Shopping i Spanien

Igår startade vi dagen som vanligt: spela Yatzy. Jag tillhör typen som inte håller på med det där att man ska låta sina barn vinna. Glöm det. Aint gonna happend. Kan jag så krossar jag brutalt och igår gick det bra, hehe!

IMG_2646

IMG_2645
Talibanen är dessutom världens sämsta förlorare och vet att hon behöver träna på att inte vara det…

 

Efter frukosten satte vi oss i bilen och sladdade in på en mataffär … innan vi åkte iväg på shoppingturen. Var tvungen att köpa med mig lite grejer hem till Sverige;

IMG_2656
Lite lukta-gott-i-badrummet-sprejer … med refiller … och så balsamico. Skitbilligt. Hundgodiset köpte talibanen till en hund som satt med en tiggare utanför butiken.

 

Sen drog vi iväg. Husägaren tipsade oss om en ny galleria och sms:ade att vi ”bara åker in till Quesada (vi bor några hundra meter från själva kärnan) och sen söder ut på A7, motorvägen”. 

 

”Jaha. Vart fan är söderut?” tänkte jag. Och chansade lite. Det är ju jefligt märkligt att man är femtioett år och fortfarande inte har någon som helst självinsikt. Det här med att chansa och geografi är ungefär den sämsta kombon ever för mig Givetvis körde vi fel.

 

Plötsligt dyker nån jädra vägtull upp.

IMG_2660
Vi kör igenom och fortsätter. Blir lite småstressad. Talibanen undrar om jag har koll på var vi är. ”Jadå, inga problem.” Host, host.

 

En stund senare är vi plötsligt i Torrevieja. ”Mamma, var det verkligen hit vi skulle?” 

 

”Nja, men när vi ändå är här kan vi åka förbi Charlottes hus. Hennes son är här och jag har fått order om att hälsa på.” Sa jag.

 

Självklart hittade jag inte dit. Jag som lovade.

 

Har för övrigt alltid trott att Torrevieja är en liten sömnig by vid havet. Jomentjena. Kändes som om jag var inne i Stockholm city. Hittade dessutom inte ut. Så klart. 

IMG_2669
Åkte runt, runt och runt. Tyckte INTE om den här ”byn”. Hungriga som babianer. Såg ingen mysig restaurang men rätt var det var åkte vi förbi en strand. Det närmaste vi kommit havet på hela veckan … (är ju ingen sand-mellan-tårna-människa. Hatar’t.)
IMG_2665
IMG_2662
Ser en Burger King-skylt och svänger in. Det får duga. Magen skriker efter mat. Taskig planering, jag vet. 
IMG_2671
Två tuggor och magen börjar värka. Måste ta tag i det där med gluten när jag kommer hem. När vi är färdiga och går ut till bilen tittar jag åt sidan. Hoppsan, en stor galleria. Förvisso inte den vi skulle till men what the fuck, den här går säkert lika bra! Habaneras, Habanaras, eller vad stället nu hette.

 

Vis av erfarenhet fotograferade jag området där jag parkerade bilen. Aningen jobbigare att tappa bort en bil i Spanien än att göra det hemma, he he!

IMG_2674
Det fanns en himla massa rolig affärer och det var rea nästan överallt. Me like!

IMG_2685
IMG_2686
IMG_2676
IMG_2699
IMG_2682
IMG_2683
Älska att man får med extra klack”sulor”!

IMG_2684
Hittade en jättefin kjol. Lite lång bara men det går ju att fixa. Tänkte jag. 
IMG_2677
Talibanen börjar asgarva. ”Mammaaaaa, det är inte kjol, det är en klänning, äru blind?!”

IMG_2681
Hon tycker för övrigt att jag är en skata eftersom jag dras till ALLT som glittrar. Just den här var snygg, men inte tillräckligt snygg. Är förvisso en mer guldmänniska än silver …
IMG_2698
… men veckans stora förälskelse blev den här som får följa med hem till finhooden. 
IMG_2696

Funderar starkt på att börja ta in strandväskor med bling till nästa sommar. Vad säger ni, är ni på?

