Sms man helst inte vill ha

När

När 24-åringen, som blir 25 den 9 juli, var runt 20 började hon tjata hårt om att hon ville göra en ”sleeve”. Först fattade jag ingenting eftersom ”sleeve” i min värld är en form av magsäcksoperation och hon är tunn som en spaghetti. Hon förklarade. Ena armen (eller båda för andra) heltatueras.  Typ så här:

1c871b6fd03d4189d3d5ef4e98c49db1

Jag dog på fläcken. Även om jag har ett par tatueringar själv (väry små ungdomssynder) så tycker jag inte alls om det. Inte någonstans.

 

Jag bönade och bad henne att åtminstone vänta tills hon fyller 25 … i hopp om att hon skulle ändra sig.

 

Igår fick jag det här.

IMG_1983

Det står nu plötsligt fullständigt klart för mig att jag inte har ett skit att säga till om längre.

 

Det uppvaknandet, hehe!

 1. Ja, det finns inte mycket man kan göra för att förbjuda sina vuxna barn… När min dotter var inne på det där med tatueringar för ett par år sen så var jag rätt tydlig (ok då, taskig) med hur jag skulle känna inför det. Hon blev då lite fundersam och bestämde sig för att avvakta. Nu är hon superlättad över att hon inte gjorde som hon tänkt. Den grejen hon tänkte göra börjar bli ute och töntstämplad nu. Det går mode i allt, även tatueringar, och dom som gjorde en sån där krulledutt i svanken är inte så glada idag, för det är sååå 2001 (eller när det nu var som det var inne). Kommer bli samma sak med en sån ärm, och sen sitter man där och skäms över den resten av livet. För man hinner vara gammal så inih-vete mycket längre tid än vad man hinner vara ung, läcker och inne… Hälsningar mrs T Råkig

 2. Jag har 4 st tatueringar, inte så värst stora men stora nog för att synas. Har inte ångrat mig en sekund! Mina föräldrar ville inte att jag skulle taturera mig men när jag fyllt 20 så gjorde jag den första. Tjatat om att tatuera mig sedan jag var 10 år typ… Nu går jag och värker på nr 5.

 3. Du blir ju i alla fall förvarnad. Jag berättade för mina föräldrar först efter att jag hade tatuerat mig. Nu var ju det förstås bara en liten delfin som dessutom hade varit betydligt enklare att dölja än en ärm. Jag har haft den i snart 15 år och aldrig ångrat mig. Min pappa tycker dock sämre om den än vad min mamma gör, hon blev inte ens förvånad över att jag hade gjort det.
  Ungdomssynder förresten? Vill dra mig till minnes att det var någon 50 plus som tatuerade sig nyligen…

 4. Tänker börja spara ihop till min första nu. En stiliserad fågel Fenix. Ska ge mig själv den i present/belöning efter min övre operation för att fira att jag äntligen är på väg.

 5. Åh herregud. Min sons alla kompisar tatuerade sig för några år sedan och jag var livrädd att han också skulle falla för trycket. Det var nära, men gud vad jag tjötade på honom. Först att jag skulle låsa in honom och kasta bort nyckeln. Och senare, när han blev för gammal för att bli inlåst;), hur otroligt dumt det var och att han skulle ångra sig gruvligt. Idag är han 28 och tackar mig för att jag stog på mig och var elaka morsan. Han vill absolut inte ha några tatueringar idag inte. Och tjejer har jag träffat på flera stycken som ångrat sig och nu genomgår en både dyr och smärtsam procedur för att ta bort gamla tatueringar. Och jag är ju skitgammal så jag har inga jag heller, det är väl därför jag med gott samvete kan säga hur dumt det är.

 6. Men om hon nu har tänkt på det i så många år och fortfarande vill göra det så tycker jag att hon ska det.
  Själv har jag inte en enda tatuering (än). Maken har två och hans pappa är sur som ättika över det. Detta trots att båda tatueringarna är riktigt personliga med en djupare innebörd. På underarmen har han tatuerat in den text på marathi som stod på en bonad som han hade med sig från barnhemmet när han adopterades till Sverige som bebis. Över hjärtat har han tatuerat Indiens karta och ”Chopda” (där barnhemmet ligger) textat. Jag tror att det är just tatueringarnas innebörd som gör att hans mamma tycker att de är fina.

  1. Alla mina 4 betyder något, de är inte bara nått jag gjort i all hast och därför har jag inte ångrat dem en enda sekund! Därför har jag nu funderat på nr 5 i rätt många år, det ska vara rätt när jag väl gör den.

 7. Ja, vad ska man säga liksom? Man vill ju inte vara en tjatig morsa när de passerat det årtalet … hon kan ju lika gärna vara mamma nu. Hahaha … som jag var … *gulp*

 8. Jag hade blivit galen men som du skriver har man inget att säga till om när dom är vuxna. MEN, du gjorde ju en för inte alls länge sedan…Och hade väl någon innan.

 9. Det där kommer bli supersnyggt! Av bilden att döma går hon till någon duktig. Hoppas vi får se slutresutat sedan…
  Jag har många tatueringar och ångrar ingen av dem….

 10. Tatueringar håller sig inte jättebra genom åren – de flyter ut och blir suddiga, Jag skulle sagt ”du får 100.000” om du väntar tills du är 30.

