Världens sämsta dansmorsa

Jag är alltid med på talibanens tävlingar och det ska mycket till för att jag ska missa det. I veckor har vi vetat om att det är en extra grupptävling idag. Inga konstigheter. Eftersom jag dessutom alltid är lagledare och tar hand om nummerlappsutdelning och håller koll på resultaten i varje rond, så har man en del att göra. Kommer alltid strax före insläppet och sen brukar det vara dags för talibanen antingen före lunch, eller strax efter. Alltid. Såvida extratävlingarna inte är långt ute i landet, då brukar tjejerna få gå upp på golvet i slutet av tävlingsdagen.

 

Det är alltså tävling idag. Ikväll kommer goda vänner på middag. 4 stycken. Jag har jobbat som ett svin i veckan och inte haft en sekund över till att planera vare sig middag, eller städa (städerskorna har semester denna vecka). Tänker att jag fixar det som igår, fredag, och sen tävling och järnet hem och laga mat. Perfekt.

 

I onsdags var jag på dansskolan och som av en händelse råkade vi prata om tid, vilket vi alltså aldrig gör eftersom det är same, same jämt. Då blir jag upplyst om att grupptävlingen startar 18.00.

 

Ähum. Gästerna kommer …. 18.00. Den paniken. Inte en chans i helvitti att jag skulle boka av den eftersom det varit planerat sedan länge. Fördelen med den här dansskolan är att det inte bara är tjejerna som är superbra med varandra, det är även föräldrarna så givetvis ställer de upp. Jag kör dit alla 7 brudar kl 15.00 sen åker hon hem och sover hos danskompis.

 

 

Själv drar jag järnet hem och lagar mat … och missar för första gången en tävling.

 

Jag är en sån JÄTTEBRA mamma. Not.

 1. Lugn och fin nu. Tror inte att du är någon sämre mamma för att du missat en tävling. Nyttigt både för dig och talibaner. Trevlig helg.

 2. Hej, där…Det där med dålig morsa köper jag dock inte, jag vet hur mycket du bryr dig..Idag har jag haft en återblick på min blogg, nya läsare ville ha en sammanfattning. Sagt och gjort, det blev jobbigare än vad jag trodde. Det blev många tårar och vissa texter gjorde att det kändes som jag var tillbaka. Så jag behövde lite glädje, och var annars om inte på din blogg. Dina inlägg är ofta fulla av humor och det är mer risk att skratta än inte. Så här jag och jag har läst ifatt några inlägg och vad var det jag sa, till sist så skrattade jag. Du är banne mig bäst, Mona. Tack för en underbar blogg. Kram <3

 3. Nu överdriver du sjukt mycket. Du talar om att du ALLTID är med. Du är dessutom LAGLEDARE och kommer väldigt tidigt VARJE gång. Just denna gång är det en annan tid, och du har bjudit hem gäster, det krockade alltså.
  Varför tycker du att du är en dålig mamma för det?

 4. Viljan fanns, men inte tiden, och man kan inte vara på två ställen samtidigt! Om du frågar Talibanen så tror jag inte att hon svarar likadant som du;)

 5. Nämen hörru, ta och lugna ner sig lite här va? Först skriver du jättemycket om allt du gör för din taliban och så är det ETT tillfälle du inte kan vara med. Tror nog du vet själv att du inte är världens sämsta dansmorsa för det, fru martyr? Talibanen kanske t om tycker att det är kul utan morsan för en gångs skull? Hon är stor nu, hon fixar en tävling utan dig. Nästa gång är du ju där igen 🙂

 6. Läser dina middagsgäster bloggen? I så fall är det kanske lika bra att boka om dem. Hade jag varit dem så hade jag känt mig lite ivägen, med tanke på hur mycket du har skrivit att du har stressat och inte har hunnit med att fixa inför att de ska komma. Och nu att du måste välja mellan din dotter och dem.

  1. Haha, dom är mer än välkomna, som jag sa: det fanns inte på kartan att jag ville boka om. Har sett fram emot det här länge. Och som sagt: jag är ju alltid med på alla tävlingar så en enda frånvaro lär väl inte hela världen. Det är dessutom en extratävling (inte lika viktig) så jag tröstar mig med det.

 7. Aaaaaandas för sjutton!
  Att du inte är med på 1 tävling. Hallåå?!
  Chill!
  Talibanen vet att du är bästa mamman så… luuuuugn

 8. Det kan ju också vara så att hon dansar bättre om inte mamma är med…. inte lika nervöst kanske
  Säger som de andra, du är ingen dålig morsa!

 9. Hööödu, lyssna nu på en gamma tant: Mina små, hmm, ättelägg var mycket nöjda de gånger som morsan uteblev. Det var de ungarna som inte ville gå på skoldisco under högstadiet, förutom den gången morsan inte var där. Tösabiten tycker nog att det är rätt skönt att slippa dig en gång, uppskattar kanske din närvaro mer nästa gång:) Puss & kram

 10. Du brukar ju prata om karma – här blev det karma direkt för talibanen, som inte hade frågat om hon kunde ha sleepover! 😉

 11. Det är inte så konstigt att så många blir utbrända med de där kraven på sig själva. När jag var ung så var våra föräldrar aldrig på matcherna, skjutsade inte till träningar. Jag förstår att det är roligt med men att klassar sig som världens sämsta mamma för att man missar en tävling! förstår att det är viss ironi men ni ställer väldigt höga krav på er.

  Du gör ju ett jättejobb som mamma. Klappa dig på axeln istället.

 12. Jag har aldrig räknat i tid men ofta undrat hur du hinner med allt du beskriver – och dessutom blogga om det? Fattar inte hur du får ihop det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..