Älska hemliga poliser

Jag jobbar supernära CityGross här i Bromma. 1,5 minut med bil. Strax före lunch åker jag och 24-åringen dit för att handla lunch.

 

På vägen tillbaka står jag i en korsning och ska svänga höger. Det blir grönt för mig samtidigt som det blir grönt för cyklister som skall korsa övergångsstället. Så som det brukar bli. Alltså håller man koll efter cyklister bakom axeln. Precis när jag svänger bestämmer sig ett jefla pucko för att g å över gatan. Jag tvärbromsar och ställer mig på tutan. Sånt där gör mig nämligen fullkomligt vansinnig eftersom det är så lätt att man kör på någon i ett sånt läge.

 

Snubben, som är i 35-års åldern, får ett tokspel på mig och börjar slå på bilen. Jag tvärstannar och drar ned rutan och frågar vad i helvete han håller på med. Kan säga så här: jag är INGEN  lek när jag lackar i trafiken och jag räds inte ett skit. Killen kommer fram och börjar skrika. Jag skriker tillbaka.

 

”Är du helt jävla blind eller, det är GRÖNT för mig och för CYKLISTER!”

 

”Det spelar väl för fan ingen roll!” säger den mindre begåvade idioten och slår in mot mig men träffar fönsterkarmen. Jag blir skogstokig och ska precis öppna dörren för att ge honom en dagsedel. Samtidigt ser jag i hans ögon att han inte bangar för att slå ned mig.

 

I samma ögonblick kommer en bil som ställer sig jämsides med mig och börjar tuta. Föraren vevar ned rutan och skriker till puckot:

 

”Lägg av med det där och stick härifrån innan jag syr in dig!” och så håller han upp sitt polis-id. Idioten backar direkt och jag kör vidare. Polismannen kör i fatt mig och gör tummen upp genom fönstret.

 

Alltså, hade inte han varit där så hade jag åkt på en fetsmäll.

 

Tack gode Gud för civilkrimmare!

 

Den andra idioten måste ha fått för lite välling när han var liten för han var helt klart inte hel i skallen.

 1. Herregud,hahaha!!! Vilken tur att det slutade lyckligt..
  För övrigt beundrar jag dig och alla andra som öht vågar köra bil i sthlm! (jag är en feg lantis..)

 2. Sådär tuff/orädd var jag också ”förr i tiden”, men numera har jag fullständigt fegat ur. Jag kan fortfarande bli skogstokig på människor som riskerar både sina egna liv och andras genom korkat agerande i trafiken, men jag vågar inte längre göra dem uppmärksamma på sina dumheter. Det finns allt för många idioter där ute som inte drar sig för att ta till övervåld och jag är inte på långa vägar färdig med mitt liv än, så jag slår på ”zen-funktionen” istället och glider vidare. Men ibland saknar jag att få bli förbannad på riktigt. Jag får passa på att leva genom dig Mona, och tacka civilarna för deras rådiga ingripande. 😉
  Charlotta

 3. Hahaha. Du är bara helt underbar. För lite välling. 🙂 Du gjorde min dag. Om det finns en Gud så hade hon en jäkligt bra dag när hon gjorde dig. Tur som en tokig har du ju med som råkar på fina civilare när du som bäst behövde. Kram på dig och var rädd om dig där ute.

 4. Efter att ha pekat finger åt en BMW som körde rätt ut i vägen framför oss så att vi fick tvärbromsa och blev jagade av denne man från Rinkeby genom hela stan, så ligger jag numer lite lågt.
  I dagens samhälle, i synnerhet Stockholm, kan man få en kula genom rutan om man skäller på fel person.

 5. Jag vill både säga ”bra gjort!” och ”är du inte riktigt klok?!”. Efter att mina insikter ökat om hur många i samhället som har problem med för lite välling (hög impulsivitet och hög grad aggression) så ligger jag mycket mer lågt nu än förr. Jag kliver in om andra riskerar bli utsatta, men söker själv sällan den där egentliga rättvisan. Tur att det slutade bra!

 6. Ha ha välkommen till min verklighet händer väl så där en 2-3 gånger om dagen under ett arbetspass i hemvården. Verkar som högerregeln, lämna företräde stoppskylt eller omarkerad övergångsställe är sånt man bara lärt sig men aldrig praktiserar.
  Tur man går runt med direktlarm dag som natt !

  1. Haha, jag undrade hur länge det skulle ta innan någon frågar om det! Det är knöligt att gå dit och jag hade inte tid med en kvarts promenad!

 7. Tyvärr finns det många idioter. Igår stannade jag vid ett övergångsställe (inne i ett litet samhälle) för att släppa över tre små tjejer som höll varandra i handen. Då börjar bilen bakom mig tuta som en galning. Jag är på väg ut ur bilen för att … men satt lugnt kvar. Ville inte skrämma tjejerna. Vilken jäkla dåre, dock retade jag gallfeber på han genom att köra väääldigt sakta. Stannade lääänge vid stopplikten. Sen när vi kom ut på större väg och han gärna ville köra om, då gasade jag på som f-n. Jag njöt av hans stress. När han hade stopplikt stannade han inte och när han till slut svängde av så hade bilen ingen blinkers. Somliga ska inte ha körkort.

 8. Eftersom du gillar civilpoliser: Den som inte tar sig tid att träna idag kommer förmodligen tvingas ta sig tid att vara sjuk längre fram…

 9. Välkommen till Latitud 57. Där verkar det som trafikregler inte ens existerar…..
  Skönt att lagens långa arm befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle.

 10. skulle ta en moppebrud i hampan i em, hon körde om på höger sida inne på en parkeringsplats där man parkerar till höger, det var sååå nära att hon blev en blöt fläck i bildörrn. Jag blev vansinnig av skräck och hon hade ”tur” som försvann, men detta är den andra bruden på moppe som jag sett köra som Kamikazies. Visst äre körkort nuförtiden? Den förra höll på att smasha bussen jag satt på och därefter provade hon nära på en bil i en rondell framför bussen.

  #backapolisen #älskapolisen
  (faktiskt) Känner flera och de har ett hjärta av guld och en skitlön

 11. Min brorsa kör en strippad polisbil, dvs det är en fd polisbil som polisväsendet sålt och de har tagit bort nästan allt polisiärt på den, förrutom några remsor polisreflexer på knappt synbart ställe, klistermärken på insidan bildörr som upplyser polismän om div saker, plus att elekroniken för sirener å blåljusslinga framtill mellan framlyktorna finns kvar (kan mao kopplas in igen om man har en händig kompis. Kan säga att när brorsan är ute i trafiken är det både en och två som blir lite extra laglydiga när de ser bilen… tack vare de dubbla radioantennerna (de tror det är en civilare ☺

 12. Skönt att det gick bra! Och tur att polisen var där! Blir så glad när någon hyllar poliserna, har flera kompisar/släktingar som är poliser och dom får alldeles för lite beröm och på tok för dåligt betalt!
  Kram

 13. Jag brukar ge fingret och bete mig illa när jag blir tutad på, fixar inte det. Och det även om det var jag som gjort fel från början.

 14. Du anar inte hur mkt vi får ”jobba” på ledig tid. Vi har med leget jämt. Kan ha varit en ledig kollega alltså..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..