När man jobbar typ halva dagar och vidriga människor på nätet

Igår packade vi ponchosar så svetten lackade … på riktigt …. och fick iväg de sista beställningarna. (Jag har några stycken kvar om ni är sugna på ett klipp!) Jag kommer dessvärre att behöva göra någon jätteledsen eftersom vi, trots en korrekt följesedel, inte fick tillräckligt många olivfärgade. Skittråkigt då personen ifråga inte kunde tänka sig någon annan färg. Sånt där är det värsta jag vet eftersom jag vill ha glada och nöjda kunder.

IMG_3216
 Vid 13-tiden åkte jag in till min kompis Malin, som äger Wilmer Kaffebar på Kungsholmen för att äta lunch med henne. 
IMG_3214
IMG_3213

Allt de säljer bakar de själva och jag äter alltid samma sak: en varm macka med avokado och chiliflingor. 

IMG_3219

Malin ville inte vara med på bild men alltså, o m ni har möjlighet; åk dit och ät den där mackan. It’s to die for!

 

Efter den långlunchen åkte vi en sväng till Rusta och handlade. Älskar Rusta, Jula och alla dom däringa affärerna och snart ska jag till GeKås. The Castle of them all!

 

Sen åkte vi vidare till Astrid Lindgrens sjukhus. 

IMG_3230

Min 24-åriga dotter växte upp och var bästis med Malins dotter Paulina. För 9 månader sedan fick Paulina en dotter som föddes två månader för tidigt. Milou. Hon har Downs syndrom och en himla massa andra problem, vilket har gjort att de bor på Astrid Lindgren sedan födseln, med undantag för ett par veckor. I 9 månader alltså. Jättekul. Not.

 

För knappt en månad sedan opererade dom Milous hjärta i Malmö och kort därefter uppstod komplikationer. Sakta men säkert börjar det gå framåt och med lite tur får de kanske, kanske flytta hem om en månad. Dock kommer de inte undan alla slangar, tryckmaskiner fan och hans moster.

 

Paulina har ett öppet instagramkonto, ”paulinaeliasson” där hon skriver om Milou och hennes resa för att överleva (följ gärna). Härom dagen var det nån jävla idiot som skrev ”handikapp unge” vilket gjorde Paulina och hennes sambo extremt ledsna. Jag f ö r s t å r inte hur man kan skriva något sådant. Paulina och Leo har gått igenom ett jefla helvete under 9 månader och först nu vågar de hoppas på att det ska bli okej. Att Milou har Downs är inte problemet, utan det är alla andra följdproblem som uppstått, både fysiska och medicinskt.

IMG_3223

Titta på den här lilla korven. H u r kan man inte bli varm i hjärtat?! Milou Vilja Pippi Eliasson. Välkommen till världen lilla bönan!❤️

 1. Har sett hennes instagram och jag ler alltid då jag ser lilla skruttan.
  Jag jobbar på Sveriges största privata brukarkooperativet för personlig assistans, ogh har varit med flera gånger då vi haft någon aktivitet ute tillsammans med många av våra medlemmar (Almedalen eller liknande) att folk kommer fram och talar om att såna som våra medlemmar borde inte få finnas/ta plats/vara ute bland folk och störa. Det man glömmer är att vem som helst av oss kan ”drabbas”, vi kan bli påkörda och bli rullstolsburen med hjärnskador eller vi kan få barn/barnbarn med funktionsnedsättningar. Blir så ledsen på folk som anser att människor inte fungerar som vi ”normala” inte har rätt till sitt liv, på sina villkor.

 2. Åh vilken sötnöt. Vilka vidriga människor det finns alltså. Den där bilden gjorde min morgon kan jag säga. Tack söta Milou o lycka till i världen. Kram

 3. Har aldrig kommenterat förut, men nu måste jag! Sitter med tårar i ögonen för jag fattar inte heller hur någon kan säga så! Jag hade en moster med downs syndrom och hon var den goaste och gladaste tjejen nånsin! Äskade att kramas och lyssna på dansband. Alltid glad. Hon dog för ett par år sedan, 52 år var hon då. Jag saknar henne jättemycket men har många glada och roliga minnen. Jag anser att jag hade tur som hade en moster med downs.
  Hoppas allt går bra för lilla Milou.
  Kram och lycka till /Burre

 4. Jag är inte den som brukar gå igång på bebisar. Men den här lilltjejen kan vara det sötaste jag sett på länge! Hoppas hon blir bättre snart och får komma hem!

 5. Det var den sötaste finaste och gulligaste unge jag sett. Jösses, man blir alldeles varm i mammahjärtat, och det rycker skapligt i den ringrostiga livmodern.
  Det är så tråkigt med folk som har sån inskränkt inställning. Tyvärr finns såna troll överallt. Hoppas på stordåd för denna vackra tjej. <3

 6. Jag har haft förmånen, glädjen över att fått umgås, känna, vara med barn och ungdomar med Downs syndrom. Vilken lycka! Den kärleken man (jag) fått är obetalbar! Önskar all lycka till lilla snuttan och hennes föräldrar.

 7. Men lilla godingen! Hon är så söt så jag får hål i tänderna! Angående elaka kommentarer så funderar jag ibland på om det borde krävas någon form av intyg för att kunna få skriva. Som ett alkolås!

