När man har världsliga problem

Reklam – fast ändå inte

 

Som så många andra är jag en sucker för Missoni. Ni vet, det där zick-zackmönstret. I veckan sladdade jag in till mina kompisar som äger Syster Lycklig, Anna och Tina. Eller ja, Tina, som är min ursprungskompis, har semester så jag fick hålla till godo med minst lika trevliga Anna. Jag hänger ofta på deras hemsida, HÄR och ”fönstershoppar”, dvs: jag lägger en massa saker i varukorgen, men bestämmer mig varje gång för att åka in till butiken i stället. Mycket trevligare och vi hinner ju dessutom aldrig träffas så ofta. 

 

Vi renoverar just nu vårt ena badrum här hemma. Fuktskada de luxe, så rubbet är rivet. Har haft ljus lattefärg på megastora kakelplattor (typ 60×40) men tänker nu byta till vita väggar, med stort kakel, samt grått golv, med stort kakel (bortsett från duschdelen där vi alla lärt oss att det ska vara smått/normalt kakel).

 

Alltså måste jag ha nya handdukar (kör Reunion i det ena badrummet och Missoni i det andra, väry bra fördelning) i det nya.

IMG_3237
Var därför jättemycket tvungen att åka in till SysterLycklig, som har Sveriges största sortiment av Missoni. Allt från lampor till badrumstextil.
IMG_3242
(De har nyligen öppnat en yttepyttebutik i Mood-gallerian, om ni har vägarna förbi. Dock föredrar jag butiken på Tegnérgatan (ligger supernära Sveavägen, bra kommunikationer).

 

Hur som. Jag hade förberedd en inköpslista … som vanligt … som jag lagt i deras kundkorg på hemsidan men, det är SAMMA JEFLA sak varje gång jag ska in och köpa: när jag väl står i butiken och Anna, eller Tina, tar fram andra färger, blir jag confused och får beslutsångest. 

IMG_3248
IMG_3241

Ole dole doff ..  

IMG_3250

Till slut blev det den bruna varianter. Ville ha en morgonrock också och då fick jag r i k t i g t stora problem: ”i vilket badrum kommer morgonrocken hänga?”

 

”Eh, va? Nää, den hänger i mitt klädrum!” 

 

”Jamen då så, då spelar det kanske ingen roll vilka färger du väljer på den. Men vilken storlek? Jag har inga zickzack-mönstrade hemma just nu, de är på väg. Har bara den randiga varianten, och bara i large.”

 

Hon går och hämtar.

IMG_3239
 Jag provar.
IMG_3240
Och väntar plötsligt femlingar. Large går fetbort. Small eller medium alltså. Som hon inte har inne.

 

”.. så smartast är om du åker upp till NKs badrumsavdelning och provar, där finns dom i alla storlekar. Det är liksom dumt att chansa eftersom den ändå kostar en slant …” sa hon när hon såg hur jag suckade och himlade med ögonen. NK … orka liksom.

IMG_3256
Men, det var bara att sätta sig i bilen och dra dit. NK har varit ett favoritställe att shoppa på men jag gillar inte det längre. 
IMG_3255
Rasslade in på Bädd & Bad, provade morgonrockar, messade Anna att det är medium som gäller och sen drog jag hem.

IMG_3261
Tanken var att den nya mattan och handdukarna ska vara i det soon to be renoverade badrummet men … ähum … jag kunde inte hålla mig. De får vara i badrummet på entréplanet. 
IMG_3259
Lektion 1 A hur man piffar upp ett sunkigt marmorbadrum anno 1988.

 

En sak undrar jag dock. På Anna lät det som om det var så självklart att man har morgonrocken i badrummet. Ä r det så? Det har jag aldrig haft. Duschar, går in i min so called walk-in-closet, dvs talibanens gamla rum som numer är min ”garderob”, tar av mig morgonrocken, på med kläderna, hänger upp den på en krok .. färdig. Hur gör ni?

 

Det måste ju vara månadens absolut viktigaste fråga.

 

Eller inte.

 

Mvh

Ytlighetsbloggaren

 1. Hmmm Hänger den på badrumsdörren men på den sidan som är I sovrumet. Ibland också på insidan av dörren……. Hade jag kunnat stänga hade den troligen hängt over dörren med lika mycket på var sida…..

