholm och skickade en bild på sin gourmetmiddag. Det är ju fortfarande fotbolls-EM så det lär ju inte gå någon nöd på honom direkt. Korv, fisa hur mycket han vill, fotboll kvällarna i ända och en bortrest gnällkärring.  Han njuter med andra ord.

 

Jaha, idag lördagen den 2 juli. Nyss vaknat. Gardinerna är fördragna och jag vet inte om jag vågar titta ut. Ska det regna hela helgen här i Glumslöv blir jag lite ledsen. Vad hittar man på då?

 1. Hej! Enkla ting är en mysig landsbutik med inredning kläder o café! Ca 10 min från där du bor, kanske 15. Se enklating.se (tror jag, sök annars)

   1. Tomatens hus har världens godaste tomatpaj om det passar. Också väldigt nära dig, mitt på landet men gps funkar 🙂

   2. Ja Enkla Ting!! Och så en sväng till Tomatens Hus!! Och sedan tipset om utförsäljning på House and Garden Outlet i Löddeköpinge! Allt 50% rabatt! Krukor möbler lampor ljus och annan inredning! Ha en bra dag!! Kram Helena (Fröken Generös)

 2. Asså, du är ju för skön! Tack för att du förgyller mina mornar och speciellt den här. I torsdagskväll fick jag veta att min pappa ligger på sjukhus, han har en tumör i urinblåsan som han vetat om i snart 1 år men inte sagt nått till mig. På mindre än 24 timmar har jag tampats med mängder av olika känslor, ilska mest tror jag. Igår var jag på sjukhuset och träffade honom, tack och lov åkte jag inte själv utan hade med mig en barndomskamrat till pappa, och det var ju tur det. Pappa är avmagrad och har ingen kraft kvar i kroppen, kan inte resa sig från en stol. Och honom ville de skicka hem från sjukhuset till ett stort hus med 2 våningar och inga hjälpmedel hemma!! Tack och lov är det ruter i barndomskamraten så det fick vi styrt om. Men jag är fortfarande omtumlad av allt som hänt. Din blogg ger mig glädje och det behöver jag nu, glädje för att du alltid klantar till det! 😉 GPS och du kör ändå fel! Jag döör! 😀

  1. Men vad fan Eva, vad ledsen jag blir för din skull. Och din fina pappa som inte sagt något, säkerligen för att skona dig och andra. Se till att han har det så bra som möjligt och ta fram lejonet i dig. Han ska INTE behöva bli behandlad som om han vore frisk. Som sagt, tur att barndomsvännen var med, men nästa gång skriker du högt. Ingen jävel bryr sig om dig om du inte gör dig hörd! Kram på dig.

  2. Vad oerhört tråkigt med din pappa! Jag vet inte hur jag hade reagerat om jag fick veta en sådan sak ett år senare, samtidigt skulle jag inte själv vilja berätta något sådant för mina föräldrar om det hände mig, jag skulle ju inte vilja oroa dem och göra dem ledsna. Jag hoppas ni kan prata om det och att han blir bra!

   Och jävlar vad arg jag blir på vården ibland! Själv åkte jag in akut i måndags och igår opererades jag i magen. Idag blir jag hemskickad, det är bara det att jag opererades i Göteborg och bor i Stockholm. Men en femtimmarsresa är ju inga problem när jag knappt kan ta mig till toaletten själv. Och jag får ju lite skylla mig själv som inte känner en käft i Göteborg eller har någon i mitt liv som kan åka och hämta mig. Jag som i normala fall klarar ALLT själv har aldrig känt mig så ensam och liten.

   Inte för att på något sätt jämföra med din pappas och er situation! Men skrik högt för hans skull (eller låt din vän göra det!), man måste vara frisk för att orka vara sjuk numera! All styrka till er!

    1. Tack för tipset! Jag frågade faktiskt tidigare, men det där med att få två landsting att prata med varandra verkar inte fungera. För min del var det också just grejen att bli hemskickad utan att jag var säker på att jag skulle klara det, inte själva transporten i sig.

 3. Hej!Blev riktigt sugen på den kameran. Vad heter den och hur mycket kostar den? Ha en trevlig lillsemester! Och – kör försiktigt! 🙂

 4. Välkommen till Skåne. Hoppas du åker till världens vackraste by Mölle (kan jag säga efter att ha flängt runt halva jordklotet). Men kom bara hit om det är strålande sol. Annars är här fan pinsamt.
  Förresten kanske vi ska ta en eller hundra geografi lektioner tillsammans. Härom veckan skulle jag säga en stad (vilken som helst) mellan Skåne och Stockholm. Kunde, på riktigt, inte säga en enda. när vi sen körde sträckan minns jag nu i efterhand en stad. Norrköping. Igår lärde jag mig att Storbritannien inte bara är ett annat ord för England, det är också Wales, Skottland, Irland och Nordirland. Men jag vågade inte fråga två saker till personen som upplyste mig om detta:
  1. Är inte Wales en stad i England?
  2. Vadå NORDirland? Är det något slags eget land?

