En skitvecka som avslutas med glädjebesked

Efter vår 4-timmars upplevelse på Hamam-haket i torsdags vaknade jag mer ren än jag någonsin varit förut. Nästa gång ska jag dock inte investera i dyra volymfransar strax innan. Även om jag inte fick ögonen masserade och tvättade så gissar jag att fransklister och hög luftfuktighet inte är veckans kombo. Satte mig i bilen i går morse och kände hur något trillade ned på kinden och landade på brallan. 

IMG_0364
Femtioelva stycken har trillat av by now. Suck a duck säger jag bara.

 

Hade n o l l lust att jobba igår och det är väl en av fördelarna när man är egen: man kan jobbstrejka utan att man har en chef som lackar ur på en. Ähum .. host, host, allt är ju relativt men jag har ju förmånen att kunna skita i vad min chef säger, hehe!

 

Min lunch tillbringade jag med marknadschäääfen och produktchääääfen på Synoptik. Vi hade en långlunch och jag blev så till mig i brallorna att jag glömde ta ett kort på dom. Jag fick nämligen förtroendet att få följa med på nästa års resa också! Inte bestämt än vart den går, men det skiter jag i; jag ska få hjälpa människor att få ett drägligt liv med att kunna se. Få saker gör mig så lycklig som att få åka med Optiker Utan Gränser. Herreguuuud om ni bara visste hur glada alla dessa människor blir.

 

Visslade hela vägen hem. Äntligen något att se fram emot även om det är ett år kvar. Givetvis ser jag fram emot Zoégas Kenya-resa i november men med Optiker Utan Gränser vet jag vad jag ska göra på plats. Jag kan rutinerna. Det är ett hårt, men otroligt givande jobb.

 

I bilen kom på att jag inte fotat bönorna och således tvingade dom att ta en groupie och messa mig: säg hej till Lottie och Camilla! Sjukt trevliga. På riktigt. 

IMG_0367

Jag har ju åkt två gånger och tidigare har jag fått frågan på hösten men denna gån kan jag börja jobba med det här redan nu. Är ni på och hjälper mig? Jag säger till när den officiella insamlingen börjar (man kan lämna in begagnade glasögon hela året, men jag tror, med betoning på tror, att man kör igång 1 september) så börja samla och lägg undan redan nu! Likaså solglasögon. Superviktigt eftersom många bönder får starr av solen. Gäller även kvinnor. Och barn. Inte starr för barn, men de behöver solglasögon.

 

Herregud vad jag är glad. Och tacksam. Det finns en Gud där uppe ändå.

 

Ibland i alla fall.

  1. Åh vad roligt! Jag tycker att det är helt fantastiskt att vi får följa med på resan här på din blogg. Längtar också till din resa nästa år ❤️

  2. Har precis börjat läsa din blogg och vill säga att den har en skön blandning mellan allvar och yta som ger mig både magont och ett härligt asgarv.

  3. Kanske solglasögon med styrka? Gör gärna som andra synbutiker. Ta mail/mobil av alla som skänker och skicka ett personligt kort till alla på den nya glasögonbäraren.

    1. Synoptik tar emot allt, däremot kan de inte administrera det här med att ta ett foto av varje givare. Den senaste insamlingen gav nämligen 72.000 par glasögon! Jag gör istället som så att jag fotar vissa människor, som senast: fick ett par glasögon av en av talibanens klasskompisar och fotade då mottagaren för att sen ha med mig när jag ska hålla ett föredrag om det här i skolan.

  4. Hamnade av en slump på din blogg för någon vecka sen när du skrev om din dotter, är så glad att jsg hittat hit, en underbar blogg med både yta och hjärta och du får en verkligen att le och se fram emot dina inlägg även om dom är allvarliga eller inte.
    Ska helt klart kolla efter gamla glasögon.

  5. Fungerar det med billiga solbrillor (typ H&M), för i sånt fall har jag mängder! Bara de är hela, raka och icke repiga alltså!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..