Midsommarafton 2016

Vid lunch igår satte vi oss i bilen och for ut till Skärgården. 

IMG_3044
Vi var ett 40-tal som skulle fira midsommar tillsammans hos några kompisar, Lena och James. De har ett fantastiskt landställe där Lena växte upp som barn. 
IMG_3067
IMG_3061
Jag är en sucker för altaner. Ju mer altan, desto mindre gräs. Min melodi. Den här altanen går runt hela huset och här på flera hundra kvadratmeter. Älska. 
IMG_3051
IMG_3056
IMG_3109
Det var molnigt hela dagen men vi var överlyckliga över att det inte regnade åtminstone.
IMG_3049
IMG_3054
Lena och James hälsade alla välkomna.
IMG_3049 (1)
IMG_3053
Nisse hade the day of his life eftersom det fanns 7 andra hundar på plats. Bland annat hans bästa kompis Turbo från finhooden. 
IMG_3121
IMG_3058
God mat, många skratt och skön sång. Allt en midsommardag/kväll ska innehålla. 
IMG_3057
IMG_3103
IMG_3128
IMG_3115
IMG_3070
IMG_3073
Givetvis skulle det lekas också!
IMG_3083
IMG_3085
IMG_3084
IMG_3086
IMG_3098
IMG_3059
Bästa f d grannen Maria. Hon bor kvar hemma i finhooden men några hundra meter längre bort. Våra döttrar tävlingsdansar och vi har umgåtts sedan många, många år tillbaka. 
IMG_3091
Maken hittade en ny kompis, Ruben. Världens minsta Yorkshireterrier. Vi försökte övertala hans husse och matte att Ruben skulle få flytta till ett nytt hem, men det var visst inte aktuellt.
IMG_3107
IMG_3108
James och Lena har börjat med en liten biodling och slungar nu egen honung. Jag ska smöra extra mycket med James om några veckor när det är dags för slungning. Använder honung varje dag i mitt te. 
IMG_3080
IMG_3062
IMG_3065
IMG_3063
IMG_3064
Jag älskar ju inredning och människor med god smak. Här kan jag bo alla dagar i veckan.
IMG_3105
James och Lena har 4 så gott som vuxna barn varför de har byggt flera extrahus på tomten så att alla kan ha sitt eget krypin. Eller ja, krypin var väl lite fel, små minivillor snarare. Superfint inredda. 
IMG_3106 (1)
IMG_3131
Älskar för övrigt när man blandar gammalt och nytt. 
IMG_3119
IMG_3117

Well, det var den bästa midsommaraftonen på väldigt många år och vid midnatt bar det iväg hemåt igen.

 

Idag lördag. Klockan nio hade vi 21 grader varmt vilket bådar gott för gräsklippning. Skulle behöva tokstäda huset men orkar inte. Allt är rörigt eftersom vi håller på med en badrumsrenovering som kommer ta några månader pga stora fuktskador.

 

Nu ska jag njuta av sen frukost på altanen. Och gärna läsa om vad ni gjorde igår!

 1. Wiiii … vilket vackert ställe, där hade jag också kunna bo varje dag om året. Härligt ni verkar haft, finfina bilder … dock så reagerade jag på en, och undrade vad som sysslades med … såg lite ”hrmhrm” ut, tills jag såg vad som sysslades

  1. Det är ett helt otroligt fantastiskt ställe. Fotade inte så mycket av tomten eftersom de håller på att bygga en tennisbana (!) och är lite rörigt men när allt är färdigt så tror jag att jag ska flytta dit!

 2. I vår hörna av världen var vi iväg med två av hästarna på två olika midsommararrangemang, efter sammanlagt fyra timmars promenerande med glada barn blev det mest vågrätt läge då dottern är jätteförkyld, maken har jobbat två veckor efter sju månaders sjukskrivning och jag har ett halvläkt diskbråck

 3. Gick hem till grannen tillsammans med make och barn. Två barnfamiljer till som umgicks ända in på småtimmarna! Vi satt ute på altanen och avnjöt en dundergod middag, inget regn här inte trots att det for omkring hotande moln i princip hela kvällen. Vi åt en supergod jordgubbstårta till efterrätt och jag drack upp min flaska prosit som jag längtat efter! Vi avslutade kvällen med att spela världens sjukaste kortspel som är så jäkla roligt! Sedan gjorde det ju inget att jag vann rätt många gånger, he, he, he! Vi fick fyr på eldkorgen och hade en jättetrevlig kväll!

