Ett nytt kapitel på fler sätt

När man vaknar till en speciell dag, som igår, gör det inget att halva skallen lyser grått i kapp med solen. Kunde inte bry mig mindre just nu faktiskt. 

IMG_9066

Och efter tre dagars solsken vågar jag nog plocka bort alla vinterpjuck och tro på att våren är här. Finally.

IMG_9069
Packade bajssprejer och TanCan hela dagen igår. Jag är SÅ glad över att ni fattat genialiteten med just bajssprejerna (HÄR). Och att TanCan är den bästa brun-utan-sol som finns på marknaden. Nog tjatat om det.

 

På eftermiddagen ringde jag en tatueringsstudio i Sumpan jag hört talas om. Tänkte att det bara var att komma förbi eftersom det jag ville göra skulle ta typ 3 minuter. Icke. Man var tvungen att boka tid, tisdag kl 15.00, och så ville dom ha 500 kr i bokningsavgift. Efter jobbet drog jag dit och betalade. Noterade lite klistermärken på dörren, särskilt kärringen högst upp.

IMG_9072
Igenkänningsfaktorn var hög och jag höll nästan på att gå därifrån. Helt ärligt tycker jag inte tatueringar är snyggt, trots att jag har två små ungdomssyndelser själv. Men. Jag hade bestämt mig. White trash (som nån skrev) eller inte. Anledningen till mitt beslut och varför det här är så viktigt ska ni snart få reda på.

 

När jag stod där frågade jag om det verkligen inte fanns en endaste tatuerare ledig.

 

… och se på fan, kärringen hade tur! Alberto, som bara speakar engelska, hade tid för mig!

IMG_9084
Fördelen med att man är impulsiv är att man inte kan ångra sig …
IMG_9074

… förrän det är försent!

 

7 minuter senare gick jag därifrån med mitt ”Karma”. Typsnittet hade jag låtit 24-åringen bestämma. Och nej, den sitter inte snett, det är jag som står konstigt. 

IMG_9082

Sjukt nöjd. Tills Alberto sa att jag måste ha håret uppsatt de närmaste dagarna. D e t hade jag inte planerat nu när jag drar till Norrköping på SM i Disco i dagarna 4. Well, det är bara att tugga i sig.

 

Nu är det gjort och so far ångrar jag mig inte. Att det gjordes just igår, den 4 maj, var viktigt. Jag ska berätta varför ganska snart.

 

Nu ska jag packa väskorna och klockan 13 hämtar jag en lite speciell bil som jag ska ha hela helgen. Sen drar jag till Norrköping. Tävlingarna startar i morgonbitti och jag är lagledare. Vi bor på Best Western, Princess … var det nu ligger. Hoppas att det är bra och jag hoppas verkligen att det finns en vattenkokare på rummet.

 

Annars blir tanten sur.

 1. Fy tusan vad snyggt! Älskar när det finns en djupare mening med tatueringar, så coolt. Måste fråga, var du hos Circle Tattoo? Jag har nämligen fått ett presentkort där av min man.
  Kram

 2. Det som är så skönt när man är 50+ är att man kan göra som man vill.
  Heja Mona!
  Kram Lena* fem femma………snart :=) japp det finns de som är äldre än dig………….

 3. Om du har en tröja som täcker den så behöver du nog inte ha håret uppsatt Men förstår såklart att du vill ha den synlig, snygg!

 4. You go Mona o skitsnyggt vart det. Själv har jag Nasse från Nalle puh på skuldran o hur tatueraren såg ut när jag sa att jag ville ha en Nasse på ryggen är en annan historia för han trodde det var nåt från andra världskriget…
  Kram på dig;)

 5. Jag är bara sjuukt nyfiken på vad du håller på med för hemlighetsmakerier. Du laddar upp som om det vore ett tredje världskrig på gång. Jisses med den attityden. Someone or something är in big trubbel……

 6. Jaha du har äntligen tagit steget å sagt upp dig å slipper världens sämsta chef å ska bli shopoholic på hel tid?

 7. Jättefint Mona❤️ Karma är ett ord och en tanke man skulle kunna fundera ett helt liv på. Mycket fint, välvalt och välgjort typsnitt också. Kram!

 8. Efter 7 sorger och bedrövelser i härvan med min (soon to be) ex-man som betett sig som ett praktarsle (förhållande med min ”bästa kompis” bakom min rygg, förfalskande av dokument som används i officiella sammanhang, mutor för att jag inte ska få något i skilsmässan.. listan kan göras sjukt lång) så börjar äntligen saker ordna upp sig och jag som alltid har trott på karma har äntligen börjat känna av dens effekter. Speciellt som idioten senast jag såg honom sa ”Det känns som du börjat utföra svart magi på mig, allt jag tar i blir till skit”. KAAARMAAA!

