Förlåt mig alla music lovers

….men är jag den ENDE i Sverige som verkligen inte tycker om hans musik? Så pass att jag byter kanal om han dyker upp i rutan.

Mvh

Förrädaren

avbild 2016-06-01 kl. 11.14.30

 1. Man lyssnar inte på Håkan Hellström för att han är bra. Man lyssnar på honom för att man blir på bra humör! Hans energi smittar av sig och man får värsta boosten! 🙂

 2. Här är en till! Har aldrig förstått hans storhet, tycker dessutom att han sjunger falskt emellanåt, men det är jag det 🙂

  1. Men det ör ju det som är så bra!!! Så att även jag kan sjunga med utan att folk säger ” kan du inte vara tyst?” Och man blir ju GLAD av låtarna!!

 3. Han har gjort några låtar jag tycker är OK, men inter så bra att jag laddat ner dem på Spotify. Jag har aldrig känt något behov av att gå på någon av hans konserter heller.

 4. Tyckte heller inte om honom, trodde jag. Eftersom jag är intresserad av nutida musik, och det är den jag gillar bäst, så bestämde jag mig för att jag måste försöka förstå vad som är grejen med HH. Så in med puppar i öronen och så LYSSNADE jag. Upptäckte att karln är en musiksnickare av Guds nåde, och att han KAN sjunga. Allt snack om att han sjunger falskt är bullsh*t, men han sjunger på ett eget och annorlunda vis.
  Har du tittat på Så mycket bättre nån gång? De låtar som bli så lyckade i en annan artists tolkning är de låtar som är skrivna av just såna här duktiga musikmakare.
  Om man inte har fastnat i åttiotalsträsket så rekommenderar jag verkligen att l y s s n a på HH. Men sitter man hellre kvar där och diggar It´s Raining men, I´m so excited, Final countdown, Köpa vingar för pengarna och så vidare – ja, då lär man heller aldrig förstå… 😉 😉

  1. Falskt som attan sjunger han ibland, missar man det är man tondöv eller döv helt och hållet 😉

   Min uppfattning är annars att det är en ganska liten klick som gillar honom (sett till alla som lyssnar på svensk musik) men de som gillar honom gillar honom VÄLDIGT mycket!

   Jag gillar honom inte, men jag kan ändå förstå att folk gör det. Han kan skriva, och han lyckas definitivt förmedla känslor.

   1. Jag kan försäkra dig om att jag varken är döv eller tondöv. Nej, han är ingen skönsångare, som Michael Bublé till exempel. Han har helt klart sin egen stil, därmed inte sagt att jag älskar allt han gör. Men har man inte gett honom och hans musik en chans, utan bara avfärdar honom för att man hört ett par låtar på radio eller i tv, då begär jag inte att man ska förstå. Men bara för att man inte förstår själv så har inte andra fel.

    1. Nu var det väl precis det jag skrev, ATT jag förstår att man tycker om honom, även om jag själv inte gör det.

     Sedan var det en blinkande smiley efter döv/tondöv. Klart jag inte tror att du (eller andra som gillar honom) är döv, men faktum är fortfarande att han ibland sjunger falskt. Och att han har en väldigt speciell sångstil (som förmedlar känslor).

     Jag tycker också att det är helt okej att tycka olika. Jag älskar Springsteen, men jag tar inte illa upp för att alla inte gör det. Jag försöker heller inte få dem som inte gillar honom att tro att det är för att de inte förstår. Vi alla gillar olika helt enkelt, och det kan väl vara ganska bra?

 5. Nej då Mona …jag är av samma åsikt som du 🙂 Har aldrig förstått hur han har kunnat bli så stor artist.

 6. Nej, du är inte den enda. Jag har aldrig fattat hans storhet. Men jag är kanske för gammal för att tycka det ska finnas nåt lite av tonsäkerhet, inte bara falsksång. Jag ryser av obehag då jag hör honom ”sjunga” Taubevisor… och det mesta av annat han gör.
  Förlåt Håkan, du är säkert bra, du har miljoner fans, men jag är ingen av dem!

 7. Närå, jag tycker han är skitdålig. Från en skylt som jag sett:

  ”VARNING! Inbrott bestraffas med Håkan Hellströms senaste CD!”
  ‘Nuff said. 😀

 8. Blir småprickig på riktigt av Håkans intonation!
  Eller, som han själv skulle säga – Bliiii rsmåååpri ckkkkigpå riktiii gtaaav Hååå kansinto natiooooooon!
  Jävla språkmisshandlare skulle jag vilja påstå..

 9. Du är inte ensam. Hade en granne för länge sedan som alltid drog på Håkan när hon kom hem på fyllan. Känn ingen sorg för mig Göteborg… Tre på natten. Tur att hon var en god granne.

