Örenäs Slott i Skåne, någon som har koll?

Jag åker till Skåne idag och planen var att jag först ska till Österlen och sedan, på måndag, åka vidare till SÄPO-chefen med fru i Limhamn, men jag tror att jag måste åka hem på måndag. Kanske. Ska eventuellt iväg utomlands några dagar. Om inte det sker åker jag vidare till Limhamn. Jag är tvungen att åka ned denna helg eftersom jag ska till Hege, min norska kompis. Hon är regionchef på Synoptik och vi träffades när vi var i Nicaragua tillsammans. På söndag har vi en dejt och då kommer även en annan av dårarna från Synoptik/Nicaragua, Åsa. Vi sover över hos Hege och på måndag drar vi alltså mest troligt hem.

 

Hege, som är norska men bor i Simrishamn, åker till Norge veckan efter. Därav tidspressen. Jag får helt enkelt åka tillbaka till SÄPO-familjen senare i sommar.

csm_00orenasslott_sommarsagoslott_02_1c896cb4f1
Nåväl. Jag har bokat rum de första nätterna på ett slott, Örenäs. Är det någon av er som har bott där eller hört talas om det? Det är jag och talibanen … och Nisse. Älskar hotell som tillåter hundar.

 

Har bokat ett vanligt rum, tror jag, och när jag efteråt var inne och tittade på bilder såg jag att de har fantastiska rum. Vet inte hur det funkar i Sverige men ibland har man röta när man är utomlands och får ett bättre rum så med lite tur blir vi uppgraderade. Förmodligen med jefligt mycket tur!

csm_00orenasslott_sommarsagoslott_02_1c896cb4f1
2353213

I vilket fall som helst ska det blir jättekul. Ni som hängt här ett tag vet att jag älskar Skåne. Skulle lätt kunna flytta ner dit.

 

Hojta om ni känner till hotellet!

 1. Jag och familjen har bott där en helg. Vi fick bo i ett annex men helt ok. Maten och miljön var dock förstklassig. Hoppas ni blir nöjda. Kram

 2. Var där på konferens för två veckor sedan.
  God mat, fin miljö, bra sängar och det som slog mig då var just att de tillät hundar som gäster.
  Hade vi inte bott i Malmö hade jag mycket väl kunnat tänka mig att åka dit med man och hund på semester

 3. Jag såg just ett inlägg på fb och tänkte direkt på J och hennes migrän. En tjej på en tatuering/piercingstudio som piercar den här lilla snibben i örat och det har hjälpt över 80pers med migränen. Kanske värt att kolla upp? Funkar det inte får hon en snygg piercing iaf 😉

 4. Jag har bott där på en konferens, men då bodde jag i ett hus på sidan om med vanliga rum. Alltså i konferensdelen som kändes något sunkig/enkel. Rummen var dock ok. Omgivningarna och slottet är helt underbart! Tänker att ni kommer att få fina promenader med Nisse.
  Tänk på att södertäljebron är stängd för renovering.
  Ha en härlig semester!

 5. Bor i närheten men har aldrig varit där. Mycket bröllop och konferenser på det slott/hotell så jag tror du får en fin vistelse.

  1. Uppdatering…det tar ca 1,5 h att köra. Typ 13 mil. Be talibanen ringa om ni behöver hjälp med vägen…

 6. Mina gamla hemtrakter! Fantastisk miljö och utsikten över Öresund med Ven och Danmark är ljuvlig! Ta bilen och kör kustvägen mot Landskrona och njut av Glumslövs backar! Ta en tur till Citadellet i Landskrona på lördag! Picknickkonsert med Jill Johnson och Niklas Strömstedt! Vi älskar vårt Skåne och tipsar gärna om fler ställe att besöka! Njut av turen! Kram från Helena

 7. Hej Mona,
  Örnäs är så fint och vackert läge vid vattnet. Ni kommer inte bli missnöjda och Nisse kommer älska de gröna ytorna och alla stora träd han kan pinka på. Och lugnt och skönt är det också. Enjoy!!! Kram Ankie

 8. Hehe, snacka om att fiska uppgradering! De lär ju ha internetbevakning precis som så många andra företag och -vips- så ser de att bloggare med köpstark läsarkrets ska komma. Smart, Mona. Smart! (jag menar det!)

