Jag tänker att vi ska prata skönhet och ingrepp

Reklam och irro kärring

De senaste månaderna har jag noterat att vi har blivit flera här inne. Jättekul. På riktigt. Problemet är att jag även noterar att många ännu inte kommit in i vem jag är och vad jag står för vilket i sin tur har lett till en del kommentarer jag tidigare varit förskonad ifrån. Jag blev lite irro kan jag säga. 

IMG_2841

Jag är drygt femtio. Ytlig som fan. Gillar inte att bli gammal. Intellektuellt fattar jag att jag inte kan göra ett skit åt det, men min reptilhjärna har svårt att förstå när jag ser mig i spegeln. Alltså försöker jag göra så att jag trivs med mig själv. Har inga som helst problem att fixa med fillers och botox. Under många, m å n g a, år fick jag ständigt höra: ”är du sur?” ”är du arg?” Pga av mina surrynkor runt munnen och ”11:an” mellan ögonbrynen.

 

Går hos Jenny som äger ArtFace. Hon är utbildad sjuksköterska i botten, har jobbat över ett decennium på Akademikliniken, har ett SJUKT gott renommé bland branschfolk … och om möjligt ett ännu bättre rykte bland oss patienter. Inte främst bland många av mina läsare. Har flera som reser långväga ifrån för att träffa henne. Hon är dock extremt noga med att inte överdriva så är man ute efter ankläppar och dylikt gör man sig icke besvär. Hon är stentuff.

 

Jag kommer a l d r i g att be om ursäkt för att jag går till henne för olika behandlingar. Aldrig. Jag passerade myndig för flera decennier sedan och anser att var och en blir salig på sin egen tro. Det är bra om vi kan respektera det. Utan pekpinnar.

 

Och när jag ändå är igång kan jag tala om att jag inte har något emot skönhetsoperationer heller. Har lyft brösten, opererat bort gäddhänget efter 43 kilos viktminskning och opererat ögonlocken. Hade jag råd skulle jag fixa min hals och min snorch. Har alltid fått kommentarer om min stora näsa nämligen. Det har givetvis satt sina spår och jag har haft komplex för den i hundra år.

 

Sen är det ju de facto så att fillers inte bara ”hjälper” ytliga kärringar som jag. Vi som bara vill fixa till till finliret. Man kan göra en hel massa med det. T ex få bort så kallat gummysmile

Gummy smile
(Bild snodd från nätet, hittade inga hos Jenny. Det är inte alla som vill vara officiella och låta Jenny dela med sig av resultatet, vilket man måste respektera.) Har aldrig tänkt på att det här kan vara ett jätteproblem för en del. Jenny är också en av FÅ i Sverige som klarar att göra det här då det tydligen är supersvårt.
img_0887
Här har Jenny fått bort patientens ICA-påsar under ögonen. SJUKT stor skillnad. 
image1-2

Likaså här. Jag förstår att dessa kvinnor verkligen är nöjda. 

2014-08-07-2241_53e3e491ddf2b373b9655070
Har man ytliga kärl och inte trivs med det kan Jenny fixa det också.
2014-08-07-2242_53e3e49b2a6b2274cf0552f5
IMG_2840
Jag var som sagt där i förra veckan och fyllde på lite. Jag går ungefär var tredje månad och gör olika saker. Ibland kärl, ibland överläppen, ibland mungiporna, ibland pannan. 
IMG_2845
För några veckor sedan fick Jenny en lite bebis. Hennes tredje tjej. Tobias, hennes man, som jobbar i lokalen vägg-i-vägg med Jenny, kommer få bära hockeyhjälm dygnet runt när dessa tre damer äntrar puberteten, haha!
IMG_2861
I stället för att spruta i mungiporna bestämde hon att jag skulle få Juvéderm lite högre upp vilket skulle göra att mungiporna automatiskt lyfte sig. 
IMG_2868
På med bedövning.
IMG_2872
Sen blev det åka av. 
IMG_2897
Lite sticka, sticka, sticka. Jag är pipig men det känns nästan ingenting.
IMG_2888
Sen fixade hon till ”11:an” mellan ögonen. Där sätter hon Botox. 
IMG_2887
Jag koncentrerar mig alltid på hennes tavlor i behandlingsrummet. Tobias, maken hennes, jobbar med andras fotografier som han producerar fantastiska glastavlor av. 
IMG_2874
Älskar den här som är ny. Vill ha!
IMG_2905
Sen var det dags för överläppen. Det sticker lite men inte så att man inte klarar av det. 
IMG_2900
Så där ja, färdig. Svullen som attan första dygnet efteråt men sen blir det bra och inte en käft kan se att jag har fyllt läpparna och det är precis så jag vill ha det. 
IMG_2969
IMG_2910
Jenny dokumenterar alltid det hon gör så hon har en liten fotostudio.

