När man har handen i kakburken

När min kompis Maria på Reunion Home hade utförsäljning på sin gård nere på Österlen för ett par veckor sen blev jag lite stressad. Såg nämligen på hennes Instagram att hon hade ett gäng smidesstolar.

 

På Österlen. Jag bor i Bromma. Liiite långt att swisha ner och hämta. Messade henne och ba’: I want four!” Jag m å s t e ha dom, spara till mig!”

49014745-origpic-aa4125

Jag ska ju som vanligt ned till Skåne i sommar och tänkte att jag skulle kunna plocka upp dom då men se, det gick inte alls. Maria säljer även sin gård för att flytta ihop med sin nya kärlek och hade således ingen plats över för mina stolar. Problemet var bara att jag tänkte smuggla hem dom och ställa dom i trädgården, på baksidan, där maken aldrig är. JÄTTEbra plan. Jag bad henne dra iväg dom till kontoret med Schenker och bestämde mig för att ha järnkoll så att jag kunde trycka in dom i bilen direkt när Schenker kom.

 

Ehh. Det gick inte så bra. Är ute på stan och far när maken ringer. ”Va ere för jävla stolar som har kommit?!”

IMG_0240

”Alltså, ähum … Maria tyckte att dom skulle passa jättebra hemma hos oss…”

 

….hur man ger kompisar skulden liksom. 

IMG_0241

”Asså, du är fan inte sann, jag blir galen på dig och dina jefla idéer, vi HAR redan fullt med trädgårdsmöbler!”

 

”Jamen vi har inga i smide!” sa jag och kvittrade som en kanariefågel.

 

Packade in dom i bilen och tog hem dom. Det här med smala järnben och gräsmatta kanske inte var så där JÄTTEgenomtänkt. Planen på att ha dom på baksidan av huset … på gräsmattan gick därmed åt helvitti. I stället hamnade dom på altanen. Eller ja, två av dom i alla fall. Nu saknas bara ett passande bord till. 

IMG_0254

… och en större altan så de andra två stolarna får plats.

 

Hehe, I’m such a lovely wife with plenty of great ideas!

 

 1. Godmorgon!
  Sitter du i trädgården någon gång? Du verkar ju ha fullt upp jämt…
  En fråga, jag beställde bajsspray o ett ljus för 1 månad sedan. Har ff inte fått varorna… Jag skrev till er i förra veckan (tror jag) men inte fått ngt svar. Är de på gång eller är de på villovägar?
  Hälsningar Louise

  1. Hello, jodå, jag sitter i trädgården … ibland. Du, jag ska lägga ut ett mail senare: maken hjälpte oss med inventeringen i förra veckan och han soppade till det ordentligt, inte ett skit stämde efter det varför det är kaos. Vi har panikbeställt nya sprejer som kommer i eftermiddag. Dock låter det väldigt konstigt att du dels inte hört något ifrån oss och att din beställning är SÅ gammal. Vi ligger bara en vecka efter så jag blir lite stressad av det här du skriver. Kollar när jag kommer till jobbet!

 2. ”Kasslerstolar” –
  Ja ibland blir det inte som man tänkt sig.

  Vår smak utvecklas över tid. Förändras. Att ni har utemöblerna i trä är troligen för att då var det den typen som var modern/inne.
  Nu ska det vara konstrotting. Loungemöbler.
  Om nåt år nåt annat…
  Våra hem ska spegla dem som bor där.
  Ha en fin tisdag!

 3. Verkar inte direkt sköna att sitta på;-))) Rutmönster i ändan, hihi.
  Och lägger man dyna på så ser man dom ju inte ändå.
  Jaja dom kan ju vara fina att titta på om man nu tycker det.

 4. Om du inte hade tagit livet av växten till vänster så hade du ju kunnat använda stolen som spaljé ;o) Eller förresten, du kanske odlar eterneller? ;o) 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..