Utförsäljning och hur man nästan har ihjäl personalen

Jag och 24-åringen kom tidigt till jobbet igår för att försöka få så mycket som möjligt klart inför vår utförsäljning i morgon och på måndag. Hon och jag jobbar extremt bra ihop och det går fort som fasen. Vi hämtar varor från lagret, fyller så mycket som möjligt ute i showroomet. Rätt var det är hör jag hur hon skriker inne på lagret. ”Aj som FAN!”  Jag rusar dit och det visar sig att hon stått nedböjd när ett litet hyllskåp ramlar rakt ned i huvudet på henne från en ganska hög höjd. Vi skrattar lite eftersom dagen innan råkar jag släppa ett gäng lastpallar på hennes ena fot, så illa så vi trodde hon brutit foten först. En stund senare får hon en stor whiteboard-tavla över sin ena vad. Det resulterade i VÄRSTA blåmärket och svullnaden. ”Det går bra nu!” säger hon och fortsätter plocka ihop varor och jag går ut i showroomet.

 

 

Några minuter senare kommer hon ut till mig. ”mamma, jag blöder jättemycket”. Jag tittar och mycket riktigt, det rinner rejält och kladdar ner hela håret. Vi går in på toaletten och jag lyckades få det att sluta efter en stund. Otroligt att ett litet jack kan skapa så mycket blod. Några minuter går och hon blir rejält yr och illamående. Jag bad henne lägga sig ned och bara ligga stilla. Man kan säga att hon åkte på en hjärnskakning de luxe.

 

 

Eftersom det bara var vi som jobbade igår fick jag panik, hur i helvitti skulle jag hinna med att få upp alla grejer OCH prismärka allt?! Hade dessutom tänkt vara ledig efter 12. Ehh, bara att glömma. Slet som en babian hela dagen och klockan 16.00 var jag tokslut. Då var nästan allt klart, kvar är dock all prismärkning plus Marias grejer. Packade upp hennes lådor, men tänkte att hon får fixa till det så att hon får det som hon vill med sina handdukar och ljus. (Superfina handdukar till halva priset och jag tror att hon har det även på sina ljus!)

IMG_8945
IMG_8947
IMG_8946
34229970-origpic-10d99b.jpg_0_0_100_100_300_450_85
34295185-origpic-d88322.jpg_0_0_100_100_300_450_85

Nä, Village Candle-ljusen ska inte stå som dom gör på bordet … de ska upp i en hylla …

IMG_8940
IMG_8941
IMG_8943
IMG_8938
IMG_8944
Jag har middagsgäster ikväll och har inte ägnat en tanke på vad som ska serveras, än mindre handlat. Städerskorna har semester och huset ser ut som f-n. Sitter i bilen när jag får ett sms från talibanen. Kvällen innan säger hon plötsligt: ”mamma, hur många täcken och kuddar har vi?” 

 

”Vadå, det vet du väl, varför frågar du?”

 

”Jamen jag tänkte, det skulle ju komma en gäst och sova över sa du ju och jag tänkte på sleepovern med tjejerna … att det räcker till alla.”

 

”Vänta lite här nu, ska tjejerna sova över?”

 

”Ja, vi har ju danstävling på lördag och alla ville att vi skulle sova hos mig.”

 

”Alltså du, nästa gång går det JÄTTEBRA att fråga om det är okej först! Du vet ju att städerskorna är borta, det är stökigt, vi ska ha middag OCH utförsäljning. Hur tänkte du där?”

 

”Men mamma, jag lovar att sköta allt själv, vi lagar mat och jag städar efter oss.”

 

Lätt att säga nej då liksom.

 

Sitter alltså i bilen på vägen hem. Tokslut. På riktigt.

IMG_8954
Då ramlar det in ett sms med en inköpslista för damerna. Jag suckar men svänger in på dyr-ICA.

 

Lagom bankrutt kom jag därifrån. Sa jag att det är 7 tjejer?

IMG_8950
IMG_8951

Det är ju bara att hoppas att det kommer några kunder på utförsäljningen. Som straff fick dom laga mat till mig också. De hade till och med gjort guacamole. Skulle kunna leva på det. Älskar’t.

IMG_8956

Idag lördag. Kan kanske vara idé att jag en meny till kvällen … förslag? Gärna kyckling  i så fall. Och det ska vara snorgott!

