Kalla mig Kartläsar-Stina

Nu har vi snart varit här i en vecka. Varje dag åker vi bil. Varje dag åker vi vilse. Sa jag att vi har en GPS? Det spelar ingen roll för jag verkar ha svart bälte i att åka åt hellskotta var än i världen jag befinner mig. Talibanen ruttnar på mig. ”Men mammaaaaaaa, du SER väl vad det står?!”

 

Det här har lett till att när vi är ute och äter på kvällarna så är vi noga med att dra hem innan solen går ned för jag skulle mest troligt hamna i Italien om jag körde i mörker. Maken hemma i Sverige garvar läppen av sig. ”Du är fan inte sann nånstans!” 

 

Johoda, jag är jättesann.

 

Jag lyssnar alltid på er här inne och anammar ofta era tips. Någon rekommenderade en trevlig restaurang, Harrys Bar. God mat, trevlig stämning. Jag googlemappade lite och kunde se att den bara låg 4 minuters bilväg från vårt hus. Hur svårt kunde det vara?

 

Ähum. Dessa 4 minuter tog ganska exakt 40 jefla minuter innan vi kom rätt. 

IMG_2565
IMG_2566
Det var en mycket trevlig restaurang. 99% engelsmän. Älskar’t. Dock undrar jag varför hela England fortfarande är rökare. Har dom missat det här med cancerrisk och Kol? 
IMG_2591
Hur som. Vi slår oss ned och beställer in en Cola och en öl. Jag dricker inte öl. Egentligen. Frågar därför den trevliga servitruskan vad jag ska dricka om jag inte är så van. ”Budweiser” svara hon. Smakade vatten.
IMG_2592
Vi går igenom menyn och då ser jag plötsligt att de inte tar kort. Vadihelvete?! Har inte ett korvöre på mig. Och har just fått in dricka. Reser aldrig med kontanter eftersom jag vet att OM jag behöver så är det bara att gå till en bankomat. Till och med i Nicaragua fanns det bankomater. Problemet nu var bara att jag inte hittar så bra. Som bekant. Jag frågar var närmaste ATM finns. Servitruskan förklarar och när hon är inne på 4:e tvärgatan så hade min hjärna stängt av för länge sen. Inte en chans i helvete att jag skulle hitta.

 

Jag talar om att jag inte är så bra på det här med geografi och can you please skriva ned så att en 5-åring skulle fatta… Hon skrattar och gör en karta. Jag blir nervös. Vill inte att hon ska tro att jag tänker skita i att betala ölen och inte komma tillbaka så jag tänker att jag ska lämna talibanen som pant. Hon skrattar ännu mer och säger ”No worries love, bring her with ya, I’ll put a reserved sign on your table!”

 

För att hon verkligen ska lita på att jag kommer tillbaka lämnar jag mina 4000-krs-brillor på bordet utan att tänka på att de är slipade glas och således helt jefla obrukbara för en tjuv. Well, man kan ju inte alltid vara på topp.

IMG_2585

Talibanen och jag sätter oss i bilen och drar iväg. Jag är skitnervös. Herregud, om det tog halva kvällen att hitta restaurangen som låg så nära vårt hus, hur fasen skulle jag då hitta ned till byn OCH tillbaka?

IMG_2602

Men, ibland är Gud med mig. Vi körde rätt, hämtade stålingar, och lyckades, på något outgrundligt sätt hitta tillbaka. Inte tack vare gott minne, snarare ett jefla flax med att råka köra in på rätt väg.

 

Vi kom tillbaka 10 minuter senare och servitrisen skrattade gott åt oss … och jag tror sällan att en middag smakat så gott. Vår middag: öl, två flaskor Cola, hamburgare och bakad potatis med räkor kostade 150 kr. 

IMG_2593
Efteråt fick vi bråttom som attan. Solen höll på gå ned och vi blev superstressade över att inte hinna hem.
IMG_2597
Man kan komma till vårt hus från tre olika håll och jag bli lika förvånad varenda gång, eftersom jag alltid tror att jag kommer en annan väg än den jag kommer på. Varje gång jag ser muren runt vårt hus blir jag lycklig. I made it … again!

IMG_2603

Mvh

Geografimästaren

 

 1. Håller med Josefine, karta är grejen! Själv litar jag inte en sekund på gps efter liknande erfarenheter som dina..Brukar säga till mig själv: jag får vara glad att jag hittar hem..
  Vad har ni gjort mer än att handla, äta och köra vilse då? Finns det något upplevelse/sevärt att besöka nära dig?

 2. Åh vad jag längtar nu. Vi har precis köpt ett hus i Torrevieja men har inte fått nycklarna än. Har vi tur kan vi åka ner veckan efter midsommar. Hur länge stannar ni?

   1. Det är för att det är billigt. Eller nja, allt är relativt förstås men jämfört med många ställen i Sverige iaf. Vårt hus i Torrevieja var iaf billigare än det vi bor i just nu i Sverige. Och varmare

 3. Vilken j-la dåre du är *garvar så jag tappar andan*! Älskar dig =O)! 4 minuter…ja jösses! Tänk vilken upplevelse o resa med dig! Tur du har Talibanen med dig även om hon kanske blir traumatiserad en låååång tid framöver! Kram till er bägge från nån som alltid läser men ytterst sällan kommenterar (alltså en Kulissmygare)!

 4. Det är jag som är ”någon” så himla mycker sorry att jag glömde nämna att dom inte tog kort. Hade tre goa GT innanför västen när vi var där och åt 🙂 Till ditt försvar det ÄR svårt att hitta där omkring många småvägar hit o dit väldigt backigt med.
  Kram och trevlig helg.

 5. Alltså… fru Universum har inte funderat på att använda apostlahästarna lite? 4 min bilväg… Spara både drivmedel, bensin och förmodligen en massa tid för dig. Enklare att vända om om man gått fel när man går än om man kör bil…

  1. Du, om jag kör fel med en bil så skulle jag få ta med mig tält om jag skulle gå. Alla gator ser likadana ut. Alla hus ser likadana ut. No way in hell att jag går!

 6. Det kan vara bra att veta att restauranger som inte tar kort väljer detta alternativ för att deras penningrörelser inte ska kunna spåras eller för att de har något annat fuffens. De sysslar åtminstone delvis med skattefusk. Priser som känns för billiga har sin grund i att stället inte betalar all den moms som normalt borde ingå i priserna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..