 

Det här med fillers ökar lavinartat och tro det eller ej, men Jenny har fler patienter som jag, som inte vill se sprutade ut, eller som vill ta bort rynkor som gör att man ständigt ser förbannad eller sur ut. Det är vi i medelåldern som är hennes största kundkrets. Och män. Japp, det antalet ökar ständigt. Jenny berättade för mig att hon får fler och fler patienter som säger att de ”aldrig trodde jag skulle sitta här” och som tidigare varit extremt anti den här typen av skönhetsingrepp.

 

Jag skulle önska att vi kunde enas om en sak. Om du tycker att det här är det värsta man kan göra så respekterar jag det. Men j a g tycker inte det. J a g kommer alltid att vara ytlig. J a g kommer alltid att gilla shopping. J a g kommer alltid vara materialistisk. J a g kommer alltid tycka om fina saker.

 

Ni som hängt här länge vet varför. Här inne skriver jag om en del av mitt liv. Om det nu är så att det stör, please, leta upp någon annan blogg då. Jag har en extrem respekt för mina läsare och skulle aldrig i livet ha uttalade synpunkter för hur någon annan lever sitt liv eller vilka val denne gör. Det är inte min business. Det finns en miljard bloggar som behandlar filosofiska frågor och andra spörsmål som må vara intressantare än min shopping och mina besök hos Jenny. I Jennys fall är jag superglad över att så många av er har börjat gå hos henne. ”Du har så bra läsare Mona, det är verkligen vanliga människor som är genuint intresserade av förbättringar och som inte kommer för att de vill se ut som 25.” 

 

Även om jag inte kan låta bli att bli ledsen över att en del läsare som läst mig länge, säger tack och hej, så ä r det okej men för min del är det onödigt att ta sig tid och skriva kommentarer som: ”Du har verkligen blivit dålig. Jag har läst dig länge men nu handlar allt bara om yta och shopping, adjö.”

 

Jaha, vad ska jag göra åt en sån kommentar? Det är ju inte direkt så att jag kan ändra mig. Jag är den jag är. Punkt. Lägg energin på annat istället. Jag tackar ödmjukast för den tid personen i fråga hängt här men livet går vidare. För alla. Nu är jag lyckligt lottad och får sällan riktigt taskiga kommentarer men de senaste två månaderna har det kommit en del. Jag publicerar allt, men inte om det är personangrepp. Då mailar jag alltid vederbörande och frågar om vi ska ses över en fika och prata om saken. 98% av mailen studsar tillbaka eftersom det lilla nättrollet givetvis använt en hittepåmailadress. De andra 2% svarar inte. Kan man inte stå för vad man skriver så kan man skita i att skriva över huvud taget. Jag har haft EN dåre i Norberg som inte gav sig och som svarade uppkäftigt men henne har jag blockat. Jag har ju tillgång till alla ip-adresser.