 1. Ha lite koll på dottern. Min mammas sambo slog huvudet i ett badrumsskåp och fick en inte blödning i huvudet som höll på att kosta honom livet. Han gick med det i flera månader, led av huvudvärk och minnesförlust. Tillslut tog en läkare honom på allvar o röntgade, då blev de helikopter till Lund o akut operation.
  Ang middagen kan jag rekommendera indonesisk kyckling, svingott och jätte enkelt
  Till ca 4 personer
  1 grillad kyckling
  3dl vispad grädde
  1 röd paprika
  1dl mango chutney
  1msk curry
  1tsk sambal olek (mer eller mindre beroendes på hur starkt man vill ha det
  2 vitlöksklyftor
  1banan
  Salt
  Ta bort skinnet från kycklingen och kycklingen från benen o skär den i bitar
  Lägg i en form med skivad banan och skivad paprika
  Vispa grädden och ta i övriga ingredienser i grädden. Den ska vara lite rinnig, inte för hårt vispad
  Häll grädden över de i formen. In i ugnen ca 20 min, tills det fått färg o paprikan är mjuk
  Servera med ris o en god sallad

  1. Tack för tipset, det där är min favoritkyckling, minus banan. Dock har jag redan bjudit på det en gång…

   Och det lät ju sådär med mammans sambo…

   1. Ja den där indonesiska kycklinggratängen är supergod. Men jag tar bort bananen jag med. Banan i mat är skitäckligt.
    Sen tar jag 1 msk sambal. Det blir mesigt med mindre…
    Här hemma gillar vi stark mat!
    Hoppas du hittar något gott du kan bjuda på!

 2. Här har vi fått en vegan och en vegetarian i huset. Efter lite motstånd från jagande maken har vi upptäckt en ny receptvärld med supergod mat.
  I kväll kör vi kikärtsgryta, ingen kyckling där men snorgott (om nu sånt verkligen är gott) och super enkelt.
  http://www.dn.se/mat-dryck/recept/kikartscurry-med-jordnotssmor-och-lime/
  Till efterrätt kulfi, indisk glass, super enkelt och supergott.
  http://lagaindiskmat.se/kulfi-superenkel-indisk-glass-med-kardemumma-och-saffran/
  Vore du inte så anti grönsaker så kanske du skulle våga prova Morotshalwa, kanon efterrätt.
  http://lagaindiskmat.se/indisk-dessert-med-morotter-morotshalwa-gajar-ka-
  Lycka till

 3. Ett superenkelt kycklingrecept som sonen älskar: kycklingfilé hel eller i bitar i ugnsfastform råa, häll på grädde och kalvfond, salta och peppra, krydda över allt med dragon eller balilika om du hellre vill ha den smaken. Skjuts in i ugnen på 200 grader ca 20 min för hel tinad filé och ca 10 min för bitar. Tar di frusen hel filé blir tiden ca 40min. Servera med potatis eller ris och en fräsch sallad. Enkelt och gott lycka till

 4. Om du inte dör av spenat så leta efter parmesangratinerad kycklingfilé på alltommat.se
  Jag var tamejsjutton nära orgasm när jag åt det första gången. Det lär bli fler gånger, lätt!

 5. Tänkte också på Whiskeykyckling precis som Camilla skrev i en tidigare kommentar. Enkelt att tillaga och uppskattat av gästerna. Så brukar frågan komma, -Vad är det i såsen, den är så god? Gissa på? Dricker inte whiskey, gillar knappt ens doften men blir väldigt gott i denna rätt. http://56kilo.se/page/2/?s=kyckling+

 6. Maleo-kyckling:
  Bacon (1paket)
  Champinjoner (1/4 papperspåse ungefär, eller en låda om de inte säljs på lösvikt)
  Kycklingfiléer (ca 1 per person)
  Cocktailtomater (1låda)
  Créme fraiche (1stor bytta)
  Tagliatellepasta

  Dela tomater och svampar i halvor eller fjärdedelar. Strimla baconet.
  Skär upp kycklingen i smådelar, ca 2×2 cm.
  Stek bacon, kyckling och svamp var för sig.
  Koka pastan och häll av
  Häll ner det stekta + créme fraiche + tomater i pastan, rör runt, några tag med pepparkvarnen, servera direkt.
  Tidsåtgång max 30 min.