 11. Med tanke på hur klok din dotter är, så är detta nog ett noga genomtänkt beslut för henne. Till skillnad från vissa, som gick från tanke till handling på typ ett dygn. Nämner inga namn, men det börjar på M och slutar på ona ;-D
  Dessutom tror jag hon har fina symboliska värden bakom sina utsmyckningar, so don´t you worry. Tror det blir supersnyggt 🙂

 12. Jag har en sleeve. Skickar gärna en bild om det skulle lugna lite 😉 Eller om dottern vill se för inspiration? Hehe

 13. Fruktansvärt vulgärt med tatueringar, vare sig de är stora eller små. Så underklassigt. Obildat.
  Det passar inte så bra in i Brommas villakvarter, har du tänkt på det?

  1. Mm, men det är ju också en subjektiv åsikt. Jag kan hålla med dig om att j a g inte tycker att det är snyggt. Min Karma-tatuering i nacken gjorde jag samma dag min exman satt i förhör hos polisen för våldtäkt på min äldsta dotter. Exakt under den tiden han satt i förhör. Den har en mycket stor betydelse för mig, men jag kan också dölja den varje dag… Däremot skiter jag högaktningsfullt i vad som passar in i finhooden eller inte. Jag är en tvättäkta förortsböna och bryr mig bara om det som finns inom mina 1000 kvm tomt. Resten får tycka precis vad de vill!=)

     1. Nä, det skrev du inte. Du skrev jävligt nedlåtande om 24-åringens val och det publicerar jag inte. Man kan tycka olika, men man behöver inte vara otrevlig. Det går fetbort i den här bloggen…

  2. Hahaha vilken rolig kommentar! Jag kan lova att hon inte är den första i Brommas fina villakvarter som har en tatuering. Jag vet till och med en som inte bara har en, utan två sleevs. Han kan visserligen ha flyttat nu, men det var definitivt inte på grund av att tatueringarna inte matchade grannarnas rosenrabatter.

   1. Och vår granne har ett toppjobb och går till kontoret med skjorta och slips varje dag….under skjortan döljer sig en tatuering i form av en stor gädda! (Han älskar att fiska…)

    1. Flertalet av kostymnissarna på mitt så kallade statuskontor är tatuerade. Nu bor de visserligen inte i Bromma, men väl Lidingö, Danderd,, Saltsjöbaden (eller Saltschööbaden som de så fint säger) och fiiina Solsidan. Jättekonstigt att de får bo kvar! 🙂

 14. Men det är ju sååååå snyggt! Är så sugen på att göra det med, men är så dyrt och risken är väl att folk tror att man drabbats av ngt 40års kris 😉 Fast å andra sidan, who cares?! Heja dottern! Nu kan du iaf trösta dig med att det inte är ngn fix idé för denna veckan, utan att det har mognat ett par år!

 15. Nej, nej, nej, nej! Alltså hon är vuxen o får göra som hon vill, såklart! Men googla fram lite bilder på Paow t ex, eller Joel Kinnamans fru (kommer inte ihåg hennes namn)… Kan hålla med om att det ser lite ”coolt” ut,visst… men det ska sitta resten av livet, ser det lika snyggt ut på ”äldre dar”? Min personliga åsikt förstås, alla får bli lyckliga på sitt sätt så länge man inte skadar någon annan.
  Kram!

 16. Jag har själv inga tatueringar, har aldrig vågat, men tycket att det är snyggt. MEN en hel sleeve gillar jag inte på vare sig tjejer eller killar, jag tycker att det är lite ”too much”. Din dotter gör givetvis som hon själv vill, men inte så kul OM hon skulle ångra sig om 10 år och då behöva gå med långärmat för att kunna dölja den. Annars gillade jag bilden med rosen på axeln – det var snyggt!

 17. Jag har snart två sleeves, en helt klar och en halvklar. Jag är snart 30 år och min mamma som är 50 ringer mig varenda gång och frågar hur det gått och om jag kan skicka bild när jag gjort en ny. Och nej, vi är inte ”white trash” eller nått utan *helt vanliga människor* Alla mina motiv betyder nått för mig, annars skulle jag inte gjort dem och när jag tittar på dem kommer jag ihåg vad de betyder för mig. Gjorde tillexempel nyligen ett porträtt på min älskade hund som gick bort för tidigt och hon var den som fick mig att orka igenom ett förhållande och uppbrott med en alkoholist som inte kunde låta bli att slås. Så om din dotter kan smycka sig med något som kommer att påminna henne om den otroliga styrka hon besitter så Hejja hejja säger jag. För det är ju faktiskt för ens egen skull man tatuerar sig i grund och botten. Visst får man sneda blickar och kommentarer, men du anar inte hur många anala människor jag lyckats omvända bara genom att vara öppen, trevlig och svara på frågor om mina tatueringar. De hr kommit fram efteråt och sagt att de har ändrat sin åsikt efter att ha pratat med mig. Så tänk så mycket gott man kan sprida bara genom att få vara sig själv 🙂

 18. Att gadda är nog egentligen ett rop på hjälp och försök att hitta sitt jag genom att markera. Se sitt gaddade jag i spegeln och fly sin hud och sig själv. HON har väl sina orsaker, och om det är en bit på vägen till självläkelse, så OK. Men det kanske kommer en tid när hon måste bära långärmat trots att hon helst vill bära kortärmat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..