Oh, happy day

Igår morse bestämde jag mig för att jobba hemifrån. Sjukt skönt att slippa chefen kontoret. När det började närma sig lunch åkte jag in till stan för en dejt med fina Malin som äger LidbyLiving. Hon sitter i samma lokaler som sin man … som är en svinstor vinimportör.

IMG_1765

Jag passade på att hämta fler väskor av henne. Jag bjuder ju på en bajssprej om man köper en av hennes väskor så åtgången har varit stor! Nu hämtade jag resten av hennes lager men några av modellerna är tokslut hos henne och kommer inte förrän om 3 veckor.

 

Vi gick rakt över gatan och åt en kalasgod lunch. Så god att jag inte hann fota den!

IMG_1791

Varje gång vi träffas går det inte att sluta att prata. Älskar henne och hennes man och snart ska vi gå på fest tillsammans.

 

Mitt när vi satt och pratade råkade jag titta ner på mina fötter och fick ett slaganfall. HERREGUD vad dom helt plötsligt har blivit gamla!  En massa jädra konstiga ådror!

IMG_1766
Så d ä r såg dom i n t e ut förra sommaren. Nu jeflar går det fort utför! Fifan, den stressen. Och det är ju inte så att man kan köpa ett par nya fötter direkt. Och inte går det att träna dom yngre heller. Well, det är bara att hoppas på att de fungerar och fyller sin funktion tills jag lägger näsan i vädret once and for all.

 

Några timmar senare sladdade jag in på kontoret för ett möte. Där pågick packning för fullt. Härom dagen kom en jätteleverans av våra … ähum … superpopulära och svensktillverkade keramikdjur. 

IMG_1768
Kan ni begripa; dom här säljer vi shitloads av!

 

Innan mötet satte igång packade jag upp väskorna från Malin. Hade beställt en sån här till mig själv, men den var slut nu så jag får vänta. 

IMG_1785
IMG_1789
Den ovan är Vintage Blue och den nedan är Jeans. Superfina. Det är den lilla varianten. 
IMG_1790
Sen kom bästa f d grannen och vi hade möte. Hon gled för övrigt in med en väska som jag tyckte att jag borde få av henne. 
IMG_1800
Amenfatta vilken ”Monaväska”! Givetjeflavis har hon köpt den på Mallis. 
IMG_1798
Jag bara m å s t e ha en sån. Vet ni om man kan köpa den i Sverige?

 

Efter mötet var det turbo hem.

IMG_1764
Eller nja, igår hade 45 skolor i Stockholm utspring så trafiken stod stilla. 
IMG_1801
Väl hemma var det dags att vattna mina nya fina blommor. När jag klev ut i trädgården öppnade sig himlen och regnet from hell kom. 
IMG_1802
Tänkte att ”oj vad bra, då slipper jag vattna!”.

 

Eller inte. Messade trädgårdsmästarkompisen som upplyste mig om att hennes milslånga hur-man-vattnar-varje-sort-lista skulle följas till punkt och pricka, särskilt så här vid första riktiga vattningen, så det var bara att sätta igång.

IMG_1811
En timmes vattnande senare tog jag Nisse och gick över till Smyckes-Helena
IMG_1805
Jag skulle byta ett armband och fastnade för den här raringen.
IMG_1814

Älskar Helenas smycken eftersom hon bara gör ett av varje. Alla hennes smycken har en otrolig lyster som dessvärre inte framgår på en sugig iPhone6.

 

Idag är det den 4 juni. Lördag. Sommar. Jag ska åka till återvinningen med en miljard sopsäckar. Vad har ni på agendan?

 1. Hej Mona, nu fantiserar/chansar jag bara: finns det en koppling mellan dina ådriga fötter och uttorkning?
  Det är dock inte vin o sånt jag tänker på utan vatten
  Ja, nu är det sommar, i år igen, jävla fucking underbart
  (censurera mina svordomar om det stör).
  Nåt som stör mig är när nån säger att nåt är snorgott – i mitt huvud blir det lite yacka-äckligt – men det är jag det
  Kram

  1. Va, tror du att det kan bero på det? Är nämligen sjukt dålig på att dricka vatten! Håller med om snorgott, använder det väldigt sällan … och ska nog sluta helt för du har rätt, haha!

   1. Fast det har ju varit jättevarmt på sistone och då sväller ju blodådrorna (på händerna i vartfall). Det är nog snarare ett tecken på värme än ålder tror jag och möjligen oxå brist på vattendrickande. 😉

 2. Är hemma hos min 90 åriga mamma i Norrland inland. Vi ska besöka kyrkogården, handla blommor till mammas blomlådor, det blir grillning ikväll. Sedan blir det mys med hunden och yngste sonen. Trevlig helg!

 3. Hej Mona, Tror nog att du kan få tag på den urfina väskan. Kolla med Nomadic Essentials, de finns på Formex 🙂
  Kram

 4. Solen skiner och jag ska in till stan för att träffa några goda vänner, ta ett glas vin och Smaka på Stockholm, trevlig helg!

