När man är mer än lovligt blond

Det är svårt att inte vara glad på fredagar. I normala fall ska jag vara ledig, men det har varit lite si och så med det den senaste tiden. 

IMG_0596
Ramlade in på jobbet och där stod en bloggläsare; Ullis. Hon ville komma och klämma lite på mina ponchosar, innan hon lade en beställning. Jag älskar er läsare, inte för att många av er kommer med/skickar presenter, utan för att ni är genuint trevliga och för att ni är genuint intresserade av mig som människa. It takes one to know one … som det så fint heter.

 

Ullis hade förvisso med sig en flaska champagne till mig … och 24-åringen. … och ett jättefint kort som hon hade gjort själv !

IMG_0594
Inuti kortet hade hon skrivit några rader som berörde både mig och dottern. Tack Ullis, vi blev verkligen jätteglada!
IMG_0595

Vi sa tack och hej och en stund senare åkte jag till Tandläkar-Tove. En kompis här i finhooden. Hon har nämligen utbildat sig inom InvisalignJag har aldrig hört talas om det här men när vi var ute och åt middag i förra veckan berättade hon. Det är en ny teknik som i många fall kan ersätta en vanlig tandställning. Och nu kommer vi till avdelningen Dum Idiot. 

 

Jag har, i alla år trott att när man är vuxen kan man inte göra något åt sina tänder. Hur jag nu kunnat tro det med tanke på att jag då och då stött på vuxna med tandställning. Uppenbarligen har jag varit aningen felvaggad eftersom jag inte kopplat.

 

Men, jag tror jag vet varför jag trott så. Jag har extremt fula tänder och man kan inte tro att jag en gång hade tandställning. I nästan två år. Eftersom det färdiga resultatet inte var särskilt snyggt har jag alltid antagit att det inte gick att fixa till mer än så.

IMG_0603
Som om inte hörntänderna vore nog så har jag ett enormt överbett vilket givit mig mycket huvudvärk genom åren. 
IMG_0607

Men, jag har som sagt inte trott att det går att fixa bättre än så här.

 

Tandläkar-Tove berättade att det visst går. Med Invisalign. Jag är en sån som alltid litar på människor som är duktiga i sin profession, så jag blev eld och lågor. SOM jag har fått kommentarer om mina draculatänder genom åren och när det visade sig att talibanen ärvt dem blev jag genuint ledsen. Nu har hon fått tandställning och bara på ett par månader har hon fått superfina tänder och jag är s å glad för hennes skull. Nu kan hon äta ordentligt, det har hon aldrig kunnat förut. Så här såg hon ut för två månader sedan: 

IMG_4028
Och så här dag; 
IMG_0638
Det som inte framgår på den övre bilden är hur mycket framtänderna är intryckta i munnen.

 

Jag bokade tid hos Tove och igår var det dags för första besöket. Hon håller till i Norra Ängby här i Bromma

IMG_0598
Jag har haft samma tandläkare i 25 år så det kändes jättekonstigt. Dock gör inte min några tandregleringar. Tandläkarbesök har aldrig tillhört mina favoritsysselsättningar men Toves praktik är mycket varm och välkomnande. Dessutom gillar jag att all personal var noga med att hälsa. 
IMG_0628
Älska att all personal går i rosa! Medan Tove skrev in mig i datorn läste jag på om Invisalign.
IMG_0599
IMG_0604
IMG_0605
Säg hej till Stockholms snyggaste tandläkare! 
IMG_0612
Hade svårt att smälta att ALLT gick i rosa!
IMG_0609
Först fick jag röntga tänderna i ett speciellt rum i en superavancerad apparat … som jag glömde att fota. Efteråt gick Tove igenom röntgenbilden för att se att jag inte hade några tumörer (!) i käken. Allt såg bra ut.
IMG_0615

Sen fotade hon tänderna med en vanlig kamera: 

IMG_0618

När det var klart satte hon på mig en jätterolig gummigrej som spänner ut munnen. 

IMG_0619

Sen hade hon ett slags verktyg som digitalfotade av alla tänder på insidan med ett pipande ljud. Datan samlades i en fil som skickas till Costa Rica, där man gör genomskinliga skenor som är exakt anpassade efter mina tänder. Skenorna tar man ut när man äter, annars ska dom vara på dygnet runt och de syns inte och man läspar inte när man pratar. Grymt nyfiken måste jag säga.

