Den som spar hon har … eller the queen of stupidity

Det här är så typiskt mig:

 

En gång när jag var i USA handlade jag på ett ställe där bara företagare får handla. Typ Martin Olsson. Hittade skitfina plastmuggar i roliga färger som då inte fanns i Sverige. Stora som rymmer nästan 5 dl. De låg i 150-pack. 

IMG_1346

Just den resan var en ren shoppingresa med min bästa kompis som är amerikanska. Därför spelade det inte så roll att muggarna tog plats eftersom vi reste hem med nio (!) resväskor fulla.

 

När jag hittar saker utomlands som inte finns hemma blir jag dumsnål. Här ska inte slösas med grejerna när man kommer hem. Det kan ju ta slut och då får man ju inte tag i mer.

 

I veckan var jag nere i ett av rummen i källaren. Har 5 tusen grejer där och det är rörigt som f-n. Lyfter på något och ser dessa muggar i ett hörn. Hoppsan.

 

Sa jag att det var 11 år sedan jag gjorde den shoppingresan?

 

Men nu jeflar ska de användas.

 

Ibland orkar jag inte med mig själv.

 

Mvh

Hon som även har flera hundra amerikanska zip-lockpåsar i 18 storlekar …. i källaren.

 

 

 1. För några år sedan skulle en kompis syster fira jämt och hon handlade på Martin Olsson. Jag blandade ihop det med Martinshop som ligger på Andra Långgatan och är väl den enda porrbutiken som är kvar där nu. Du kan ju förstå min förvåning att hon skulle köpa festtillbehör där?!

  Förövrigt kan jag sätta mig in i dumsnålheten men jag håller på att öva bort det med att det finns något i att använda grejerna också

 2. HAHAHA!!! Ja, här är det exakt 10 år sen USA resan och jag har också zip-lockpåsarna kvar!! Gick fullständigt bananas på Wal-Mart och köpte MÄNGDER med påsar (som jag också sparar då de vid tillfället inte fanns här hemma :-)). Vill minnas att kassörskan tittade lite undrande på oss när vi kom med vårt påsberg….. 🙂

 3. Jag trodde du skulle skriva att plasten spruckit efter att ha legat länge Något helt annat vet att jag tidigare sett att ni haft mobilväska /fodral i skinn i webshopen har ni slutat med det eller är det jag som hittar dåligt ? Skulle vara till en samsung Galaxy J 1

 4. Hm, erkänner att jag är likadan! Kan snåla på saker jag köpt (speciellt utomlands) och sen hittar jag dem i ngn byrålåda.

  1. Det handlar om Mona.

   bloggbevakning. se/2016/06/02/gissningsleken-ar-slut/#comment-17821

   Ta bort mellanrummet efter bloggbevakning.

   Jag gillar dig Mona, men undrar vad detta gäller? Känns inte alls bra. Vore bra att höra din sida av historien.

   1. Mycket tråkig historia. Någon gjorde business med min man, trots att jag avrådde båda parter. Det sket sig och av någon underlig anledning kallades en fd kompis in som vittne, trots att hon inte visste ett skit. Jag blev vansinnig och mailade henne och mitt i mailet kom jag på att personen skulle höras under ed, vilket var en fördel. Dock svek hon mig mig i ett tidigare skede, vilket jag aldrig kommer förstå varför. Personen som stämde maken är lite ensam och har för lite att göra. En genuint trevlig och snäll människa, egentligen. All kärlek till henne och hennes man.

