Good mårning

En liten fråga till alla forskare där ute: varför ska det vara så förbannat svårt att hitta ett ”botemedel” mot grått hår, vavava?! Herregud, det kan ju inte finnas så mycket viktigare att forska om. 

IMG_0394

Just asking.

 

Och ja, jag vet att jag har en rutten blomma där bakom. Och här har ni anledningen till att jag aldrig går in genom huvudentrén:

IMG_0385
Fattar f-n inte var murgrönan kommer ifrån. Och jag fattar inte heller varför ogräs finns. Exakt vad gör det för nytta? Hur som så måste jag ta tag i det här. Nå’n dag.

 

Idag är det ett jätteroligt lopp här i Stockholm: The Color Run. Aldrig hört talas om förut men talibanen ska ska springa. Jag ska titta på. Lagom motion för mig. Ska åka tunnelbana in till stan och det brukar ju verkligen vara min grej … not. Alltid något som händer.

 

Vad ska ni göra idag?

 1. Gräv bort alltihop, fyll på med en säck jord och köp fem plantor funkia. De skuggar jorden så att ogräset inte kommer upp. Hade jag bott i Sthlm hade jag gjort det åt dig.

 2. Ja, fyll med perenner, de sköter sig själva, skitsnyggt och inget ogräs. Men då behöver du fylla ytan. Mät rabatten, ta med den och bild till plantförsäljaren och be dem plocka utså många som behövs. Bara att gräva ner, tar max 20 min sen är problemet ur världen.

 3. Ta med något att sitta på till Talibanen alt rena kläder för man blir färgglad av att springa det loppet!
  Ta inte finast löparskorna…

  Ja perenner skulle passa dig. Åk till Zetas och prata m dem där. Rita mät upp rabatten. Kolla väderstreck och sen ber du om hjälp.

 4. Ta det lugnt i tunnelbanan så att du inte åker i väg åt fel håll.

  Håller med tidigare inlägg. Täck plätt en med växter som skuggar jorden. Åk till plantskola eller motsvarande och be dem om hjälp. Gräv ner och vattna om det blir torka.

 5. Ta med ombyte eller handduk som Talibanen kan sitta på. Jag tog med mig våtservetter så att de kunde torka av sig lite.

  Mina tjejer springer igen på lördag här i London.

 6. Mona, ta inte på dig något du är rädd om, eller bästa väskan. Då färgen flyger omkring och min jacka och en väninnas väska blev sig aldrig riktigt lika efter ha stått i publiken nära mål… Ett tips bara!

 7. Vill du inte ha plantor alls är mitt tips att du fyller upp med grus/ sand och lägger lika plattor som du har på trappan

 8. Undvik handväska om du kan. Bara kläder som kan skickas in i maskin direkt och skor som kan torkas av… gäller dig som ska titta på. Fantastiskt roligt lopp!

 9. Sjösten och blommor i kruka eller gräv upp och plantera funkis/hosta. Du har superba blomsterlandet inte långt från din bostad.

 10. Color Run låter kul. Själv ska jag försöka att inte ha ihjäl närmaste omgivningen i något PMS utbrott. Lättare sagt än gjort då de verkar ha en inbyggd dödslängtan och sprider grejer, tvätt och oreda omkring sig…..
  Har starka funderingar på att ge mig själv en time-out vid datorn och syssla med webshopping. Bästa sättet att bespara omvärlden min charmiga personlighet idag.Sen är förhoppningsvis denna dag över och hormoner återgår till en lagom nivå och jag frid och lugn råder i huset igen.

 11. Men Mona varför envisas med att ha den kvar. Lägg plattor, cement, asfalt…..nåt som inte kräver
  omsorg. Ev kan du sen ställa en kruka där.
  Kram j

 12. Precis! Varför ha en rabatt över huvudet taget??! ☺ Lägg plattor och ställ dit en välkomnande kruka. Mycket fin trollslända på väggen! Säljer ni? Annars – vart har du köpt?

 13. Tror vi har motsvarande lopp här i stan – Örebro, som heter ”colour me red” om jag inte minns fel. – Löparna springer och publiken får kasta ballonger med färg. Kan lugnt säga att det är ett färgglatt lopp och rätt söligt. Men kul. Hoppas du inte tar finkläderna på dig när du åker in.

 14. Hej Mona (och alla ni andra som läser det här) jag skulle vilja be er om en tjänst. Jag vill att ni går in på http://www.jag.se/namninsamling och skriver under. Politikerna har gett försäkringskassan i uppdrag att strama upp reglerna kring utbetalning för personlig assistans. Besparingen innebär exempelvis att assistenterna inte kan få utbildning, det kommer inte finnas pengar för att betala ut OB osv. Föräldrar och andra närstående kommer få gå in och jobba – gratis. Personen med personlig assistans kommer inte få den hjälp denne behöver för att leva sitt liv på sina egna villkor. Besparingen kommer spara in 0.5% till regeringen men rasera livet för tusentals människor. Och det är bråttom, politikerna vill genomföra ändringen 1/6. Vem som helst av oss kan hamna i situationen att vi själva eller en närstående behöver personlig assistent, allt som krävs är ett felsteg ut i gatan.

