Color Run och badrumsångest

Igår skulle jag ha tillbringat dagen med Jack-Jane men maken fuckade upp sina egna planer vilket resulterade att jag fick följa med talibanen till stan där hon skulle springa Color Runen superrolig färgfest där man springer 5 kilometer och får olika färger sprutade på sig (färgat majsmjöl). 

IMG_0398
Det var flera tusen där och väderguden var snäll mot oss. 
IMG_0404
IMG_0399
Jag och Christina, en annan icke springade mamma agerade fotografer. Jättemycket viktigare än att springa. Tyckte jag. Christina lyckades dock inte undvika att få färg på sig. 
IMG_0410
Själv hann jag inte läsa på hemsidan om vad det här var för något event. Hade jag gjort det så hade jag kunnat läsa mig till att man även som åskådare skulle ha oömma kläder på sig. Och skor. Säg hej till mina för-andra-gången-använda nya pjuck. Nu gröna. 
IMG_0424
Innan tjejerna sprang iväg fick de en påse färg att slänga på sig. Christinas dotter Ina gick all in. 
IMG_0403
Stämningen var helt fantastisk med flera tusen deltagare och åskådare. Men, gladast var nog jag som slapp springa. Det värsta jag vet. 
IMG_0412
Man kan säga att det gick åt några ton färg. Herreguuud som alla såg ut när de kom i mål!
IMG_0418
Dagen till ära åkte vi kommunalt in till stan. Inte min starkaste gren, vilket ni long-time-readers vet. Tunnelbana har jag åkt 3-4 gånger de senaste 10 åren men jag kan inte ens komma ihåg när jag åkte buss senast. Mest troligt när Palme satt vid makten.
IMG_0422
Konstaterade att det är high tech de luxe nu för tiden:
IMG_0423
Järnet hem och hämta bilen för att åka till Bauhaus. Behövde köpa karbinhakar till mina hängstolar som jag köpte i Nicaragua. Passade på att kika lite på kakel. Om någon vecka, eller så, skall vi renovera vårt ena badrum. Vi har fått en läcka och rubbet ska rivas.
IMG_0433
Eftersom jag och maken aldrig någonsin har samma smak så förstår jag inte hur vi ska komma överens om vilket kakel vi ska ha. Med lite tur överlåter han det åt mig den här gången. Och jaaa, jag kan tala med döda också…
IMG_0434
Inser plötsligt att det är lite småbråttom då hantverkarna är på ingång vilken dag som helst. 
IMG_0437
Är lite sugen på svart. 
IMG_0438
Me like den här kranen a lot. 
IMG_0439
Varje sommar tittar jag även efter nya altanmöbler. När vi flyttade in här köpte vi svindyra trämöbler och jag måste fan ha varit full den dagen eftersom trä är det fulaste jag vet. Det här är mer min stil. 
IMG_0445
Ska se om jag inte kan ta och byta ut det vi har det här året. Det är dags nu.

 

För ett par veckor sedan satte jag upp insynsskydd mot våra trista grannar. Hittade nån självhäftande historia på IKEA men en kvart senare åkte dom ned på altangolvet. Igår köpte jag kontaktlim och klistrade upp skiten i stället. 

IMG_0450
Problemet var bara att jag lyckades klistra igen fingrarna också. Provade alla möjliga kemikalier för att få bort det men det satt som berg och jag fick panik eftersom jag inte kunde använda fingertopparna på tangentbordet. 
IMG_0451
Till slut fick jag gå ned i källaren och leta fram lite t-sprit. Då gick det.

 

Hörrni som bor i Stockholm, var kan jag åka och kolla på schyssta badrum någonstans? Fick plötsligt jefligt bråttom.

 1. Hej Maken. Du är en hyvens kille gissar jag. Duktig, snäll, framgångsrik osv. Så nu kan det vara dags att backa sig lite? Du lovade att sköta trädgården-men se det höll du inte. Så nu blir det så att Mona väljer inredningen till badrummet. Själv. Och du tycker dessutom att det blir skitsnyggt. Frågor på det? 🙂

 2. Jobbar i dina hoods och runt mitt kontor finns Bastuspecialisten. Kakelpalatset och Entreprenadhuset. Där har du allt du behöver
  Mitt emot Bromma blocks (infart B) sen kör du in 2:a vänster (efter fasadglas)

 3. Snyggt bord, men köp INTE om det är någon komposit, typ nonwood, rena skiten!
  Vi köpte nytt, men blir brännmärken (typ kratrar) om man har glas på fot på bordet.
  Solen reflekterar och bränner hål….
  Och man ju gärna kunna ställa ner sitt vinglas en varm sommardag :))

  Kramar från Nina

   1. Vi har utemöbler i aluminium och komposit, sk antiwood. De har hängt med i sju år nu, står ute året runt, och de är fortfarande hur fina som helst, inte en enda skruv har rostat. Våra kommer från danska Dacore. Så tror inte alla kompositmaterial är skit!