    1. Ja, alltså ni förlikade ju och behövde betala typ 400 000 kr på studs enligt FU som jag precis fick . Det gör man ju inte om man inte är skyldig ju

     1. För mig är det här ett riktigt lågvattenmärke.
      Varför en eller två personer väljer att lufta en privat sak på en sk skvallerblogg det vet bara dom,för mig är det fullkomligt obegripligt
      Mona skickar ett mail till ”Någon” ,ett privat mail….denna någon har av mailet att döma inte tillräckligt stora kulor för att face to face förklara för Mona varför hen är besviken och känner sig lurad,eller varför hen tänker vittna i processen om den kraschade affärsrelationen mellan ”Någon nr 2” och Monas man.
      Däremot tycker ”Någon” att det är en utmärkt ide att skicka en kopia på mailet till bloggbevakning…..
      Bloggbevakning går ut och köper en ny spade och börjar gräva med en frenesi som får byggandet av Norra länken att framstå som ett sandslottsbygge.
      Det är grisigt så det räcker,att det sen finns människor som tycker att det är mysigt att läsa om det och gotta sig i något som är ledsamt och sorgligt för ALLA iblandade det gör mig mörkrädd.

     2. Jag är inte inblandad men kan säga så här: ibland är det bättre att köpa sig ur ett problem eftersom långdragna tvister är lika med extrema advokatkostnader … om man har en av Sveriges duktigaste. Vill du veta mer detaljer så kan vi ta en fika på stan. Känns ovärdigt att hänga ut folk här. Det finns alltid två sidor av ett mynt. Alltid.

     3. Fast så var det väl ändå inte? som jag fattat det så fanns mailet med i det som blev offentlig handling och som bloggbevakning sen begärt ut, det är ju inte mailets mottagare som skickat mailet till bb. Rätt ska vara rätt, inte schysst att påstå att mailmottagaren skapat uppmärksamhet genom att vidarebefodra det hela. Hade jag fått ett sånt mail när jag skulle vittna hade jag också visat det för aktuella advokater…

     4. Fast AnnP. Skyldigheten att vittna är väl lagreglerad? Får J, du eller jag en kallelse till domstol så handlar det inte om vad man vill utan vad man enligt lag är skyldig att göra dvs vi är tvingade att dyka upp. Det kan ju även vara så att man inte vill vittna men måste. Bäst att tillägga att jag inte känner eller har träffat någon av personerna.

    2. På bb så finns det ett inlägg som heter typ ” gissa vem av bloggarna som skrivit detta” då publiceras ” bara” mailet.
     Att det finns tillsammans med övriga dokument/handlingar som senare publicerades i ett annat inlägg på bb betvivlar jag inte alls.
     Jag har svårt att tro att bloggbevakning prenumererar på FU från Sveriges alla rättsväsenden…
     Alltså måste man få info om detta och den infon kan i alla fall i mina ögon bara komma från någon av de inblandade.
     Eller att någon av de inblandade gett någon annan i uppdrag att vidarebefordra det till bb.

     Inte så schysst tycker jag!

 5. Ooohhh yeahhh – Ziplocks väl gömda i skåpen här hemma också! Får endast användas vid Speciella Tillfällen… Alla storlekar och modeller, för ”de kan vara bra att ha”, och vem vet när jag hamnar på ett Wal-Mart nästa gång? Kan ju ta (ännu fler) år! 😉

 6. Hej Mona. Jag la upp en bild till dig på din Facebook. Vet inte om du är där så ofta. Trodde ni var de enda i Sverige som säljer Tancan…

 7. Hahaha, jag är precis likadan. Köpte på mig massor av prylar på en USA-resa för 3 ½ år sedan (doftljus, zip-locks etc).
  Sen när jag skulle åka till USA igen i höstas så hade jag knappt börjat använda de saker som var 3 år gamla… Dumsnålt var ordet!

 8. Man behöver inte åka utomlands för att drabbas av shopping jävulen……..
  Fråga hon som äger 1600 st kaffefilter från Ullared – och som har en perkulatorbryggare…….för kaffefilter är ju billigt i Ullared…….