 9. Heja! När jag gjorde min första tatuering för 13 år sedan pratade inte mannen med mig på åtta dagar. Så det blev sex till. Nu håller jag på att fila på en sjunde. Min kropp, mitt val. Stor kram och du är bäst.

 10. Äsch då, man är aldrig för gammal för en ny tatuering 😉 själv gjorde jag en när jag fyllde 20 och 4 när jag var 44 – hehe.
  Det bästa med bajssprayen är att min soon to be x-man tyckte att jag var dum i huvvet som köpte dem men sa senast igår : ”innan du flyttar måste du berätta vart du köpt bajssprayen så jag kan fortsätta ha dem här hemma” – hahaha

 11. Hej. Fin tatuering, skulle haft den lite synligare tycker jag Älskar tatueringar, har dock bara 2 st själv, vill gärna ha fler men jag vill att dom ska ha nån betydelse. Kan din tatuering kanske betyda att nån ska få ett straff den förtjänar? K r am

 12. Hej, där….sjukt avundsjuk….den vill jag ha, men har inte en aning om jag ens kan tatuera mig med min tråkiga sjukdom…Jag måste ge dig massa credit, du är så bra..Kram 🙂

 13. Superfin tatuering blev det, din dotter har bra smak.
  Ett litet tips om du tycker det är jobbigt att ha håret uppsatt, har en tatuering på precis samma ställe nämligen och är långhårig.
  Smörj in tatueringen men Helosansalvan och tejpa fast plastfolie över, då kan du ha håret utsläppt utan att det irriterar när det läker.
  Men om jag var du skulle jag ha håret uppsatt och visa det för hela världen, det blev verkligen jättefint och jag hoppas att den uppfyller själva meningen med den, vad än det må vara.
  Kramen:-)

 14. Fin tatuering! Men jag måste fråga, ni som säger att ni tror på karma, vad menar ni? Jag förstår vad man menar om man är arg på nån å så skiter det sig på nåt sätt för den man är arg på, men menar ni att allt sker av en mening och att man får vad man förtjänar? En person sa till mig ang att min dotter dog att ”alla har sitt karma”, det är nog den kommentar som sårat mig mest gällande min dotters död. Menar ni som tror på karma att min dotter förtjänade att dö när hon var fyra månader? Eller att jag och min man har gjort något som är så uselt så att det var rätt åt oss att vår fyra månader lilla bäbis dog? Personligen tror jag att saker bara händer, vissa mer orättvisa en andra.

  1. För mig betyder karma att om man inte är en god människa så straffar det sig alltid. Jag har alltid sagt till mina barn att jag skiter i vad de vill göra med sina liv, eller ja, att jag inte lägger mig i, men att de ska ha ett gott hjärta. Det vinner alltid i längden. Snart kommer alla här inne få veta varför jag gjorde tatueringen. För övrigt beklagar jag verkligen din förlust och får lust att spotta den människan i ansiktet som sa så till dig. Jävla idiot.

  2. Hanna.. Den som sa så till dig skulle ha en stor fet smäll! En djävla massa feta smällar.
   Så säger man fan inte :/
   Kraaaaaaaaam ❤️

   Karma för mig är när nån gjort nått djävligt mot någon så kommer de själva att drabbas av nått djävligt. Eller få igen iaf… Typ

 15. Vet du – jag verkar vara den enda som kräks på ordet karma. Varför – därför att det finns en himla massa bra folk som råkar utför skit. För det finns ju en baksida på att ‘alla får vad de förtjänar’. Jag har väl aldrig varit nån ängel – men inte heller någon bitch. Ändå har jag begravt två av de 3 barn jag fött, ett föddes för tidigt och ett i en arbetsplatsolycka. En av mina vänner, en skitgo tjej dog i bröstcancer som 27åring och lämnade man och två barn under 6 år. En annan av mina vänner förlorade sin 21åriga dotter i en brand.
  Så – det jag vill säga är; ta det lite coolt med vassaste karmasnacket om ni inte har full koll på vad folk runt er gått igenom. För varenda gång nån väser fram ett ilsket karma vrids kniven om i mitt hjärta och jag tänker tanken ‘men vad kan jag då ha gjort för att straffas så hårt’…

   1. Jag vet ju en del av det du gått igenom, vi har ju haft lite mailkontakt och jag förstår verkligen din känsla Med tanke på det du berättat hade jag gärna hjälpt ‘karma’ på traven
    Mitt inlägg var mer en allmän ‘varning’ att använda uttrycket med omsorg för precis som Hanna skrev här ovan; det är just såna saker som gör skitont att höra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..