Nu jeflar, ni kan kalla mig trädgårdsmästaren!

En av mina kompisar, som jag för övrigt har träffat via bloggen (älska bloggen), jobbar inom blombranschen. Hon och sambon har ett större företag inom just blommor och övriga växter. Jag kallar henne ”K” här eftersom hon inte vill figurera med sitt riktiga namn eller ansikte. K är den som ofta förser mig med Sveriges bästa kvalitetsliljor. Sjukt bra kvalitet och mina absoluta favoritblommor.

 

K, som har en gedigen utbildning inom trädgård och blomster, gråter riktiga tårar när hon ser hur illa skött min trädgård är. När vi köpte huset för nästan 15 år sedan LOVADE maken mig att han skulle sköta trädgården om jag skötte insidan av huset. Han har väl klippt gräsmattan bergis 4 gånger på dessa år. Max. Jag har varit noll intresserad av blommor. Kan inte ett skit.

 

Och då ser det ju ut därefter också. Förra sommaren fick jag en light make over och kände att det kanske inte vore så dumt att ha en fin trädgård. Men, jag har inte pallat eftersom det varit lite mycket av annat skit som kommit emellan. As you know.

 

I måndags när jag kom hem hade K fixat ett bud som lastat av shitloads med prylar. 

IMG_1294
IMG_1347
Igår kom hon och jag tog ledigt från jobbet för att vi skulle ha en trädgårdsdag. Fifanihelvitti som jag/vi slet. K pekade med hela handen vad jag skulle göra och vi kämpade som dårar med att få fint.

 

Jag fick börja med att rensa ogräs. Bläääk så jefla tråkigt. Jorden hos oss är dessutom till större delen lera. Inte så jättekul. 

IMG_0637
IMG_0470
Samma plätt efteråt:
IMG_1361
Mitt i allt var vi tvungna att äta. Snabblunch med jordgubbar till efterrätt. 
IMG_1352
Ett av mina femtusen träd i trädgården är ”klätt” med stenar runt. Eller ja, de syns ju inte så mycket här…
IMG_0632
Hokus pokus fillijokus!
IMG_1368
Notera att K planterade murgröna i trädets håligheter! Det andra gjorde jag. *stolt*

 

Hon hade beställt jordgubbsplanta, citronmeliss och tomater till talibanen.

IMG_1369
IMG_1370
Vi höll på heeeela dagen, fram till 19-tiden på kvällen och det blev SÅ fint!
IMG_1349
IMG_1383
IMG_1380
IMG_1381
IMG_1378
IMG_1354
IMG_1376
IMG_1375
IMG_1374
IMG_1373
Sådana här Clematisar, eller vad det heter, har jag runt varje stolpe på altanen och de kommer växa sig superfint upp längs hela stolpen. Ska visa sen. 
IMG_1384
IMG_1372
När vi var nästan klara fick jag en hjärtinfarkt. Kom nämligen på att hela mellansveriges rådjursbestånd häckar i finhooden och de plöjer trädgårdar på ALLT. K bad mig fixa en häxblandning på olja, vitlök, sambal oelek och andra svinstarka kryddor, som hon sen hällde runt växter och krukor.
IMG_1367
Ber till han ovan där att det kommer funka annars kommer det bli en hel del rådjursstek till hösten.

 

Jag ska för övrigt till Återvinningsstationen här i helgen för jösses vad skräp det blev över. 

IMG_0479
Sen ska jag fixa en högtrycksmaskin och blåsa bort allt skit mellan stenplattorna.

 

Idag har jag ont ÖVERALLT. Herregud, jag är inte van att jobba fysiskt. Nu ska jag till jobbet men vill helst vara ledig och se om rådjuren kommer. Fifan så arg jag kommer bli om de har käkat upp allt när jag kommer hem i eftermiddag.

 

Laters

 1. Vår trädgård består av endast blålera vilket man ju inte kan plantera tup nått i, men i ett litet hörn har vi fått ordning och där har vi plantetat citrontimjan, dill och gräslök. Denna plätt vårdas ömt av maken vill jag lova!