 8. Vilken liten underbar tös!
  Hon är ju alldeles bedårande!
  Jag håller mina tummar hårt så att hon ska få flytta hem så fort det bara går!

 9. Jag har också förmånen att jobba med barn/ungdomar som har bl.a. DS. Skulle inte byta bort det för ett välbetalt kontorsjobb i världen. Hur många kan räcka upp en hand och säga att – jag får alltid massa kärlek och kramar från att jag kommer till jobbet, tills jag motvilligt går hem?

  Önskar Milou och hennes familj all styrka att kämpa på i vardagen. ❤️

 10. Önskar med hela mitt hjärta att Milou och hennes föräldrar får komma hem snart och att allt bara blir bättre och bättre
  Hon är det sötaste
  jag sett på länge….

 11. Vilken söting!
  Har också arbetat med människor med funktionsnedsättningar, bl.a. DS o som ngn skrev – man får aldrig så mycket kramar o kärlek på arbetet, som när man jobbar med dem. O ibland önskar man att man kunde vara lite lika dem, för vilken ”normal” visar känslor lika ärligt o öppet som de? Är de glada, ler de o är de ledsna, så gråter de.

 12. Man kan ju undra hur det står till i pallet på en person som måste kläcka ur sig nåt dyligt. Tyck vad fan du vill, men håll käften… *arg*

 13. Så ljuvlig hon är.
  Så tråkigt med dessa j-vlä nättroll överallt, hur har man mage?? Måtte karma ge dem evig hemmorojder.

 14. Jag följer hennes instagram och blev så ledsen när jag såg vad som hade skrivits 🙁 Varje gång jag ser den här lilla tösen på instagram så blir jag glad, för det lyser verkligen om henne! Hoppas dom får komma hem snart och njuta så som man ska som familj och slippa sjukhus! <3

 15. Ledsen jag blir när jag hör folk vräka av sig såna dumheter! Den människan har problem! Önskar denna lilla tjej god bättring och hoppas hon får komma hem snart … en riktig sötnöt! Kramar

 16. Åh, vilken sötnos. Hoppas allt går väl och hon får komma hem snart. Även jag har jobbat med barn och ungdomar med DS och kan bara instämma i hyllningskören. Helt underbara personer.

 17. Åh, vilken sötnos. Ett riktigt charmtroll Önskar dom all lycka och Krya på dej liten sötis så dom får komma hem snart. Kramar

 18. Vilken sötnos
  Och fy vad folk kan vara elaka !
  Önskar lilla Milou och hennes familj all lycka och håller tummarna att de för komma hem snart

 19. Sicken liten goding.
  Hoppas hon och familjen snart kan komma hem.
  Idioter på nätet finns det gott om, man slutar aldrig att förvåna sig.
  Hälsningar Skåne

 20. Åh du lille sötnos, så fantastiskt fin ❤️. Hoppas så innerligt att det ska gå bra för er. Många Varma kramar

 21. Lilla sötisen, vad go hon är.
  Blir så trött på folk som vräker ur sig elakheter om människor med DS. Visst är det märkligt att det går att ösa så mycket hat över människor som aldrig ger annat än kärlek.
  Jag hoppas hon kryar på sig snabbt nu så att familjen kan få komma hem.
  Som sagt, det är inte Downs syndromet i sig som orsakar problem och oro, det är allt runt omkring.
  Ett stort lycka till till Milou och hennes familj!

 22. Vilken liten sötnos. <3
  Jag tror att människor som skriver/säger sådana saker är små och rädda men framför allt tycker jag att de är patetiska.
  Hoppas att lilla Milou kryar på sig fort så hon får komma hem snart.

 23. Så söt! Otroligt att folk kan vara så elaka!
  Måste bara rätts dig, det är bara på barnsjukhuset i Lund och i Göteborg som hjärtan opereras. Min son har fått en pacemaker i oktober förra året på avd 67, som även visades på tv i serien Rakt in i hjärtat. Tror hjärtebarnsförbundet skulle bli oerhört glada om du uppmärksammade dem och deras insamling!

 24. Jag arbetar, sedan jag blev färdig barnsjuksköterska i mars, på en barnintensivvårdsavdelnin.. Där möter jag bland annat barn som Milou. Världens goaste ungar som kämpar för sina liv och för att överleva, trots alla hinder och komplikationer. Paulina och Leo, sträck på er. Ni har världens finaste lilla kämpe till tjej, det kan jag säga utan tvekan även om jag aldrig har träffat henne eller er – låt inte en bitter tragisk liten människa som inget bättre har för sig, säga något annat!! All kärlek och styrka!

 25. Vilken liten goding. Blir varm i hjärtat när jag ser ett barn med Downs, är själv mormor till en sådan skatt, allas vår lycka.
  Vilken jobbig tid de haft, hoppas allt blir bättre nu. Det finns så mycket konstiga och dumma kommentarer. Man får lära sig att inte bry sig.

 26. Vilken härligt fin tjej! Styrkekramar till föräldrarna, det kan verkligen inte vara kul att ha vistats nästan 9 månader på sjukhus och all oro för operationer och komplikationer. Har själv en 8-månaders tjej och kan inte ens börja greppa vad de går igenom.

  Hoppas verkligen Milou Vilja Pippi (vilka härliga namn) snart får komma hem och bli sina föräldrars glädje och stolthet! Ärret efter hjärtpersonen gör ont i hjärtat att se.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..