 

Som sagt, det finns tiotusentals bloggar och jag är en i mängden. Jag är förskonad från det mesta eftersom jag h a r grymt bra och trevliga läsare. Det vet kanske inte ni som är nya men det har alltid varit en osedvanligt bra stämning här inne. Jag får ofta höra från branschfolk att just mina läsare och stämningen hos mig är ovanlig. Tack vare er och tack vare mig. Jag har precis lika många fel och brister som Britta i Tanum och det är kanske det som gör att jag drar till mig likasinnade och som ger den sköna stämningen.

 

Så, om du är ny här föreslår jag att du botaniserar bland gamla inlägg och kommentarer. Då kommer du förstå varför yta är en stor del av mitt liv.

 

Enough said about that, okay?

IMG_2923

Nu ska jag och mitt refillfejs åka till IKEA i Barkarby.

 

Häpp!

 

 1. Ja vad ska man säga… Älskar din blogg och har gjort från första gången jag började läsa. Håller inte alltid med dig, men vilken människa håller man med jämt? Skulle tro att vi som ”känner” dig är kvar här vad du än skriver. Gillar hur du blandar ytlighet med väldigt tuffa ämnen i bloggen. Det är ju så livet är! Å shopping gör en lycklig…
  Hälsningar Louise

  1. Jamen det är ju läsare som du som jag älskar: ”håller inte alltid med dig”. Har t ex min ”Trädkramar-Stina” (Som kallar sig Eb) som jag älskar. Värsta feministskatan som sällan håller med mig men vi respekterar varandra. Hon ifrågasätter en hel del, men gör det på rätt nivå.

   1. Hej igen… En helt annan fråga… Har en kompis som skulle behöva BH-Helens hjälp… Orkar inte leta i bloggen efter vart man får tag i henne. Vad har hon för hemsida eller ngt? Kram!

   2. (Ska jag berätta en hemlis: Ibland håller jag med dig, men tycker att du och bloggen mår bra av lite fler perspektiv. Säg det inte till nån.)

 2. Ja de är märkligt att människor har ett behov av att tala om när de inte trivs, alla har vi ju valet att läsa något annat så då kan man ju bara klicka sig bort från sidan utan att slå på stora trumman först. Själv tycker jag att det är befriande när någon verkligen kan stå för sin sak, jag är lite likadan och får ofta försvara varför jag gör eller inte gör saker som folk anser är ”normalt”. Det är så jävla skönt när man kommer till de där tankarna om att jag skiter väl fan i vad alla andra gör och då ska dom skita i mig. Alla är vi olika och gillar att ägna oss åt allt möjligt som ger oss energi. Hitta någon som tycker som du och sluta gnäll liksom 🙂 Här tänker jag stanna så länge som du orkar blogga, tack för allt du delar med oss!!

 3. Jag är ”bara” 43, men hade lätt fixat läpparna och mungiporna om jag hade haft ekonomi till det. Inte roligt att alltid se sur/arg ut, det handlar ju faktiskt om ens egen självkänsla med. Trivs man med det man ser i spegeln så blir man ju gladare utåt med.

 4. Älskar dig, genuint. Och det har så varit sedan nästan urminnes tider. Det vet du… Men det skadar inte att nämna det igen.

  Puss på dig, min sköna böna!

 5. Jag har varit dig trogen i många år nu, och kommer att fortsätta så. Tycker att det är så tråkigt att vissa människor alltid måste veta bäst och hävda sina åsikter hela tiden. Du har bara ett liv (vad vi vet om), lev det som du vill och respektera andras. Sedan kan man ju inte hålla med alla jämt, vi är ju olika personer. Kram på dig!!

