Får man tycka att det är tråkigt att jobba?

Herregud så lat jag är just nu. V i l l inte åka till kontoret. Vill vara hemma och röja. Fortsätta att fixa i trädgården.

 

Igår segade jag allt vad jag orkade men fick ge upp vid 11 och åka in till kontoret. Och jobba.

IMG_2761

…tur var väl det för rätt var det var kom det ett blombud. Det är Tailsweep som sköter om bloggen, det tekniska och alla samarbeten/annonser. Har a l d r i g haft det så bra som nu och jag är dom evigt tacksam för att de ville skriva exklusivitetsavtal och satsa på mig. Alla som jobbar där är dessutom sjukt trevliga.

 

Betade av ett par timmar sen packade jag bilen och åkte till Zulle, min bilmek på Upplands Motor. Eller ”tekniker” som det heter. 

IMG_2798
IMG_2771
IMG_2765
Har problem med handtaget på passagerarsidan och som vanligt fixade han det utan att jag var tvungen att boka tid.

IMG_2764
Älska service.

 

Vi håller ju på att renovera vårt ena badrum. Eller mnja, inte v i, några andra. Nu är det snart dags att välja kakel och hör och h ä p n a: maken-som-alltid-ska-lägga-sig-i-precis-allt sa härom dagen:

 

”Hur vill du ha det?”

 

”Jag tror att jag vill ha vita väggar och grått golv.”

 

”Jamen det låter ju snyggt … bestäm du.”

 

Han måste fan ha en älskarinna eller nåt. På riktigt … och inte mig emot om han fortsätter i den här stilen!

IMG_2786

Igår åkte jag iväg till första kakelbutiken. 

IMG_2775
IMG_2778
Den här runda mosaikvarianten fastnade jag faktiskt för. Sjukt snygg!
IMG_2784
IMG_2785
Jag skulle vilja byta ut badrumsmöblerna också och hittar ju massor av snyggt. Så klart. 
IMG_2790
Alltså handfatet (ovan) inte underdelen. 
IMG_2788
Egentligen vill jag ha det här golvet men jag tror att man tröttnar på det efter ett tag.

IMG_2773
IMG_2772
Frågan är om man tröttnar på rutigt?

IMG_2783
Det här kaklet var ascoolt. På en gästtoa. 
IMG_2777
Är svårt sugen på en svart inredning.
IMG_2776

Är det någon av er som har mosaik i badrummet? Just det här är lite skimrande men jag tänkte om man har helvitt och så bara en snygg rand i pärlemorskimmer. Lagom diskret…

IMG_2774

IMG_2779

Inser att det kommer bli lite svårt det här.

IMG_2755 (1)

När jag var ute och gick med Nisse i går morse så passerade jag s o m vanligt ett ställe där det växer ett gäng buskar. De doftar l j u v l i g t. Och, s o m vanligt har jag ingen koll på vad det är så jag lade ut en bild på instagram och frågade. Givetvis hade ni koll.

IMG_2793 (1)
IMG_2795 (1)

Alltså drog jag iväg till Blomsterlandet för att köpa mig en buske.

IMG_2796
Imorgon kommer K, min trädgårdsmästarkompis. Hon ska inspektera trädgården och se hur jag har skött mig dom här två veckorna sedan hon var här senast.
IMG_2753
IMG_2752

Host host, med lite tur får jag godkänt. Trodde maken skulle ha ihjäl rubbet när jag var i Spanien med se, det såg Moder Natur till att han inte hade!

 

Nu måste jag iväg till jobbet. Ska packa ordrar i ett par timmar sedan ska jag ut till en kund … kompis, som har en inredningsbutik på Ekerö. Min favoritkund Annika.

 

Just det, TACK för alla tips om vad man kan göra med Kavliost i gårdagens inlägg. OJ vad jag ska göra mycket av det ni föreslagit! 

 1. Hej Mona
  Mina trädgårdstalanger är små så jag blev väldigt glad när jag känner igen blommorna och busken. Det är en jasminbuske. Har en själv och den doftar underbart. Den är användbar som insynsskydd för den växer snabbt och kan bli jättehög och bred.

 2. Tips! Om du inte tycker att det är jättekul att skura kakelfogar så rekommenderar jag dig att skippa den ”runda” mosaiken och inreda sparsamt med mosaik öht. Är jävligt mycket lättare att skura fogar om man använder normalstort kakel. (Även lättare att skura själva kakelplattorna om de inte är pyttesmå)

  1. Håller med. Har vit mosaik på väggar OCH golv. Fy faaaaaaan! Ung å dum är bara förnamnet! Så stora plattor som möjligt och så lite skarvar/fogar det bara går

 3. Hej

  Mosaik är snyggt men jag skulle undvika att sätta det i duschen och där man snabbare med vatten. Fog är svårare att städa rent varför jag skulle välja största möjliga kakel där. Jag skulle även välja mörkgrå fog i golvet. Snyggt till grått golv.

