Det här med att kliva ur sin ”box”

Tro det eller ej men jag gillar inte att klä av mig någon annanstans än i mitt sovrum. Typ. När man har gått ned 43 kilo så är man inte direkt någon baddräktsmodell. Jag vet, man ska inte bry sig om hur man ser ut … yada, yada, yada. Men jag gör det. Jag är, och har alltid, varit ganska blyg när det kommer till nakenhet. Gillar i n t e att visa för mycket naken hud. Skulle aldrig falla mig in att bada här hemma i Sverige. Never. För mycket badkruka dessutom. Utomlands funkar det. I en pool. Gillar inte sand mellan tårna. Dock är det baddräkt som gäller. Ju mer tyg, desto bättre.

 

För några månader sen bestämde Lena, en kompis, att vårt tjejgäng skulle gå på Hamam. Turkiskt bad. Ähum. Host. Det där har man ju hört talas om. Någon som knådar en.

 

Det ska erkännas att jag var måttligt sugen. Tänkte först att jag hänger med som fotograf. I badrock. Lena tjatade. Towe, en av de andra, var också tveksam. Så fick vi höra att de hade kvinnor som knådade. Jamen då så, då hänger vi på. Sa vi.

 

Igår var det dags. Nordens enda Hamam som är godkänt för friskvårdsavdrag, ligger i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Ziya, som äger det här Hamamet, har utbildat andra i branschen, men det här stället är The Place.

IMG_0274
IMG_0276
Man måste ha på sig bikini och bara det var ju ett helvete: har en supersnygg från Helene på Hogengårds men har aldrig använt den som bikini. Alltså, bara använt överdelen till shorts hemma i trädgården. Typ. När jag skulle rota fram den var underdelen puts väck. Vände upp och ned på hela huset och hittade en bikinibralla från 1972, men den fick duga. 
IMG_0281

Vi fick sätta på oss badkläder och börja kvällen med att basta. Aningen svårt att ta bilder där. Efter det gick vi in i själva tvagninsrummet. Då höll jag på att dö. Rakt fram stod Ziya, ägaren, i badbrallor, till vänster stod en ung kille, typ 27 år. Jag hann tänka att; fuck att någon man i min ålder tar på mig och dubbelfuck att en UNG snubbe gör det. Glöm det. Sekunden senare upptäckte jag en tjej till höger. Snabbt som f a n vände jag mig mot henne. Herregud, jag var räddad.

 

Fick fick lägga upp oss som klubbade sälar och blir skrubbade. Tre åt gången. 

IMG_0290
Well, om jag trodde att jag, bara för att jag hade en böna, skulle komma lindrigt undan med massagen, så trodde jag fel. Jag är svinpipig när det gäller just massage och skriker ”ajajaj” bara man tittar på mig. Denisse (japp, hon är från Chile och stavar sitt namn så) hade rejäla nypor. Hon har en utbildning i medicinsk massage. Just nu är livet inte så roligt vilket för mig betyder att jag har hyfsat mycket spänningar och knutor i kroppen. Man kan säga att hela jag är en enda stor jefla knuta.

 

Under en tvagning blir man av med runt 300 gram skitig hud. Bläk, skitäckligt. Sen blir man inskummad i god tallbarrsskum.

IMG_0295
IMG_0302
IMG_0297
Både jag och Ann har hyfsat ny fransförlängning och vi var lite småstressade över att inte få vatten/skum på dom. 
IMG_0305

Rektorskan, Linda, hade missat det där med att man ska ha på sig en höger och en vänstersko. Hon körde vänster all over. 

IMG_0306
Ann låg mest tyst och njöt medan vi andra skrattade så att vi kissade på oss. Åt Ann. Ägaren Ziya hade hand om henne.
IMG_0309
IMG_0312
IMG_0311
IMG_0314
IMG_0321
Erika höll på att bryta ihop totalt. Ni vet, när det gör så där ont-skönt. 
IMG_0338
Det här ser kanske lite märkligt ut men när man är på plats så upplevs det inte så. 
IMG_0342
Likaså det här, kolla troslyftet. 
IMG_0335
Man häller vatten igenom. 
IMG_0334
IMG_0317

Vi hade så inihelvitti kul och det var mycket länge sedan jag tillbringade 4 timmar med människor jag tycker om och konstant skrattande. 

IMG_0289
Det tvättar till och med håret på en. Efteråt sätter man på sig badrockar och dricker te. Vill man så köper man till en middag, vilket vi hade gjort. Supergod mat. 
IMG_0353
IMG_0352

Jag kan VERKLIGEN rekommendera det här. Holyfuckingshit så skönt det var. Men gör det med goda vänner för fifasen som ni kommer skratta. Det finns många varianter men vi valde en 900-kronors kväll. 900 pickadoller för 4 timmars välbefinnande var bland den bästa investering jag har gjort. SÅ värt det och vi har redan bokat in oss för en kväll i höst men då gör vi det på en fredag och sover över på hotellet intill.

 

Idag fredag. En jefla skitvecka är äntligen slut.

LOADING..