  Mvh
  Dum i huvet

  1. Om man ska vara petimäter så är Storbritannien = Wales, England & Skottland medan Förenade Kungadömet även inkluderar Nordirland (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland).

 5. Hej Mona, jätte kul att se att ni är i mina hemtrakter den här helgen Jag bor ca 5 min från Örenäs så här ska du få tips på några ”pärlor” här omkring. Hillesdal inredning o café ligger i Glumslöv o har premiär öppning idag, Heddas Hus ligger ut mot Kvistofta med inredning o kläder, sen får ni inte missa Tomatens Hus som också ligger i krokarna mysig gårdsbutik o café där ni inte får missa deras tomatpaj.Håller regnet i sig så är Väla köpcentrum aldrig fel. Ha en skön helg Med vänliga hälsningar Helena.

  1. Jävla, jävla skit, jag åker i morgon förmiddag. Trampade hela vägen till Trelleborg för att shoppa idag och hade verkligen önskat att dina tips kommit tidigare! Någon annan föreslog Tomatens Hus men jag fick inte med mig talibanen dit, tyvärr..

   1. Jag får dina inlägg på Facebook också o skrev samma kommentar tidigare idag men du ser kanske inte dem attans också du får spara tipsen o ta dem nästa gång du kommer hit Finns ett Bed & Breakfast i grannbyn som heter Rydebäck kanske värt en resa till

 6. Vallåkra stenkärlsfabrik! Skulle vädret dessutom ge med sig och bli bättre är en promenad i den lilla skogen trevligt också 🙂

    1. Om du hänger här inne tills nästa sommar så please, påminn mig! Jag åker ju ned varje sommar och vill väldigt gärna hitta små pärlor och göra reklam för dom. Vet ju hur det är att driva företag.

     1. Lär stanna här förevigt, så påminner du genom att fråga påminner jag med att svara ;). Är uppväxt i vallåkra så när jag såg att ni var i glumslöv blev jag lite lycklig :p

 7. Din make har inte funderat på att slå sig in i restaurangbranschen? Tänk så många fotbollstokiga det finns och med den EM-tallriken med 3-rätters, hade han kanske vunnit sig en stjärna i Guide Michelin ;-D

 8. Åh! ‘Livsmedel’skylten! Sitter i ett regnigt England och har hemlängtan. Den där skylten- Sverige! Vill hem och njuta av svensk sommar NU!

 9. Och sedan jag bor i England kan jag ju också upplysa om att Storbritannien består av England, Skottland, Wales och Nordirland. Som 4 små länder som gått ihop till ‘Great Britain’. Men efter förra veckans Brexit så kanske det bara blir Wales och England kvar!!

 10. Grattis till kameran och KUL att just min kommentar fick dig att fatta beslutet. I vanliga fall skriver man ”jag hoppas du blir nöjd”, men i detta fall skriver jag : Jag VET att du kommer bli nöjd! ….annars så finner du min brevlåda någonstans i Nynäshamnstrakten 😉
  Avis på dig som glider runt i Skåne, skulle också vilja semestra där. Problemet är dock att jag lever ihop med en dalmas och när skåningar och dalmasar ska konversera så förstår inte dalmasen ett skvatt. Jag lurade ner honom till Skåne en gång (sa att vi skulle semestra på västkusten). I närheten av Simrishamn tänker jag mig inte för och skickar in gubben på en mack för att köpa dricka, han kommer med VÄLDIGT bestämda steg tillbaka till bilen-spärrar ögonen i mig och ryter -Du har lurat mig, vi är i Skåne? Ellerhur?
  Tjejen på macken hade väl frågat nåt i stil med – Var det bra så?….men det uppfattades som nåt helt annat och där stod dom ett par minuter. Nåja….avis som sagt, men jag ska nog lura dit honom igen 😉

 11. Åh. Jag ser att du har LV’s mobilfodral. Jag var inne och kikade på det igår men känner mig osäker då det känns svårt att hålla i när man pratar i tele? Butiksmanagern sa att det var ett big no no att vika bak övre delen helt (så att du kan hålla i telefonen när du pratar) då canvasen kan få sprickor då. Hur gör du? Headset konstant? Om du viker fodralet, hur ser canvasen ut? Några sprickor? Något du stör dig på eller var det ett bra köp?

  Mvh
  Caroline

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..