  Lycka till!

  1. Det finns ett medel man kan behandla fogar med så de inte drar åt sig smuts eller vatten. Jag hade så i mitt förra kök då vi hade tegel-kakel som annars gladeligen hade sugit åt sig all skit som sprättar runt spis och diskho. Fungerar hur bra som helst. Bara att spraya på. Som en slags impregnering!

 4. Vi hade en vägg med grå mosaik och sedan vita väggar i övriga badrummet i vår förra lägenhet. Det blev fint. Tror inte man ska ösa på med mosaik på alla väggarna dock.

 5. Schersmin är underbar! Har själv tre buskar. Får du lus på dem så spraya med flugmedel som man har i ladugårdar. Säkert skitgiftigt och dåligt för typ allt. Men det hjälper. Jag låter dock lusen hållas om busken ser fortsatt glad ut. 🙂

  Vi har mosaik på golvet och större vita kakel på väggarna. Skulle väl inte gå så långt som att kalla det runda mosaiken för eksem men jag tycker det är för rörigt. 🙂

 6. Har det där golvet som du tror man tröttnar på. Har inte tröttnat ännu i alla fall. Det är såååå snyggt. Hur nöjd som helst. Har vitt kakel till. Stora plattor. Ville undvika för många fogar. Blir ju som ett rutmönster då och ett fasligt städande… Lycka till

 7. Har du iPhone? Kan tipsa om appen ”Like that garden-Flower identification”. Man tar ett kort på växten i appen så kommer det upp vad den heter. Samt fakta om den. Sjukt imponerande!

 8. Mina tips:
  Skurna plattor, dvs de utan lite mjukare kanter, då kan du ha tunna fogar.
  Fogar är aptrist att skura så tunna och så får som möjligt.
  Kommer nog aldrig göra ett badrum med mindre plattor än 60*30, gärna större.
  Skippa traditionell golvbrunn och välj golvränna om det går, tex Unidrain (då kan man ha stora plattor även där golvfall behövs).
  Mörka fogar för det var ju det där med skura som är så trist.
  Metall-lister där det är hörn och avslut, finns olika varianter att välja på.

  Vi har byggt och renoverat ett antal badrum genom åren (hos oss och i lägenheten vi hyr ut) så man har väl lärt sig en del. Nu sist valde vi samma på väggar och golv och det blev riktigt bra! Scrolla neråt i denna länk så ser du https://brysselkakan.wordpress.com/2015/09/02/161-dagar-massor-av-pengar-och-sju-kilo-senare/

 9. Vi köpte vårt glasmozaikkakel (heter det så?) på kakelspecialisten för nån månad sedan. Ser ut på bilderna som om du var där. Vi fick FEL färg på vårt kakel o har hållt på att bråka sedan dess. Visningskaklet hade en ljus beige nyans, det vi fick var grått!

  Så nu efter att nästintill doktorerat i just glasmosaikkakel så om ni köper var rejält noga, kolla provbiten, det är förmodligen ej samma som visningskaklet. Lyssna inte på säljarna, de vill sälja.

  Vanligt kakel, dvs ej glas, är ett säkrare kort rent färgmässigt.

  Stort lycka till!!!!!!

 10. Du och jag har så olika smak. Det är så roligt att läsa. Det enda vi tyckte var lika hör var golvet som dubtror man tröttnar på. Det var snyggt och jag tror det håller.

 11. Vi har nåt slags mosaikaktigt i badrummet, bara i duschen, resten är vitt. Assnyggt. Tyvärr valde vi dock svart golv och j-r vad allt skit syns. Grått är bättre som vi har i vårt andra badrum. Och som någon annan skrev, välj mörka fogar, åtminstone på golvet så du slipper den äckliga känslan som fogar lätt får (se alla offentliga toaletter i Sverige )

 12. Just ja, skulle rekommendera att ha mindre storlek på kaklet på golvet i duschhörnan eftersom det finns en risk att stora kakelplattor blir halkigare.

 13. Jag tror också att din make har en älskarinna. Hon heter fotbollsEM! Så passa på nu för hon är slut om några veckor! Det är nu du ska se till att få allt du vill ha. Prata gärna med honom om att byta ut alla möbler också, gärna när han ser på fotboll och inte riktigt lyssnar. Han lyssnar inte så mycket att han protesterar, men det sås ett litet frö I hans undermedvetna så när du sedan tar upp det på allvar (igen!) så tycker han att det är en bra idé. Så gör jag när jag vill ha någon ny rabatt i trädgården.

 14. Halloj Mona, mosaik blir asjobbigt för ögonen. Som en pelare i duschen, absolut okej.
  Själv har jag stora vita plattor på väggarna och svart Sjösten på golvet. En svart pelare i duschen. Svart kommod och spegelskåp från Hafa. Apsnyggt!
  Vitt och svart eller grått, går aldrig ur tiden.
  Hoppas att du hittar ngt du gillar. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..