   1. Glöm inte egen mjukost, torka fröer, filtrerar grumlig saft osv…. Kaffefilter har tom jag som inte dricker kaffe!

 9. Minns att för mååånga år sedan när jag bodde i USA ett litet tag använde man sköljmedelsark där som man stoppade med tvätten i torktumlaren. Detta fanns inte vid denna tid i Sverige så jag köpte på mig ex antal rullar när jag for tillbaka. Efter ett tag kom de hit till Sverige ett tag men blev aldrig någon succe här! Jag kom också på att för att tvätten skulle bli mjuk så skulle den ju torktumlas och det gjorde jag bara med handdukar! Jag tror jag använde dem i linneskåpet ett tag och sedan slängdes dem!

 10. Du är exakt som jag. Jag har fortfarande speciell gladpack jag köpte i USA för 16 år sedan. Nu är jag sentimental med att använda den för jag gjorde resan med min bästis som nu har dött i cancer.

 11. Jag fullkomligt älskar att gå ner i källaren och fynda saker, har hela min lägenhet instuvad där sedan jag och maken flyttade ihop för flera år sedan 🙂
  Makens mamma och moster har tjatat på honom sedan jag flyttade in, att han borde slänga mitt ”skräp” för att det tar för mycket plats, men det gör vi icke.
  Så behändigt när något går sönder, som glas eller nåt annat, bara gå ner och fynda nya 🙂
  Eller som när barnen behöver priser som ska doneras till idrottstävlingar. Man kilar ner och hittar en vas eller porslinsfigur, istället för att behöva gå och köpa.
  Man kan ju hitta allt möjligt roligt som överraskar, så jag älskar min lilla ”loppis”, eller ska man kalla det ”fyndhörna”, som jag har i källaren 🙂
  Det tycker jag att du ska göra med ditt också <3

 12. Alltså, jag vet inte vad jag ska tro längre och ”karma hit och karma dit” känns som att du kanske inte har några större problem med att vara lite ”vårdslös” med sanningen och moralen inimellan? Eller så har jag helt fel, hoppas på det sista… att jag har fel så klart!

  1. Du har fel. Jag är mest troligt en av de ärligaste människor som finns. Liksom hög moral. Dock kan den vara dubbel ibland, men då står jag för det. Problemet med att alltid vara ärlig är att det kostar. Mycket. De flesta är rädda för ärliga människor och många klarar inte konflikter. Jag räds aldrig för sanningen eftersom den a l l t i d segrar. Däremot har jag ett jätteproblem: jag är en känslomänniska och kan bli arg på 0,002 sekunder, och då är det inte så bra om jag är i närheten av en dator/mobil. Jag blir då lite väl snabb med att dra iväg grejer i stundens hetta, istället för att sova på saken. Jag skulle kunna skriva rätt mycket om rätt många men tycker att vissa saker pratar man inte om i offentliga rum. Jag tar det hellre face to face. Har alltid haft som ”motto” att det man inte kan säga rakt i ansiktet på folk ska man inte säga över huvud taget.

 13. Jag har alltid gillat att läsa din blogg just för det inte varit nån ”kändisblogg”. Man har sluppit massa kommentarer om skvallerbloggar hit och dit men tydligen inte längre. Visste inte ens att du var en kändis. Trodde bara du var en ”vanlig” med en skitrolig blogg när jag började läsa dig för massa år sen.

  1. Du, det visste inte jag heller. Och det är jag inte .. och kommer aldrig att bli, thankyouGod. Men, tyvärr är vi kvinnor/tjejer brutala mot varandra. Sjukt tråkigt.

 14. Det här är en blogg där en människa skriver om sitt liv i stort och smått, delar med sig av högt och lågt, där man kan skratta (och nån enstaka gång även gråta) och få lite underhållning i vardagen.
  För min del begriper jag inte hur man har mage att lägga ut länkar till nån skvallercentral, och sen dessutom kräva svar här om hur det ligger till med högst privata business.
  Sitter man och gottar sig, gräver, spekulerar och undrar över detta så måste man ha ett väldigt trångt och trist liv. För att inte tala om brist på uppfostran och respekt.
  Sen spelar det ingen roll om det handlar om Mona, Zlatan eller Stina Johansson i Blomstermåla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..