När man gör bort sig

När jag hittar något jag gillar så går jag all in. De finns de som är märkesfixerade och bara kan tänka sig att köpa sånt, men jag är allaätare. Köper alla mina trosor på GeKås till exempel. Samma trosa. 50 par. Som sagt, jag går all in.

 

Det gäller även skor. Jag har problem med ryggen och därför är jag noga med att byta skor ofta. Älskar ju min Pons från Pons-Carmen, men kan inte ha dom varje dag. Det kan jag däremot med Calou-skor. Av en enda anledning: de har gummisula och är inte alls t r ä skor, som så många tror.

 

Alltså har jag många par. Shitloads. Igår skulle vi på middag hos goda vänner. Jag vill göra mig till och rotar fram ett par Calou som jag inte använt på läääänge. Förstår inte varför när jag ser dom eftersom jag tycker att dom är hyfsat snygga.

IMG_1854

Våra goda vänner bor här i finhooden och det råkar vara Mats och Carina. De äger Calou och det är Carina som är designer. Vi ringer på. Mats öppnar, Carina är på övervåningen och är inte riktigt klar. Vi kliver in och en av de trevligaste kvällar på länge börjar.

IMG_1861
IMG_1857
De är för övrigt det enda par vi umgås med här i finhooden. Maken jobbar ju jämt så det är jag som är social och känner och umgås med en massa andra här. 
IMG_1864
Vi hade inte tänkt bli så sena eftersom maken har fotbollscup hela dagen idag (är tränare för ett av Brommas tjejlag) men det var så sjukt trevligt att vi blev kvar alltför länge. Jag tänkte för övrigt sno med mig det här skåpet hem.
IMG_1863
Sweet Lord så kär jag blev i det.

 

Framåt midnatt var vi tvungna att bryta. Går ut i hallen, jag sätter på mig mina fina-inte-så-ofta-använda Calou-pjuck när Mats säger:

 

”Va, har du konkurrentens skor på dig?!” och garvar.

 

Jag tittar inuti. Jeflars i helvitti … det hade jag.

 

Jag vet dessutom historien kring den här konkurrenten och då jag är typen som är extremt lojal mot mina vänner så förstod jag plötsligt varför de legat längst in i garderoben och inte sett dagens ljus på ett par år.

 

Mats och Carina är humormänniskor så de skrattade ihjäl sig när jag berättade att jag gjorde mig till lite extra när jag valde mina skor.

IMG_1865
Vi sa tack och hej och gick hem.

 

Där konstaterade vi att husets alla dörrar var låsta och vi hade inga nycklar. Så bra. 

IMG_1868
På ovanvåningen låg talibanen och sov. Med Nisse. Som skällde som en galning. Vi ringer hennes mobil 16 gånger (hon kollade idag), ropar, kastar sten men ungjefeln är stendöd. Till saken hör att hon natten innan haft en kompis över och de somnade först vid 03-tiden. Hon är inte van att vara uppe längre än till max 23-24 så hela dagen var hon übertrött.

 

Tiden går, vi fryser och överväger att åka ned till Scandic-hotellet i Alvik (5 minuter hemifrån) men visste att om hon vaknar mitt i natten skulle hon bli skiträdd om vi inte var där (hon är supermörkrädd). Vi fortsätter att ropa, kasta sten och ringa. Nisse skäller som en babian. När en halvtimme passerat kommer jag på att vi har en stege i trädgården. Talibanen har en balkong vars golv är ruttet så därför har vi plomberat hennes dörr ut dit i väntan på att den ska rivas och byggas om.

IMG_1869
IMG_1870
Maken är en pip-Nisse och vid tredje trappsteget börjar han oja sig om hur läskigt det är.
IMG_1871
Misstänker starkt att han är höjdrädd eftersom han låter så varje gång han ska upp på en höjd mer än en meter ovanför marken. Jag erbjuder mig att klättra men förstår att hans manliga ego blir aningen kränkt då han fortsätter upp och klamrar sig över räcket.

 

Han balanserar på de få golvplankor som inte är ruttna, och bankar på hennes fönster. Hon ligger exakt 1.5 meter innanför men hör inte ett skit. Ytterligare 5-6 minuter passerar, jag ringer och TILL SLUT vaknar ungjefeln. ”Oj, jag trodde det var jordbävning!”

IMG_1873

Att inte grannarna ringde efter polisen på grund av allt oljud är ett under och jag gissar att vi måste förklara oss när vi ses…

 

Idag Sveriges Nationaldag. Eller slippa-jobba-dag. Ikväll stor familjemiddag här hemma.

 

Men först till affären för att handla. I mina C a l o u-pjuck!

IMG_1877

 1. Hahahahahaha. Ni är fan inte kloka någon av er i er familj. Hur lyckas ni med allt hela tiden??? Jag skulle älska att vara er granne. De har nog aldrig en tråkig stund. :-)))))))

 2. HahahahA.. som jag skrattade, så tårarna sprutade över tangentbordet! Asså, ni är för sköna! Tur att inte grannar ringde polisen om pågående inbrott hahaha!
  Håller med om att du kanske ska reka lite i grannskapet ifall de märkte nåt konstigt inatt…

 3. Appråpå skåp.
  Har 2 stycken gedigna,handgjorda i mörkbrunt trä.
  Ett med glasdörrar ett utan.
  Såå snortunga att förra flyttfirman inte fixade att ta med dem.
  De var 4 karlar som fick bära.
  Det vore väl nåt för dig?
  Du vet ju var jag bor, bara plinga på nästa gång

 4. Man riktigt ser på på bilden innan han klättrat upp att han ser väldigt tveksam ut , det är mycket charmpoäng på maken

 5. Hahaha asg!!! Ni är ju underbara! Jag hade gärna velat se detta, och jag hade inte ringt polisen, utan med göteborsk humor hämtat ett glas bubbel och satt mig i trädgården och skrattat.

 6. Haha.. köpte nya flipflop på Maxi idag…Blå med blingbling på och skicka en bild till sambon och hans kommentar var” det var visst värsta Mona tofflorna!” Ähh..tror han läser din blogg liksom jag! Meeen det kanske inte var den kommentaren jag väntade mig från honom!

 7. Ha ha, på sista bilden på din make ser det ut som han tar spjärn med ena benet för att riktigt se till att han förseglar dörren för evigt efter den klätterturen 😀
  Historien förtäljde dock inte om han var gentleman och släppte in dig genom dörren, eller om du också var tvungen att ta stegen
  in 😀

 8. Grattis alla tjuvar, i Monas trädgård ligger stege löst – bara att ta för att klättra in!
  Skulle bli skitförbannad som granne, ni äventyrar ju säkerheten även för dem.
  (Larm, sa du? Visst, de hinner både in och ut innan väktaren kommer.)
  Tänk lite!

  1. Hold your horses här, den lades där tidigare under dagen av en särskild anledning. Nu ligger den i källaren… Ibland kanske man inte ska anta saker hur som helst…=)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..