Jamen det var väl det viktigaste vi kunde komma på

Satt i bilen idag och lyssnade på nyheterna.

IMG_0243
Uppläsaren låter meddela det oss lyssnare att man gjort en undersökning om män och kvinnor som sitter i bostadsrättsföreningars styrelser.

 

Den vetenskapliga undersökningen visade att männen har mycket roligare än kvinnorna på deras styrelsemöten.

 

Men HERREGUD, VILKEN T U R att det lagt ned stålar på en sån viktig undersökning.

 

Man slutar tamejfan aldrig att förvånas.

 1. Är de på SAMMA möte undrar jag ?? Är det kvinnorna som alltså garvar åt männen ??! de tankarna hamnade jag i !!!

  1. Haha, så måste det naturligtvis ha varit! Amen allvarligt, hur FAN kan man ens komma på tanken att göra en sådan undersökning?!

 2. Men forskning handlar om att bekräfta eller dementera olika teorier.
  Innan jag började plugga fattade jag inte riktigt varför de la pengar på trams, men resultaten kan senare leda till vidare forskning om tex VARFÖR kvinnor har roligare. Kan det vara så att männen tar sig själv på för stort allvar? Kram

 3. Apropå något helt annat, så ser jag reklam för BookBeat här på din blogg. Ironiskt nog med Denise Rudbergs senaste som dragplåster. Inte du som valt den gissar jag eftersom du hatar hennes böcker… Moahahaha

 4. Skulle vilja veta när dom gjort undersökningen om mötena. För skulle dom gjort undersökningen just nu så förvånar det mig inte alls att statistiken ser ut som den gör.
  Det är ju nämligen Hockey-VM nu, så dom har säkert en tv som dom sitter och har sitt ”möte” framför. Hockey-VM resulterar också i
  att dom nattsuddar längre än vanligt i soffan och detta ger en sjukt sur fru, då det finns väsentligare saker att titta på på tv:n*morr*

 5. Jag tycker det är en intressant studie (behöver dock veta med om den för att avgöra dess kvalitet). Det finns ju anledningar till att männen tycker det är roligare och DÄR är själva grejen. Utan att först veta ATT män tycker det är roligare så kan vi aldrig få veta VARFÖR och då kan vi inte synliggöra och förändra. Forskning handlar om att zooma in och zooma ut och bygga helheter. Varenda liten studie kan inte va livsavgörande i sig.

 6. Jag som är forskare kan då berätta att ett av de största problemen med att förmedla forskning till allmänheten är att journalister inte är tränade i att tolka och förstå forskning, dessutom har media sällan ett intresse av att rapportera de faktiska fynden. . Man gör en ”klatschig kortis” som låter spännande snarare än att faktiskt förmedla resultat (för att inte tala om studiens begränsningar).

  I Just det här fallet så är det ju dock så att det inte handlar om forskning överhuvudtaget. Det är ett företag (egrannar) som har sänt ut en enkät som folk har svarat på. Det är lika mycket en ”vetenskaplig undersökning” som när vi har svarat på enkäter här i bloggen dvs inte alls. http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/ny-undersoekning-maen-har-roligare-aen-kvinnor-i-brf-styrelser-1408100

  Det pinsamma här är inte undersökningen i sig utan att folk tydligen inte kan skilja mellan vetenskapliga undersökningar som genomgår prövningar i flera led innan de slutligen publiceras och en enkät med tveksamt urval, metod och analys som genomförts av vem som helst.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..