 5. Jobbar på ett äventyrshus (gissa om min nioåriga son gillar det!) så idag ska vi dit och leka lite (främst i Boda Borg)

 6. Här skall vi umgås , äta gott på Avenyn sen blir det U L L E VI 🙂 tjoho och det är sååååå fint väder !!

 7. Skulle badat och fixat en hund för utställning imorgon, men väninnan som jag skulle dit med måste ställa in (pga att hennes hundar har fått magsjuka). Så det blev en oväntad ledig dag, som får ägnas åt tvättstugan och annat nyttigt

 8. Har faktiskt inte den blekaste aning om vad jag ska göra idag ☺ Maken jobbar hela dagen så kanske blir det stranden med barnen eller så gör vi något annat. Älskar värme så jag hoppas det blir riktigt varmt. Ska inte till Ullevi. Är inte tokförtjust i Håkan Hellström MEN måste säga att jag är glad för dem som ska att de får så fint väder. Ullevi, fint väder och en artist man gillar, då blir det magiskt ☺ Kan bara hoppas att det blir lika fint och varmt när jag ska dit senare i sommar för en av mina favoritartister☺

 9. Till Bolaget och inhandla diverse godsaker inför grillafton med nära och kära.
  Inte ofta man känner sig säker på värme och fint väder men eftersom det redan är 24 grader
  så skippar jag plan B för en gångs skull.(Meddelar om det behövdes)
  Älskar svensk sommar när den är som bäst.
  Hälsningar Skåne.

 10. När kan man räkna med att få väskan som beställdes för en dryg vecka sedan? Svart city! (blev lite orolig att det tar en månad?)

  1. Åh, alla ordrar har gått iväg, utom en rosa. Hör av dig på tisdag-ons (måndag röd dag) om du inte har fått den, då får vi spåra den! De som beställer idag kommer få vänta 3 veckor … på vissa modeller! De görs på Mallorca men skickas sedan till en läderkille i Sverige som gör remmarna!

 11. 6åringen ska till frisören, han har också påtalat att han behöver en skjorta och en stråhatt så vi ska ta en shoppingrunda. Han och du skulle förövrigt kunna go bananas på blingshopping ihop! Oh nu slog det mig att jag kan skicka honom och hans lilla plånbok till dig så kan ni som gillart’ shoppa. När kan han komma? 😉
  Kram

   1. Vi pratade lite om det och han vågar inte komma själv eftersom han inte känner dig, men säger att om ni träffas ett par gånger går det nog bra! 😉 Kanske kan bli när du är på Skånerunda, eller bloggträff Skåne/Blekinge 🙂
    Kram

 12. Idag är jag fotbollsmorsa hela dagen. Sonen spelar 2 matcher och jag kommer stå och heja. Tur det är gott väder i Götet. Sen blir det nog bara att sitta på uteplatsen ikväll. Ber om ursäkt i efterskott då jag var på Gekås igår med sambon, och glömde kolla om du behövde något. ( ingen ironi, utan genuint ledsen över min glömska ). Ha en bra lördag!

 13. Om det kan vara till någon tröst så har min fötter (och händer) haft praktiskt taget utanpåliggande ådror sedan jag var i tidiga tonåren, så det behöver inte alls vara ett ålderstecken. Men jag håller med om att det kan handla om vätskeintaget. Gör ”nyptestet” på huden och kolla, du nyper tag i så mycket skinn du kan på handen/foten och när du släpper ska huden omedelbart gå tillbaka så du inte ser var du nöp. Går det långsammare så är du uttorkad. Pudeln och jag sitter/ligger i skuggan på terrassen och njuter av allt som blommar, surrar och kvittrar. Här är alltid plats för dig och Nisse också om ni skulle känna för det någon dag.
  Charlotta

 14. Själv ska jag bara ligga i solstolen med gubben bredvid och med min nya kompis proseccon Victoria . Kan bli en strawberry daquiri också om jag orkar ta mig till bolaget. Skulle behöva städa men blundar istället när jag går in det brukar fungera.
  Puss från mig <3

 15. Pussa på besökande vänners lilla dotter – äta gott och njuta av den ljusa sommarnatten då solen aldrig går ner:)

 16. Här blir det fix i trädgården. Sovit tolv timmar och det var så skönt. Dock en tablett inblandad. Var hos psykologen igår och berättade, både lättnad och skam. Hon hade också läst ditt inlägg om dottern. Ha en mysig dag. Kram

 17. Har överraskat syrran som fyllde 50 år igår! Hennes man hade bjudit henne till Köpenhamn. Då flög jag, maken och våra föräldrar dit och chockade henne, rejält. Du skulle ha sett hennes min när vi satt i Nyhavn och sjöng när dom dök upp. Priceless!!
  Strålande väder och god champagne! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..