På tv just nu

Älska att kvinnan har en mobil runt halsen. På savannen långt inne i Kenya!  

 1. Jag tror jag måste ha varit på ungefär samma ställe när jag var i Kenya för några år sedan. Träffade flera Masaai som var riktigt traditionellt klädda och vi stod och pratade i grupp när det helt plötsligt från ingenstans, överröstandes allt fågelkvitter och det avlägsna ropet från babianer, började spelas Jason Derulos ”Mmmm, whatcha say, mmmm, that you only meant well? Well, of course you did. Mmmm, whatcha say…”. En av dom halar fram en mobil från sitt Masaai-pärlbroderade bälte och säger att han precis bytt ringsignal (”it’s a good song, right?”) innan han ursäktar sig och svarar. Hahah, var smått surrealistiskt med tanke på var vi var. Vägen INNAN vi kom till ”vägen” som ledde dit vi var, sa till och med vår driver att det var en ”really bad road”.

 2. Åh andra sidan är det oftast med mobilerna som de flesta transaktionerna görs i just den delen av världen. De nyttjade tjänster motsvarande Swisch långt innan vi hade börjat. En enkel mobiltelefon och sms gör jättestor nytta där. Så, nej inte särskilt konstigt alls

 3. Drömt det sjukaste inatt… Jag drömmer att jag sitter i ditt och makens sovrum inatt och tittar på er när ni sover! Jag sitter på en stol full med kläder ( makens ?) för att det är mjukt och skönt. Du vaknar och frågar i mörkret vem fan jag är – jag är ju bara en bloggläsare , säger jag lite snällt. Sen blir det ett jävla drag i huset på dig och maken. Jag får förklara HUR jag kom in ( ingen aning) VARFÖR jag sitter där ( ingen aning). Fan, vaknade helt svettig i natt efter detta . Bara så att du vet! Haha. Ha en fin dag! Kram

 4. Men, finns ju inte en människa nästan som inte har med mobiltelefonen överallt. Är det konstigare att hon har det än att vi har mobiler med oss i fjällen – fast det även där är dålig täckning ibland ? Fast jag vet iofs inte om det verkligen är dålig täckning på savannen , mobiltelefonnätet är väl bra utbyggt i Kenya. Det är ju lättare än att dra fasta telefonledningar.

  1. Sant, men jag tänker mer på att det är ett hyfsat fattigt land och att de därför inte skulle lägga ner pengar på en sån utbyggnad. Älskar att ha fel.

   1. Jag vet inte hur läget är exakt nu, men det finns/har funnits utvecklingsländer med bättre mobilnät än USA bara för att det är billigare att bygga mobilnät än att gräva ner kabel för fast telefoni. Samt att utbyggnaden i USA fördröjdes av de stora telefonbolagen.

 5. Var i Masai Mara för 4/5 år sen ,häftigaste resan ever
  På campen vi var på hade då källsortering
  Det hade vi ännu inte där vi bor i Italien..
  Judt sayi’n!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..