 6. Missnöjesmänniskor, hur orkar dessa personer med sig själva? Varför, varför vill man skriva skit och ha en massa neggo åsikter i andras bloggar? Tycker det är så himla märkligt, klart man kan få ha avvikande åsikter än den som bloggar, men god ton och normal hövlighet, tack. Blogga på du Mona, jag surfar ju in här lite titt som tätt och Jenny hade jag gått hos länge när jag för en tid sedan såg att du börjat hos henne. Ja hon är verkligen grym. Absolut bästa fillersbönan i Stockholm med omnejd. Ditt besök där nu såg ut att vara super fint, som alltid. Jaha Ikea en regnig söndag, lycka till, jag får hjärtklappning bara jag tänker tanken, tycker inte om att vara på Ikea…blä. Kram kram

 7. Underbara människa❤️ Fortsätt vara du, gör vad du vill o skit i bittra moralkärringar (gubbar)
  Jag är ”bara” 34 men jag skulle gärna ”fixa o dona” fejset lite o kommer säkert att göra det också

 8. Jag förstår inte deras problem, lider de när andra gör skönhetsbehandlingar, säkert avundsjuka. Jag tycker bara det är bra när du skriver om olika behandlingar för då ser jag vilka möjligheter som finns. Så fort jag har råd tänker jag testa botox mm för jag känner inte igen mitt ansikte längre och lider av det. Jag är 35år men livet har varit hårt och satt sina spår, vill vara fin till mitt bröllop nästa år. Sen det där med ytlighet, livet är för det mesta hårt och jobbigt så ytligheter är perfekt för att koppla bort det lite då och då.
  Jag tycker din blogg är bra som den är av olika sorters inlägg 🙂
  kram

 9. Moralkärringar, förståsigpåare & jagvetminsanalltförjagärbäst såna människor har det alltid funnits.
  Varför? Avundsjuka och feghet kanske. Jag är iallafall skitglad att du tipsar om bra grejjer.
  Jenny är superbra❤️❤️❤️

  1. Honey, jag har glömt en viktig sak. Härom dagen frågade jag maken var det var för blomma som stod i köket. Tittade närmare på den och såg lappen, TACK fina du….och den lever numer i trädgården!

   1. Vilken tur att den inte dog
    Var det kul på IKEA idag, syster ville ha med mig dit men
    Tog 10 min att komma ut från parkeringen

    Kram

 10. Tycker folk ska få göra vad de vill med sina utseenden. Det är verkligen upp till var och en. Dock är det fruktansvärt att varje sats Botox måste testas innan människor får använda dosen, och oftast gör man det på ca 100 möss per dos, som då får förlamning, nedsatt syn och andningssvårigheter och efter tre eller fyra dagars lidande dör av kvävning. Önskar så innerligt att man kunde få fram samma resultat i ansiktet utan att behöva använda sig av djur varje gång…

  1. Håller med. Det suger att människan tar så lättvindigt på andra levande varelsers liv så vi låter dem lida för vår skull. Testa på frivilliga människor istället.

   1. Om ni hade läst på ordentligt så hade ni vetat att Allergans botox (Vistabel) inte är testat på djur. Så det finns ”djurvänliga” alternativ till botox-märken som testar på djur.

    1. Hej Lisa! Jättebra att det finns djurvänliga alternativ. Om det bara kunde vara det ENDA alternativet, dock. Än används djur för att människor ska få se fina ut med botox.

 11. Jag älskar dina läsare lika mkt som dig. Att bara läsa dina inlägg utan alla sköna kommentarer hade inte alls varit samma sak. Och just det att man får tycka som man vill, bara man är respektfull, tycker jag är ganska unikt. Det värsta som kan hända är att man blir kallad skata:) Är man inte med på detta tycker jag inte man behöver vara här och förstöra för oss andra. För vi är mer än bloggläsare, vi är ett himla skönt gäng som gillar varandra och Monas unika blandning av högt och lågt.

     1. Ok! ” du är ju helt blåst din dumma jävla subba !” Eller den här: ” om jag såg ut som dig skulle jag ha ansiktet i en papperspåse” ( snodda från andra bloggar) Fika?

 12. Hm, förlåt mig om jag är en av dem som hoppat på dig – har i sådana fall inte varit min mening.
  Jag tycker om att besöka din blogg för det känns som om man snackar med en gammal väninna om allt och då blir det lätt ”nänä så tycker inte jag”!
  Förlåt
  Kram

  1. Nämen nä, du är ju en av dom som gör det på ett helt okej sätt. Herregud så tråkigt det skulle vara om alla var en massa ja-sägare här inne! Så nä, du ska inte alls be om ursäkt!

