Hejdå mitt älskade badrum

Det tog ganska precis tre timmar att rensa och packa ned hela badrummet i torsdags. Var duktig och plockade bort överskåpen och vår stora spegel. Nu ska rubbet rivas och jakten på nytt kakel börjar. Och maken och jag kanske äntligen kan enas om vad för granitskiva vi ska ha. Den här vita, fula, saken kommer från IKEA och skulle vara ”tillfällig tills vi kommer överens”, enligt honom … därav de fula handfaten som aldrig kunnat fällas in.

IMG_1932
Sa jag att det är typ 10 år sedan vi byggde badrummet?
IMG_1933
Killarna som är är skitbra. Ordning och reda plus att de städar efter sig. 
IMG_1980
IMG_1995
Min duschhörna …bye bye …
IMG_1996
Trodde att hela huset skulle fyllas med damm under de närmaste två månaderna men hej och hå vad utvecklingen har gått framåt. En plastdörr med dragkedja.
IMG_1986
Förstår bara inte hur jag ska stå ut med tvättmaskin, handfat och badkar i sovrummet under två månader. Jefla tur att det är på 40 kvm annars hade vi fått sova i källaren.
IMG_1982

Hur som. Det svåra kommer bli att välja kakel. Tänk om maken ba’: ”du, tänkte på en sak, det är bättre att du bestämmer allt, det blir ju alltid så bra när du gör det!”

 

Well, drömma kan man ju alltid!

 1. Min make säger alltid ”leta ut några olika förslag som jag kan välja mellan” för han orkar aldrig åka med till tusen olika affärer, så som jag vill göra. I början tyckte jag det var orättvist att jag skulle göra allt jobbet själv och sen skulle han bara glassa in på slutet och fälla det slutgiltiga beslutet, men allt eftersom åren gått har jag insett finessen med detta. Jag har egentligen HELA makten! Om jag bara spelar mina ort väl. Om jag hittar DET kaklet (som jag absolut vill ha) visar jag honom det och ytterligare ett par apfula som jag garanterat VET att han ogillar (oftast blanka, plastiga saker) och så får han välja därav. Då gör han det slutgiltiga valet helt som jag vill! Det gäller bara att visa honom ”rätt” saker! Försök få igenom det med din make också, jobba snabbt nu när det är fotboll på tv hela tiden!

  1. Haha, det var exakt så jag gjorde med en tapet jag absolut ville ha. Han tyckte den var skitful och alldeles för dyr. Jag tog hem 10 rätt fula tapetprover och sa att ”det här är typ det snyggaste som fanns i butiken”…Det slutade givetvis med att jag fick min tapet…

   1. Alltså, ni är så sluga men ni kanske inte ska skriva ut det där här eftersom makarna läser (eller?), Jag förstår egentligen inte men jag gör likadant och min man litar på mig. Jag kanske inte gör exakt så (luras lite) men hela huset vi bor i har tapeter/kakel/träslag etc som jag valt och min man ”godkänt”. När vi skulle renovera hela huset sa jag till sist att ”du får bestämma lilla toan i källaren heeeelt och hållet!” . Han bestämde då svart. Svart svart svart. I dag är lilltoan i källaren den snyggaste i huset – men inte fasiken blev det svart. På nåt sätt använde jag lurmetoden där och han tror verkligen att han inredde den, ha ha!

 2. Anlita en inredare som följer din smak. En inredares ord kanske slår högre.

  Jag står inför att i höst inreda ett helt hus, två badrum, kök, sovrum mm. Ska bli jätteroligt. Min man säger visserligen att jag får bestämma allt, får se hur det går.

 3. Hej o hå, ge maken en chans, du kanske blir förvånad!
  Vad jag menar – din smak….gällande vissa skor/stövlar o vaser är..vad säger man….inte hm modern/klassisk/snygg. Måste bara säga!

  1. Vad är det för fel på kaklet?
   Däremot tycker jag att trekantigt bubbelbad är bland de fulaste man kan ha i ett badrum (beror kanske lite på att de ofta byggs in så osnyggt/passar inte in i övriga interiören )

   1. Haha, jag tycker dock att vi fick det inbyggt bra. Vi ville egentligen ha ett rektangulärt men även om badrummet är gigantiskt, så fick vi inte till det.

   2. Fel och fel… Aprikos wannabe-grekiskt-tempel är inte min grej, bara. Vilket Mona vet. Vi är så att säga ganska olika, även om antalet röda trådar i Tant Universums strumpor ökat litegranna med åren.

  2. Hahaha, honey, det där var high end för 10-12 år sen! Vi ville ha lyxhotellkänsla, vilket det hade blivit om vi hade enats om granitjävlabänken!

   1. Vi här på low end-sidan håller inte med. Alls. Dessutom har jag hört från säker källa att det är skottpengar på runda fönster, I tell you. 😉

 4. Alltså, nu skall jag vara skittråkig.
  När man skall välja kakel och golv så ta något som du kan leva med i minst 20 år.
  Vitt kakel och golv i naturfärg är melodin.
  Har renoverat ett antal hus och lägenheter samt byggt ett hus från grunden och har alltid valt väldigt ”tråkiga” kakel och golv.
  Det är billigare att go bananas med handdukar, snygga burkar, lyxiga flaskor mm än att go bananas och kakla om badrummet.
  Föreslår en större vit kakelplatta på väggarna och ett brunt/grått/beige golv.
  Liknande denna kakelplatta: https://kakelspecialisten.se/produkter/kakel/kakel-badrum/hielo
  Jag köpte och lade in ett kakel som såg ut som ett trägolv i nybygget – hur snyggt som helst och besiktningsmannen (som var mellan åttio och döden) frågade upprepade gånger varför jag hade lagt in ett trägolv i badrummet och tvättstugan 🙂
  Typ ett sådant här golv: https://kakelspecialisten.se/produkter/kakel/klinker-golv/dolphin-traeklinker
  Lite inspirationslänkar kommer här: http://www.badrummet.se/Default.aspx
  https://kakelspecialisten.se/
  https://kakelspecialisten.se/kakelsupporten/tips-infoer-badrumsrenoveringen

  Lycka till med alla val!

 5. Spana in Fibo trespo. Jobbar som arbetsledare i en husfabrik och i nuvarande och kommande projekt sätter vi Fibo trespo i badrummen. Riktigt snyggt faktiskt och det tycker även våra kaklare :-).

 6. Spana in Fibo trespo. Jobbar som arbetsledare i en husfabrik och i nuvarande och kommande projekt sätter vi Fibo trespo i badrummen. Är riktigt nöjd med produkten och så är även våra kaklare. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..