 4. Jag jobbar i en folkpark och där firades det ju självklart midsommar med dans, stångresning,tivoli etc, så jag jobbade! I köket, typ 1800grader varmt. Idag är det dags igen men då är det fylltrattarnas tur, Svenne Rubins står på scenen och gissar/hoppas på en 1500 besökare ikväll. Så när du vaknar imorgonbitti kan du tänka på mig som troligen inte gått och lagt mig än, det ska städas och plockas ihop efter alla dessa människor också

 5. Hemma pga sjuk , med två friska, understimulerade och därmed superstissiga barn som flängde runt runt när de inte slogs. Fy fan.

 6. Ensamtid hemma (make och son drog till mina föräldrar 6 mil bort) med värmd fryspizza från ica i soffan framför Netflix hela kvällen. Jag och katterna. S k ö n t.

 7. Vilken underbar midsommarfest ni hade!
  Här hemma i vårt Hagalund så var vi alla mina kära och nära! Då min make avled i mars nu i år. Ville jag ha alla barn och barnbarn här för den allra sista Midsommarafton i vårt hem. Det var en rolig dag och kväll med massor med god mat och härliga pratstunder och minnen! Vi har bott här i vårt hem i 35 år. Det sista året så låg min man i omgångar inlagd på sjukhuset.Jag vårdade min make här hemma själv med stor hjälp av barnen då hans sjukdom gick upp och ner. Men sista tiden blev han så svag och orkade inte gå med rullatorn. Han försökte men benen bar honom inte. Sista tiden låg han på avdelning med speciell vård i livets slutskede. Nu är hans gravsten på plats och till Midsommarafton var vi alla och besökte graven och pyntade med vackra rosor och en jättefin ängel.
  På onsdag har jag visning på vårt älskade hus! Känns så konstigt att lämna detta. Men huset är alldeles för stort och vi har en enorm trädgård. Kommer gråta massor när vi lämnar över nycklarna till huset. Jag har hittat en jättefin lägenhet som jag ska bo i tillsammans med vår hund. Ser fram emot att få starta livet lite igen på ny plats.
  Önskar er alla här inne hos Mona en fin fortsättning på Midsommardagen, och en stor kram till dig Mona för att du ger mig så mycket med din underbara blogg!

  1. Så fint du skriver Pocahontas mother
   Kan känna med dig, och förstår att det gör ont att lämna det kära huset.
   Men som det sägs, när en dörr stängs, så öppnas en annan…
   Lycka till

 8. Vi var hos ett par kompisar och grillade. Vi räknade ut att vi känner varandra i ca 17 -18 år, och har gjort massa dumma saker ihop . Och roligt har vi haft…. Sen tog vi bussen hem vid 01:30. Idag är det lugnt tempo som gäller, och ingen bilkörning förrän mycket senare på dagen. Tror att polisen har invändningar annars.. .

 9. Här har det rensats, städats och ”stylats” (*harkel* … nåja) som förberedelse inför fotografering före försäljningen av vårt ”Paradis”. Jäklarrrr så mycket jag hittat som jag inte hade en aaaaning om att jag sparat och jisses så skönt att slänga en massa ….skit… Midsommarmiddagen blev melon/skinka/rosévin. Orkade inte laga mat – bara ”tugga”
  Vilket fantastiskt hus du fick fira Midsommar i. WOW!!!!

 10. Checkade in på jobbet kl. 21 igår kväll. Checkade ut 7 i morse. Det blir samma visa hela helgen. Jättekul med helgdagar, verkligen. :-/

 11. En lugn och skön midsommarafton helt i min anda ihop med maken på hemmaplan, då ingen av oss är något större fan av att fira diverse aftnar. God mat, god dricka, 31 grader varmt och solsken. En kaffe på bryggan som ligger 2 min hemifrån där vi kom i samspråk med ett par från Schweiz. På kvällen blev det lite snack med närmsta grannarna. Perfekt i mitt tycke 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..