 4. Vi renoverade båda badrummen för några år sedan, och kollade ÖVERALLT. Slutade med att vi handlade allt på Bauhaus Bromma… Det blev bäst pris (men jag var mammaledig då och inte så rik). Ångrar att vi inte hade med någon färg alls utan bara vitt och svart. Om vi skulle göra ett till badrum skulle jag satsa på lite färg, typ kaklet bakom toaletten eller nåt.

 5. Hej, åk till Kakelspecialisten i Årsta. Bästa utbudet och servicen tycker jag, som har köpt därifrån alla tre gångerna….

 6. Brukar sitta en plast på baksidan av den självhäftande insynsskyddet, ta bort den så sitter det bättre.
  Mina trillade också ner och min syster upplyste mig att det är en tunn plast på dem, nu sitter dem lite bättre ☺

 7. Det är ju så mycket mer än kakel som ska passa! Alla möbler inkl toastolen och handdukstorken …. Vi åkte till Konradsson Kakel (Ulvsunda) kollade runt, hittade ett snyggt utställningsexempel, pratade med folket där och så gjorde de en offert på vad vi ville ha. Allt inkl! Blandare, dusch – ja, rubbet. Sedan var det bara för hantverkarna att hämta ut det. Badrumsmöbler från Aspen är superkvalité !

 8. Sigro har jag handlat från när jag bodde i Småland. Dom har även nätbutik.
  Om dina insynsskydd i plast ramlar ner fast du limmar så kan du ge dig katten på att plasten heter PP. Då hjälper inte vanligt lim, man måste ha nån specialvariant – ask me, jag håller på letar efter sån till en renovering av en pall… Nån som vet var det finns?

 9. Hej Mona! Måste tipsa dig om att köpa torrschampo spray med färg… Säljer detta på vår salong … Jättebra att spraya på utväxten när man inte hinner färga sig…, vår stor säljare på salongen !!!! Vårt märke är Label m…. Men finns nog i fler märken!!! Kram

 10. Jag skulle rekommendera dig att ta något i färgerna vitt, grått och svart. Superenkelt sen att piffa upp med lite färglada handdukar, badrumsmatta o dyl i t ex rosa eller turkos färg. Försök att hitta ett slags klinkergolv som är så slät som möjligt på ytan, det är skönt mot bara fötter och då fastar det inte skit i mönstret/skårorna.

 11. Här sitter jag och skrollar i godan ro och så dyker min kompis Christina plötsligt upp i rutan! 🙂 Vi är barndomsvänner, våra familjer träffades årligen i 20 års tid. Kul att ni känner varandra.
  Charlotta

 12. Jag har använt vanlig matolja och gnuggat när jag limmat eller som sist lackat ihop fingrarna. Tips till nästa gång tänkte jag

  1. Vi har sån kran, skitsnygg men den skvätter! Jag blir blöt på magen när jag tvättar händerna. Vet inte om det har att göra med lutningen i handfatet men kompisen som har samma kran men annat handfat säger likadant. Varning härmed utfärdad!

 13. Hade svart klinker på golvet tidigare, sjuukt snyggt, ända till vi började använda duschen. Jag höll på bli galen av allt skrubbande för att hålla de rent. Satsa hellre på grått.

 14. Tack Mona för din blogg!! Efter en tung dag sitter jag nu i solen o läser din blogg. Kan inte låta bli att småle åt inlägget till maken. Va rädd om dig, ska bli kul o följa era beslut om kakel!!

 15. Den kranen har vi i badrummet! Snygg men!! Stänger man inte av ordentligt går vattnet bakvägen….lätt det blir vattenskada. Har vänt flera gånger och kollat kramen. Så se upp

 16. Min man och jag har företag och dotterbolag. Vi ”kör” alltid sax,sten ,påse när det är beslut där vi inte är överens och båda kan motivera varför? och inte Därför! som går bort, innan vi ska träffa ledningsgruppen och ta beslut. Jag berättade det för bankchefen vid ett tillfälle och han trodde att jag skojade. Men vi är kvar i matchen.

 17. Säger bara en sak… Satsa på vägghängd toalett! Så snyggt och sååå mycket mer lättstädat! Vi såg även till att endast ha vägghängda skåp och handfatsskåp så nu är det endast badkaret som står på golvet.

  Vi har ett mörkt golv som är lite marmorerat och som glittrar lite. Kanske vore något för glittertanten?

 18. Vad du än gör, sätt inte svart klinkergolv. Du får skrubba ihjäl dig. Vartenda dammkorn syns och minsta lilla kalkavlagring. Satsa på grått istället, sååå mycket bättre! Lycka till, vad du än väljer vet jag att det blir skitsnyggt i alla fall!

 19. Hallå!! Angående kran, har ni ett kalkrikt vatten, så kommer det bli massa kalkavlagringar på kranen som syns i ”fåran” Om du inte är sugen på att genomsöka marknaden på alla dessa kalkmedel som finns och underhålla det flera ggr i veckan. Gäller även duschväggar.. ta frostat glas isf. Ser iaf frostat ut i slutändan ;P Med vänlig hälsning/ Kalkhatarn

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..