När kärringen ändrar sig

Tatueringar är inte min grej alls, trots att jag har två små. Gjordes när jag var 18 år, vilket är ett halvt sekel sen. Typ. Jefligt korkat gjort men placerade dom Gu’skelov på lite diskreta ställen. I alla fall den ena av dom.

 

Jag tjatar en del om karma här. Tror hårt på det.

 

Pratade med 24-åringen igår och sa att vore det inte för att jag är så gammal så vetefan om jag inte hade tatuerat ”Karma” nånstans.

 

”Vadå för gammal, klart att du ska göra det!” sa hon.

 

Maken kom förbi: ”Nämen för i helvete … NEJ!”

 

Då måste jag ju givetvis göra det. På ett ställe där få kommer se. Här;

karmabackshoulderblade_large

Nedanför halsen/nacken alltså. Nu gäller det bara att hitta någon bra tatuerare som helst inte är så bakfull. Text är ju aningen svårare att fixa om det skiter sig.

 

Tips?

 1. Hej Mona! Kommer bli supersnyggt! Kan varmt rekommendera Saints and sinners i gamla stan, där tatuerade jag mig. Gick hos Oskar men tror han slutat. Tror Tommy jobbar kvar och han gör otroliga skapelser! Kolla in vad tatueraren har gjort, ger en bra fingervisning om vad dom kan eller inte. Kan varmt rekommendera att använda Embla krämen innan, då känns inte sticken så värst mycket. Det var guld värt för mig! Lycka till! Kram Andrea

 2. Jag har aldrig tatuerat mig i Stockholm men jag tänker Salong Betong?
  Ett tips är att kolla in några tatuerare och sedan kolla deras instagram. Då kommer du säkert hitta den rätta tatueraren för dig..! 🙂

 3. Kan varmt rekommendera alla på Huckelberry tattoo, ligger på Blekingegatan. Ett riktigt härligt gäng! Johan har gjort mina fyra senaste, bland annat faktiskt en karma-symbol =)

 4. Jag är otatuerad. Har aldrig varit intresserad av det alls. Vill bara fråga varför; när man väl bestämt sig för en tatuering, väljer att placera den helt utom synhåll? Flera bekanta som har tatueringar i nacken, under troskanten på ryggen/skinkorna. Jättefina tatueringar men vill ni inte se dem?

 5. Ja, klart du ska ha en tatuering!! Jag har fler än jag kan räkna 😀 Kan rekommendera Heavenly Ink i Åkersberga. Grymma trevliga tatuerare och en seriös studio man känner sig bekväm på. De har en egen ”receptionist” som är supertrevlig och hjälper till direkt, samt att rummet där man tatueras är avskilt och stängt för övriga besökare. De har drop in på måndagar 😉 kolla hemsidan: http://www.heavenlyink.se. Annars kan jag även rekommendera Salong Betong, finns bl a på Kungsholmen och är jätteduktiga och trevliga.

 6. Jag får alltid jättemycket komplimanger för min ena tatuering som är en cover up (dvs jag hade en som var ful som satan som jag ville täcka över), dels av folk på gatan men även av andra tatuerare. Den har Johan Losand gjort och honom rekommenderar jag varmt till alla. han jobbar numera på Imperial Tattoo på Blekingegatan.

 7. Kolla om Doc Forest ff är igång och slut cirkeln?

  Håller definitivt med dotter din om att du INTE är för gammal!

  Och varför inte sätta tatueringen synligt?

  Kram från snart 43-åring med nytatuerade fötter.

 8. Varför tatuerar man på ett ställe där ingen kan se den? Har aldrig förstått vitsen.
  Du kan ju inte se den själv heller eller ska du stå med en spegel och spegla dig i nacken hela dagarna?
  Själv tycker jag att det kan vara okey med en liten typ vid ankeln eller nåt men tycker det är skitfult med mycket tatueringar.
  Själv skulle jag aldrig plåga mig på det viset.

 9. Man skulle också kunna tänka sig att istället för att tautera in ett betydelsefullt ord på ett ställe där ingen kommer att se det, så kontaktar du din vän guldsmeden och ber honom designa ett häftigt, blingigt smycket med ordet ”karma” eller en symbol som betyder karma. Då kan du flasha det när du vill och ta av det när du vill, och dessutom får du tillfälle att prata om betydelsen med människor när de frågar om det tjusiga smycket, för att sprida budskapet kring att det kan vara smart att tänka på vilken karma man sparar ihop till. Bara en tanke från någon som själv inte skulle kunna tänka sig permanenta utsmyckningar på kroppen.
  Charlotta

   1. Överlevnadsguidens förslag måste vara en underbar idé för dig, eftersom du ångrar dina tidigare tatueringar. Jag har själv en tatuering på samma ställe som bilden du visar, ångrar mig inte en sekund. Hade med mig en vän som övervakade, då man inte har ögon i nacken.
    Men med tanke på vilket ord du vill ha bak i nacken, så skulle jag tänka om både två och tre gånger. Tänk om du kommer hem med ordet Krama! Sjukt jobbigt att stå i kön på dyr-ICA, eller nån annanstans och få främmande människor som slänger sig runt halsen =-/.
    Näää, tycker smycket passar dig bättre, då du är bling bling Mona 🙂

 10. absolut Jonny Wemmenstedt på king Carlos tatoo i Sthlm. Han är ihop m Tina Lejonborg och kommer från världens bästa småstad ;).
  Skulle själv aldrig komma på tanken att göra en tatuering men jag har sett hans verk och han är grym på riktigt!!

 11. Hej Mona,
  Självklart ska vi tatuera oss! Just ordet och betydelsen av Karma betyder mycket för dig (och mig) och återkommer ständigt i vår vardag.
  Håller dock med alla som säger att det känns lite onödigt att tatuera ett meningsfullt ord på ett ställe där det inte syns. Kom igen nu tuffing! Varför inte skriva ordet på insidan av handleden längst ner på armen. Det ska jag göra! Jag kör på höger hand för jag har min speciella klocka som jag tycker mycket om på vänster. Annars är vänster handled att föredra för den är connectad med ditt hjärta!
  När kör vi Mona?

 12. Tatuering efter 50 är lite tant på finlandsfärja… Lita på din första magkänsla och – faktiskt maken i detta fall 😉 Skaffa ett armband med inskription istället är mitt förslag. PS. Är också 50…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..