Lite kamerahjälp tack

(Jag vet att CancerRehabFondens annons täcker för hela bloggen om man är här inne via mobilen/iPaden men det kommer fixas i morgon!)

 

Hörrni, jag köpte en kamera för två år sedan och jag har dessvärre knappt använt den men måste köpa en ny. Detta då jag absolut måste ha en kamera med wifi. Det finns inte på kartan att jag använder min kamera, för att sen hålla på att fippla med sladdar och skit för att överföra bilderna till datorn så att jag kan blogga. Det händer inte. Att ta bilder med iPhone suger hårt och nu har jag tröttnat rejält.

 

Vad ska jag ha för kamera? Mitt krav är att kameran MÅSTE ha en vridbar skärm så att jag kan ta selfies!  …och WiFi…

Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.25.55
Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.11.02
  
Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.07.36
Skärmavbild 2016-06-08 kl. 20.05.28

  1. Nä, fan heller. Det tog hundra år att lära om sig från HTC till iPhone. Pallar inte en vända till så då släpar jag mer än gärna runt på en smidig kamera!

 1. Jag köpte min Olympus E-PL7 för två veckor sedan, den har det du vill ha selfie skärm , WI-FI och filter som man ställer in lätt och den är lätt. Jag är hel nöjd

 2. Jag var under många år inköpsansvarig för foto och har hunnit testa många märken och modeller genom åren. Jag vill STARKT rekommendera Panasonics lumix kameror. Finns inget som slår dom enligt mig i kompaktkameraklassen. Det är lätt att ta fantastiska bilder utan förkunskaper. Vill du bli riktigt nöjd så satsa på en sån!

  1. Sånna minneskort är verkligen toksmidiga! Och som sagt mycket billigare…
   Annars tycker jag väldigt mycket om min Canon semisystem. Bra optisk zoom men fortfarande ganska liten.
   En kompis har en Lumix, den är oxå tokbra!

 3. Dottern fick en herrejösseskamera i present när hon blev färdig sjuksköterska – hon kan även styra den med mobilen (y)…. Fick mycket bra hjälp från killar på Media Markt i Barkarby…

 4. Jag köpte en Lumix G i våras, den har inte vridbar skärm, men kan rekommendera Lumix i alla fall! Jag tycker det går lika fort att ta ur minneskortet och lägga fotona på datorn, som det är att via appen göra det med wifi. Om jag använder appen måste jag lägga dem i paddan. Ibland använder jag sladden, det går blixtsnabbt! Tänk på att du ska be om en demo, användarvänligheten kan du aldrig läsa dig till!

 5. Röstar också för att skaffa minneskort med wi-fi! Torde bli mycket billigare om du redan har en fungerande kamera.

   1. Japp, det finns wifi i minneskortet som tex telefonen kan koppla upp sig mot. Vi har en Nikon-kamera med ett sådant. Vårt kort heter eye-fi och det funkar bra, dock har jag ingen koll på om alla liknande kort är kompatibla med alla kameror.

 6. Jag har vàrldens bàsta kamera. Har allt! Canon full hd 65 optivical zoom, power shot SX60 HS – det har sàker kommit ut en bàttre version oxà. Enkel smidig liten bàsta foton. Allt du vill ha. Kòp!

 7. Ska du mest ta porträttbilder så ska objektivet ha en kort brännvid. Ca 50. Ska du ta många olika sorters foton så rekommenderar jag dig en RIKTIG kamera (alltså inte dessa som du har tagit med i inlägget) med olika sorters objektiv. Som nödlösning så funkar senare års samsungtelefoner

  1. Jag har en riktig kamera, en värsting-Canon. Systemvariant. Den är för stor att släpa med mig så för två år sedan köpte jag en kompakt, men jag MÅSTE verkligen ha en med vridbar skärm!

 8. Jag har en canon g7x och är supernöjd, kopplar upp mig på samma nät som plattan/mob och för över bilder via canons app, bilder till blogg, insta är uppe på några sekunder mao, inte krångligt alls.

  Den filmar även i full HD. Batteriet räcker riktigt bra, men råder att ha två batterin så att du alltid har backup, tror ett extra batteri kostar ca 300.
  Det enda negativa är att den har lite seg fokus när man filmar, men inget som stör. Denna kamera använder majoriteten av alla youtubers så… 🙂
  Och ja, det följer inte med någon kamerasladd, men en sån behöverman ju inte heller 🙂 iaf inte när man bara fotar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..