Lazy Lucy och ekot från förr

Åkte till jobbet vid 9.30 igår morse, hjälpte till att packa lite beställningar till er för att sedan fylla bilen med varor och åka in till ett par av våra återförsäljare i city. Jag tog med mig 24-åringen också eftersom vi hade en lunchdate efter våra kundbesök.

 

Jag har en gammal kompis som jag inte har träffat på nästan 20 år. Hon äger en kaffebar på Kungsholmen, Wilmer Kaffebar. Jag var där i söndags. Skulle överraska. Gick så där bra eftersom hon inte var där. (Hon ser lite bekymrad ut här eftersom hon lyssnar på vad 24-åringen berättar om sin pappa. Malin vet om vad som har hänt, men bara genom mig och nu fick hon prata med 24-åringen själv om det hela.) 

IMG_1915
Malins dotter Paulina kom efter en stund. Paulina och 24-åringen har vuxit upp tillsammans och var bästisar i många år, men tappade kontakten i tonåren.
IMG_1920
Min dotter bröt med de flesta av sina barndomsvänner eftersom de påminde om just hennes barndom. I samband med att hon gjorde sin polisanmälan i höstas började hon kontakta sina gamla nära vänner och berätta. Det visade sig att de flesta visste vad som hade hänt. Eller rättare sagt, alla hade förstått att det var något med hennes pappa, men de trodde att han misshandlade henne, inte att han våldtog henne.

 

Malin bjöd på supergoda avokadosmörgåsar.

IMG_1916
…. och smarriga kakor.
IMG_1917
De bakar allt själva och det mesta är ekologiskt. Kan varmt rekommendera det här stället!

 

Timmarna flög förbi eftersom vi har en hel del år att hämta igen men till slut var vi tvungna att åka tillbaka hemåt.

IMG_1922
Jag fick sladda in på dyr-ICA och köpa en panikmiddag eftersom jag var übersen.
IMG_1924

Oj så nyttigt. Not.

 

Har skitmycket att göra. Hemma. På torsdag morgon kommer byggkillarna och river vårt jättestora badrum på övervåningen och innan ska allt smink, handdukar och annat bråte packas ned. Det badrum vi byggde för ett gäng år sedan. Det badrum vi lade ner en jefla förmögenhet på. Huset har flyttat lite på sig och det har lett till att det läcker vatten ned till köket när vi duschar. JÄTTEkul att det kommer ta 3 månader innan det är klart. JÄTTEkul att jag och maken ska försöka komma överens om vad vi ska ha för kakel. JÄTTEkul att jag mest troligt har ansökt om skilsmässa innan juni månads utgång.

 

Jag går sakta men säkert ned på halvtid nu, för att snart sluta helt under sommaren. Fördelen med att ha en soon-to-be-trettonåring är att de har sommarlov och då måste man givetvis vara ledig … tillsammans, hehe.

 

OJ så jobbigt.

 

 

  1. Vet inte. Maken fyller 50 och har inte bestämt sig för vad han vill göra. Har tjatat i ett halvår. Helt klart är i alla fall att jag och talibanen åker till Skåne om ett par veckor! As usual!

 1. Badrumsrenoveringar är tyvärr hemska men det blir snyggt sedan!! Det här är helt sant fast det låter otroligt. 7 januari började vårt stambyte, samma dag föds vår bebis Tre dagar senare flyttar vi hem till svärföräldrarna (pensionärer) 3 mil bort från 2-åringens förskola. Bor där till påsken, då flyttar vi hem då lilla toaletten är klar. Inte badrummet eftersom det var fuktskadat. Men det går bra. 5 veckor senare är badrummet klart. Tänder belysningen i taket. Då har idioterna blandat 2 sorters kakel jag bryter ihop. Förra veckan blev den ekonomiska tvisten klar (vi bekostar uppbyggnaden av badrummet själva i vår förening) Har valt att behålla det felaktiga kaklet + att de byter 14 plattor så det är lika överallt. Det tar en dag istället för att bli utan badrum igen. Igår blev bebis 5 månader….
  Lycka till!! Så oflyt som vi och många grannar haft önskar jag ingen.

   1. Sorry
    Men det blir så när det ansvariga företaget anlitar många olika underentreprenör:er.
    Hos er är det ett badrum, då bör det flyta på!!!

 2. Tack för senast:)
  Jag vet att du inte vill höra detta..;) men i augusti (!!) fick jag en vattenskada och det tog nio månader innan allt var klart. Utan tvättstuga i nio månader. Med åtta hemmaboende ungar;) . Fick iaf ha tvättmaskinen uppe i badrummet, men tvättställningen i vardagsrummet och allt har bara flutit omkring. Vi hade all textilförvaring i de översvämmade utrymmena…
  Men du är säkert bättre än mig på att gorma på hantverkare, i mitt fall samordnaren.. Så det kommer gå utmärkt 🙂

 3. Och jag (ja detta kan väcka triggers av ilska) har en man som älskar all min inredning och tycker det blir så fint. Tom så han skryter för sina vänner… Så jag har helt fria händer 🙂 lucky me 🙂 synd bara att man inte har pengar i överflöd för då… Hehe

 4. Haha och jag är gift med en hantverkare som är noggrann, snabb och i tid. (lyllos jag) tyvärr fullbokad så du får INTE låna honom 🙂 Sen att vi bor ju i Norrland är väl en bagatell… blink blink.
  Hoppas du får en skööön sommar med din 13-åring (själv hämtar jag en valp imorgon och måste ju va VAV ledig några veckor:) :))
  kram från norrland./Ella

 5. Ja, att det finns klantiga hantverkare vet jag. Nu bor jag i ett radhus sen drygt 12 år tillbaks, men bodde i en hyreslägenhet innan i 5 år. Där skulle de renovera alla badrum och toaletter, och det var massa olika hantverkare. Vvs folk, rörmokare, plattsättare o målare. När badrummet var färdigt visade det sig att golvet lutade något fruktansvärt, så det gick verkligen inte att gå in där. Kändes som man skulle ramla av toastolen. Flera grannar hade likadant. Kallade på hyresvärden, för jag tänkte att han vill väl säkert inte betala för det dåliga jobbet. Och han har ganska dåligt rykte…känd för att vara grinig. Han blev jättesur på mig och upplyste mig om att han minsann kunde få en ny hyresgäst i morgon dag om han ville, och dessutom höja hyran med 2000 kr utan problem. Jag blev så sur eftersom det var omöjligt att använda badrumnet, så jag sa upp lägenheten efter knappt en vecka. Och tänkte att skaffa du en ny hyresgäst som vill betala 2000 kr till! När vi hade sagt upp lägenheten så kom det hantverkare i alla fall och fixade till problemet, så trots allt förstod han hur illa det var, och när vi skulle flytta så sa han till min man att om vi ville ha en bostad i framtiden så var vi alltid välkomna tillbaks. Kanske han sätt att be om ursäkt? Kanske han hade en dålig dag ?

 6. Mooona! Cancer rehab fondens annons ligger helt galet. Den tar upp 1/4 ruta av skärmen (övre högra delen) och flyttar sig inte när man scrollar. Jag kan inte läsa dina inlägg pga detta buhuu

  1. Lika för mig. .trodde det var ja som var puckad å våga inte fråga först. Ser faktiskt inte allt av hur jag stavat nu i kommentaren pga cancer rehab fonden

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..