 13. Blir alltid inspirerad av dina fix! Tack för att du delar med dig :=)
  Hade dock inte tur första gången jag skulle fix till pannan med botox…såg ut som Dr. Spock med elakt uppdragna ögonbryn.
  Värt att kolla upp vem som utför ingreppen.
  Toppen att du rekommenderar Jenny, du är ju bevis på att hon är skicklig med ”sticket”.
  Våga hylla fåfängan!!!

 14. Har också haft komplex över vissa saker och tog mod till mig förra sommaren och ringde Jenny efter att ha läst ditt inlägg om att hon var ”bäst” på att inte göra nåt som inte ser naturligt ut .
  Ångrar mig inte en sekund att jag besökte henne . Hon fixade argrynkan i pannan och det allra bästa förutom att jag inte ser så arg ut är att mina migränanfall nästan försvunnit .Hon fixade även mina läppar som var väldigt tunna och lite osymetriska . Känner mig piggare och ingen anar att jag varit och gjort dom små ingreppen . Hon är verkligen ett proffs ,supertrevlig och fick mig att känna mig otroligt trygg . Så tack snälla Mona för att du rekommenderade henne . I augusti är det dags för ytterligare ett besök …dyrt men jag mår så mkt bättre ,(färre sjukdagar när jag inte längre plågas av migränen) och drar hellre in på något annat .
  Kram <3 <3 <3

 15. Man kan ju välja att sluta att läsa en blogg utan att gnälla… Jag läser din blogg främst för att du är ärlig o har en ironisk humor utan dess like. Fortsätt vara den du är o skriv om det du vill som du vill! !

 16. Äh,hade jag haft pengar till att ordna lite åldersskavanker i ansiktet hade jag lätt gjort det.Du ser jättefräsh ut!Bry dig mer om de positiva kommentarena än de negativa,det är bara troll eller avundssjuka bittra människor.Inget att lägga energi på.Stå på Mona❤

 17. Tänk att det ska vara så svårt att bara scrolla vidare om man inte är nöjd.. Jag tokgillar dig och din blogg. Som någon ovan skrev, det känns som att man sitter och pratar med en väninna Sen kanske det dyker upp ett litet inlägg eller så som man inte är helt överens med, då går man vidare bara. Har följt dig sen den dagen du föreläste på Mammabloggalan You rock!!

 18. Jag vet ju att du absolut inte är ute efter en massa ja-sägare här inne och jag kan minnas att det blivit diskussioner ibland. Dock har det alltid varit snyggt gjort med respekt. Det får mig att undra över dom kommentarerna du fått som du inte visat. Dom måste varit överjävliga.
  Jag förstår mig inte på dem som klagar på dig. Du har inga som helst skyldigheter mot oss. Passar det inte så är det ju bara att sluta läsa.
  Fortsätt vara dig själv Mona!
  Hmm….så det går att fixa gummysmiles? Får nog ta och spara ihop till det då kanske.

 19. Har en känsla att trollen har krälat sig hit efter att en viss ny halvtaskig skvallerblogg börjat skriva om dig. Hursomhelst, keep up the good work Mona, du är bäst!

 20. När jag började läsa tyckte jag att du var alldeles för speedad och uppskruvad för mig. Så jag störde mig mest. Med tiden trädde en annan bild fram, parallellt med alla jädra volanger, paljettmanier och fillers och pynt. Då blev du intressant, även om du tar ut cykeln och hojar lite väl långt emellanåt… 😉 Jag minns inte min första kommentar, om den var snäll eller trädkramig?, men jag minns första gången du såg mig och sa ”jag trodde du skulle va ful”. Hahaha, du är inte klok, men du står åtminstone för det.

  För den delen har du blivit sjukt trist och ytlig och gör för mycket reklam. Dessutom tycker du illa om Mörbylånga och det är ju inte helt friskt. När ska vi fika?