 2. Använder inte morgonrock, går till badrummet i pyjamas eller kläder och därifrån naken. Men hörrödu, den där bilden med blå/rosa zigzag-mönster på tvären får du banne mig rotera ett kvarts varv så ränderna kommer på andra hållet, för himmel vad åksjuk jag blir när jag skrollar förbi den.
  Charlotta

 3. Min hänger på dörren i klädkammaren. Används så sällan att den bara skulle ta onödig plats i badrummet.
  Jag använder den ju inte till att torka mig med efter en dusch. 🙂

 4. Min morgonrock hänger på en krok i badrummet.
  När jag går och lägger mig så hänger rocken med in i sovrummet. Den får vila på en stol medan jag sover.
  Har också som du en WiC men där hämtar jag mina kläder för dagen och byter sedan om i badrummet där badrocken sedan hängs upp på sin krok.
  Så min morgonrock får se sig om i världen 😉
  Att jag dessutom har två olika typer av morgonrockar för att virra till det hela är ju en helt annan historia.
  Har en morgonrock i frotté innan jag duschar och en tunn morgonrock i bomull efter duschen när jag mejkar mig.
  Jepp, jag är i klimakteriet, typ.

 5. Badrummet under dagen, sovrummet under natten. Kläder att ta på efter duschen tar jag med in i badrummet 🙂

 6. I sovrummet. Har sovrum och badrum på olika plan. Så på med morgonrock och ner i badrum, hänga morgonrock där, duscha, borsta tänder mm och sen på med morgonrock och tillbaka till sovrummet och klä sig.

 7. Antingen i sovrummet lr badrummet, beroende på vilket rum jag hade den på mig senast, vilket inte är speciellt ofta är nog lätträknat de ggr jag använt den.

 8. Jag har ju flera bad/morgonrockar.. Så de skulle ju inte få plats i badrummet allihopa. Har dem hängandes i en garderob i sovrummet.. Där hämtar jag och väljer den jag vill ha när jag ska ha den..

 9. Hade en jättemullig morgonrock som jag hade på mig mellan sovrummet, på nedervåningen, till badrummet, på övervåningen och tvärt om på kvällen. Nu har jag nattlinne istället. Sover naken och drar bara på nattlinne när jag går genom huset. Eller, om jag är ensam, går naken hela vägen.

 10. Jag tycker att alla läsare här hjälper Mona genom att fråga sin mammor alt. pappor hur det ska vara för det är väl ingen under 60 som har morgonrock?

 11. Använder inte badrock/morgonrock (vilket för övrigt är olika saker, enligt mig)
  Möjligen när jag någon gång har feber och fryser som bara den Då hittar jag den på en krok i sovrummet.
  Tycker som någon annan här att badrock är sjukt osexigt dessutom inte alls bekvämt.

 12. Använder inte badrock, torkar mig med handduk och på med kläder.

  Det är roligt återigen så har vi olika smak. Jag tyckte det var close call mellan dom andra två färgkombinationerna men brunt åkte bort direkt. Roar mig med att vi har så olika smak. Tycker det är tur annars skulle det inte finnas så stort utbud.

 13. Skulle mer säga att det är ”Mona-dens” viktigaste fråga, än månadens viktigaste fråga ;-D Sorry men den låg som framdukad i mina ögon, he he 🙂
  Jag hänger min morgonrock i badrummet där jag klär på mig efter dusch 🙂 Så kul att höra hur olika vi är/tänker 🙂

 14. Jag måste också kommentera.
  Tillhör alltså också en av de yngre i gänget märker jag. För jag förstår inte vitsen med morgonrock. Handduk? Någon som hört talas om det? Man duschar, torkar sig med handduk och går och klär på sig. Antingen med handduk runt sig eller utan handduk?!

  Jag har en morgonrock i fleece men den använder jag bara vintertid när jag fryser, typ framför tvn med massa kläder under..

   1. Där håller jag verkligen med dig, man fryser tuttarna av sig och behöver handduk på både kropp och huvud.
    Men vad är skillnaden mellan badrock och morgonrock, trodde det var samma? Samma som WC och badrum, vad är skillnaden?

 15. Visst är morgonrock osexigt men orka bry sig. Hänger oftast bakom dörren (på dörrkrok) i det övre badrummet. Åker på det första jag gör på morgonen. Sen går jag ner och dricker kaffe mm och myser runt innan jag hoppar in i duschen. Instämmer att man måste ha två handdukar.. på med morgonrocken och upp igen för att välja kläder. På helger kan jag gå runt länge i min morgonrock. Har en i mot fleece material, precis som vissa filtar och gosedjur. Har alltid använt morgonrock och har inte fyllt 50 ännu. Undantaget är när det är över 28-30 grader inne, då åker en solklänning på istället.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..