Snipp, snapp, snut och så var helgen slut

Igår skulle jag träffa mina fina kompis Ann och då jag hade ett litet ärende till IKEA passade jag på att boka in en lunchdejt där med henne. Eftersom det var den 17:e igår tänkte jag att det nog inte skulle vara så mycket folk där. Varken barnbidrag eller lön har ju kommit …. hej och hå vad jag bedrog mig. Fick köa in på parkeringen!

IMG_8487
Innan Ann kom gick jag igenom alla deras soffor och divaner. 
IMG_8478
IMG_8479
IMG_8476
Ann kom och vi intog en gourmetlunch! Ann var måttligt road. Låt oss säga att hennes erfarenhet av IKEA inte är särskilt stor.
IMG_8482

Men, hon höll god min!

IMG_8483
Himla tur att hennes lunchsällskap var så trevlig att hon glömde var hon var någonstans!

IMG_8481
Ett par timmar senare skildes vi åt och jag åkte hemåt. Först förbi jobbet för att hämta lite jobbgrejer till maken, som satt hemma och arbetade. 
IMG_8488
Hem, fixade lite innan det var dags att köra talibanen till dansskolan.
IMG_8508
Hon har tävlingar tre helger på raken från och med denna helg, varför det krävs extra mycket träning nu. Just söndagar ägnas dock åt showdans med en av Sveriges främsta koreografer, Thomas Benstem. Han gör koreografin åt flera artister under Melodifestivalen varje år och är skitduktig. På dansskolan tränar han talibanen inför terminsavslutningen nu i maj. Då har alla elever uppträdanden för släkt och vänner. Tävlingsdansarna får då vara med i fler nummer och i de lite mer avancerade. 
IMG_8509
Under tiden satt jag i väntrummet tillsammans med Ylwa, en annan dansmamma. My partner in crime.
IMG_8507
Hon och jag är alltid lagledare på alla tävlingar. Dvs, vi håller koll på resultaten i varje heat och hjälper tjejerna med förberedelser såsom sminkning och annat. Detta medan danslärarna sköter uppvärmning och mer ”handpåläggning” på dansgolvet. Ylwa har två döttrar och har shitloads längre erfarenhet än jag, och jag lär mig av henne vid varje tävling. Reglerna vid discodans är hyfsat avancerade varför det tar ett tag innan man är inne i matchen.

 

Malin, som äger dansskolan, satte sig en stund innan hon åkte hem.

IMG_8518
Hon har lektioner 5 dagar i veckan och ska man träffa henne utanför dansskolan så är det mitt på dagen som gäller. Därför ska vi käka lunch i morgon. Då träffas vi som kompisar och inte som förälder-ägare.

 

En av anledningarna till att jag älskar just Kindahls Dansskola i Vällingby, är gemenskapen med föräldrarna. Ûbertrevliga och aldrig några konstigheter.

IMG_8523
Om två veckor, första helgen i maj, är det Dans SM i Norrköping och då ska vi umgås i dagarna tre! Har sett fram emot det sedan SM förra året! Apropå Norrköping, de flesta av oss bor på Best Western Princess Hotel. Är det bra?
30148643
Idag måndag. Jag är strax på väg att hämta 24-åringen för att åka till Karolinska Sjukhuset för provtagning. Läste på nätet att man måste ta ett ultraljud för att upptäcka eventuell cancer i äggstockarna. Kan ju säga så här: om de börjar babbla om blodprov och vägrar henne ultraljud kommer jag vända upp och ned på KS. Ni som känner mig och vet vad som händer i våra liv just nu kommer ha full förståelse om jag blir rabiat och tänder eld på sjukhuset. Inte en chans i helvete att jag går därifrån utan att ha fått som jag vill. Och det här med att vänta på provsvaren i de sedvanliga 2-3 veckorna. Ehh, don’t think so. Insatta har berättat att proverna går att få fram väry much snabbare.

 

 

Har en känsla av att en del av mina få hjärnceller kommer brinna upp de närmaste dagarna. Wish us luck!