 21. Det är svårt det där också att uttrycka sig i skrift. Ibland när man kommenterar och läser kommentarern själv efteråt så kan man se att oj hur uppfattas den här. Den kanske inte alls är negativ egentligen men kan uppfattas så. Så det är svårt också hur mottagaren tolkar den. Jag tror att dom flesta är fina människor med stora hjärtan. I den tron lever i alla fall jag.

 22. Allvarligt är det väl med skönhetsoperationer som med dessa burkor, Niqib eller hur de nu stavas. Så länge vederbörande gör det för att de vill har vi andra inte skit med det att göra. Dock tycker jag det är riktigt sorgligt när det ska göras för familj, omgivning och samhället anser att så ska vara……..

 23. Då var det dig jag såg springa bakvägen genom kassorna på Ikea För en Smålandstös som mig så är ju även bloggare kändisar för mig så jag höll ju på och vrida nacken ut led när jag såg dig!

   1. Du gick med så raska steg så jag hann ju inte reagera förens du var förbi mig, men nästa gång så lovar jag att skrika så att hela Ikea stannar upp

 24. Haha jag älskar dig och din blogg med alla dina fel och brister Vi lever olika liv du och jag, och det är inte alltid jag håller med dig. Men du bjuder verkligen på dig själv och ditt liv, ofta med sjukt rolig humor dessutom, och det älskar jag!

 25. Mona! Du gör precis som du vill. Jag kanske också hade brytt mig mer om jag var snygg. Men en stor tjockis är inte snygg! Fortsätter läsa dig även om jag inte alltid håller med dig. Men olika åsikter kan man väl få ha och behandla varandra med respekt för det? 🙂

  1. Vadå ”en stor tjockis är inte snygg”?! Herregud, det finns MASSOR av tjockisar som är snygga! Kolla Sara Dawn Finer när hon var som tjockast! En tjock kvinna som är stolt och har klätt upp sig är hur snygg som helst. Jag gillar självsäkra tjocka tjejer. Själv var jag aldrig det, självsäker alltså, men jag hade önskat det.

   1. Malin, jag kan bara hålla med Mona. Snygghet sitter inte i antalet kilon eller bristen därav.
    Jag tror däremot att man själv har jäkligt svårt att se sig som snygg om man mår dåligt. Och att man har svårt att tro andra när de talar om hur fin man är.
    Jag hoppas att du en dag, väldigt snart kan se hur vacker du är.

   1. Hm.. Det går tydligen inte att kommentera från luren som folk längre. 😀
    Det jag ville säga var att det var precis min tanke också. 🙂 Supersnygg.

 26. Haha, undrar just vem nättrollet från Norberg, for the record är de flesta av oss som kommer därifrån helt okej

 27. Jag skulle förresten aldrig kunna tänka mig att spruta in något i ansiktet. Inte frivilligt iallafall. Är ju sjukt spruträdd! Scrollar snabbt förbi de läskiga bilderna i just detta inlägg…

 28. Jag är en av dem som läst din blogg i flera år men kommenterar aldrig… jag ÄLSKAR att läsa om dina ytliga förehavanden blandat med både djupa och lättsinniga åsikter. Jag både skrattar och gråter när jag läser dina inlägg, ofta samtidigt! Håller inte alltid med om vad du tycker och tänker men respekterar alltid. Ibland får man sig en tankeställare och börjar fundera på ens egna åsikter… du behövs i en bloggvärld där allt ska vara vitmålat, städat och tillrättalagt…LÖÖV JO!