 10. Nej, du är inte ensam. Jag förstår inte alls hans storhet. Jag förstår ärligt talat inte nåt när det kommer till honom. Sonja Aldén är en annan artist där jag inte förstår någonting.
  Charlotta

 11. Till fansens försvar så måste jag säga att han är en grym entertainer men sjunga kan han inte,
  och jag förstår inte heller hans storhet.
  Man kan ju int begrip allt.. 🙂

 12. Jag har avskytt honom sen jag hörde en låt av honom på radion första gången, och jag hade ingen aning om vem det var. Tondöv, tråkig, plump.

 13. Håkan Hellström går väl an men Robyn och Lisa Ekblad får jag klotter på huden av liksom alla så kallade nästan-artister som varit med i idolsvängen. ”Mamma tycker i alla fall att jag sjunger bra”. Söndercurlade kids som inte klarar motgångar. Läste ditt tidigare inlägg om grannen, visst vet man var ens riktiga vänner finns. Man kan ha stor bekantskapskrets men den blir väldigt liten när man behöver en ”riktig” vän.
  Kram på er!
  Hur gick det i morsdagstävlingen?

 14. Nä nu höjer jag en liten vit vimpel här inne och sticker ut och säger att ni är tondöva allihop. Fina Håkan. Så annorlunda. Så bra. Vänta lite nu. JAG är ju hörselskadad. Det är ju jag som är halvdöv. Äh. Ni har fel i alla fall…. Tror jag.

  1. Lyckliga du! Lyssna och sjung med för mig också! Han är ju vår tids Evert Taube med sina underbara texter!

 15. Bor i Göteborg och tycker han är en plåga. Förstår inte vitsen med honom alls. Byter alltid kanal när hans musik kommer på .

 16. Jag gillar inte heller. Kul att vi som kommenterat är så rörande överens, (ialla fall de flesta) ett glatt gäng likasinnade!
  Have a nice day 🙂

 17. By the way… Du som rest runt halva jordklotet… Har du varit på Mauritius? Är lite spekulant på en liten trip i februari 🙂 Eller nån av läsarna kanske kan dela lite erfarenheter.

  1. Var på Mauritius för två år sedan bad och sol två veckor all inclusive underbart och mycket god mat på hotellet.
   dyrt stt handla då de har god ekonomi. Gå inte på att du kan handla taxfree och ta som handbagage om du mellanlandar i frankrike eller tex tyskland. Blev av med min rosa rom på charles de gaulle flygplatsen.
   Åker hellre till Mauritius två veckor än till Thailand även om det är billigare där.
   Lycka till med resan!

 18. med risk att dra på mig all världens vrede…
  Hellström, Kent – same shit, och man kan bara förvånas över masshypnosen de genererar! jag har försökt lyssna, på riktigt lyssna. blev inte bättre av det heller. tur att man i alla fall kan fimpa radion/byta kanal! 🙂

 19. Jag ska se honom igen på söndag, finns inte ngn bättre, ta Er tid och lyssna på texterna så kanske ni ändrar er, tur att smaken är som baken. Ha en bra dag !

 20. Vänd på steken, alla HH-hatare: kan det möjligtvis vara så att HH faktiskt kan sjunga men att ni inte kan lyssna? 🙂

  1. Jag måste nog lyssna på hans texter. Har hört förut att han är ett geni när det gäller det. För mig är han bara någon som i sjömanskostym sjungit på Allsång på Skansen…

   1. Lyssnade du på Kristian Gidlunds sommarprat? Om inte så går det säkert att lyssna på igen någonstans. Om du i det sammanhanget lyssnar på den HH-låt han spelade så tror jag att du kommer ett steg närmare att tänka bort sjömanskostymgrejen. Promise.

 21. Nej fy vad dålig han är! Tål inte att höra honom, sen må han vara hur charmig och energisk som helst. Men jag står inte ut. Han kan INTE sjunga. Trodde jag var den ende…

 22. Flera av hans texter är kopierade från engelska. Han har då ingen sångröst. Fattar inte hans popularitet.

 23. Tycker han är riktigt dålig!! Många är så hysteriska över honom att de blir galna när man kritiserar honom/hans musik

 24. Nä honom begriper jag mig inte på… Aldrig i livet att jag skulle köa i flera dagar för att stå längst fram på Ullevi i helgen. Över min döda kropp!