IMG_0619
IMG_0622
Det kommer dröja två veckor innan jag får dom och jag ser verkligen fram emot det. Hela proceduren kommer mest troligt ta 1,5 år eftersom jag har mycket som ska ändras. Det här är hyfsat dyrt men det är en bra investering om man mår skit över hur de ser ut. Exakt pris är svårt att säga innan Costa Rica-kliniken (eller vad det heter) återkommer med hur pass mycket de tror att skenorna kan ändra tänderna. Tittade på lite före- och efterbilder av andra och har SÅ svårt att fatta att det kan bli så fint.

Mikala_before
Mikala_after

Vincent_before
Vincent_after

Kirsty_before
Kirsty_after

Det är inte så många tandläkare som kan, eller är duktiga på det här, men Tove är det så jag har fullt förtroende för henne. Hon är väl värd ett besök för konsultation så ring henne, numret har du i fönstret nedan! Hälsa från mig.

IMG_0614

IMG_0627

 

 

 1. Jag har ochså tänder som är långt ifrån perfekta men det har aldrig stört mig , tycker t.o.m att sneda tänder kan vara charmigt. Men lider man och har råd ska man absolut göra det. Mitt största komplex är halslinjen som försvann efter 40 🙂 och numera är aningen hängig 🙁

  1. I know the feeling. Har tre issues; mina tänder, min näsa och min hals. Halsen är absolut det värsta. Sen ser jag förjävlig ut i kroppen efter 43 kilos viktnedgång, men det skiter jag i.

 2. Det där min vän är inte ett enormt överbett. Här har du en tjej som får in tummen mellan övertänderna och nedertänderna när jag biter ihop kindtänderna, och detta trots ungefär tio år med olika tandställningar i min ungdom. Mycket av det som gjordes då har alltså gått tillbaka igen. Det du ska göra låter intressant, om det inte hade varit för priset. Å andra sidan har jag vant mig vid mina tänder, de är inte snygga men de är i alla fall mina. 🙂
  Charlotta

 3. Snygga foton Jag blev dock väldigt inspirerad och är väldigt sugen på att fixa mina tänder. Har en tand i överkäken som petar ut och som stört mig i många år. Hade tandställning som barn men sedan flyttade tänderna på sig. Tack för tipset!!!

 4. Korten på dig med vidöppen mun fick mig att gapskratta här i min ensamhet . Älskar att du bjuder på dig själv. Du är så påfallande lik ett djur som slänger sig mellan träden och låter: ohohohaaaaa! Förlåt men jag kunde inte låta bli. Puss på kinden sötnos

 5. Min grannes son har en sån skena och hans reglering skulle gå på närmare 50000kr. Mycket pengar självklart men det kan det ju ändå vara värt! jag hade tandställning i min barndom och det är jag glad för att jag fick då, med tanke på hur jag såg ut i käften – dubbla rader med tänder typ. Själv skulle jag göra nån form av magsäcksoperation om jag hade pengar över, eftersom jag ändå anses för lätt för att få operation via landstinget… Annars så måste jag säga att tandläkarTove hade vackert efternamn 😉 samma som mig. Vi kanske är släkt 🙂

 6. Själv lider jag av tandlossning. Inga tänder har lossnat ÄN men jag går liksom och väntar på det… och jag är bara 33. Känns underbart.

   1. Japp och inte så lite. Fick nu dagens tredje garv när jag scrollade ner och såg bilden igen. Min humor är sjuk, svart och lätt vulgär.

 7. Jag fixade mina tänder med invisalign för sju år sedan. Det är inte helt smärtfritt och man läspar liiite, liiite. När man är klar blir man med tråd på insidan av tänderna för att de inte ska gå tillbaka. Inte piece of cake MEN, jag är så grymt nöjd och glad att jag fixade till tänderna. Ångrar det inte en sekund. Min svärfar blev så inspirerad av mig att han också fixade sina sneda gaddar. Dock med klassiskt räls. Han var 69. It’s never too late. Han sade att han gärna ville bli ett snyggt lik 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..