När man älskar sin finhood

Igår tog jag en långpromenad här i hooden och jag kan aldrig få nog när jag går förbi alla fina hus som finns. Är en megasucker för ytterdörrar (jag vet, ett väry konstigt intresse…) och funderar på att ge ut en bok med bilder på alla dörrar jag har plåtat world wide, haha!

 

Näväl, tillbaka till husen i hooden. Tänk om jag använt hjärnan lite mer när vi köpte vårt hus. Inte så smart att köpa ett trähus. Putsad fasad är så mycket finare. 

IMG_1879
Det här nedan är mitt favorithus, det ligger på min gata och jag skulle LÄTT köpa det om det vore till salu. 
IMG_1898
Jag går ofta förbi det här vita huset nedan och ryser lika mycket varje gång. Jag och min exmake var SÅ nära att köpa det, men vi hoppade av budgivningen som slog igenom taket. 
IMG_1880
Lyckligtvis hamnade jag i det här huset med mitt livs kärlek i stället. Ett hyfsat sjabbigt hus med stor potential. Ska bara jobba ihop lite mer stålars först!

 

Släppte in Nisse i huset och drog in till stan. Maken hade fotbollscup hela dagen och talibanen var hos en kompis. Jag älskar att vara ensam. Det bästa jag vet.

IMG_1886
Gick in på ett fik på Kungsholmen, Wilmers Kaffebar, som ägs av någon jag kände i mitt förra liv … men som jag nu tänker öppna dörren för igen. Hon var inte där så jag passade på att provsmaka lite av utbudet.

 

Åt världens godaste avokadomacka och drack en supergod kaffe.

IMG_1893

… medan jag kollade in fiket. 

IMG_1888
Hon har alltid haft en förmåga att göra det hemtrevligt så jag var inte ett dugg förvånad över att jag trivdes. Tittade på den där gröna soffan länge och fick plötsligt ett svårt sug efter att fortsätta på min bok. 
IMG_1890
IMG_1891

Jag började ju skriva på en bok för 2,5 år sedan men livet rämnade när 24-åringen berättade om sin pappas våldtäkter. Har inte skrivit en stavelse sedan dess men känner att jag skulle kunna fortsätta med boken här.

 

Åkte vidare hem till CityGross i Bromma. I går kväll skulle vi ha familjemiddag och jag var tvungen att storhandla.

IMG_1897
Järnet hem och fixa. 
IMG_1907
Gjorde världens godaste kyckling- och potatissallad. 
IMG_1908
Innan alla kom passade jag på att sitta i min ena hängstol.
IMG_1905
Hittade den (och den vita i bakgrunden) på en marknad i Nicaragua när jag var där nu i april. Den vita kunde man vika ihop till ett litet paket, men den här ovan, den tar skitmycket plats. ”Glöm det!” sa mina reskamrater. Men jag ville absolut ha den så kvinnan som sålde den fick helt enkelt montera isär den. I helgen satte jag ihop den och hängde upp den. Den se möjligen inte mycket ut för världen men jeflar i min lilla låda så skön den är att sitta i!
IMG_1909
Är för övrigt tacksam över ”K”, min kompis trädgårdsmästaren, som fixat så mycket blommor åt mig. Jag njuter verkligen av att hänga i min trädgård nu. Har i och för sig halva trädgården kvar att fixa, men det får bli lite senare i sommar. 
IMG_1903
IMG_1904
Idag är det tisdag. Älska att det var röd dag igår och att veckan redan börjat gå. På torsdag startar talibanens sommarlov. SOM hon har längtat. Hon är supertrött efter den här terminen och i höst börjar hon i 7:an. Min bäbis.

 

Hej tisdag. Nu kör vi!

LOADING..