Dans, dans och skitmycket dans

Upp med tuppen i går morse och vid 7 satte vi oss i bilen för att åka på danstävling i Uppsala. Sladdade förbi dyr-ICA för att köpa med oss mellanmål. Älskar mina tygstövlar. Har flera och vill ha ännu fler men de tillverkas inte längre, tyvärr. Har ni några 37:or liggandes någonstans så köper jag dom!

IMG_8682
Åker givetvis fel men kom i tid. Vi är två föräldrar om alltid är lagledare och sköter om utdelning av nummerlappar och sedan sitter vi hela dagen och håller koll på alla ronder och vilka av våra elever som går vidare. Igår hade vi 140 startande från vår dansskola. Det blir en del fix med det. Danslärarna har fullt upp med att se till att tjejerna är klara och uppvärmda för dansgolvet. 
IMG_8801
Tävlingsdagen började med Hiphop och vi tog massor av pokaler. Våra tjejer är bland de bästa!
IMG_8688
IMG_8720
Det här är Håkan. Han är gift med Malin som äger Dansskolan. Han bråkar med mig jämt och är världens störigaste gubbjefel, men innerst inne älskar han mig, det vet jag.
IMG_8684
På tävlingen var även Maria, min f d granne som jag brukar skriva om. Hon som skilde sig, sålde villan och köpte en våååååning några hundra meter bort. Hennes två döttrar tävlar på elitnivå och de går i en annan dansskola. 
IMG_8686

Dagen fortsatte och vi fick några fler pokaler.

IMG_8732
Det var 600 tävlanden så det tog sina modiga timmar. Det gäller att hänga med i alla femtusen jädra ronder. Hålla koll på våra tjejer som ska upp i nästa rond för att till slut, förhoppningsvis, vara i final.
IMG_8786
IMG_8728

När vi kom på morgonen och satte oss vid lagledarbordet frågade jag talibanen om hon möjligen hade en läppglans jag kunde få låna. ”Javisst, ta den här från Victorias Secrets, den sitter hela dagen!”

 

Tittade på tuben och drog ett par varv över läpparna. En genomskinlig ljus, ljus rosa. Nästan ingen färg alls. Under hela dagen ”fyllde” jag på lite mer, för säkerhets skull. Klockan 13.30 gick jag på toaletten och råkade se mig i spegeln. Tyvärr hade jag inte mobilen med mig men jag fick en hjärnblödning: läpparna LYSTE knallrosa á la kärring från Östermalm. Det skar sig REJÄLT med mitt trafiklyseröda hår. Försökte tvätta av skiten med tvål och vatten men lyckades inte bli av med allt. 

IMG_8707
Alltså, jag såg förjeflig ut. Folk måste ha undrat om jag kom direkt från ”köpegatan” här hemma i Stockholm. Fy som jag skämdes. Ska aldrig mer glömma mina egna trutvallor.

 

 

Maken var hemma i Stockholm och eftersom grannen Maria var med på tävlingen så fick maken passa hennes hund Turbo, som är Nisses allra bästa kompis. Samtidigt skulle han ha fotbollsmatch. Är ju tränare för talibanens gamla fotbollslag. Kan säga att han hade en del att göra och tydligen tyckte han att han var värd en belöning efteråt.

IMG_8741
Dom här två herrarna är inte stilla i en sekund. Turbo har dessutom Jack Russell i sig så det g å r inte att få stopp på honom. Nisse brukar sova i tre dygn efter en heldag med Turbo. 
IMG_8799

Talibanen dansade bort sig i singel men gjorde desto bättre ifrån sig med sin grupp. 

IMG_8760
De har tränat några få fredagar och tävlade mot 17 grupper.
IMG_8747
Konkurrensen var mördande. Här är en annan grupp från vår dansskola.
IMG_8743
Våra tjejer gick vidare … och vidare. Till slut var de i final men då höll en av tjejerna på att kliva av. Hon hade vrickat foten rejält men en sjuksköterska på plats bedömde det inte var någon fara om hon kände att hon kunde fortsätta. 
IMG_8767
Voltaren och hårdbandage, sen upp på golvet.

 

Nervositeten inför det slutliga resultatet var enormt. 

IMG_8773
Men tyvärr blev det ingen pallplats, de blev 5:a, vilket de ändå var väldigt nöjda med.

 

Dagen startade som sagt 08.15 för min där dagen var slut strax före 18.00. Hade god lust att ta in på hotell och åka hem som idag eftersom jag var sjukt trött. Lite för trött för att egentligen köra bil, men lite koffein fick hjälpa mig på traven.

 

Nästa helg har vi ”bara” grupptävling. Dessvärre tävlar de mot 35 grupper varav många så kallade ”vuxengrupper”. Tjejer som tävlat i flera år. Vi försöker dock få våra tjejer att se det mer som en träning. Helgen efter det är det SM i Norrköping i dagarna tre.

 

DÅ ska jag bo på hotell!

  1. Kul att det går bra för Talibanen!
    Apropå trutvalla så gjorde jag , som ung och dum gymnastist, misstaget att låta min bästis måla mina läppar med röd tuschpenna. Vi satt inne en heldag pga regn och då kändes det som en kul idé. Problemet var att det rödaste gick bort och kvar blev en cerise nyans som inte var av denna värld. Inte mycket att görs, så jag fick gå omkring så i två dagar. Större delen av tiden höll jag liksom in läpparna, för att inte blända folk och bli en trafikfara. Jättepinsamt då, fnissmaterial nu.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..