 29. Hej Mona. Jag är 29 år. Har läst din blogg i flera år. Å du e så rolig! Dina reklaminlägg stör mig inte, för på min dator finns det en knapp man kan trycka på, å så scrollar det ner till följande inlägg! TADAA! å sen uppe i högra hörnet finns ett X, å om man trycker där så slipper man bort från bloggen heeelt å hållet! Betydligt enklare än att skriva en kommentar om blaablaaablaawhatever. Sjukt bra. Hoppas dina troll hittar de knapparna på sina datorer! 😀 Soliga hälsningar från finländskan

 30. Hehe, min tanke när jag går in här är ” nu skall vi se vad Mona har shoppat idag ”. 😉
  Och jag skiter normalt i om du eller någon annan opererar sig i ansiktet. Så länge det inte stör mig eller påverkar mitt liv så är det inget som är mitt problem.
  Men en tanke: jag har väldigt tunna smala ögonbryn, och har alltid haft det. Det är inget som stört mig på något sätt, när någon undrar om jag plockar dom så säger jag bara att nej, till och med när jag var en bebis kommenterade granntanten ögonbrynen och trodde att mamma hade ritat dit dom 🙂
  Men efter alla dina inlägg om ögonbryn har jag kommit på mig själv med att tänka
  Men efter alla dina inlägg om ögonbryn har jag kommit på mig själv med att tänka ”hm, undrar om jag skulle fixa ögonbrynen? De skall visst vara tjockare och mörkare ”.
  Nu fattar jag väl att det inte är din tanke, alltså att ge folk komplex, men tänkte bara at jag skulle nämna att tom jag blir påverkad 😉

  1. Har du tänkt på en sak … sånt man tycker mindre bra om hos sig själv är sånt man ser hos andra. Det här med ögonbryn har alltid stört mig och till och med flera av läsarna här inne har genom åren kommenterat dom. ”Vad korta dom är? ”Varför har du plockat så mycket?” I mitt fall var det så att det var superpoppis med kortare när jag var ung så jag noppade satan. Så mycket att det aldrig kom tillbaka. Jenna har tatuerat in en hel centimeter på båda sidorna och det gör en e n o r m skillnad, det ser jag själv. Om du inte har några problem med dina bryn så skit i att göra något. Jag vill bara att man ska vet att man KAN, om man vill!

   1. Jag håller med flertalet som skriver att man kan hoppa över det man inte är intresserad av. Helt ärligt är jag tex inte intresserad av skor o har aldrig varit – äger typ tre, ett par vinterskor, ett par tunna sommarskor o ett par gympaskor. Men, jag tror förresten att jag skrivit det tidigare, du skriver ju många gånger runt reklamen resp de inlägg du varit hos någon vän som håller på med försäljning, så då går det ju inte att hoppa över ett helt inlägg, för då kanske man missar något kul Däremot kan man hoppa över/endast ögna igenom bilderna som hör till.

    Du har ju skrivit om detta göromål tidigare o då har jag inte reflekterat över det, men idag tänkte jag först ”njae, inga sprutor tack o DEFINITIVT inte i läpparna” AJJ!! Sen när jag borstade håret, drog jag kinderna lite åt sidorna, då jag har väldigt markanta linjer från näsan ner till mungiporna o jisses vilken skillnad det vart! Linjerna har jag ju tänkt på innan såklart, men inte att man kunde ”dra ut dem”. Haha, alltså jag ÄR inte snabb Men jag lär få fortsätta vara linjär

 31. Läste ett så bra citat för inte så länge sedan ” Before you judge ME, make sure you´re PERFECT”. Tycker det var klockrent, då ingen har rätt att döma andra. Bryr mig noll om vad andra gör eller inte gör, vem orkar lägga energi på sånt?
  Men funderar starkt på att trycka upp en tavla med den texten på och sätta upp hemma på väggen, så kanske svärmor är lite tystare när hon kommer på besök nästa gång, he he ;-D

 32. Jag älskar att läsa din blogg, även om du vissa dagar gör av med vad jag har i pension.
  Jag är inte avundsjuk och skulle aldrig skriva nåt dumt.
  Som du vet så är jag ingen shoppare alls (ja det finns såna)
  men att läsa din blogg ger mig så mycket mer.
  Humor, kärlek (ditt hjärta är enormt), skratt och gråt.
  Jag stannar så länge jag får.
  Hälsningar Skåne.