IMG_8503

 1. Lycka till! ! Man blir en tigermamma när det gäller barnen och deras hälsa. Hoppas att din dotter har något ofarligt.

 2. Lycka till idag! Skönt att du har möjlighet att följa med och ”bråka” för hennes sak. Tyvärr behövs det ibland… Men var snäll och tänd inte på sjukhuset, vi ligger inlagda i huset intill med en lilleplutt. Visserligen bara med RS-virus men det har vi lärt oss nu kan vara nog så tufft när man bara är 1 år. Även här fick mamman bråka för att bli inlagd och nu är vi inne på 5:e dygnet 🙁

  1. Att det ska behövas ! Blev klassad som en hysterisk mamma av VC vid ett tillfälle då mitt ena barn var jättesjukt. De ansåg att mitt barn inte var så sjukt att en läkare behövde kolla på barnet utan att bara vila och alvedon skulle hjälpa.Blev då skogstokig och körde 5 mil till ett sjukhus med barnmottagning. De la in barnet på studs. Läkaren som la in oss sa att det var tur att vi kom annars hade det troligtvis slutat väldigt illa. Den läkaren sa också att man som förälder alltid ska lita på sin magkänsla. Eftersom vi är de som känner barnen bäst. Vi låg ett par dagar vi med. Barnet fick kraftiga penicillinkurer intravenöst och det tog ett tag innan h*n var tillbaka på bana igen om vi säger så.
   Hoppas att din lilla knodd snart är på benen igen 🙂

 3. Lycka till med sjukhusbesök.
  – och ang. IKEAmaten… Väljer man en inplastad tråksallad förstår jag att man inte är/blir imponerad, själv tar jag alltid kycklingen med rattatoui… ser geggigare ut men är garanterat godare (och man kan hoppa över pommes, även om de är förvånande goda) ??☀️

  1. Caesarsalladen var faktiskt ganska god! Klart värd sina 59 pikkadoller,vad får man för lunch för 59 inne i stan?
   Det jag har lite svårt för när det gäller Ikea är att det är skitmycket folk överallt,svårt att få hjälp om man behöver jag vet att mycket bygger på ”ta själv/fixa själv” det är ju en av anledningarna till att det är bra priser men jag föredrar lite mindre butiker med ett större serviceutbud.
   Sen att mycket är en byggsats och att det alltid är ”fel” (obs ironi) på ritningen det är nog min största invändning!

 4. Ibland fungerar inte arga lejonmamma stilen , har dotter med fruktansvärda smärtor i tjejområdet med ej satt diagnos . 4 månader har gått och de vill inte göra en fin ung tjej beroende av smärtstillande ! Nä men ligga å ha ont 24/7 det är okej! Anmält till patientnämnden så får väl se om det blir nån skillnad. Stämplad som missbrukare som ung, det är kränkande om något . Hoppas din dotter får bättre bemötande , vi var på annat sunk sjukhus . Och röntgensvaren kan du kanske få tidigare beroende på hur mkt tid de har som tar emot svaren. Röntgen går ju hyfsat fort , men sen tar analysen tid av säkert flera för att vara ”säkra” på sin sak. Sen skickas det till Gynläkarn , där kan du ligga på . Har hittills träffat över 10 olika Gyn puckon som skulle behöva gå en kurs i att visa nån typ av empati . Ingen risk att man är empatisk bara för att man skrev 2,0 på högskoleprovet ! Bitter?? Jaa som faaaeen
  Ta inte ut nåt i förskott , det är ju tack o lov ovanligt med äscancer. Håller tummarna för henne ! Själv sitter jag med att skriva egenremiss till specialist

  1. Vill tillägga att de gynläkare vi hittills träffat är empatilösa . Jag hoppas träffa nån med lite medkänsla framöver , så jag har inte gett upp hoppet på alla gynläkare , bara de vi träffat hittills . Så det finns säkert trevliga lyssnande och med empati . Jag kräver inte att vi ska bli bästisar men hoppas på nån typ av mänsklighet.

 5. Håller tummarna för att allt går fint idag.
  Och angående Ikea så är det alltid mycket folk där! Utommöjligen en vardag vid öppningsdags.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..