  1. Haha, på allvar så tänkte jag inte på det! Tror i och för sig inte att det spelar någon roll, vi har nog inte den kulturen i Sverige. De gånger jag blivit uppgraderad utomlands så har jag aldrig fattat varför. Däremot tänkte jag faktiskt maila dom nu, blev lite svettig när jag läste att det finns ett mindre roligt annex. Jag vill sova på slottet!

 9. Har varit där en hel del.
  Underbar miljö. Fantastisk mat
  Rummen är bra, uppfräschade, med sköna sängar.
  Ni kommer ha en underbar vistelse.

 10. Hello Mona! Geografin..
  Jag bor nära Örenäs o har både bott, ätit o njutit av den vackra parken o omgivningen där. Men det ligger m utsikt över Öresund – på VÄSTRA Skånekusten (framsidan iofs). Österlen ligger på, håll i dig nu, ÖSTRA sidan.
  Om du inte vill flänga > 10 mil enkel resa, rekommenderar jag logi närmre Hege i helgen. Prova sen Örenäs därefter, när det passar…
  Kram på dig – tossa! O välkomnen t Skåneland!

  1. I know, men nu blev det med flit. Allt jag tittade på vid Österlen var fullbokat och när jag hittade det här så tänkte jag att, why not bo på ett slott?!

   1. Toppenbra val av hotell! Supertrevligt på alla sätt o miljön magiskt vacker. Tycker vi som bor i dessa trakter iaf.. (O många tillresta). Du passar helt enkelt på att se flera goda sidor av Skåne! Bra val!! O att det var helt medvetet borde imponera på din gamla geografilärare, dig själv Och din omgivning !

    Tips att njuta av i närheten: Borstahusen, pumphuset, gamla kolonierna i Landskrona, konsthallen Landskrona, Ven (om ni har tid), Vallåkra Keramik (o restaurang) mm, mm.

 11. Har bott där på en så kallad Kärleksweekend. Fick ett maffigt rum där det fanns choklad, frukt och champagne framdukat. Om jag inte minns helt fel så var det typ 5 meter till taket och massa härliga stukaturer. Maten var suverän och bordet var strösslat med små, röda hjärtan. Nu var det mer än 10 år sedan, så mycket kan ha hänt där.

 12. Hej Mona,

  Jag har bott på Örenäs slott med familjen några gånger och måste utfärda en varning angående rummen. Slottet är jättefint, men rummen i annexet är urtrista, typ billiga motellrum. I övrigt inget negativt om stället, bra och gratis parkering, god mat och fantastiska omgivningar. Ha en skön vistelse i ”mitt” Skåne!

 13. Morgon! Precis som de andra skriver finns ett annex som ehhhuumm kanske är i slitnaste/synkigaste laget. Har varit på konferens där många gånger å då även bott i den delen. Men, får du rum på självaste slottet kommer du å stortrivs för bättre frukost, omgivning i Skåne e svårt å hitta! Enjoy!

 14. Hej hopp,

  Jag har bott där, men hamnade också i annexet och det var inte så mycket lyxkänsla. Försök få rum i slottet så kommer du antagligen att bli mer nöjd! Utsikten och området runt är annars kanon!

 15. Jag tror ni kommer att bli supernöjda, miljön är underbar och maten utmärkt, men se till att ni får bo på själva slottet, annexet är inte så roligt. Kanske kan det vara en tänkbar plats för en framtida bloggträff, i så fall kan du ju säga att du ska reka så hamnar du nog i ett bra rum. 😉 Välkommen till Skåneland!
  Charlotta

  1. Tyvärr, har kollat. Som vanligt är det så att är man hundägare så måste man bo sämre men betala mer…. men det blir nog bra ändå!

  1. Då kanske vi/ni ses! Mona kommer som sagt till Österlen. Bara ett stenkast från Örenäs enligt norrlänningarna. 🙂

 16. Var på bröllop där för 14 dagar sedan. Bodde insett ”vanligt” rum och det var helt ok. Brudparets rum var där emot outstanding!!! Många av oss gäster som bodde sär och hade bokat samma typ av rum fick både olika stilar och storlekar på rummen så du kan nog ha tur

  Miljön runt slottet fy fasiken vad vackert!!! Och maten var fantastisk!!!

 17. Har varit där på konferens. Slottet, maten och miljön är finfint. Frukost med utsikten över Öresund och Ven slår det mesta!
  Rummen i anexet är lite mer ”vanligt hotellrum”-känsla, lite småtrista men utsikten från mitt rum var toppen!
  Hoppas ni får bra dagar här i Skåneland!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..