 7. Finns en annan god kycklingrätt på 56kilo.se med kycklinglårfilé och en gudagod sås som den lagas i. Pulled chicken, sköter sig själv i ugnen i en järngryta , tar några timmar. Bara kasta fram lite tillbehör och allt är klart och dom lär äta som hästar.

 8. Lycka till med utförsäljningen. Jag önskar att jag kunde dyka upp. Tyvärr så sitter jag på ett flyg när ni har den. Varvat med lite flygplatser.

 9. Superenkelt och gott kycklingrecept… köp creme frache med franska örter ,blanda i en skvätt stark senap och stark ost -häll över kycklingen och gratinera i ugn. Servera med ris (eller vad du vill) och ha em shysst sallad till .. super enkelt men supergott !! Lycka till

 10. Min klassiker när det ska gå undan och vara lite festligt är basilikakyckling med bandspagetti.

  Kycklingfilé strimlas och fräses tillsammans med salt, peppar och vitlök (typ 2-3 klyftor). Strimla soltorkad tomat och fräs med ett tag. Häll på grädde och låt det puttra ihop sig, smaka av med salt och peppar ca 10 min. Koka pastan under tiden och släng in vitlöksbröd/örtbröd i ugnen. Innan servering ta mycket färska basilika blad och rör ned lite lätt i såsen. Servera med bröd, pasta och hyvlad parmesan ost. Supergott, klart på 20 minuter.
  Till efterrätt klassisk marängsviss, enkelt och jubelgott. Annars kan man göra en pannacotta med hallonsirap eller en saltet chocolate caramel pie. Jag hatar att baka men den gjorde jag med flying colours så den är lätt

 11. Googla balsamico kyckling. Lindad med parmaskinka. Går bra att förbereda o sen stoppa in i ugnen. Servera med ris o sallad. Sjukt gott!

 12. Rekommenderar starkt att du ska servera flämtande uttern.
  1grillad kyckling i bitar (utan skinn) och två gröna paprikor i lagom bitar lägges blandade i en ugnsfast form. Blanda sen ihop 3dl valfri grädde, 1,5dl mango chutney, 2pressade vitlöksklyftor, 1.5tsk sambal oelek och 2 tsk curry. Slå över kycklingen. In i ugnen ca 20 min 225grader. Ris å sallad till. Sinenssjukt gott

  1. I know, har kört den i många år och bjudit ett av paren på detta förut…Det är världens godaste kycklingrätt och jag har aldrig varit med om att någon inte tyckt om det!

 13. Nä men på valborg grillar man! Kött, kyckling, halloumiost eller laxfilé på folie. Några schyssta såser finns tex färdig pepparsås man kan köra till. Eller tzatsiki om man grillar kyckling. Sen köper man sån där färdig potatisgratäng i påse och sen toppar man den med lite riven västerbottensost och kryddar på med svartpeppar och skjuts in i ugnen. Grilla lite sparris eller kör någon tomatsallad till om man vill. Gott!

 14. Jag har fått dille på baconlindad kycklingfilé med fetaost, gott och lätt att göra! Snitta kycklingfiléerna och krydda dem (jag använder salt och peppar), fyll dem sedan med smulad fetaost och linda några skivor bacon runt. Stek i lite smör tills de fått fin färg och tryck sen i dem i en ugnsfast form. Sen häller du över creme fraiche, brukar ta en burk vitlök och en paprika och chili (två burkar räcker till ca 4-5 pers) och smular över lite mer fetaost. In i ugnen, 225 grader ca: 40 minuter. Tadaaa! Servera med ris, potatis eller ugnsstekta grönsaker (not gonna happen hos dig) och en fräsh sallad. T o m pappa som är lite knepig med maten älskar det här

 15. Förresten! Min fd man jobbade på ett italienskt hak i Sthlm och gav mig ett sinnessjukt bra recept om man vill ha pasta.
  Koka pennepasta så den är al dente. Sen gör du den här busenkla såsen: Gör bitar av kycklingfilén (såpass stora som du tycker är lagom, jag brukar köra på ungefär 2×2 cm), stek dem i lite smör och salta och peppra, häll på vitt vin och flambera (är du dålig på flamberandet så kan du bara ha i en skvätt vitt vin och skita i flamberingen), sen i med grädde, halverade cocktailtomater och sambal oelek (smaka av tills den är lagom stark) tills såsen tjocknar, ha gärna i lite soya om du vill också. När såsen smakar bra blandar du ner pastan och inför serveringen strör du över persilja och parmesanost. SÅ jävla gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..