 2. Fan vad härligt att du har fått slita och jobba och får ett sådant fint resultat! Måste vara skönt att få gå ”all in” och bara få vara ”här och nu” med tanke på allt som hänt och fortfarande händer. Terapi på hög nivå gissar jag att det var trots allt det onda 🙂

 3. Åh vad fint! Vilket jobb ni har gjort! Jag älskar blommor men har tummen mitt i handen och kan ta död på plastblommor. Får nog starta blogg med och hålla tummarna för att det är ngn läsare som kan komma och förtrolla min trädgård med, haha!

 4. Jäklar så snyggt det blev!! Vilken dröm att ha en vän som K 🙂 !! Nu får du inte glömma att vattna härligheten eller kommer K att sköta det :)?

 5. Så fint det blev! Jag gillade ytan med lavendel för jag gillar blå blommor. Det är klart värt det hårda arbetet när det blir så snyggt! Hälsa K!

 6. Sorry tant men man blir inte trädgårdsmästare av att göra som nån annan pekar…lika lite som man blir bilmekaniker av att lära sig fylla på spolarvätska !

  Ser trädgården lika fin ut om 2 sommrar ja då ska jag börja kalla dig trädgårds intresserad !

   1. Jag har en kinesisk nakenhund. Ta reda på hur mycket hår som behövs i blomkrukan så skickar jag ;-D
    Vet du förresten att rådjur är stora fästingbärare, så håll koll i Nisses päls och där fick du ännu en anledning att fylla frysen med rådjursstek 😉

 7. Finns nåt som heter Chrysan som luktar illa och som rådjuren inte gillar. Då får alla blommor stå kvar:-))
  Man kan även sätta i lite grillpinnar mellan blommorna.
  Sen tycker jag att det verkar som rådjuren inte gillar gula blommor för dom får alltid stå kvar.
  Tips om man vill att blommorna ska får stå kvar på gravplanteringar bland annat.

 8. Så fint det blir med blommor och så hårt du har kämpat.
  Men det gäller ju att lära sig knepen för att slippa jobba så mycket men ändå ha en fin trädgård.
  Här får du två knep. Blogghängarna kanske har fler?
  Strö salt mellan plattorna så dör ogräset mellan. Mycket lättare och snabbare än högtrycksspruta (och du sparar vatten…)
  Skaffa dig en självgående gräsklippare. Visst, den kostar i inköp, men jösses vad tid du får över! Du får väl finansiera den med lite traderaförsäljning av skor eller nåt. Eller gubbsingen kanske har nåt i sina gömmor han inte visste om att han behövde. 😉

 9. Chiliflakes, tabascovatten o curry gillar inte rådjuren, sen tälj vassa pinnar o stoppa i krukorna med det vassa uppåt så håller dom sig på avstånd, kan möjligen spetsa en o annan brevbärare också om det vill sig illa i o för sig……
  Snyggt det blev förresten!!

 10. Nu när du fått det serverat (ja, jag ser/läser att du jobbat hårt), underhåll, vattna, ansa!
  Annars är det inte rättvist att du skall ha en sån vacker tomt
  FrkUtanBalkong

 11. Hahaha, tack för dagens skratt!
  Jag har ett liitet, liitet träd som kämpar för att komma sig och växa, varenda jävla år så kommer rådjuren och käkar upp bladen och kvar står bara en tunn stam.. i år klippte jag långa grillfolieremsor och knöt fast lite här och där, hitintills har de inte varit hos trädet som nu börjar likna ett blivande stort träd, tjohoo!
  hoppas det blir nåt av mitt räddningsförsök och STORT LYCKA TILL med dina planteringar, att de får stå kvar!

 12. Sååå fint det blev!
  Gör inte om mitt misstag från ifjor!
  Vi har pool med stenläggning runt, det är 6 år sedan jag la den, 300kvadrat ca.
  Jag spolade med högtryck i slutet av sommaren och tänkte inte på att de skarvar som nu var rena och fina bjöd in all från som blåser omkring, i år har öjag fått vända alla stenar och lägga om pga all ogräs.
  Så mitt råd till dig är att köpa hem sk stenmjöl som du sedan sopar över staben när du spolat, så du får nya skarvar emellan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..