 25. Nää hörrni , kom igen, nu räcker det väl med : inte nej , gillar inte.. nu ”vänder vi blad va?”

  Det är UNDERBART väder! Vi är så pass friska allihopa här inne att vi både kan läsa och skriva bara en sån sak. Va? Hörrni?
  För er skull och bara er skull står jag här nu, och värmer upp.
  Framför er står nu en par kilos överviktig kvinna i orange t-shirt och jeansshorts, stampandes med ena foten lite grand i otakt. Lite lätt rumpgunging och ena handen på höften, börjar nynna lite svagt .. och nu jäklar i med öronpropparna för här kommer min bästa imitation på er guldgosse:

  KOM IGEN ……Moooooooona vad skulle vi annars göööööraaa
  ( vet, borde sjunga Lena, med det blir inte lika roligt/torrt då hehehe.. kan inte mer på den biten .. men jag fick feeling så jag kör en da capo med full stämma- behåll öronpropparna i för fasen )
  KOM IGEN MOOONA VAD SKULLE VI ANNARS GÖRRHHAAA…..oohh oohhh… GÖRRHHAAA….

  Ha det bäst!

 26. Har aldrig någonsin förstått varför hans musik skulle vara så poppis. Följaktligen lyssnar jag inte på honom och stänger av TV:n om han syns där. Finns så mycket bra musik att lyssna på men inte Hellströms. Sätter på Rod Stewart nu…och senare Freddie Mercury. Tjolahopp!

 27. Jag har sett honom live för många år sedan och han är en helt fantastisk live artist. Håller med om att det inte håller på samma sätt på radion dock….

  Det som däremot irriterar mig är alla hyllningar för hans fantastiska texter. Han har tagit andras texter och översatt dem otaliga gånger. Vet inte om det är något han är öppen med eller inte, men hans musik är inte hans egen.

 28. Näpp du är inte ensam, kan inte med hans falsksång
  och det är något med hela honom som får mig att inte gilla..kan inte sätta fingret på vad riktigt.

 29. Vi verkar vara många som inte fattar hans storhet, jag gör som du Mona, byter kanal eller stänger av när jag hör hans falska stämma…

 30. Nej du är absolut inte den enda. Tycker både hans röst och musik är hel kass.
  Jag menar ska jag lyssna på falsk sång kan jag lika gärna börja sjunga själv.
  Huuuu.

 31. Men ett fenomen är han nog enligt alla hans fans. Säljer ut Ullevi två dagar helt otroligt. Fansen har börjat tälta en vecka innan konsert. Se bara på LillBabs varit artist i 60 år och inte kan hon heller sjunga.

 32. Gillar en Sandra Nielsen så är det nog svårt att gilla Håkan. Grejen med Håkan är inte att han har en röst som är perfekt eller slät. Grejen med Håkan är att han är unik och att han sjunger så som det är på riktigt, så som det känns, vilket gör att en känner något när han sjunger. I Love him! Ska hå på båda konserterna i helgen!

 33. Håller med dig och alla andra här som säger : NOPE…vad sitter hans storhet i ?
  Tycker i och för sig så om en hel del andra också men nu gällde ju detta HH.
  Och sjömanskostym på vuxna som privatklädsel borde vara förbjudet………..
  Hälsningar Skåne.

 34. Helt enig med dig! Men det törs man ju knappt säga, det är nästan lika stort landsföräderi som att säga att man inte gillar Evert Taube.
  HH kan ju inte sjunga!

 35. Både text och musik är som tortyr för öronen, för vem gastar ut ”Ge mig arsenik” i början av en låt med så falsk sångröst?
  Sorry men jag lyssnar hellre på någon som inte kan spela fiol eller blockflöjt. Vilket som, så skär det mindre i öronen än hans sångröst :-/

 36. Ärligt talat så är jag ett enda stort frågetecken när det gäller HH. Fattar inte grejen, vad är det som är bra? Har alltid känt mig som barnet i Kejsarens Nya Kläder. Är det bara jag som ser hur det är, eller är det jag som är blind. Fattar verkligen inte…

 37. Är det inte lite ”Kejsarens Nya Kläder” över honom?? Alla hjärntvättade säger bara ”åhhh, vad underbart och bra” och själv går jag bara och väntar att någon ska peka och säga ”men han kan ju inte sjunga”!!! Då ska Sverige vakna… Hahaha!

 38. Hej alla raringar, när det gäller tycke och smak är vi olika – men man kan inte ”tycka” att Håkan sjunger falskt. Det gör han inte. Däremot kan man förstås tycka att hans röst och sätt att sjunga inte är njutbara. Helt okej.
  Själv älskar jag honom. Det har med känslan att göra, han ger allt.

 39. Nej då instämmer helhjärtat!! Gillar varken honom eller den andra som alla svenskar verkar älska…Lars Winnerbäck…

 40. Det vore kul att göra statistik (maken kan ju bidra med Excel-kurs) på detta!
  Då menar jag snitt- o medelålder på dina följare
  Skulle tro 50, hepp

 41. Och just idag, är jag världsligt bitter över att jag inte befinner mig i Göte-la-borg, men jag poppar Håkan på Spotify och tröstar mig med att jag iallafall är på rätt ställe den 17 december.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..