 

Dom här ser ju förjevliga ut på bild noterar jag men sweet Lord så snygga i verkligheten! Kunde inte välja och köpte två. Hmm, ser ju ut som ett lakan man har batikfärgat. Skitfula, men vänta bara…

IMG_2675

Vi tog en fikapaus och passade på att titta lite på fotboll. Eller nja, vi hade liksom inget val …

IMG_2689
Här kan man ofta välja mellan italiensk cappuccino eller amerikansk. Givetvis väljer jag italiensk. 
IMG_2691
Talibanen har på sig en cool klänning som jag har fått av Madeleine och Marielle, två galna norrländskor som jag träffade på skönhetspress-resan till Rom för någon månad sen. De äger Gloss of Sweden, ett sminkmärke som Marielle har grundat och som Madde nyligen klev in i. Hon tog med sig sitt eget företag in i det gemensamma bolaget, ett företag som säljer posters med texter som Madde trycker upp. Superfina. Var inne där för första gången nu i veckan och hej och hå vad jag ska beställa av henne senare i sommar!

 

Just den här klänningens tryck avser ett av deras läppstift, nr 167 Boss Bitch. Fick två klänningar och gav dom båda till mina döttrar. Coola som attan. 

IMG_2694

Efter lite mer shopping var det dags att åka hem and I did it a g a i n: när vi åkte till Torrevieja tog det runt 35-40 minuter och vi passerade en vägtull men när vi åkte hem tog det bara 10-15 minuter och ingen vägtull! Jag f a t t a r f-n inte hur jag bär mig åt.

 

Väl hemma tog vi en fruktpaus från husets egna träd. Superfina persikor.

IMG_2643
Vilken lyx! Och det finns lime- och citronträd också!
IMG_2642
Lite annat än dom däringa sketna äppelträden en annan har där hemma!

 

Vi gjorde oss i ordning och drog iväg ut för att äta vår sista middag här i Spanien. 

IMG_2701

Har längtat hela veckan efter en riktig spansk Paella. När jag var i Benidorm för att par år sedan hade jag lyxen att få äta på en restaurang där de tydligen serverar Spaniens absolut godaste Paella. Trodde helt ärligt inte att det skulle vara så stor skillnad … men det var det. Den här var en vanlig, tråkig och kladdig risotto. Typ.

IMG_2711

Jaha. Det var den här veckan det. Idag åker vi hem. Jag har saknat maken. Gör ju aldrig det annars eftersom vi jobbar ihop men så fort jag reser bort så vaknar saknar-tarmen. Sen finns det ju en annan fyrbent herre som jag v e r k l i g e n har saknat. Min Nisse. Mattes bäbis, hehe.

 

Nu ska jag gå upp och äta sista frukosten.

 

Vi hörs!

 1. Härlig vecka ser det ut som och jag kan inte heller åka efter karta/gps never ever. Man kommer fram förr eller senare..:-). Och ja visst får man se lite annat som kanske inte var planerat också..:-). Kram på dig så ses vi på danstävlingar framöver om inte förr.

 2. Va det till Zenia Boulevard ni egentligen skulle? Där brukar vi vara då mina föräldrar har lgh 5 min därifrån… bra shopping 😉 va där för ett par veckor sen.

 3. Åhhh vårat andra hem Torrevieja 🙂
  är lite halvkrångligt att hitta till La Zenia. Du skulle ha tagit av höger i stora korsningen 🙂

 4. Habaneras är lite grann dom Zenias lillasyster när det kommer till shopping; men det finns ju roliga butiker där också.
  Dock undrar jag hur du lyckades åka förbi Habaneras och åka in i stan när du var norr om Torrevieja… 😉
  Bästa paellan hittar man på El Secreto; fast du hade nog aldrig hittat dit!

 5. Den där batiktunikan är ju assnygg … kunde man ju se på långa vägar! Jag hade också köpt. Så härligt att umgås så med sina barn, resa och mysa. ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..