 33. Underbara Mona ! Har själv gjort fillers o lite läpp volym ! O det bästa är att ingen märker ngt ! Utan många säger faan va du ser bra ut nuförtiden ! Oja det är min egna lilla hemlighet !!! Kram från en 46 åring

 34. Åh, skulle jag inte bo så långt upp i Österbotten, Finland skulle jag, 57 åring, fixa bort mina surveck vid mungiporna. Hatar dem! Fast man hittar säkert nån här också som kan göra det. Älskar din blogg!

 35. Häromåret beslöt jag akut att NU räckte det.
  Betyder att jag lät operera min tunga hängbyst till en nivå som gjort att jag sluppit krampen i axlar och bröstkorg.
  Betyder att jag har ett mycket enklare liv nu, bystmässigt sett.
  Däremot fortfarande svårt att hitta rätt bh-storlek, fattar inte varför.
  Härommånaden lät jag ljus/laserbehandla de lila ytliga blodkärl som är det enda jag sett när jag tittat mig själv i spegeln under ett flertal år.
  Att mina ben är som kraftfullt lila spindelnät, hela benen, kan jag ta.
  Men ansiktet är så centralt så det stod jag inte ut med.
  Blev inte perfekt men blev i alla fall bättre.

 36. Kära Mona

  Fortsätt att vara du. Vi tittar in har varje dag för vi gillar dig och det du skriver. Inte så jäkla mycket att orda om tycker jag.

  Hälsingar Mia
  (Som befinner sig i Reims för att fylla på mitt egna champagne lager hemma)
  Säger till mig själv lyllos mig att vara hör

 37. Jäklars vad fräsch du ser ut!! man blir ju onekligen sugen på att prova. Företaget där kag jobbar ska för första ggr ställa ut på Formex, då ska jag allt leta reda på dig, men får väl ta på solbrillorna så jag inte blir bländad Pöss

   1. I Will be there… kanske först cirkulerar runt och runt och sen smyger i grannmomtrarna i några dagar men sen så… Sen åker jag hem

 38. Jag begriper inte varför folk hänger med dig om dom bara ska klaga, jag lever inte alls som du gör men älskar dina dina inlägg, din humor och dina tokiga händelser. Hittade dig genom ”InnandufannsLidasblogg” Ni två fick mig att skratta så någon aldrig fått tidigare.
  Fortsätt att köra ditt race.

 39. Har läst dig länge och fått många goda skratt och är glad över att du delar med dig som du gör, strunta i alla dessa som verkar ha för mycket tid över till att klaga. Passar inte galoscherna är det faktiskt ingen som tvingar dem att läs.

 40. Har hängt här länge, nästan hela tiden Och jag tänker stanna! Precis som någon skriver så tycker vi inte lika om allt,,, men vi har sjukt mycket gemensamt i vår ytlighet ha ha för att inte tala om bling bling, shopping o annat ytligt
  Vi har ungefär samma ”äkta make problem” garvar ihjäl mig åt det du skriver i ämnet o konstaterar att det ibland är mitt liv du beskriver Eller när du skriver om åldrande, rynkor och det du vågar göra för att du kan! Blir sjukt sugen på att prova nåt men maken skulle ta ut skillsmässa,,,,, kanske skulle åka upp till dig ett par dagar o låtsas göra nåt annat o komma hem som en ny människa Iallafall ett nytt face
  Kram

   1. Jag tar dig på orden Vi får hitta ett bra tillfälle
    Du måste ge mig lite priser så jag vet på ett ungefär vad jag behöver räkna med för lite nålstick he he
    Har nog ett gäng poäng både på flyg o hotell så det kan bli hur bra som helst
    Kram

 41. Hej!
  Håller helt med dig! Varför inte fräscha till sig lite när man kan, o när man vet att Jenny gör det så bra!
  Tycker den som vill, fortsätter med det så länge den önskar! Jag åker ca 38 mil för jag vill inte (o vågar inte) gå till nån annan än Jenny! Litar helt på henne!
  Trevlig blogg du har!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..