  Jag tackar er för att ni läste klart det jag skrev och jag ber om ursäkt om någon tycker att detta är fel forum.

 15. Älskar trollsländan! Finns att hitta var?
  Apropå planteringen, gräv bort och plantera perenner. Gjort på ett kick. Avsluta med ett glas bubbel.

  1. Jag har köpt den på Formex-mässan, av en annan utställare. Minns ej vem…Det var dock länge sedan så jag tror inte den går att få tag i.

   Bra tips, nästa helg!

 16. Men det är ju jättemodernt med grått hår ju. Funderar på att låta mitt gråa ”komma fram”. Fast då kanske man blir tant på riktigt… Här är det lite allmänt hemmafix som gäller. Sen försöka besluta mig för vad jag ska syssla med i stället för det jag gör nu och fundera ut hur jag kommer vidare. Lite lätta tankar så här en vanlig söndag! Men just nu sitter jag bara å njuter av all fantastisk fågelsång.

 17. Det finns faktiskt redan en del forskning på grått hår. Gener spelar naturligtvis roll i sammanhanget men en stor anledning till att människor idag blir gråhåriga är inte gener och ålder utan fel kost och stress. Stress, trauma och för lite sömn kan göra dig gråhårig men även en kost med dåligt näringsinnehåll, mer specifikt för mycket dåliga kolhydrater och för lite bra protein och grönsaker (klorofyllet hjälper till så att håret behåller sitt pigment). Av enskilda näringsämnen är det framför allt brist på koppar och tyrosin som kan göra att man blir grå. Det fina är att många kan få tillbaka sin gamla hårfärg igen om de förändrar sin kost och tillgodoser kroppens näringsbehov. Akupunktören jag går till har en pojkvän som var gråhårig när de träffades, efter att han börjat äta enligt hennes instruktioner har han fått tillbaka sin ursprungliga hårfärg. Visst är det coolt! 🙂
  Charlotta

 18. Har spelat golftävling idag. Inkasserade inte nåt pris tyvärr, men som nån säger, det viktigaste är inte att vinna, det är att delta!
  My ass!! I hate to lose…

   1. Håller med dig på den punkten Mona, aldrig i helvetet gråa hår. Har näst intill varit manisk varje gång jag sett att det blänkt till i spegeln, med pincetten i högsta hugg har jag ryckt ut dom jävlarna. Men insåg tillslut att jag kommer ju på riktigt bli skallig om jag fortsätter , vilket är ännu värre för mig, så nu finns alltid ett digert lager med hårfärg hemma 🙂
    Dessutom har jag lagt till den punkten på listan åt maken som jag har: ”Om den dagen kommer att jag inte kan ta hand om mig själv, så måste du se till att”: ALDRIG stoppa filmjölk i min mun, ALLTID se till att jag har lypsyl på läpparna, ALDRIG låta mig ha strumpor på som har korvat in sig mellan tårna, ALLTID dra ut trosorna om dom åkt in mellan skinkorna, ALLTID färga mitt hår så ingen ser mig gråhårig….denna lista blir längre ju längre tiden går och maken skrattar lika mycket varje gång jag utökar den, men han är go min gubbe, han vet att det är viktiga saker för mig 🙂 <3

    1. En gammal skröna: dra du ett grått hårstrå kommer det tre nya. Så här blir det färg. Det positiva är ju att de grå är lite grövre. Men när det växer upp nya ser de ut som fiffihår.

     1. Jag har dragit ut huuuuur många som helst hårstrån som ser ut som fiffihår på huvet, ska jag gå och dö nu??????

 19. Jag lägger just nu till en punkt till min make på listan:”Om den dagen kommer så jag inte kan ta hand om mig själv, så måste du se till att: RYCK UT VARJE JÄVLA GRÅTT HÅR DU SER, ALLA SOM SER UT SOM FIFFIHÅR OCKSÅ, PLUS DOM TRE SOM KOM FÖR ATT DU RYCKTE DET FÖRSTA =/

 20. Ser ut som att det är en trappa där just den här rabatten står? Hur långt ut går rabatten egentligen? Om det passar bra att ha en rabatt där så skulle jag slå ett slag för hortensian Endless summer. Även löjtnantshjärta vore snyggt där. Om rabatten går rakt ut i trappan till din dörr skulle jag annars satsa på att gräva bort och lägga vacker sten. Sedan kan du sätta krukor med dahlia, rosor eller what ever. Eller ta dit en trädgårdsarkitekt vetja! Och så säger du sanningen: Att det ska vara växter som sköter sig själv. Fast allvarligt talat så tror jag att du behöver en fin trädgård att lalla runt i och stressa ner i!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..